Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Conceptii gresite despre ISLAM - 3


333 raspunsuri la acest subiect

#11
alinaxeni

alinaxeni

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 448 mesaje

Postat 04 iulie 2007 - 21:49

In teorie totul este frumos,pana se ajunge la practica.
Sa vorbim de legea in care barbatului i se permite sa aiba mai multe sotii.
De ce femeia nu are drepturi egale cu barbatul...adica sa poata opta sa aiba mai multi soti legali?


-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

#12
NADYA

NADYA

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 616 mesaje

Postat 04 iulie 2007 - 23:02

Buna Ziua la toata lumea, inainte de toate as dori inca o data sa il felicit pe Samer pentru informatiile date in legatura cu islamul.



As dori sa pun o intrebare celor care doresc mai multe informatii despre islam si au ffffff multe intrebari si nelamuriri in legatura cu aceasta religie....de ce nu intrati in forumurile islamice unde se gasesc foarte multe persoane cu pregatire speciala si care va pot ajuta sa va lamureasca??? Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, sau sa afirm ca Samer sau Hannen sau Maryam, nu au cunostinte despre islam dar totusi nu cred ca sunt cei mai in masura sa va raspunda la anumite intrebari.



Iar acuma sa revin la intrebarile in legatura cu casatoria poligama in islam...oare de ce toate se intorc la acest subiect...hm? ok, da conform Coranului este permis barbatului mai multe sotii, dar trebuie indeplinite anumite conditii iar daca acel individ care nu respecta aceste conditii va fii judecat pentru faptele sale.



De ce noi femeile nu avem aceleasi drepturi ca si barbati, dar ei de ce nu se intreaba de ce nu au aceleasi drepturi ca si femeile?



Din pacate trebuie sa plec, dar promit ca revin.



O zii buna la toata lumea.




----------

Despre ISLAM

#13
denizel

denizel

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.078 mesaje

Postat 04 iulie 2007 - 23:18

quote:
Originally posted by fdoina

Denizel, mai, iarta-ma, mai zic o data, promit ca nu mai scriu la topicul asta, am stiut ca nu e locul cel mai potrivit pentru remarca aia, da nu m-am putut abtine[}:)][:D]





[cit] Io stiu mai Doina?!
Cum sa ceri tu unui om pacatos si slab ca mine [inec] sa ierte o greseala repetata si repetata si iar repetata?
Da' daca promiti ca nu mai faci niciodata...ma mai gandesc [:D].


-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

#14
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 01:03

quote:
Originally posted by NADYA

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, sau sa afirm ca Samer sau Hannen sau Maryam, nu au cunostinte despre islam dar totusi nu cred ca sunt cei mai in masura sa va raspunda la anumite intrebari.







O zii buna la toata lumea.[/blue]



----------

Despre ISLAM[/b]






pe Samer nu il cunosc, dar Maryam este foarte bine informata.Cred ca si ea, si Hannen au toate cunostintele necesare pentru a raspunde la intrebari.



Irina si [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04)

[gravi]si bb din burtica



blogul meu













#15
Samer

Samer

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 02:03


Fara indoiala ca baza fericirii familiale si a vietii de casnicie este ca sotul sa aibe o singura sotie si reciproc.

Cu siguranta monagamia este aproape de naturaletea,de protectia familiei si de intarirea legaturilor dintre membrii acesteia,motiv pentru care aceasta reprezinta un sistem natural din care omul nu doreste sa iasa decat la nevoie.

Atat in trecut cat si in prezent,in toata lumea se stie despre poligamie ca a provocat nenumarate dispute.In prezent foarte multi au aruncat pe musulmani si pe Islam responsabilitatea poligamiei si au folosit-o ca o dovada a oprimarii femeii in Islam precum si faptul ca aceasta este exploatata de musulmani pentru satisfacerea dorintelor si a poftelor lor.Dar,daca vrem sa fim subiectivi si drepti in abordarea problemei poligamiei si a istoriei ei,trebuie sa ne intoarcem putin la istoria omenirii pentru a ne opri la urmatorele aspecte:

1.Islamul nu a fost prima religie care a permis poligamia ci ea a existat aprope la toate popoarele antice fara ca ei sa o limiteze:la greci, chinezi, japonezi, indieni, egipteni,asirieni.

2.Religia evreilor permitea poligamia fara a stabili un numar limitat de sotii,astfel profetii lor aveau multe sotii.Scrie in Torah ca Profetul Lui Dumnezeu Solomon avea 700 de sotii.

3.In Biblia crestina nu gasim o dovada clara prin care se interzice poligamia,ci doar o povata:ca Dumnezeu a creat pentru fiecare barbat o sotie si il indeamna pe acesta sa se limiteze la o singura sotie in situatii normale(deasemenea si Islamul).

Istoria arata ca Crestinii din antichitate aveau multe sotii.

Wester Mark,un om de stiinta in legaturile familiale a mentionat ca poligamia a fost acceptata de catre biserica pana in secolul 17.

Abraham,care era considerat un exemplu pentru Crestinii credinciosi avea doua sotii.

Deasemenea observam ca Crestinismul contemporan recunoste poligamia in Africa.Astfel oamenii bisericii care propavaduiau crestinismul au gasit poligamia la africani si au ajuns la concluzia ca acestia nu accepta Crestinismul decat daca aceasta permitea poligamia.In cele din urma, Biserica a declarat in mod legal permiterea poligamiei pentru africanii Crestini fara sa fie limita cunoscuta de Crestinii adica una singura!


Poligamia in Islam
Islamul reprezinta un sistem real,pozitiv,de organizare pentru om,care depinde de imprejurarile schimbatoare ale vietii in diferite zone,timpuri si situatii.Islamul este un sistem care are ca scop bunul comportament al omului si purificarera societatii si nu este de acord cu o societate care se bazeaza numai pe materie in contul bunelor maniere si a decaderii acesteia.

Daca urmarim impreuna caracteristicile fundamentale ale sistemului Islamic in privinta poligamiei ce observam?
Se observa ca in trecut cat si in prezent exista situatii in care numarul femeilor este mai mare decat numarul barbatilor,ajungand ca rata femeiilor la un barbat sa fie de 4 la 1.

Intrebarea este:Cum rezolvam aceasta realitate existenta?
Se poate rezolva ridicand din umeri sau o lasam sa se rezolve de la sine?
Cu siguranta ca ridicarea umerilor sau abandonarea acesteia ca societatea sa o rezolve nu reprezenta o solutie.
Astfel avem in fata 3 posibilitati:

1.Sa se casatoreasca fiecare barbat cu o singura femeie,celelalte ramanand necasatorite toata viata.
2.Sa se casatoreasca fiecare barbat cu o singura femeie in mod legal dar avand in acelasi timp legaturi extraconjugale cu mai multe femei.
3.Sa se casatoreasca o parte din barbati sau toti cu mai multe femei in mod legal nemaiexistand astfel femei singure si necasatorite.

Prima posibilitatea se opune naturaletii omului.Dupa parerea unora,femeia se poate lipsi de barbat prin profesia si realizarile ei.Acest fapt nu este adevarat.Nici macar o mie de profesii si o mie de realizari nu o pot face pe femeie sa se lipseasca de nevoile unui barbat care fac parte din naturaletea omului ( aici vorbesc sigur si de babati!)

A doua posibilitate este impotriva societatii “curate”,impotriva mandriei femeii.Acest lucru duce la dezordine si neliniste in familie si in cele din urma la destramarea acesteia si decaderea societatii.

A treia posibilitate este cea pe care o alege Islamul,permitand poligamia conditionata pentru a rezolva problemele existente ale societatii( multe situatii, dintre care razboaie, vaduve, orfane,..)

Observam ca in societatile din trecut sau din prezent,un adevar pe care nu-l putem nega sau sa ne facem ca nu stim,este dorinta sotului de a-si folosi naturaletea in situatia in care sotia nu poate sa nasca din cauza unei boli,a varstei sau ca este stearpa,cu toate ca amandoi doresc continuarea vietii familiale si in acelasi timp urasc despartirea.Ce putem face in astfel de situatii?

Nu i se permite unuia care a inteles Islamul sa spuna ca poligamia este permisa doar pentru a-ti satisface dorintele fara nici un scop sau conditie.

Cu siguranta ca poligamia asa cum o accepta Islamul este o obligatie care intampina o obligatie si o rezolvare care intampina o problema.

Islamul nu a fost primul care a acceptat poligamia ci doar a limitat-o si nu a facut-o obligatorie permitand-o sub anumite conditii.Deasemenea a fost admisa pentru a intampina realitatea vietii omenesti si necesitatile naturale ale omului.

De aceea a recurs Islamul la acesta alternativa conditionata.Spune Allah Preainaltul in Quran: (“Casatoriti-va daca puteti dintre femei doua sau trei sau patru si daca va este teama ca n-o sa faceti dreptate intre ele una “)

Astfel aceasta permisie reprezinta un raspuns la realitatea vietii aparand societatea de la nebunie la deviere,viata familiala de dezordine si dezechilibru si mandria femeii.




c'est la vie

#16
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 02:27

quote:
Originally posted by Samer
Wester Mark,un om de stiinta in legaturile familiale a mentionat ca poligamia a fost acceptata de catre biserica pana in secolul 17.c'est la vie
de catre care biserica?[alcool]nici gand de asa ceva.Cine e wester mark asta,ca n-am auzit pana acum de el.Irina si [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04)[gravi]si bb din burtica blogul meu

#17
Samer

Samer

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 02:44

scuze, e western mark
http://eprint.uq.edu...chive/00004726/

c'est la vie

#18
Samer

Samer

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 03:05

quote:
Originally posted by irina.c.
quote:
Originally posted by Samer
Wester Mark,un om de stiinta in legaturile familiale a mentionat ca poligamia a fost acceptata de catre biserica pana in secolul 17.c'est la vie
de catre care biserica?[alcool]nici gand de asa ceva.Cine e wester mark asta,ca n-am auzit pana acum de el.Irina si [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04)[gravi]si bb din burtica blogul meu
daca vrei sa sti mai mult pot sa-ti dau si site-ul:Most often the AICs arose as a result of disagreements between African Christians and western missionaries over the extent to which traditional African practices were permissible. Many AICs permit polygamy following the Old Testament cultural practices which the New Testament does not reject. Very few Mission churches tolerate polygamy.Si apropo, merci dar nu beau si nici nu spun ceva inventat de mine. Noapte buna.c'est la vie

#19
Samer

Samer

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 11:32

Buna Ziua ,
Iata un breif despre lucrurile permise si interzise in Islam:

Profetul Muhammad (Binecuvintat fie el si toata familia sa) a spus intr-un hadith: Este ingaduit ceea ce Allah a ingaduit prin cartea sa si este oprit ceea ce Allah a oprit prin cartea sa :
Fapte si lucruri interzise in religia islamica si unele au exceptii: ( desi un sint scrise in ordine ca sa nu gresesc )
[ consum , comert si daruire ] urmatorele fapte :
1 - Carnea de porc, singele si carnea cadavrelor.
2 – Vinul si toate bauturile alcoolice.
3 - Drogurile.
4 - Purtarea aurului si a hainelor de matase de catre barbati.
5 – Haine Imbracate cu scopul de a ne mindri cu ele.
6 - Imitarea barbatului de catre femeie si a femeii de catre barbati.
7 - Operatiile estetice care afecteaza rau omul, tatuajul si perucile.
8 - Cultivarea drogurilor si a tutunului.
9 - Camata, dobinda.
10 - Adulterul, prostitutia, concubinajul, homosexualitatea.
11 - Etalarea nuditatii.
12 - Casatoria cu o femeie casatorita, cu matusa sau sora de lapte.
13 – Avortul ( stiu ca unii sint contra dar sint exceptii)
14 - Relatii sexuale anormale..
15 - Divortul fara motiv sau amenintarea cu divortul, maltratarea sotiei.
15 - Neascultarea parintilor, dispretul, aroganta, minciuna, superstitiile, vrajitoria, semnul rau, amuletele, fanatismul, exagerarea, plingerea pe termen lung a mortilor, inselaciunea, blestemele, invidia, specula, jocurile de noroc, sinuciderea, mita, risipa, birfa, indiferenta in relatiile umane.

Acum vorbim de ce ne permite religia si ce nu ! vorbim de un stil si system de viata complet luat din Cartea Sfinta SI Shari'a de la Profetul Mohamad.

Multe s-au spus Despre Profetul Lumii dar oare de ce ar face toate asta daca n-ar fi el un adevarat Profet ales de Creatorul Nostru??

A trait sarac si a murit sarac. A indurat multi ani rautatiile si atacuriile si a fost ultimul cu Abu Baker care au plecat din Meka!

De ce toate astea si altele daca ar fi fost un Om normal??!
si mai ales atunci !

Noi am vrut sa aratam ce inseamna Religia noastra, si ca existenta noastra nu e ptr. a va sterge existenta sau Dumnezeul Vostru care e de fapt si al Nostru!

Am vrut sa fiu neutru si sa explic cat pot dar nu cred ca se poate asa ceva cind lumea din jur (Nu toti sigur), chiar nu vrea sa stie ci doar sa ne contrazica!
Va multumesc ptr. rabdarea si Nerabdarea voastra, si ii multumesc pe cei care au citit si au intrebat pentru a se informa!

Un mare multumesc pentru Suroriile, mai ales Maryam si Hannen pentru suportul lor.

Va doresc O viata buna si Plina de implinirii si bucurii.

Salam Alekom

c'est la vie

#20
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 05 iulie 2007 - 11:53

Frate Samer,foarte frumos,multumim!

Sper ca nu ne "parasesti",stai pe aproape ca nu se stie.[:D]







Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -