Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 4 voturi

Coleg agresiv - nu asculta nici de educatoare


26 raspunsuri la acest subiect

#1
Danutz@

Danutz@

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 13:27

Dragi mamici,

Cum as putea rezolva urmatoarea problema:
Baietelul meu este in grupa mijlocie si are un coleg agresiv (ii loveste pe mai toti colegii) si pe el bineinteles. Mi-a spus intr-o zi ca l-a lovit cu capul de o usa, in alta zi l-a tras de par, in alta l-a zgariat, l-a impins, etc.
Am vb cu mama copilului, a zis ca il pedepseste (nu-l mai lasa la calculator...), dar nu am observat nicio schimbare in comportamentul copilului.
D-nele educatoare mi-au spus ca nici de ele nu asculta, le deranjeaza la activitati, iar parintii lui le-au spus ca nu au ce sa-i faca, "are prea multa energie copilul"[bang].

Exista vre-o posibilitate prin care educatoarea sa constranga parintii sa-l disciplineze cumva, sau eventual sa-l poata exclude din clasa?

Va multumesc


#2
cllaudia

cllaudia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 791 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 14:04

Cum adica sa-l excluda din clasa ??? Dar ce are, raie?
Poate copilul face asa tocmai pt ca nu este bagat in seama, ca nu se joaca ceilalti copii cu el. Banuiesc ca si tu ti-ai sfatuit copilul sa nu-l mai bage in seama... deci..
Pe parinti ii inteleg ca nu stiu cum sa-l ia, cum sa-i explice, ca nu au cursuri de specialitate, de psihologie a copilului, poate nu au nici timpul necesar. Dar educatoarele se presupune ca de asta sunt acolo, sa stie cum sa se comporte cu copiii , cum sa-i determine sa faca sau sa nu faca ceva. Pt asta sunt educatoare, asta le este meseria, pt asta sunt platite. Eu cred ca aici trebuie intervenit. Nu la excluderea copilasului din grupa. Dar de, e muuult mai usor de dat afara. Daca tu ca parinte ai gasit ff simplu solutia asta...[8] ...



_______________

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

#3
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 14:05

o alungare cu pietre cred ca ar fi foarte corecta in acest caz, vorbesti cu toti parintii si intr-o dimineata nu-l mai lasati sa intre in clasa!

#4
Androix

Androix

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.147 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 14:29

Nu e cazul s-o luati asa peste picior. Si eu m-am pomenit chiar azi dimineata gandindu-ma ce bine ar fi daca un coleg al lui Filip n-ar mai fi cu el in grupa. De-aici si pana sa organizez o potera la intrarea in gradinita mai e [:D]

Este insa o problema atunci cand ai parte de cate un coleg d-asta. Nu poti sa te pui tu sa-l dai afara, plus ca sa zic ca reusesti cu unul, dar sunt in grupa mijlocie o sa aiba copii mai dificili sau mai violenti pana la liceu inclusiv. Ce faci ii dai pe toti afara?

Cu parere de rau si inca neconvinsa ca e cea mai buna alegere am inceput sa-mi invat copilul sa riposteze, sa raspunda cu aceeasi moneda: te impinge, il impingi, te loveste, il lovesti, iti scuipa in mancare, ii scuipi si tu si tot asa.



Obiective Realiste

Androix Bijoux



Niste copii si toti copiii! [;)]

#5
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 14:35

Este o situatie delicata, s-au intamplat deja multe. Nu le poti cere acum celorlati copii sa fie prieteni cu el daca i-a batut. E normal sa-l evite. Nu stim exact cum a inceput totul, dar in punctul asta lucrurile nu arata prea bine si s-ar putea schimba doar daca baiatul ar intelege ca un astfel de comportament nu poate fi tolerat. Nu merge cu "asa e el", clar are o problema si trebuie sa se schimbe. O spun fara nici o urma de rautate. Are parinti, educatoare, exista si psiholog, toti trebuie sa-si dea interesul si sa-l ajute. Dar trebuie sa vrea si el.

#6
Danutz@

Danutz@

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 107 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 16:39

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Problema e cam de la inceputul anului si nu e cauzata de faptul ca era ignorat de colegi. Pur si simplu asa i se pare lui distractiv, sa loveasca pe ceilalti copii. La inceput se joaca toti, dar cand unul e agresiv, e normal caceilalti sa-l ocoleasca, nu?

Va rog sa ma credeti ca am incercat diverse variante:
- i-am spus sa-l ignore, nu avea cum pt. ca respectivul coleg fugea dup#259; el si îl lovea.
- am discutat cu educatoarea, cu mama copilului, cu copilul, dar nu s-a schimbat nimic.
Eu cred totusi ca educarea copilului se face in special acasa, nu depinde numai de educatoare (ca asta le e meseria si de asta sunt platite). Câta vreme p#259;rin#355;ii trateaza cu superficialitate situatia („nu am ce sa-i fac, are multa energie”), educatoarea nu poate face prea multe. Mi-au spus ca au vorbit cu copilul, dar nu are efect, iar de pedepse (de genul sa ii dea ceva de facut in timp ce colegii se joaca, etc) nu se pune problema pentru ca nu se supune. Pur si simplu alearga prin clasa, se urca pe mese, scaune, etc; In grupa sunt peste 20 de copii, iar educatoarea are de facut diverse activitati specifice cu ceilalti copii, nu poate sa se ocupe doar de el; Pe cand acasa sunt 2 parinti (care il cunosc mai bine ca educatoarea), care trebuie sa se ocupe de 1 singur copil. Nu trebuie sa urmeze parintii cursuri de psihologie ca sa se inteleaga cu copilul. Daca simt ca nu-l mai pot controla, ar putea eventual sa ceara sfatul unui psiholog, nu sa-l lase sa faca ce vrea el, pt ca „nu au ce sa-i faca”

- in ultima instanta am facut ce zice Androix: i-am spus si sa riposteze in acelasi mod in care e abordat, in ideea ca vor mai fi cazuri de genul acesta si pe viitor, si va trebui sa se descurce fara ajutorul meu sau al invatatoarei, dirigintei, etc, Desi sunt convinsa ca nu e constructiva metoda asta, pana acum alta varianta nu mai am. De aceea va ceram parerea.

Referitor la excluderea din clasa, poate pare usor deplasata ideea, dar credeti-ma ca dupa ce vine copilul acasa zilnic suparat „m-a lovit colegul, m-a impins, m-a dat cu capul de usa, m-a tras de par, m-a zgariat, m-a impins, mi-a dat cu pumnul in burtica, in cap, etc”, nu stiu ce sa mai fac sa-l protejez in fata unei asemenea situatii. Si nu e singurul care are problema asta …..


#7
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 17:30

intr-adevar e o situatie cum nu se poate mai neplacuta.

ar trebui sa discute cineva din nou cu parintii acestui copil, sa-i roage sa-l duca la un specialist, poate are ADHD (stiu, nu dati cu rosii, nu se pun diagnostice pe net, iar ADHD e la moda, dar daca intr-adevar copilul-problema are asa ceva ?!?).

o cale mai pasnica de rezolvare ar fi sa organizati o petrecere pentru copii (acasa sau la un loc de joaca), sa-l invitati si pe acest baietel impreuna cu parintii si sa vedeti ce se intampla. daca situatia devine neplacuta, parintii copilului vor vedea cu ochii lor ce face "Dl. Goe", se vor convinge ca nu exagerati si poate vor lua masuri.

cred ca daca mai multi parinti nemultumiti s-ar uni si ar solicita rezolvarea situatiei, s-ar putea schimba ceva. da, e crud sa iei in calcul si excluderea unui copil din grupa, dar pana la urma stiti cum e vorba aceea " mai bine sa planga mama lui, decat a mea". nici uneia dintre noi nu i-ar conveni sa-i fie batut/agresat/stresat copilul, zilnic, la gradi, de un coleg cu probleme de comportament. pana la urma copilul batut ar putea devolta repulsie fata de gradi si de aici pana la refuzul de a mai merge acolo e doar un pas. si nu pot s-o condamn pe danutza ca se gandeste in primul rand la copilul ei, la faptul ca vrea sa-i fie bine la gradi, sa se duca din placere, sa nu fie batut/agresat, etc.

nu am inteles sau retinut, gradinita in cauza este de stat sau particulara ? nici atitudinea educatoarei nu este chiar in regula, stie ca are un copil-problema in grupa, stie ca nu-l poate stapani, stie ca bate/loveste alti copii din grupa si il lasa sa faca ce vrea pentru ca are si alte activitati de facut ?!? bun, si ce asteapta aceasta educatoare ? ziua in care unul dintre copiii din grupa se va alege cu capul/buza/nasul spart, cu ochiul scos sau mai stiu eu ce grozavie? atunci ce scuza va mai avea ?!? directoarea gradinitei e la curent cu problema ? ce parere are ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

#8
Cristina_C

Cristina_C

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 18:16

Copilul meu a avut si el in grupa un astfel de coleg care, in cele din urma, a fost mutat la o alta gradinita intr-o grupa cu mai putini copii si unde a inceput si o terapie.

#9
denizel

denizel

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.078 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 23:07

Parerea mea e ca vina ii apartine educatoarei.



Educatoarele ar trebui sa stie cum sa "imblanzeasca" copiii mai nazdravani si ele ar trebui sa fie cele care sa sfatuiasca parintii acestor copii.



In loc de asta, ele stau la barfa cu parintii si li se plang ca 20 de copii sunt prea mult pentru ele [:-@].

Pai, daca nu fac fatza, sa se duca atunci sa vanda bilete la cinema, ca acolo se lucreaza one on one [alcool].



Din pacate, pregatirea si cunostintele psi ale muuultor educatoare nu sunt nici de nivel mediu macar... Ca sa nu mai vorbesc de vocatie...







~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~












#10
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 10 martie 2011 - 23:40

eu cred ca in primul rand parintii au partea lor de vina. Daca ar fi vorba de copilul meu care ar face asa ceva as actiona cu totul altfel decat prin interzicerea calculatorului. Nu mi-ar pica bine sa fie copilul meu "batausul clasei" dar sigur nu as ridica din umeri si as comenta ca nu am ce face.

Marina


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -