Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Floricele de liliac de mai iunie 2010! (57)


206 raspunsuri la acest subiect

#11
Dienutza

Dienutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 246 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 14:29

Mary Eva a fost racita acum 3 sapt si tot mai tuseste dimineata [q]. Asa ca daca pare in forma, bine dispus, vioi, mananca si nu mai are febra, eu as considera ca i-a cam trecut raceala.

Cris nu e chiar asa, am ramas cu 10 - 12 kg in plus dupa sarcina. Sun puse oarecum uniform (adica si pe maini, pe spate, pe picioare) si probabil de asta nu se vad in poze. Abia astept sa scap de ele. Mi-am facut acum si abonament la sala, dar astept sa treaca perioada mai grea a dietei ca sa am forta sa merg la sport. Desi deocamdata nu ma simt slabita deloc. Am reusit sa dau jos 3 kg. Este un inceput.

Corina bine ati revenit din vacanta! Asteptam pozele.

Astazi mergem la un pediatru recomandat de cineva sa o vada pe Eva. Sotul are cutia toracica mai in spate, un soi de sechele de rahitism. Si are obsesie ca si Eva incepa sa aiba asa (desi eu m-am uitat si la alti copii si toti sunt asa la varsta asta). Ii dau deja 4 picaturi de vigantol / zi si 3 in zilele in care ii dau si calciu. Sper sa nu aiba si ea aceiasi problema ca sotul. El e barbat si se vede ok, dar ma gandesc ca la o fata nu ar fi prea estetic.

Ati securizat casa pentru copii? Eu am pus protectii la sertare (desi sertarele mele se deschid mai greu si Eva nu reuseste inca) aparatori la prize (desi prizele mele se pare ca au inclus sistem contra copii) si niste protectii la colturile mobilei (toate de la ikea). Acestea diu urma mi se par nu doar ineficiente, dar si periculoase. Se lipesc cu un adeziv si se dezlipesc imediat. Eva se agata de ele ca sa se ridice pt. ca sunt in relief si i se pare ca are priza mai buna, iar ele se dezlipesc si cade. Am patit asta de 2 - 3 ori deja si le-am scos. Plus ca le dezlipeste intentionat si le baga in gura si tare mi-e teama ca se inneaca cu ele ca au o imensiune riscanta. Deci va sfatuiesc sa nu dati banii degeaba pe ele. Si daca a gasit cineva un sistem mai eficient, o rog sa imi spuna si mie.

Ce targuri de copii mai sunt? Ca poate au pe acolo ceva sisteme de securitate pentru copii. Am vazut pe la tv ceva pe la Aerobaneasa parca, pe la jumatatea lui aprilie.

Diana, mamica Evei (18.05.2010)


#12
Lumy_Clt

Lumy_Clt

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.019 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 14:44

Carla, Ruxi, noi stam la bloc, pe fete reusesc sa le scot cu un singur drum, le pregatesc, le ancorez in scaunele sport, scot pe hol, scheletul caruciorului, apoi scaunele.Pun scheletul in lift, iar peste el pun scaunele sport. La fel procedam si cu landourile.

In vara, sper, ne mutam la curte, asa ca o sa scap de stresul asta.



Cam asa: http://s916.photobuc...19012011148.jpg



Citind postarile Carlei cu cucuiul Sofiei ([pup] sa treaca mai repede), ma apuca groaza, pana acum de bine de rau, am iesit singura cu ele afara, insa aceeasi dilema o am si eu, cum voi reusi sa ma impart sa le supraveghez pe amandoua? uof....si acum se gelozesc, cand le dau pe rand in leagan in parc....si culmea nu par incantate de leagan...



Si ale mele sunt diferite, au si ele tendinta de a de arunca atunci cand nu le convine ceva, mai ales Maiutu.



La noi in parc, in IOR, vin multe mamici de gemeni, mai mari sau mai mici, si nu numai, dar sunt insotite, la locurile de joaca.



Dienutza, de gatit se ocupa mai mult bunica, prefera sa le faca de mancare, decat sa stea cu ele, ca e mai usor asa. Eu ii zic ce si cum si ea presteaza.Mie imi place f mult sa gatesc, sa inventez in bucatarie...aici n-am spatiu, sa stau cu fetele in bucatarie si sa gatesc... la casa o sa fie altceva...



Ioanact, si noi tot Cicibebe biscuiti servim. Sunt ok, in cantitati moderate. Si noi o mai pateam de la galbenus, il servim la pranz in diverse combinatii.



Lena, intrebai mai de mult de tricicleta pt gemeni, am gasit ceva pe net cu ceva timp in urma, dar mi s-a parut superficial, fara sistem de siguranta si din lemn, la 1200 ron [bang]



Si la noi se simte o nevoie acuta de concediu...poate la vara....sa facem pasapoarte la mandre si sa o luam din loc.



Corina, parca tu ziceai de caruciorul de la Espiro ca l-ai maritat.....e bun? Ma intreba fina mea de el... ca e mai usurel si ea e mica rau.



Theo, e bine ca Stelios bea lapte, cat despre cantitatile inscrise pe cutie, nu pun valoare pe ele.......depinde de la copil la copil...noi abia dc bem 180ml, iar baietelul prietenei mele, la varsta lor bea 300-330 ml (nu stiu dc are relevanta, dar el s-a nascut la 4,1 kg, pan la 9 luni a supt, si apoi s-a intarcat.)

Noi compensam cu iaurtul si branzica facute in casa.



Cris, uite asa faci gimnastica, aplecandu-te dupa Sebi. Si eu o sa imi iau portia de abdomene cat de curand [:D]

Multa sanatate prichindeilor bolnaviori [pup][pup][pup]



Bilica, imi pare rau de comportamentul matusii, ce ciuda mi-e cand lumea se bate cu pumnii in piept ca face si drege, si cand e pusa in fata faptelor, nu stie cum s-o dea la intors.



Dilema, cu cine sa las fetele cand ma voi intoarce la munca ...



Apropos, ce-i cu vremea asta de afara? [bang][bang][bang]



Vroiam sa mai zic ceva, dar s-a trezit Mara, asa ca revin...



Ps la pranz servim Friptura de vitel la cuptor cu cartof dulce [yum]



[mamica] binecuvantata cu gemanutele Mara & Maia

#13
corinasmile

corinasmile

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 929 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 15:31



Diana, eu am mai zis ca protectiile pt colturi de la ikea sunt proaste. Si Maria le-a scos pe toate si le linge de zor. Nici cele pt prize nu sunt stralucite, dar macar alea nu ies chiar asa usor. Eu am mai luat protectii pt colturi de la miniblu, un fel mai patratoase, dintr-un plastic cauciucat albastru. Sunt foarte bune si stabile.

Noi am mai schimat si manarele de la sertarele de jos ale mobilei, cu unele mai mici rotujite si rotunjite, fara colturi.



Marea mea problema la capitolul babyproofing este cuptorul din bucatarie [bang]

Este situat in partea de jos si nu am gasit inca o modalitate de a-l securiza. Maria inca nu are forta sa-l deschida, insa va veni repede si vremea aia. Am cumparat niste protectii din plastic, ca si pt frigider, din 2 bucati, una care se lipeste pe usa ce trebuie blocata, iar alta pe o suprafata fixa de alaturi. Inca nu le-am pus, dar nu stiu cat de eficient va fi sistemul asta, avand in vedere ca usa cuptorului se infierbanta atunci cand e pornit... Mi-e ca se dezlipeste si cade..

Iar asta cu usa fierbinte a cuptorului e o problema si mai mare [bang][bang]

Singura solutie la care m-am gadit pana acum este sa confectionez un fel de "husa" cu mai multe straturi (asa cum e manusa aia groasa cu care scot tava din cuptor) pe care sa o fixez cumva peste usa.

Alte solutii oare exista? La voi cum e?








Corina, mami [^] de Maria (14.06.2010) [olala]



#14
corinasmile

corinasmile

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 929 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 15:39

Lumy, pe aici mai sunt cateva mamici care au espiro. Eu il consider un carucior foarte bun. NU E asa usor cum zice in descriere, are +2 sau 3 kg in plus. Nu e nici foarte mic, asa ca fina ta ar fi bine sa il vada intai, daca zici ca e micuta.

Se manevreaza foarte foarte bine, este comod, din materiale bune si rezistente, huse lavabile, toate partile sunt bine finisate si se asambleaza usor. Eu l-am vandut pentru ca am devenit 100% "purtatoare" [:D]








Corina, mami [^] de Maria (14.06.2010) [olala]



#15
veronicach

veronicach

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 852 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 16:26

hello mamicute :)



rosanne iti multumesc f mult pentru oferta insa eu ma bucur ca are probleme cu lactatele[:I].... asa i le pot elimina cu motiv

(altfel are laptic de mami;) )

astazi i-am dat lapte de migdale, i-a placut foarte mult

astept sa implineasca un an sa ii pot da lapte de susan

softurela nu mai ne povestesti ca shakeuri face copiilor si ce le putem da la aceasta varsta?

corina imi poti trimite niste linkuri cu modelele de rochite?

sunt interesata pt o prietena

apropo de 100% purtatoare[:D] Matei e prea cuminte in mei tai...[:D]

si fiind la inaltime relationeaza mai greu cu amicii de parc

noi suntem aici o gasca foarte faina si apropiata...si intre pitici dar si intre mamici[olala]



ii au curmale zilnic, dupa ce le hidratez, 2-3 curmale sper sa aiba ceva aport de fier

trebuie sa-mi cumpar ceva aparat de stors fructele si legumele ca tare greu mi-e sa scot suc din sfecla rosie, morcovi...

legat de migdale,Carla nu e musai sa le faci branzica.. le poti da si pasta, necesita doar un minut sa le pui la hidratat cu o zi inainte si apoi vreo 10 min sa le cureti-blenduiesti bine

le poti stoarce pt a obtine laptic

stiu ca pt tine e mult, mult mai dificil dar cred ca o data incercat devine mai simplu

si amo curiozitate..la ce cofetarie si-a facut Maia tortul?(e superb)



mamica fericita de [copil] cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe[alap]



#16
Dienutza

Dienutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 246 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 16:44

Corina imi pare rau ca nu am vazut mesajul tau cu protectiile. O sa trec si eu pe la miniblu. Pt cuptor am vazut pe internet ca exista niste protectii speciale. Nu stiu cum arata in realitate si daca sunt eficiente. Poate a folosit cineva pe aici.

Carla am testat reteta de biscuiti si a iesit ok, zic eu. Eva a rontait un pic din unul, dar nu e foarte incantata. Poate nu ii era foame. Oricum ea nu mananca efectiv singura. Doar duce pe la gurita si molfaie putin. Dar biscuitii si painea erau preferatele ei. Acum parca s-a mai plictisit de ele. Fetele tale mananca biscuitei?

Diana, mamica Evei (18.05.2010)


#17
Lumy_Clt

Lumy_Clt

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.019 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 17:28

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile
Lumy, pe aici mai sunt cateva mamici care au espiro. Eu il consider un carucior foarte bun. NU E asa usor cum zice in descriere, are +2 sau 3 kg in plus. Nu e nici foarte mic, asa ca fina ta ar fi bine sa il vada intai, daca zici ca e micuta.Se manevreaza foarte foarte bine, este comod, din materiale bune si rezistente, huse lavabile, toate partile sunt bine finisate si se asambleaza usor. Eu l-am vandut pentru ca am devenit 100% "purtatoare" [:D]
Corina, mami [^] de Maria (14.06.2010) [olala]
Multam mult [pup],fina mea are sub 160 cm , iar acum gravida in 24 de sapt are 49 kg [:D]. O sa ii zic sa-l caute prin magazine, eu l-am gasit doar pe net....ca nu prea am timp si loc de/prin magazine.M-am gandit ca dat fiind faptul ca esti "purtatoare" l-ai vandut.Oare s-a inventat ceva si de purtat gemenii [:D][:D][mamica] binecuvantata cu gemanutele Mara & Maia

#18
flory_blanca

flory_blanca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 944 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 18:27

LA MULTI ANI SABINA!
LA MULTI ANI!
LA MULTI ANI EKATERINA!
Scuzati mamici si floricele de urarile cu intarziere.
Intrasem sa urez la multi ani si elaborasem si ceva raspunsuri si pe final mi s-a restartat calculatorul asa ca... mai raspund din memorie si felicit si cu intarziere.

Ioana eu ii dau biscuiti de la Organix fara sare, zahar si alti aditivi. Se gasesc la Real. Eu in locul tau i-as scoate oul o perioada daca nu ii prieste. Asa am patit cu Nadia de la sfecla rosie si i-am scos-o si de atunci nu a mai vomitat niciodata de la mancare.

Vivela si eu incerc sa ii dau fructele intre mese in loc de pufuleti sau alte cele ca e mai sanatos.
Tu ce ii dai sa pape dimineata si seara?

Dienutza eu am scos copilul afara cu toate avertizarile. Eu nu prea am incredere in stiri din astea bomba care au valabilitate o zi (apoi le-au si retractat stirile respective ca deh... a mai intarziat stratul de ozon). Daca e soare puternic prefer sa ii pun palariuta. Si oricum atmosfera in general e poluata, radiata etc ar trebui sa tinem copii tot in casa.

Cordelia o sa incerc sa aplic si eu metoda voastra de adorimit una bucata copil. Inainte adormeam foarte usor si fara scandal dar de cand am prins putere daca o pun in patur se trage si se ridica in picioare si nu o mai pot adormi nicicum numai cu scandal. Si vrea sa doarma numai cu noi in pat mai nou. Si cu noi uneori nu vrea si se catara pe noi sa se ridice.

Noi suntem in faza in care vrem sa mergem intruna si ne agatam de orice sa ne ridicam in picioare iar asta inclusiv cand trebuie sa dormim, deci.. ora somnului a ajuns un chin care se lasa cu multe lacrimi si scandal. In plus abia mai doarme singura, vrea numai cu noi. Sper sa treaca si etapa asta plangacioasa.


Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

#19
corinasmile

corinasmile

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 929 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 18:29

Citat:
citat din mesajul lui Lumy_Clt



Oare s-a inventat ceva si de purtat gemenii [:D][:D]





[mamica] binecuvantata cu gemanutele Mara & Maia





Pot fi adaptate, ia arunca un ochi aici [olala]










Corina, mami [^] de Maria (14.06.2010) [olala]



#20
arturicii

arturicii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.117 mesaje

Postat 04 aprilie 2011 - 18:32

[asia][asia][asia][asia][asia][asia] ptr urari!



Corina, bun revenit!

Asteptam poze!

Nici noi nu avem vreo problema cu mancarea Sabinei. Ieri am fost la un rest chinezesc (bufet unde mananci cat te tine burta, te autoservesti cu ce doresti) si a mancat Sabina broccoli, orez cu ceapa verde cruda, portocala, paste de orez, etc.



Lumi,



uite aici, si aici si aici si aici si aici.



Ref la protectii, am acoperit prizele si cam atat. Incerc sa o invat cum sa deschida/inchida usi, sertare, etc fara sa isi dea in cap si fara sa isi prinda degetele. Ca doar cand mergem undeva atractia principala acum acestea sunt.



La baieti am protejat toate colturile insa au demontat rapid aparatorile asa ca acum nu am investit mai mult de 1$ pe protejarea casei.



In rest, cat se poate de multa atentie.



La noi ningeeeeeeee. Insa cred ca e cam ultimul mesaj al iernii ptr acest sezon.












Ioana & Arturicii'S
__________________________________________In limba ta ti-e dor de mama







Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -