Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Angajatori si angajati in Romania si pe glob


146 raspunsuri la acest subiect

#21
ruxij

ruxij

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.277 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 01:20

Eu zic ca daca vrei sa o ajuti pe tipa nr 1, sa o inveti ca la urmatorul interviu sa nu mentioneze deloc copilul, cu atat mai putin sa spuna ca pt. ea vine pe locul I bla bla bla. Normal ca vine pe locul I, dar sa nu spuna asa ceva la interviu. Daca este intrebata sa spuna ca are copil, dar asta nu ii va afecta performanta. Si nici sa nu i-o afecteze, sa faca cumva sa rezolve. Pana la urma toti copiii se adapteaza la gradinita. Sa caute servici dupa ce se adapteaza, nu stiu ce sa faca,dar sa nu mai spuna asa pe la interviuri. Chair dc a fost concediata din cauza asta, poate explica dc e intrebata, ca acum are treaba acoperita, a fost o situatie temporara cu divort, adaptare camin etc. Si eu am fost concediata cand cu adaptarea lu' fi-miu la daycare. Ma rog...nasol.

Si sa il angajezi pe nr. 3.

#22
ruxij

ruxij

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.277 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 01:41

Avantajul doamnei este totusi ca ar putea fi angajat pe termen lung, studentul nu cred.

#23
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 05:56

Citat:
citat din mesajul lui ileana
Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Mediajust, pana iti rapsunde specialistul, da-mi voie sa iti spun parerea mea in calitate de angajator cu vreo 8 ani de experienta.Problemele pe care le vei intampina cu doamna capabila si divortata cred ca le stii si tu. Vei fi lasata balta chiar atunci cand ai nevoie. Mie personal mi se pare oricum maxim tupeu sa ii spui asta potentialului angajator, in fata, la interviu [alcool] Scuza-ma, dar maxima competenta profesionala inseamna altceva.Probleme pot aparea oricand, dar chiar asa sa-ti iei jucariile si sa pleci de la locul de munca, fara sa intrebi, mi se pare...[alcool] Sau..daca este atat de competenta cum crezi tu, ai putea sa ii oferi un salariu mai mare din care sa isi permita un ajutor de nadejde pentru copiii ei, atunci cand ea e la munca.Poate asta e problema.Pe domnisoara poti sa o uiti. E in primul rand nepoliticoasa si nu cunoaste etichetele. Tu ai nevoie totusi, din cate am inteles, de un om educat. Daca esti dispusa sa o inveti tu alfabetul profesional, risti ca intr-un an sa se simta atat de bine pregatita incat sa te lase balta si sa caute marea afirmare.Din cei trei, eu l-as angaja pe tanarul stundent.[:)]
Nu pot sa ma abtin, dar cautand mult timp un job, te-am identificat cu angajatorul la care se termina interviul in momentul in care afla ca am copii mici...si nu-l mai intereseaza nimic...nu mai lega nici o intrebare....ileana
Cat de mici sunt copiii tai Ileana?A mea are 15 luni.Si nu am intampinat problema asta.Nici nu am spus la interviu ca zbor acasa daca daca are nevoie si sunt intr-o tara straina si imi las copilul cu o straina.Stau peste strada de srviciu si nici prin gand nu imi da sa 'dau o fuga' sa vad ce face.Nici sa sun.Daca e urgenta ma suna bona si sunt sigura ca voi primii intelegere la serviciu daca este o problema medicala.Dar in nici un caz nu as spune la interviu ca zbor la camin daca face copilul un tantrum ca nu se poate adapta.Iti spun sincer ca eu incheiam discutia acolo, si sunt femeie si am si eu copil mic, mult mai mic decat al ei.Pentru mine munca e pe primul plan de la 08.00 la 15.15.In rest numai familia.Nici nu intarzii acasa cu orele peste program , nici nu intarzii la serviciu ca am probleme personale.Nici nu sun acasa in timpul programului , nici nu primesc telefoane de la serviciu in timpul dedicat familiei.Numai si numai in cazuri de urgenta.Eu chiar nu inteleg ce e cu intrabarile astea la interviuri?Daca ai sau nu copii????Cum intrebati ca angajatori sau cum sunteti intrebati ca potentiali angajati atatea intrebari personale?Revenind la exemplu lui Mediajust- din cateva minute petrecute cu fiecare potential angajat deja stie ca x e divortata, y are iubit si z are o bunica in grija.Aceste aspecte nu se didcuta in interviuri.Nici macar in RO nu am fost vreodata intrebata daca am copii/sot/iubit/daca am degand..Pe tine cum te intreaba, Ileana?Sau spui tu neintrebata ca ai copii mici si vrei intelegere/flexibilitate.Mie nu mi se pare normal ca o femeie cu copil sa primeasca mai mult timp liber ca una fara.Mi se pare normal sa aiba posibilitatea de a lucra part time sau program flexibil si sa fie paltita egal pt munca egala.Si la fel de normal mi se pare ca cele 8 ore la serviciu sa se concentreze acolo ca de aia e platita.Nu sa fuga de la serviciu ....indiferent de motiv.Daca e ceva grav/ medical ORICE ANGAJATOR te va lasa sa mergi la cresa/spital sa vezi ce e cu copilul tau.Nu e necesar sa mentionezi la interviu.Acea persoana a mentionat tocmai pt ca ea are de gand sa fuga pt orice fleac.Si foarte des.Errie's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

#24
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 10:45

Lara, chiar CV-urile standard au intrebari despre starea civila, despre varsta si daca ai copii.
Esti obligat sa dai aceste informatii, desi nu au nicio relevanta in privinta experientei profesionale.
Unii angajatori solicita si poza, de parca ai vrea sa participi la un concurs de frumusete, nu sa aplici pt un job. [:D]


allinta

SARBATORI FERICITE !

[pegeam][pegeam][pegeam]
[pegeam][pegeam][pegeam]
[pegeam][pegeam][pegeam]



#25
Mediajust

Mediajust

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.847 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 13:10

LaraC, sa stii ca in toate CV-urile pe care le-am vazut eu informatiile privind starea civila si copiii apar (nu m-am gandit niciodata de ce, dar eu insami in CV-ul meu am inscrise aceste date - casatorita, un copil).
Probabil ca ai dreptate, nu ar trebui sa intereseze angajatorul. Pe de alta parte, cred ca este relevant daca un potential are sau nu copil mic, de exemplu. (Imagineaza-ti situatia in care a doua zi dupa angajare iti spune ca de fapt va lucra doar 4 ore in loc de norma intreaga pe care a fost angajata, avand copil sub 6 ani care nu beneficiaza de cresa, deci trebuie s-o iei de la capat sa mai gasesti pe cineva. Asa cum angajatul stie la ce vine si este obligatoriu sa fie informat asupra programului/salariului/conditiilor, cred ca tot asa ar trebui si angajatorul sa stie ce conditii i s-ar putea impune).

Cat priveste situatia mea concreta - te rog sa ma crezi ca sunt ultima persoana care ar scormoni in vietile oamenilor. Eu zilnic citesc cel putin cinci povesti de viata (de la divorturi la mosteniri, de la scandaluri cu fratii pe casa pana la incredintari de copii) - si chiar daca sunt chemata doar sa gasesc solutii "tehnice", tot inseamna un soi de "incarcare" psihica (macar cat ma straduiesc sa intuiesc urmatorul pas al celuilalt). Asa ca iti dai seama ca nu am curiozitati, si nici nervi/rabdare sa aud istorii in plus.

Doamna mi-a prezentat situatia ei raspunzand la intrebarea "de ce ati plecat de la ultima slujba". Imediat mi-a turuit povestea nesfarsitelor procese, teama ca ii va fi luat copilul, neadaptarea acestuia etc.
Domnisoara a raspuns la telefon cu "da, iubi" [:D], si a tinut-o tot asa pana la final ("te pupici dulce, iubi"). Asa ca am presupus ca este fericitul ei iubit.
Tanarul mi-a raspuns simplu la intrebarea "de ce ati ales sa veniti aici" spunand ca are nevoie de bani, este student si-si ingrijeste bunica bolnava.

Tu probabil ai dreptate, dar in mod clar nu exista inca in obisnuinta oamenilor (a celor mai multi) exercitiul interviului (de oricare parte a mesei te-ai afla).
De aia sunt necesare firme si persoane cu profesiunea Elenei (careia i-am stricat subiectul), numai ca pentru mine a fost important sa-i si vad, sa-i "pipai", pentru ca cel ce va fi angajat va avea acces la jumate din viata mea, si nu mi-e egal pe cine imi iau "in casa".



"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

#26
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 14:11

Mediajust,Alinta,



Aceste informatii nu trebuie trecute NICIODATA pe CV-uri si nici cerute.



Here is a list of the Interview questions that an interviewer cannot ask ...



1. Questions about your age are not allowed during an interview because it should not be a factor upon hiring you.



2. Questions about your marital status are inappropriate and can easily be mistaken for sexual harassment. This question also applies to whether or not you have children, your child care plans etc. This type of question also includes any other aspect of your personal life that should not effect your chances of being hired.



3. Questions about your personal health are also off limits.



4. Questions about your ethnicity should not be asked by an interviewer or answered by the person being given the interview.



5. Your sexual preference cannot be a factor in your chances of being hired either. This type of question should not be asked.



6. Whether or not you have disabilities is a question that should not be asked either.



7. Your arrest record is information that doesn’t have to be answered. All an interviewer can ask you is if you have ever been convicted of a crime, they cannot ask you what for or how many times.



8. Basically, personal information cannot be asked by an interviewer. It is illegal, and you do not have to respond.





Am gasit ceva asemanator si in romana dar nu se downlodeaza....si nu am timp sa caut acum.Daca dati search pe google sigur gasiti.



Mai tineti minte anunturile de angajare de acum cativa ani buni care mentionau 'exclus tigani' sau 'caut secretara cu varsta pana in 30 de ani'.Au fost interzise prin lege.Nu stiu ce prevede legea in Ro referitor la intrebarile personale din interviuri si cat se aplica.Stiu insa ca eu am facut un curs in RO in 2006 si trainerul a precizat toate aceste aspecte.



Sper ca usor usor vor disparea si oamenii nu vor mai simtii nevoia sa treaca in CV daca sau nu sunt casatoriti si cati copii au.

Este absolut irelevant si poate fi interpretat.



Errie's mummy



Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali



#27
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 14:14

Mediajust, nu cred ca am stricat subiectul.Nu suntem docti in materie si de aceea ne mai pierem in explicatii.Dar eu cred ca potentialii angajati pot invata ceva si noi toti.

Sper sa apara si Elena sa aduca un input 'profesional'



Errie's mummy



Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali



#28
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 14:24

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ileana
Nu pot sa ma abtin, dar cautand mult timp un job, te-am identificat cu angajatorul la care se termina interviul in momentul in care afla ca am copii mici...si nu-l mai intereseaza nimic...nu mai lega nici o intrebare....

In primul rand ca nu inteleg de ce se discuta situatia familiala la interviu. Aici este interzis sa te intrebe la interviu ce varsta ai, daca esti casatorit sau daca ai copii.
In al doilea rand - un interviu este un contract intre doua parti si firesc este ca fiecare parte sa isi vada propriul interes. Din punct de vedere al angajatorului, o persoana cu copii mici perzinta un factor de risc ... nu este etic dar este adevarat. Toata lumea stie ca o mama va avea prioritate copilul cand acesta are probleme. De aceea mi se pare o miscare extrem de neinspirata sa te "vinzi" la un interviu punand conditia "copilul mai presus de job". E ca si cum nu vrei sa faci nici un fel de concesie la acest lucru dar in schimb vrei ca angajatorul sa tolereze problemele tale personale.




Ileana, imi pare rau a ti-am trezit amintiri triste, dar uite ti-a raspuns Buflea foarte bine in locul meu.

As mai preciza ca, 30% dintre angajati au copii. Ceilalti sunt efectiv prea tineri :-)

Iar situatia dnei descrise de Mediajust , pe mine ma revolta. Defapt nu situatia in sine, ci felul in care a comunicat-o. Nu se face, efectiv. Nu cred ca e vorba de sinceritate ci mai degraba de impus niste reguli la care celalalt(angajatorul) nu are drept de apel.
Contractul de munca e un contract.[:)]
Ambele parti participa la mersul bun al lucrurilor.

#29
Mediajust

Mediajust

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.847 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 14:29

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Mediajust, nu cred ca am stricat subiectul.Nu suntem docti in materie si de aceea ne mai pierem in explicatii.Dar eu cred ca potentialii angajati pot invata ceva si noi toti.Sper sa apara si Elena sa aduca un input 'profesional'Errie's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Mie imi reprosam deturnarea subiectului, eu am lansat tema."Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

#30
Mediajust

Mediajust

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.847 mesaje

Postat 30 decembrie 2009 - 14:42

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
Mediajust,Alinta,Aceste informatii nu trebuie trecute NICIODATA pe CV-uri si nici cerute.Here is a list of the Interview questions that an interviewer cannot ask ...1. Questions about your age are not allowed during an interview because it should not be a factor upon hiring you.2. Questions about your marital status are inappropriate and can easily be mistaken for sexual harassment. This question also applies to whether or not you have children, your child care plans etc. This type of question also includes any other aspect of your personal life that should not effect your chances of being hired.3. Questions about your personal health are also off limits.4. Questions about your ethnicity should not be asked by an interviewer or answered by the person being given the interview.5. Your sexual preference cannot be a factor in your chances of being hired either. This type of question should not be asked.6. Whether or not you have disabilities is a question that should not be asked either.7. Your arrest record is information that doesn’t have to be answered. All an interviewer can ask you is if you have ever been convicted of a crime, they cannot ask you what for or how many times.8. Basically, personal information cannot be asked by an interviewer. It is illegal, and you do not have to respond.Am gasit ceva asemanator si in romana dar nu se downlodeaza....si nu am timp sa caut acum.Daca dati search pe google sigur gasiti.Mai tineti minte anunturile de angajare de acum cativa ani buni care mentionau 'exclus tigani' sau 'caut secretara cu varsta pana in 30 de ani'.Au fost interzise prin lege.Nu stiu ce prevede legea in Ro referitor la intrebarile personale din interviuri si cat se aplica.Stiu insa ca eu am facut un curs in RO in 2006 si trainerul a precizat toate aceste aspecte.Sper ca usor usor vor disparea si oamenii nu vor mai simtii nevoia sa treaca in CV daca sau nu sunt casatoriti si cati copii au.Este absolut irelevant si poate fi interpretat.Errie's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Legea romaneasca nu interzice decat solicitarea testelor de graviditate.Pe de alta parte, tot legea obliga prezentarea dosarului medical la angajare, cu teste/analize/avize la zi, din care dosar reiese probabil starea de graviditate.Referitor la anunturi de tipul "exclus" - asta e discriminare, si este interzisa, evident, pe criterii religioase, de sex, maritale, etnie, handicap etc.In acelasi timp, nu sunt interzise conditionarile de tipul "angajez paznici de noapte barbati", "angajez prezentator TV, femeie, varsta maxima 40 de ani", "angajez femeie ingrijire batran", "angajez manechin femeie, 25 de ani" etc - din motive clare. Nu mai spun de conditia de sanatate, care exclude din start persoane cu handicap (nu poti refuza la angajare un orb care poate sa impleteasca maturi, daca asta face firma ta, dar n-o sa-l iei sofer).Sa-mi fie iertata brutalitatea exemplelor!Asa ca nu vei vedea niciodata conditie de tipul "persoana necasatorita/fara copil".In acelasi timp, comunicarea acestor date sigur va influenta angajatorul, intr-un fel sau altul.Personal, imi voi pastra in CV aceste date (este adevarat ca in ceea ce ma priveste au minima relevanta), dar incerc (dupa cum se vede) sa-mi pastrez obiectivitatea asupra valorificarii lor, atunci cand sunt in "cealalta" parte."Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -