Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Braduti draguti de ian-feb 2005 (72)


187 raspunsuri la acest subiect

#21
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 05 iulie 2011 - 21:28

Livina o sa scriu si la subiectul cu gradinaresele.Vreau de la anul sa fac si eu niste exercitii de gradinar...Nu de alta , dar as vreasa maninc niste rosii cu gust de rosii din rosii care au facut samanta!E SF?

Avem un teren de 400 de m la Clinceni, pe care l-a ingradit anul asta, am pus vreo 10 pomisori si vrem sa experimentam de la anul!E luat acum vreo 7 ani, eram gravi cu Tudor, nu a fost cultivat deloc, deci e eco[:D]!

IN legatura cu AF, e o mare problema...

Si noi ne-am gandit asta primavara, pentru Tudor!Macar 2 ore , pentru cand incep eu serviciul! Si tot nu ieseam la socoteala!
Pentru cineva care venea sa il ia si sa sta cu el 3 ore, era cam 3 mil.Sotul meu a spus casia sa salariul meu este cum este, sa raman eu cu ei, ca oricum e nevoie de ceva organizare.

Nu staim daca Tudor va intra sau nu la scoala de muzica.Va mai fi inca un drum de facut de 2 ori pe saptamana, ori dupa ore imediat ori dupa amiaza.PLus studiul acasa.

Ilinca va fi grupa pregatitoare plus pianul, iar cel mic va fi si el la o activitate.

Probabil cu inotul vom mentine ora de seara ca sa ii fie lui tati accesibil,dar in rest programul va fi...nici nu stiu sa spun cum...

Ca sa nu mai adaug lectiile..Doar la matematica vor mai fi mici probleme ,dar ei la gradi au lucrat dupa prima parte a caietului tip de cl I.
Sper sa nu pierd mesajul...

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA

#22
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 05 iulie 2011 - 21:34

Uniforma am vazut ca difera de la scoala la scoala...O sa trec sa vedem cum e.

Unele scoli au invitat bobocii, dar nu sutnem noi in situatia asta[(]

Fetele,mai scrieti?

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA

#23
lbelciug

lbelciug

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.033 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 14:04

Bestutza, scrie cand iti vine, ca eu cel putin te citesc.[:)] Cum v-ati decis sa-l dati pe Tudor la scoala de muzica (feliictari pt reusita la admitere!), locuiti pe langa Conservator? Banuiesc ca cineva trebuie sa-l duca/aduca de acolo. Ce fel de invatatoare ai vizat initial pornind de la faptul ca Tudor e un copil sensibil?
Bineinteles ca poti sa faci gradina bio, dar va trebui sa mergi frecvent la Clinceni ca sa uzi, asta trecand peste partea cu destelenitul pamantului, sadit, copilit, pus araci si legat rosiile. Cand sunt caldurile alea de aproape 40 grade, noi udam si de 2 ori pe zi, altfel se usuca rosiile. Ideal ar fi sa ai pe cineva acolo care sa te ajute cu treaba asta. In oras voi parca tot la curte stati, de ce nu-ti pui acolo cateva fire?
Tu esti invatatoare sau profesoara parca, nu?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)


#24
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 15:39

E,acum e lumea in vacanta,dar poate de la toamna...[:)]


In legatura cu scoala de muzica imi doream ca amadoi sa isi ocupe timpul cu ceva util, sa se relaxeze facand ceva.

Aud din ce in ce mai des la copii si la parinti:"M-am plictisit!" Eu nu am reusit sa ma plictisesc vreodata,nu imi ajunge timpul sa fac cate as vrea..
Cand nu aveam copiii citeam ,tricotam ,goblenam...Si mica la fel...

Acum aud foarte multa lume spunand asta plus :sunt obosit, sunt stresat" m-am gandit sa faca cunostinta cu cat mai multe chestii ca sa nu faca parte din categotria plictisitilor, obositilor si stresatilor[:)]!

Doamna educatoare, o persoana cu totul deosebita ,i-a apreciat vocea la o serbare de Craciun ! Si noua ne place sa cantam , tati canta la chitara,dar asa , de ...timp liber!

Fiecare sector are o scoala de muzica si arte plastice.Asta toamna s-a facut selectie si i-am dus la testare.Si au mers tot anul.Pe Ilinca a pastrat-o o doamna de care s-a "lipit" iremediabil[:)], iar Tudor a nimerit la doamna care a facut preselectia.

Intre timp doamna lui Tudor, a avut tot felul de reclamatii la adresa lui: ca nu e atent, ca e agitat, ca nu se poate uita pe note- nu i le predase propriu zis, ea considerand ca dc e destept, trebuie sa faca legatura intre clapa si nota,plus cantatul dupa timpi...

Eu nu staim sa ii explic, facea si ultimul cantec din metodica, de parca parcursese toata cartea!Si acolo erau note legate ,note goale fiecare cu timpul ei.

Eu i-am spus ca nu stiu sa ii explic si in prima faza mi-a spus ca:"Cum nu stiti, ca toti parintii stiu!" .Am vrut sa spun ca eu fac parte din partea nescoalrizata a parintilor![:D]

In fine mici frecusuri,in urma carora am ajuns cu el la psiholog, crezand ca eu poate nu observ, din perspectiva subiectivismului parintesc ,ceea ce imi spune ea.

Eu intuisem ca el avea lacune de cunostinte si normal ca nu putea raspunde unor cerinte pe care nu le intelegea, dar am zis ca orice evaluare e binevenita.

Bineinteles ca am fost cu el si se uita psiholoaga la mine ca la felul 14...

Cel mai greu e cu studiul, cu deprinderea de a repeta, care se facea doar in prezenta mea, a mamei mele...

Doamna era permanent nemultunmita ca nu repeta suficient,ca trebuie o ora pe zi...Poate faceam legat o jumatate de ora ,adica 15 minute dimineata, 15 minute seara sau in timpul zilei.

In mai a avut concurs si s-a prezentat foarte bine, dupa care doamna mi-a spus ca daca vreau sa intre, trebuie sa ma angajez ca exerseaza 2 ore zilnic.

Mi s-a parut foarte mult. lui ii place sa cante, dar pentru ca nua vea feed-back pozitiv, la fiecare intalnire avea ezitari.

Si atunci am laut hotararea de a nu il mai aduce la admitere!Am zis ca o sa continuam studiul acasa, va merge daor al auditii sau la concursuri si gata!Atunci a intervenit doaman Ilincai si mi-a spus ca e pacat sa ii ratez sansa.

Doamna lui imi spusese ca sunt foarte multi candidati la pian,dupa ce in primavara nu erau, in fine l-am dus pe ultima suta de metri.

Shobo, ne mai citesti?L-am vazut si pe Codrin in mai la concurs , dar au fost la 2 sectiuni diferite si nu am apucat sa te salutam macar!

De cand tot vroiam sa spun![:)]

Cam asta e povestea lui si a pianului.


In legatura cu invatatoarea , inscriereile se terminasera la doamna la care vroiam noi.
Si din pacate se pare ca doamna e destul de exigenta.El e un copil foarte bun, dar ca toti copiii are nevoie de sutinere.Daca greseste o litera la un cuvant se supara spunand ca nu trebuie sa greseasca.Sigur, pana la un puct e motivator, dupa care poate fi angoasant.







Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA

#25
adita

adita

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 710 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 18:06

Hai ca am mai ajuns si eu sa scriu pe aici. Noi ne pregatim sa ne mutam la tara, langa bucuresti.copiii sunt incantati, viseaza sa aibe animale, sa aibe grija de ele, sa ude gradina. sa speram ca nu le trece elanul cand o trebui sa ne apucam de treaba. Bestutza, am vazut ca ziceai de rosii cu gust de rosii. noi intentionam sa luam legatura cu cei de la banca de gene din suceava. am inteles ca ei dau seminte de legume romanesti, adevarate, nu cine stie ce hibrizi. Dar vorba Livianei, daca nu stai acolo sa le uzi, nu stiu ce o sa iasa. noi am pus in primavara ceapa, usturoi, marar, leustean, patrunjel, morcovi, telina, albitura si inca ceva, dar nu mai stiu ce. daca n-au fost udate, n-au iesit. doar ceapa si usturoiul au mers, si din loc in loc cate un marar anemic.celelalte nici n-au rasarit, desi a plouat destul de mult.dar buruienile au crescut cu o vitezaaaa.

altceva, ce sa va mai zic?crestem si ne inmultim. ne pregatim pt venirea celui de-al saselea bebelus, tot baiat. acum ma mai relaxez,ca am mai trimis copiii la tara. i-am trimis cate doi, ca nu facea mama fata cu toti odata. pun si niste poze, daca vreti sa ne mai vedeti noi

cred ca ar trebui sa schimb si eu semnatura, ca nu mai e de actualitate, dar intru asa rar pe aici, ca nu stiu daca mai are rost



[mamica]mamica de cinci copilasi [grup]:Nicolae (15 oct. 2009) [bb], Stefan (18 ian. 2007) [copil], Nectarie Ioan (5 ian. 2005)[cavaler], Elena (21 mai 2003)[8**]si Antim (27 sept. 2001)[hagi]




#26
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 18:59

ADITA!!Wowwwwwww! Ce veste minunata! Elena e ca Ilinca:singura fata intr-un noian de baieti!Noi avem niste prieteni care au sase fete si doi baieti!Mare minune!
Si tati al nostru viseaza,dar deocamdata nimic!

Si nu mai intra rar! Eu acum nu am copiii acasa si de asta scriu cu spor![:I]

Eu am zis ca poate gasesc la piata niste rasaduri, de la niste oameni mai muncitori si mai responsabili .

Am cautat si capsunile alea mici si visinii de miroseau de la marginea pietii..nu am gasit...Am mancat de la mama din pom cirese,ce-i drept nestropite,dar si locuite[:)]

Stiu de cei de la Suceava, dar pana nu am siguranta ca ma pricep ,mi-e si frica sa imi bat joc de samanta!
Noi am avut in curte ceapa si usturoi si le-a mers bine.

LA ternul nostru avem pe prietena noastara care vrea sa amenajam in comun minigradina.Eu as fi vrut si vreo 2,3 stupi,dar nu stau albinele pentru ca e in apropierea fabricii Chipita, miroase a dulce si se pare ca le perturba.




Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA

#27
adita

adita

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 710 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 19:50

avem si noi niste cunostinte cu sase fete si doi baieti, ar fi ceva sa fie aceiasi.
eu m-am apucat acum sa studiez cu ce mijloace naturale pot combate daunatorii, ca as vrea sa crestem legume si fructe cat mai sanatoase, dar daca nu le dai cu ceva risti sa nu ai ce manca. in ultima vreme, cu atatea chimicale, au devenit si daunatorii mai rezistenti si nu mai scapi usor de ei. cu albinele mi-e frica, noua ni se cuibarisera unele in streasina casei, erau asa multe si-mi era teama sa nu intepe copii. cred ca au murit peste iarna, ca au disparut pur si simplu. ma gandeam la un moment dat sa le mutam intr-un stup, dar era prea complicat sa le scoatem de acolo, trebuia sa stricam o bucata de acoperis, si erau si complicat de ingrijit. am inteles ca si albinele se imbolnavesc, trebuiesc tratamente, daca n-au prin preajma cu ce se hrani trebuiesc mutate. e prea mult pt noi

[mamica]mamica de cinci copilasi [grup]:Nicolae (15 oct. 2009) [bb], Stefan (18 ian. 2007) [copil], Nectarie Ioan (5 ian. 2005)[cavaler], Elena (21 mai 2003)[8**]si Antim (27 sept. 2001)[hagi]



#28
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 20:29

Cauta in Formula As.

Era un articol despre un neamt care venise in Roamania si asta facea:agricultura. Punea plantele intr-o anume proximitate.

Stiu ca scria ca le stropea cu ceai de pelin - asta mi-a ramas-sper sa nu spun prostii.

Cristina si Robert?

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA

#29
adita

adita

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 710 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 21:25

cred ca e vorba de aceeasi familie. ce mica e lumea.
cu agricultura ecologica, abia am inceput sa caut, am gasit mai mult in engleza, nu m-am gandit sa caut in formula as. am gasit si eu ca sunt anumite plante care se pun din loc in loc si gonesc anumiti daunatori, busuiocul, cimbrul, parca. am avut la geam niste plante aromatice si au urcat niste melci pana la ele. au ros cam tot pana sa vad, dar de rozmarin nu s-au atins. deci sunt plante din astea care gonesc anumite insecte.si mai e aghizma de la sfantul Trifon, asta sigur e bio

[mamica]mamica de cinci copilasi [grup]:Nicolae (15 oct. 2009) [bb], Stefan (18 ian. 2007) [copil], Nectarie Ioan (5 ian. 2005)[cavaler], Elena (21 mai 2003)[8**]si Antim (27 sept. 2001)[hagi]



#30
BESTUTZA

BESTUTZA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 06 iulie 2011 - 22:26

Trebuie sa fie informatii pe tema asta ,dar probabil in carti mai vechi.Stiu ca mamaie stropea rosiile sau via-e,iaca ca nu mai stiu, cu piatra vanata, le ingrasa cu gunoi de la gaini tinut in apa[:)]Piatra asta vanta nu stiu exact ce e, dar nu cred ca era mamaie specialista in azotati![:D]

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.web...m/user/BESTUTZA


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -