Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

ce parere aveti de noua zodie:OPHIUCHUS-zodia 13


7 raspunsuri la acest subiect

#1
My_Lady0091

My_Lady0091

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.630 mesaje

Postat 15 ianuarie 2011 - 18:04

http://www.jurnale.r...5812-41701.html



http://b365.realitat...schimbat-zodia/



Ce parere aveti?






Blackmoon Lady&lipishtocul [copil]

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca


#2
Tethys

Tethys

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.914 mesaje

Postat 11 martie 2011 - 12:41



Pentru ca imi place ca, dimineata la cafea sa frunzaresc, printre altele, si site-urile diversilor astrologi, am gasit o explicatie destul de interesanta despre aceasta a 13 zodie, care pe harta cerului se afla aici (faceti click), paralel cu scorpionul si sagetatorul si nu intre ele!

Va las mai jos si explicatia astrologului respectiv, cu care de altfel sunt de acord [:)]...





<<A FI SAU A NU FI... A TREISPREZECEA ZODIE?





Am fost întrebatã – de unii cu ton ironic, de altii cu ton revoltat -despre a 13-a zodie. E un subiect de care se vorbeste doar din ultimul secol, nu mai mult, deci este un punct încã fierbinte si intens dezbãtut, care deocamdatã nu a ajuns la nici o concluzie...



Ca sã întelegem ce e cu aceste 12/13 zodii, hai sã privim înapoi în timp. Cerul a fost împãrtit, în vremea lui Ptolemeu, în 48 de constelatii vizibile, printre care si cele 12 zodii. Printre constelatii, se numãrã si Ophiucus, la fel ca multe altele pe care le stim cu totii: Ursa Mare, Pleiadele, Orion, Lira, Delfinul, etc. Pe parcursul unui an, Soarele – însotit de planete – pare sã urmeze o cale clar trasatã pe cer (numitã eclipticã) si care traverseazã o bandã de aproximativ 10 grade pe cer. Ca sã întelegi cum aratã aceastã bandã, imagineazã-ti cã Pãmântul ar fi înconjurat de un inel, la fel ca Saturn, numai cã este un inel virtual. Priveste spre est, apoi priveste spre vest, si uneste cele douã puncte trasând cu mâna în sus, pe deasupra capului, precum acele unui ceas, o linie imaginarã. Acesta e mersul planetelor, cu singura obiectiune cã, în functie de anotimp, aceastã bandã este mai înclinatã fatã de la perpendicularã. În miezul verii, de exemplu, la echinoctiu, banda traverseazã perfect centrul cerului. Deci, ca sã cauti planetele pe cer, nu trebuie sã le cauti la nord sau la sud, nici prin Carul Mare sau prin Casiopeia – pentru cã ar fi singurele constelatii pe care, poate, le mai tii minte de la scoala primarã - pentru cã nu le vei gãsi acolo, ci pe aceastã bandã imaginarã - pe eclipticã - ce înconjoarã Pãmântul undeva pe mijloc. Pe aceastã dungã se însiruie, ca mãrgelele, cele 12 zodii pe care le stim, în fond sunt constelatii! Iar prin aceste constelatii trec Soarele, Luna, planetele si asteroizii din sistemul nostru solar, care sunt obiect de studiu si pentru astronomi, si pentru astrologi, deopotrivã.



Sã ne întoarcem la Ophiucus... O simpla privire peste o harta a cerului ar exclude-o din start din eclipticã (am încercuit pe hartã aceastã constelatie), pentru cã Soarele si planetele urmeazã un cerc destul de bine definit pe cer, si care corespunde – conventional – celor 12 constelatii deja cunoscute si pe care le poti descoperi singur pe harta alãturatã. Pe aceastã hartã a cerului, Ophiucus – sau constelatia "Purtãtorului de Sarpe" - este plasat undeva deasupra Scorpionului, dar nu între Scorpion si Sãgetãtor, asa cum se mentioneazã, ci cumva paralel cu Scorpionul – între Sãgetãtor (Sagittarius) si Balanta (Libra), luând ca bazã de plecare ecliptica. Dacã ar fi sã considerãm cã Soarele trece, în acel interval, prin Ophiucus, am putea exclude complet Scorpionul sau, ca sã împãcãm si capra si varza – Soarele ar trece printr-un început de Scorpion, ar prinde apoi un colt de Ophiucus, si înainte de a intra complet în Sãgetãtor, ar mai da o raitã printre antenele Scorpionului.



Sã nu uitãm cã si zilele, si anii, sunt niste conventii ale oamenilor pentru a face viata pe pãmânt mai clarã, dupã un sablon usor de înteles de oricine. Asa si zodiile au fost împãrtite în 30 de grade, cum anul a fost împãrtit în 12 luni, s.a.m.d. Se stie cã zodiile nu încep în aceeasi zi în fiecare an, si nici nu au, fiecare, exact 30 de zile – în fond nici calendarul nu împarte luna în acelasi numãr de zile, iar aceasta tot o conventie a fost la vremea respectivã! Este adevãrat cã dimensiunile zodiilor diferã! Priviti pe hartã cât de mici sunt Racul (Cancer) sau Berbecul (Aries) si pe ce distantã se intind Fecioara (Virgo) sau Pestii (Pisces)! Cã pe drumul zodiilor îsi mai bagã coada si alte constelatii, si asta e adevãrat, dar de ce s-ar lua în consideratie o constelatie din afara eclipticii – Ophiucus, clar deasupra celorlalte douã zodii privind în sus, cãtre Steaua Polarã – si nu s-ar include printre zodii, de exemplu, Orion, care atinge si el cu bratele calea zodiacalã, sau Pleiadele care se interpune vizibil în preajma Berbecului (Aries).



În astrologie se lucreazã cu multe corpuri ceresti, si cu asteroizi, si cu stele fixe, si cu puncte virtuale ce reies din calcule doar de astrologi stiute, si cu hãrti progresate, si cu revolutii solare, deci, de-a lungul timpului, astrologii au descoperit corelatii nenumãrate între cer si pãmânt pornind de la tot ce se putea vedea cu ochiul liber, ce se gãsea în hãrtile celeste sau ce reiesea din interpretarea calculelor.



Vâlvã au creat toate descoperirile astronomice (unele si cu reprezentare astrologicã) de-a lungul timpului. E loc oricând de noutate pe cer, dar si în hãrtile astrologilor – mai nou în softul computerelor - pentru cã, sã nu uitãm, multe s-au schimbat de când au început primii oameni curiosi sã facã legãturi între cer si pãmânt! Planetele trans-saturniene, de exemplu, au fost descoperite în ultimele câteva secole – Uranus în 1781, Neptun în 1846, Pluto în 1930 - asta înseamnã cã astrologii de odinioarã nici nu stiau de ele! Planeta Pluto a fost exclusã, nu demult, din rândul planetelor sistemului nostru solar si redusã la rang de "planetã piticã" – desi astrologii continuã sã o considere unul din cele mai importante puncte ceresti pe hãrtile lor, pentru cã, în astrologie, nu dimensiunea conteazã, ci prezenta acelui punct pe cer. Unii astrologi iau în seamã si trecerea cometelor pe cer, altii au luat în calcul si bine cunoscuta coliziune a planetei Jupiter cu cometa Shoemaker-Levi, s.a.m.d. Ca atare, nu trebuie sã privim o astfel de "descoperire" sau recalculare – dacã va fi recunoscutã! – ca o sperietoare sau ca un motiv de a lua astrologia peste picior.



Multi m-au întrebat: "ei, si ce te faci de acum cu a treisprezecea zodie?". Nu stiu, nu am lucrat cu ea, nu i-am studiat efectele, dar când mã voi convinge – dacã mã voi convinge! – cã trebuie luatã în consideratie, ca orice astrolog, mã voi adapta prin studiu la noile "norme ceresti". Era absolut normal ca, în era Vãrsãtorului si în perioada în care Jupiter trece prin Vãrsãtor, sã aflãm vesti uimitoare despre univers. Iatã cã, ceea ce era de demonstrat deja se întâmplã!>>
(sursa acestui articol)







Si eu, cand am auzit acum un an si ceva despre aceasta a 13-a zodie am ridicat din spranceana [:D] nedumerita, si oarecum revoltata de eventualele schimbari [:D]... dar, la foarte scurta vreme am si uitat de ea pentru ca, era destul de evident ca, zodiile si mersul lor nu se pot schimba chiar asa, batand din palme... oricum, daca va fi cumva, vreodata, trecuta la numaratoare, eu cred ca se va aplica generatiilor viitoare si nu celor care au fost deja. Parerea mea... [:)].

#3
Tethys

Tethys

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.914 mesaje

Postat 11 martie 2011 - 13:24


Si inca ceva, tot parerea mea... nu cred ca legislatia are vreo legatura cu aprobarea sau dezaprobarea acestei a 13 -a zodie, cum zicea cineva la un alt topic... Acest lucru, luarea in considerare si introducerea acestei zodii alaturi de celelalte 12, o pot face doar astrologii, specialistii respectivi adica. Si nici nu cred ca se va aplica retroactiv ci, cum am mai zis, se va aplica generatiilor viitoare. Si asta daca, intradevar, va fi luata in considerare la numaratoare... Deci, puteti sta linistiti [:)]: pentru noi lucrurile raman la fel [;)] cum le stim/stiam.

#4
Tethys

Tethys

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.914 mesaje

Postat 11 martie 2011 - 19:01



Iar, Wikipedia zice asa: "Ca intindere temporala, fiecare zodie corespunde aproximativ unei luni a anului, sistem adoptat astronomic cand s-a realizat calendarul. Babilonienii cunosteau existenta acestei constelatii dar, aceasta fiind prea departe de ecliptica, fusese omisa din zodiac. Pana la ora actuala, zodiacul nu s-a impartit in 13 sectoare si nici nu exista 13 luni ale anului. Oamenii de stiinta au tendinta sa argumenteze ca Ophiucus este o descoperire recenta pentru a contra-ataca astrologia.



In astrologia siderala Ophiucus este recunoscuta, oarecum absorbita. Dar, deja exista o constelatie care globalizeaza calitatile Ophiucusului, aceasta fiind constelatia Scorpionului.



De fapt, astrologic vorbind, constelatia Ophiucus nu aduce nici o schimbare sau, cel putin nu a fost recunoscuta pana la ora actuala". Iar, prin acceptarea celei de a 13-a zodii, zodia Scorpionului s-ar reduce la doar 6 zile... Putin mai multe detalii gasiti pe wikipedia...





De acord cu cele de mai sus [:)]... si apoi, n-am gasit nicaieri ceva mai multe caracteristici despre cum ar fi sau ar trebui sa fie "oamenii Ophiucus" in afara de faptul ca, li se atribuie calitati de mari vindecatori... pai, cine a "introdus" aceasta a 13-a zodie sa se ocupe si de restul: caracterizare intreaga, horoscop, argumentari (mai solide) care sa sustina ce zic, etc., etc.,... nu doar sa arunce bomba [:D] si gata... [:-@].



Parerea mea [8)]...

#5
Tethys

Tethys

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.914 mesaje

Postat 11 martie 2011 - 23:03



<<In astrologia antica – egipteana, caldeana si ebraica – zodia pe care o numim astazi Scorpion era simbolizata de un Sarpe. Sarpele, cu privirea lui fixa si patrunzatoare, asemeni multor nativi din aceasta zodie, era considerat inteligent, apreciat pentru faptul ca se ghideaza dupa ratiune si nu dupa instinct, iar faptul ca isi schimba pielea reprezenta un ciclu continuu de reinnoire; pentru unele culturi antice era nemuritor. Viata nativului Scorpion de multe ori poate fi impartita in capitole distincte, fiecare etapa ajungand pana la distrugerea finala ca apoi sa urmeze o perioada de reconstructie, un nou inceput.



Sarpele este, de asemenea, in mitologia antica, un simbol al intelepciunii pamantului in sine – atemporal, vechi, stiind secretul vietii al tuturor lucrurilor. El se misca aproape de pamant si aude secretele de la radacina lucrurilor. De aici putem deduce alta trasatura a zodiei, aceea de a cauta adevarul si de a sapa pana in cele mai adanci profunzimi. In invatatura biblica, Sarpele este cel care a tentat-o pe Eva cu marul cunoasterii in Rai. El este ingerul cazut, Lucifer. De aici se pot vedea trasaturile duble ale zodiei. Poate fi considerat bun sau rau, intuneric sau lumina, caci este ambele. Are puterea binelui si-a raului. Poate distruge si poate reconstrui.



In Epopeea lui Ghilgamesh, acesta merge impreuna cu prietenul sau Enkidu, gigantul pe taramul celor morti. Drumul era lung pana la locul unde locuia Utnapishtim. A calatorit prin desert pana a ajuns la muntii unde scorpionii pazeau intrarea in lumea de dincolo. Un scorpion-om realizand faptul ca Ghilgamesh este doua treimi zeu si o treime om l-a intrebat de ce a venit la ei, iar el le-a raspuns: "Am venit sa imi vad tatal, Utanpishtim, care a primit permisiunea de a merge jos. Vreau sa-l intreb despre viata si moarte...". Asezati intre doua lumi, scorpionii pazesc cunostiintele vietii si ale mortii.



Poate, nu atat de descriptiva ca si cea a sarpelui totusi, imaginea Scorpionului vine ca o completare. In primul rand, el este un animal izolat. Scorpionul ca si om, de asemenea, nu este o fiinta colectiva. De obicei, ii displac multimile si prefera un mic cerc de prieteni de incredere sau partener unic. In al doilea rand, cu toate ca Scorpionul este o creatura mortala (nu toate speciile au o intepatura fatala, dar toate dau muscaturi urate), el este complet neagresiv. Scorpionul nu va ataca alte animale. Pe de alta parte, daca sunteti suficient de neglijenti pentru a calca pe el, ei bine, este problema voastra, nu-i asa? Ar fi trebuit sa fi avut atentie la ceea ce se afla pe jos. Ataca aceasta creatura mica si el va sari pentru a ucide, indiferent de cat de mare esti. Acest aspect este sugerat si in mitologia greaca. Scorpionul, invocat de catre Artemis pentru a-l distruge pe Orion, un gigant – mai mult decat un muritor dar, mai putin decat o zeitate. El era fiul lui Poseidon, zeul marii si deseori se presupune ca al lui Gaia. Era puternic si frumos dar nearatand respectul cuvenit celor nemuritori are aceeasi soarta tragica ca multi dintre eorii din mitologia greaca. Nu sunt foarte clare motivele pentru care a suparat-o pe Artemis ele fiind diferite de la o versiune la alta. In orice caz, ea fiind zeita vanatorii si a razbunarii devenea violenta odata infuriata. Scorpionul invocat de ea l-a intepat pe Orion si l-a ucis. Artemis l-a plasat in cer pentru a-l recompensa. Datorita ascendentei sale, Orion nu putea merge la Hades asa ca, a fost si el plasat in cer in partea opusa. Astfel, cand una din constelatii rasare pe cer cealalta apune.



Dar, aici avem doar partea distrugatoare a si razbunatoare a Scorpionului. Povestea nu se incheie asa. Caci, nu putem vorbi despre Scorpion (zodie) fara sa amintim de Ophiuchus ("redescoperita" frecvent de catre profani si denumita drept a 13-a "zodie", ea fiind de fapt o constelatie), constelatia care, la un moment dat intersecteaza cercul ecliptic al zodiacului si este a doua din componenta acestui semn. Din punct de vedere tehnic este vorba de 2 constelatii: cea a Omului (Ophiucus) si cea a Sarpelui (Serpens). Picioarele lui Ophiuchus intersecteaza calea Soarelui ceea ce face ca influenta constelatiei sa se resimta asupra nativilor. Ophiucus este Asklepios, doctorul din mitologia greaca care a invins moartea si care este o preluare a egipteanului Imhotep. Elev a lui Chiron, este un doctor desavarsit care a reusit sa il inspaimante pe Hades, zeul mortii, datorita talentelor sale curative si a talentului de reinvia mortii. In timp ce Ophiucus incerca sa il invie pe Orion, Hades il roaga pe Zeus sa il ucida cu tunet. Totusi, pentru recunoasterea meritelor sale primeste un loc pe cer, langa Scorpion dar in opozitie cu Orion. Aici este imaginea Scorpionului care vindeca, care regenereaza, care renaste. Daca ar fi sa extrapolam putin aceste povesti am avea Sarpele care semnifica cunoasterea, pe Asklepios cel care pastreaza aceasta informatie si Scorpionul (ca si constelatie) care trebuie invins pentru a avea acces la Ophiuchus. De multe ori aceste mituri isi gasesc o aplicatie chiar dincolo de simbolism. Spre exemplu in medicina:



- http://news.national..._tvsnakes1.html

- http://www.scienceda...70415133122.htm .>>
(sursa aici - unde aveti si un pic mai pe larg acest articol)





# Concluzia mea: daca vrei sa zici Ophiucus, automat zici Scorpion. Iar, daca zici Scorpion, il incluzi si pe Ophiucus. Nu faci doua distincte. Se leaga unul de altul. Parerea mea...





Si va las si niste articole, care sunt in engleza, despre cine este acest Ophiucus:



* Cine este Ophiucus...

* Cele 4 trasaturi ale personalitatii Ophiucus - contine si o parte din povestioara pusa de mine mai sus (cea cu Scorpio-Orion-Ophiucus...)

* Ophiucus - al 13 semn zodiacal?

* Ophiucus si Nostradamus: "December 21, 2012 at 11:11 universal time, there will be a precise alignment of our Sun with the Galactic center, Ophiuchus. Ophiuchus is the only sign that does not have an opposite sign." - e acolo, saracul, stingher tare [:D]...





Deci, daca intradevar va fi introdusa o a 13-a zodie, fiti siguri ca astrologii ne vor anunta [:)]... dar, inca nu este luata in calcul. Asadar, va mai dura destul timp pana se vor schimba stelele pe cer [:-@]... mersul lor si interpretarea/citirea lor, adica [:)]...



No, v-am lamurit ori ba? [:D]

#6
My_Lady0091

My_Lady0091

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.630 mesaje

Postat 12 martie 2011 - 01:55

eu am inteles[asia]






Blackmoon Lady&lipishtocul [copil]

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca


#7
Tethys

Tethys

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.914 mesaje

Postat 12 martie 2011 - 10:10


Ok. [:)]


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -