Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Prima vara cu bebe


25 raspunsuri la acest subiect

#1
ina.click

ina.click

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.341 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:27

Salut

Vine vara, bine-mi pare, eu in brate am o [flo]

Ma gandeam ca poate mamicile cu experienta ar putea raspunde aici la cateva intrebari generice despre prima vara a bebelusilor. Al meu s-a nascut in martie, deci va avea 3 luni la inceputul verii.


Cum ati imbracat bebelusii vara?
Care ar fi orele cele mai bune de facut plimbarile? Eu presupun ca dimineata devreme, inainte sa inceapa valurile de canicula si poate seara?
Pentru mamicile care alapteaza exclusiv, ati suplimentat cu alte lichide (apa, ceai?) in zile foarte calduroase? Eu sper ca laptele matern va suplini nevoia de hidratare
E ok sa fie tinut dezbracat in casa pe perioade scurte de timp? Daca da, cam cat? 10 min, 1 ora?
Soarele - e prieten sau dusman? De la ce varsta e ok sa fie expus soarelui de vara? Folositi cosmetice cu protectie UV ?
Concediu - care e varsta minima de la care il putem lua pe cel mic cu noi? La mare presupun ca e exclus pana pe la 1 an.
Insectele - folositi produse "repellant" sau puneti panza aceea peste carucior? Daca da, de unde o cumparati? Ma refer aici in special la tantari si muste.
Aerul Conditionat: ceva de stiut si aici?

Orice alte sfaturi ati avea...va rog, turnati aici :) Eu atat am avut in listuta mea cu intrebari in pregatirile pentru vara


cel mai frumos martisor: Alex [baietel] 1 Martie 2011



#2
gabriella1

gabriella1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.055 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:31

pe langa intrebarile Inei, mai adaug si eu ,una , deocamdata:
putem dormi cu geamul intredeschis fara ca bebe sa aiba probleme cu urechiusele?
Tudor al meu va fi ceva mai mare decat Alexandru Inei ,dar intrebarile puse de ea sunt valabile si ptr mine (noi).

Gabriela
mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010)


"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"


#3
adra_bell

adra_bell

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.557 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:39

Si pe mine ma intereseaza subiectul, tinand cont ca voi naste in plina vara.



Cu fii-mea, care avea 6-7 luni pe timpul primei ei veri am procedat astfel:

- regula este fara lotiune repelenta pentru insecte, majoritatea se folosesc dupa un an, chiar si cea mai inofensiva pe care am gasit-o, un cocktail de uleiuri esentiale intr-o baza de ulei de masline. Pana cand am constatat ca este alergica la ciupiturile tantarilor si s-a umplut de bube uriase care i-au trecut foarte greu. Atunci am pus in carucior un scutec pe care am picurat din lotiunea respectiva (care se foloseste dupa 6 luni), am imbracat-o cu pantaloni trei sferturi si am punctat in vreo 3-4 locuri cu lotiune repelenta

- crema de protectie solara, da, bio

- iesit afara dimineata pana in 10, seara dupa 18-19

- aerul conditionat cu filtre curatate este in alte camera, am tinut usa deschisa sa vina racoare si la ea

- la mare am fost, avea deja 8 luni, plaja in orele admise, sub umbrela, protejata. Am vazut si copilasi mai mici decat ea





blog



asteptandu-l pe Filip (august 2011)



The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

#4
Leditia

Leditia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.717 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:55

Citat:
citat din mesajul lui ina.click
SalutVine vara, bine-mi pare, eu in brate am o [flo]Ma gandeam ca poate mamicile cu experienta ar putea raspunde aici la cateva intrebari generice despre prima vara a bebelusilor. Al meu s-a nascut in martie, deci va avea 3 luni la inceputul verii.Cum ati imbracat bebelusii vara? Care ar fi orele cele mai bune de facut plimbarile? Eu presupun ca dimineata devreme, inainte sa inceapa valurile de canicula si poate seara?Pentru mamicile care alapteaza exclusiv, ati suplimentat cu alte lichide (apa, ceai?) in zile foarte calduroase? Eu sper ca laptele matern va suplini nevoia de hidratare E ok sa fie tinut dezbracat in casa pe perioade scurte de timp? Daca da, cam cat? 10 min, 1 ora?Soarele - e prieten sau dusman? De la ce varsta e ok sa fie expus soarelui de vara? Folositi cosmetice cu protectie UV ?Concediu - care e varsta minima de la care il putem lua pe cel mic cu noi? La mare presupun ca e exclus pana pe la 1 an.Insectele - folositi produse "repellant" sau puneti panza aceea peste carucior? Daca da, de unde o cumparati? Ma refer aici in special la tantari si muste.Aerul Conditionat: ceva de stiut si aici?Orice alte sfaturi ati avea...va rog, turnati aici :) Eu atat am avut in listuta mea cu intrebari in pregatirile pentru varacel mai frumos martisor: Alex [baietel] 1 Martie 2011
Buna.Pentru ca acum fii-miu e mai marisor,o sa-ti spun despre perioada de la 6-9luni,cand a fost prima lui vara :)Insa am vazut multi bebei pe plaja,ce-i drept dim f devreme sau seara cand se mai racorea.(am vazut si multi parinti inconstienti cu bebei la ora 2-3 dupa-amiaza[bang])Afara il imbracam doar intr-un body sau pantalonasi scurti si maieu/tricou.Dimineata e cel mai bine de mers,de pe la 7 pana in max 10 cand deja se face f cald..Seara la fel,dupa 7,insa spre deosebire de dim,seara e un aer mai cald,mai umed,chiar si pe malul marii.(anul trecut in gura marii lesinam de cald la 10 seara si curgeau apele pe mine :)) ).Era un pic mai mare si incepusem diversificarea,dar nu voia apa,asa ca-i dadeam lapte praf..doar bibe si atat.Am incercat cu apa,dar nu o voia..Noi l-am tinut in casa doar in body,sau in pampers si un maieu sau doar in pampers si nu 10min ci mereu,chiar daca statea mai mult pe jos,ca mergea in 4 labe.Insa,cum nu prea tin covoare prin casa vara,ii puneam pilota,mai mult sa nu se pocneasca..Soarele poate fi si una si alta,important este ca tu sa ai grija cand anume il expui la soare,sa-l dai cu creme de protectie mereu,pt ca efectul lor se duce destul de repede.De expus,l-am expus de mic,diferenta fiind ca el e nascut in dec.La mare nu cred ca exista o varsta anume si nu cred ca exista interdictii,pana la urma si cele din Cta au copii si ies cu ei afara/la plaja.Important este,ca orice alt oras,sa-ti iei masurile de precautie,nu iesit la pranz-amiaza cand e canicula in toi,hidratare,copilul imbracat cat mai lejer posibil si evident protectie impotriva soarelui(creme,palariuta)Nu am pus panza pe carucior,nici nu cred ca ar fi suportat..am folosit creme impotriva tantarilor,spray-uri pt copii.Se gasesc in farmacii.Noi am luat mai mult de la chicco.Aerul conditionat..a stat in incapere cu ac cand era mic,insa il mai stingeam din cand in cand,il porneam iar cand se incalzea.De anul trecut i-am pus si la el in camera,insa nu bate in el,este montat pe balcon,aerul ala bate in perdea/geam,in sus,astfel incat daca se joaca prin balcon sa nu bata in el.A mers non-stop si ii multumesc celui de l-a inventat.Deshidratare si caldura aia sufocanta e mai periculoasa.A mers non-stop de cand l-am montat si in general merge mereu in toata casa si nu a patit nimic.Gabriela,noi nu am dormit cu geamurile intre-deschise cand a fost David mic,ci cu ele larg deschise ca nu era ac in camera lui si te sufocai,iar patul lui era chiar aproape de geamuri(doua mari si late,de balcon,ca e spart balconul)Iar cu urechile nu a avut niciodata probleme,desi in prima vara erau toate geamurile deschise pe aici,tocmai sa se faca curent si sa se mai racoreasca.O zi buna si sper ca am raspuns la toate intrebarile.[flo]POZE CU NOI[mamica] de David Christian[copil] Speranta si incredere pentru David Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

#5
Bebe Beca

Bebe Beca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.907 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:57

Ina, eu am nascut o data in aprilie, o data in mai, foarte aproape de vara.
Am imbracat fetele (si probabil si pe bebe il voi imbraca la fel) doar cu body ( ca aici http://family.websho...102095467MonqqA ) sau cu tricou si pantaloni, sau numai tricou. In casa stateau dezbracate sau numai in body.

Orele bune pentru plimbari sunt acelea in care nu mori de cald si nu iti bate soarele in cap rau de tot.

Nu am suplimentat cu niciun fele de lichid, laptele meu si atat.

Este ok sa fie dezbracat in casa cat vreti voi sa il tineti dezbracat, nu vad ce i-ar strica. Atata timp cat este cald... Importan este sa stea pe ceva de bumbac, pt a nu transpira.

Se foloseste protectie solara, noi am avut ceva de la plafar, nu mai tin minte exact ce, cu ercan 30 sau 35 parca. Nu am folosit ecran total.

La mare au fost prima fetita la 3 saptamani, a doua avea 3 luni, iar bebe va avea 6 luni cand vom merge in concediu. Nu vad de ce nu ar avea voie la mare!!! Gandeste-te ca exista mii de copii care se nasc pe malul oceanului/marii, etc. De ce presupui ca ar fi exclus?

Pt tantari si muste am folist in casa aparat de bagat in priza. Si afara foloseam autan.

Aer conditionat am folosit in mod curent pe toata perioada verii. In timpul noptii functiona la 24 de grade, cel mai mic nivel de ventilare. Se pastra o temepratura excelenta pt dormit. In masina, de asemenea, am folosit aerul conditionat. Am avut grija ca aerul sa nu bata direct catre ei si sa curata m filtrele. Este mult mai periculoasa caldura excesiva.

Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [bebic] Tudor Andrei (16.02.2011)

#6
Bebe Beca

Bebe Beca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.907 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 14:59

GABRIELA, puteti dormi si cu geamul deschis laarg, fara ca bebe sa aiba probleme cu urechile.

Ioana, [zana]Rebeca (16.05.2004), [copil] Sara (17.04.2009) si [bebic] Tudor Andrei (16.02.2011)

#7
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.395 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 15:02

Citat:
citat din mesajul lui ina.click
SalutVine vara, bine-mi pare, eu in brate am o [flo]Ma gandeam ca poate mamicile cu experienta ar putea raspunde aici la cateva intrebari generice despre prima vara a bebelusilor. Al meu s-a nascut in martie, deci va avea 3 luni la inceputul verii.Cum ati imbracat bebelusii vara? Daca e canicula in body si pantalonasi scurti. Daca e mai racoare, o bluzita peste si pantalonasi lungi.Care ar fi orele cele mai bune de facut plimbarile? Eu presupun ca dimineata devreme, inainte sa inceapa valurile de canicula si poate seara? In general dimineata pe la 10 si dupa amiaza pe la 5. In zilele canicluare, dimineata pe la 8-9 si seara dupa 7.Pentru mamicile care alapteaza exclusiv, ati suplimentat cu alte lichide (apa, ceai?) in zile foarte calduroase? Eu sper ca laptele matern va suplini nevoia de hidratare Eu i-am alaptat exclusiv.E ok sa fie tinut dezbracat in casa pe perioade scurte de timp? Daca da, cam cat? 10 min, 1 ora?In zilele caniculare ii tineam toata ziua doar in pampers (aveam 27-28 grade in casa)Soarele - e prieten sau dusman? De la ce varsta e ok sa fie expus soarelui de vara? Folositi cosmetice cu protectie UV ?Nu e ok sa-l expui la soare. Cand iesi il dai cu crema, in parc stai la umbra si ii pui palariuta.Concediu - care e varsta minima de la care il putem lua pe cel mic cu noi? La mare presupun ca e exclus pana pe la 1 an.Eu am plecat cu ei de la 2 luni. Cu cel mare am mers la mare la 3 luni, iar cu cel mic la 5 luni, dar nu i-am tinut la soare.Insectele - folositi produse "repellant" sau puneti panza aceea peste carucior? Daca da, de unde o cumparati? Ma refer aici in special la tantari si muste.Nu am folosit nimic. Aerul Conditionat: ceva de stiut si aici?Preferabil fara. Nu din cauza aerului rece, ci din cauza bacteriilor care se formeaza in interior si care ies odata cu aerul suflat. Orice alte sfaturi ati avea...va rog, turnati aici :) Eu atat am avut in listuta mea cu intrebari in pregatirile pentru varacel mai frumos martisor: [b]Alex [baietel] 1 Martie 2011
Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

#8
madutza_bra

madutza_bra

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.806 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 15:02

Cristi avea 5 luni cand a inceput caldura si am procedat asa:



- de cele mai multe ori statea imbracat doar in body si cu palariuta pe cap si in piciorusele goale

- plimbari faceam dimineata, seara nu prea reuseam pt ca era fff cald pana seara tarziu, iar ora de baita era 8:30. In schimb stateam in curte mai tot timpul.

- Cat timp am alaptat nu am suplimentat cu apa, dar am intarcat la 6 luni deci am prins doar 1 luna de caldura mare.

- dezbracat de tot in casa nu l-am tinut

- la soare l-am tinut rar, ca oricum il prinde soarele la plimbare, dar cand ieseam afara il dadeam tot timpul cu crema de protectie factor 30 sau 50..numai stiu..

- Prima iesire cu bebe a fost la 4 luni la munte si apoi la 8 luni la mare

- pt insecte nu am folosit nimic

- aer conditionat nu am pus tocmai pt ca sa nu-l afecteze. Vara, noaptea, usa la dormitorul lui inchisa si geamul rabatat, si il auzeam cu interfonul. Il deranja doar latratul cainilor spre dimineata ...



pupici [pup]



Povestea nasterii



Mada, mami fericita si implinita de [bonjovi]Cristian Andrei - 29.12.2008 si [zana] Catalina Ioana - 15.02.2011



Poze



---------------------------------------------

Ceea ce nu te doboara , te intareste!

#9
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.395 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 15:08

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

pe langa intrebarile Inei, mai adaug si eu ,una , deocamdata:
putem dormi cu geamul intredeschis fara ca bebe sa aiba probleme cu urechiusele?
Tudor al meu va fi ceva mai mare decat Alexandru Inei ,dar intrebarile puse de ea sunt valabile si ptr mine (noi).

Gabriela
mami de [copil] Tudor Andrei (29.11.2010)


"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"


Ai mei au dormit cu geamul deschis vara mereu si n-au avut nici o problema.


Roli mami de Andrei [copil](16 ianuarie 2008) si Marc [bonjovi](9 iunie 2006)



Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

#10
lisssa_ana

lisssa_ana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.132 mesaje

Postat 02 aprilie 2011 - 18:05

Factorul de pretectie pentru bbi asa mici trebuie sa fie minum 50( din cate stiu eu). Crema se aplica din 2 in 2 ore. Neaparat palarii de soare.

La 3 luni, nu sumplimenta cu apa sau ceai, laptele matern ii va fi suficient pentru hidratare, in schiimb, hidreateaza-te tu mult mai bine.

Noi o scoteam pe Ana afara dimineata pana pe la 11-12( dar aveam umbra plus ca e vorba de Cluj unde temp nu este atat de ridicata ca si in Bucuresti). si seara ieseam dupa ora 6pm.

aerul conditionat a fost folosit si la noi fara probleme doar in timpul noptii, ziua fff rar.

in casa, o tineam numai intr-un body f lejer sau chiar si in pampers. Dormea la fel.

impotriva insesctelor , poti folosi plasa de carucior

in concediu am fost cu ea la 5 luni jumate, fara probleme. Este fff usor cu copii asa de mici in concediu.noi am zburat cu avionul timp de 14 ore fara nici un fel de probleme, acomodarea intr-un spatiu nou se face mult mai usor.





O vara frumoasa sa avem toate.





Mama de Ana si [gravi] 25+



Fashion


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -