Postat 10 martie 2011 - 16:39
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Problema e cam de la inceputul anului si nu e cauzata de faptul ca era ignorat de colegi. Pur si simplu asa i se pare lui distractiv, sa loveasca pe ceilalti copii. La inceput se joaca toti, dar cand unul e agresiv, e normal caceilalti sa-l ocoleasca, nu?
Va rog sa ma credeti ca am incercat diverse variante:
- i-am spus sa-l ignore, nu avea cum pt. ca respectivul coleg fugea dup#259; el si îl lovea.
- am discutat cu educatoarea, cu mama copilului, cu copilul, dar nu s-a schimbat nimic.
Eu cred totusi ca educarea copilului se face in special acasa, nu depinde numai de educatoare (ca asta le e meseria si de asta sunt platite). Câta vreme p#259;rin#355;ii trateaza cu superficialitate situatia („nu am ce sa-i fac, are multa energie”), educatoarea nu poate face prea multe. Mi-au spus ca au vorbit cu copilul, dar nu are efect, iar de pedepse (de genul sa ii dea ceva de facut in timp ce colegii se joaca, etc) nu se pune problema pentru ca nu se supune. Pur si simplu alearga prin clasa, se urca pe mese, scaune, etc; In grupa sunt peste 20 de copii, iar educatoarea are de facut diverse activitati specifice cu ceilalti copii, nu poate sa se ocupe doar de el; Pe cand acasa sunt 2 parinti (care il cunosc mai bine ca educatoarea), care trebuie sa se ocupe de 1 singur copil. Nu trebuie sa urmeze parintii cursuri de psihologie ca sa se inteleaga cu copilul. Daca simt ca nu-l mai pot controla, ar putea eventual sa ceara sfatul unui psiholog, nu sa-l lase sa faca ce vrea el, pt ca „nu au ce sa-i faca”
- in ultima instanta am facut ce zice Androix: i-am spus si sa riposteze in acelasi mod in care e abordat, in ideea ca vor mai fi cazuri de genul acesta si pe viitor, si va trebui sa se descurce fara ajutorul meu sau al invatatoarei, dirigintei, etc, Desi sunt convinsa ca nu e constructiva metoda asta, pana acum alta varianta nu mai am. De aceea va ceram parerea.
Referitor la excluderea din clasa, poate pare usor deplasata ideea, dar credeti-ma ca dupa ce vine copilul acasa zilnic suparat „m-a lovit colegul, m-a impins, m-a dat cu capul de usa, m-a tras de par, m-a zgariat, m-a impins, mi-a dat cu pumnul in burtica, in cap, etc”, nu stiu ce sa mai fac sa-l protejez in fata unei asemenea situatii. Si nu e singurul care are problema asta …..