Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

tratamente homeopatice la copii


227 raspunsuri la acest subiect

#71
gen68

gen68

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 57 mesaje

Postat 16 august 2007 - 12:41

noi avem foarte mare incredere in homeopate. le-am probat si pe al mic al meu si pe mine.

acum 4 ani, cel mic a racit la gradi. dupa 3 luni de tratament cu diferite antibio, care nu aveau nici un efect, am mers la homeopat si in 2 saptamani mi l-a pus pe picioare si de atunci... mi-am facut trusa homeopata de prim ajutor: pentru crampe la stomac, pentru imunizare, pentru oboseala mea, folosesc remedii homeopate.

cateodata ma duc la dr. de familie sa mi-l controleze. aflu ce are si in loc sa-i dau sacosa cu medicamente pe care ni le prescrie, o sun pe homeopata. dar de cele mai multe ori, o sun si ii descriu homeopatei simptomele iar ea, cunoscand-ul pe cel mic, imi prescrie prin telefon remediile.



adriana mica, se zice ca remediile au efect foarte bun pe copiii mici. nu ar face rau sa incerce si colega ta homeopatia.



gen, mamica doar de [bicla] marius



poze cu de-alde noi





#72
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 august 2007 - 11:04

tratament homeopat
monaraus
In rog pe acei parinti care au incercat pentru copiii lor si varianta naturista pentru imunizare si tratarea altor boli sa imi spuna in cat timp se vad rezultatele sau cum se vad rezultatele? Fetita noastra in varsta de 3 ani urmeaza un tratament homeopat de la sf lunii iulie pt imunizare, alergie, bronsite repetate. Este adevarat ca de atunci nu a mai racit deloc (nici cauze nu a avut), dar in septembrie incepem gradinita si avem mari emotii.

Anny

Si noi am inceput un trat homeopat si astept cu nerabdare sa inceapa gradinita sa vedem daca aceste remedii au vreun efect. Daca dai un search pe forum ai sa gasesti multe subiecte (eu le-am cam studiat pe toate) si ai sa vezi ca rezultate exista. Parerile sunt pro si contra, evident.


giliutza
Fata mea merge din aprilie la gradi. De atunci a tot avut raceli sub diverse forme: ba nas infundat, ba rosu in gat, conjunctivita, enterocolita si alte variatiuni. In momentul in care am realizat ca in doua luni consumasem aproape 6 sticlute de panadol, am zis ca asa ceva nu se mai poate! Am intrebat doctorita daca pot incepe imunizarea, insa mi-a zis sa amanam pana in toamna, cand va fi sezonul racelilor, ca sa isi faca efectul ca altfel organismul nu va mai reactiona la fel de bine prin ianuarie, februarie, cand s-ar fi terminat imunizarea. Antunci am zis sa incerc si varianta homeopata. Am nimerit o doctorita ok, si de doua luni fata mea nu a mai avut nimic, sau cel putini nimic vizibil, care sa se lase cu temperatura si lipsa poftei de mancare. Deci in cazul nostu homeopatia a dat rezultate. Important este sa va tineti de tratament si sa mergeti cand va programeaza pentru schimbarea remediilor.

Multa sanatate!


iahim
Giliutza, imi poti da detalii,te rog,despre tratamentul homeopat si medicul care ti l-a recomandat?


katik
eu acum ma confrunt cu dureri de dinti. fiului meu ii ies vreo trei sau patru dinti deodata si urla de numa', mai ales la culcare. mi-a dat dr niste bilutze homeopate si cu astea ne descurcam f. bine. cu altceva n-am reusit, nici cu nurofen nici cu dentinox etc. stiu ca sunt pe linga subiect dar am vrut sa spun ca sunt tratamente homeopate care merg.


#73
iuly_iul

iuly_iul
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 28 august 2007 - 20:46

carmen,trimite-mi si mie datele de contact ale doctorului.mersi iuly_iul@yahoo.com

#74
allexa06

allexa06

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.940 mesaje

Postat 30 ianuarie 2008 - 17:09


Buna fetelor! Spuneti-mi daca cunoasteti in Piatra Neamt un dr homeopat .bun.evenual si un nr. de tel. MULTUMESC

allexa

#75
ariel_7000

ariel_7000

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.517 mesaje

Postat 05 martie 2008 - 23:07

vi-l recomand cu caldura pe dr. cadar dan sorin, specialist ORL si homeopatie il gasiti pe site-ul www.homeopatie.ro , unde ofera consultatii gratuite! ar fi bine ca atunci cand il contactati sa aveti un diagnostic si niste analize...

pe mine m-a ajutat enorm, aveam hipotiroidie tratata alopat timp de 2 ani, fara succes...dupa ce am ramas insarcinata am refuzat sa mai iau tratamentul hormonal, cu toate ca medicii imi spuneau ca nu e bine, ac voi pierde sarcina sau ca voi avea un bebe subdezvoltat...am apelat la dr. cadar si mi-a dat tratament pt 1 luna, am repetat analizele care au iesit bune, apoi lunar am facut analize. dr. care imi urmareste sarcina s-a declarat perfect multumita de rezultate, care pe luna ce trecea deveneau mai bune si a zis ca ma lasa cu incredere pe mana lui (ea neavand o opinie pro homeopatie inainte)...nu am pierdut nici sarcina, bebele meu nu a ramas nedezvoltat, chiar are un avans de 1 saptamana:)))

cu ajutorul dansului am scapat si de neplacerile sarcinii, am depasit perioada de viroze, la care am fost foarte expusa, fiica mea fiind la gradinita venea cu tot felul de viroze acasa si le imprastia cu darnicie....i-am administrat si ei remedii si alor mei...



alexutza aproape 5 ani si [gravi] 34+ [baietel]Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (40 ZILE)



TEODOR

POZE

alexutza 2003-2004

alexutza2005

alexutza2006

alexutza2007



#76
doctorC

doctorC
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 06 martie 2008 - 19:48

Eu sunt medic pediatru si consider homeopatia o sarlatanie moderna din mai multe motive:
- daca stiti principiul homeopatiei veti recunoaste ca in "remediile" homeopate nu se afla nici o molecula din substanta "diluata" (asa mare e dilutia). Eu unul nu cred ca ceva care nu are efecte secundare sau de supradoza (datortita dilutiei f f f f mari) are vre-un efect benefic. Sunt gata sa "beau o galeata de remedii" si sunt sigur ca nu voi avea efecte secundare sau de intoxicatie (si medicii homeopatici stiu asta).
- nu exista nici un studiu stiintific de benificiu absolut al homeopatiei comparat cu medicina asta clasica, cu medicamente (care sunt tot "remedii") nici macar in tratarea unei singure boli!!
- doamne feri sa mergi la un homeopat care "stie trata de toate" si sa nu va trimita la un consult medical (unde cineva sa va puna mana pe burta, sa va asculte inima, plamanii...nu sa va trateze prin telefon cum am citit mai inainte) caci realmente sunt o gramada de boli mortale in zile - saptamani in lipsa unui tratament medical prompt (vezi diabetul zaharat la copil, la debut, apendicita acuta, otita - iti perforeaza timpanul in 1-2 zile in lipsa tratamentului antibiotic, si daca nu se uita un ORList in ureche sa VADA timpanul, puteti vb cu cati homeopatici vreti, eventual prin telefon, daca tot da rezultate, si va este ca si garantata complicatia bolii)
- apropo de chestia ca medicina homeopata trateaza boala nu simptomele, tare as vrea sa stiu cum un "homeopat" pune un diagnostic prin telefon, fara sa puna mana pe omul bolnav, fara sa vada o analiza, eventual chiar fara sa cunoasca vre-o boala (da daca nu stie ce inseamna hepatita autoimuna ma indoiesc ca ar putea-o trata, chiar diagnosticata de altcineva...). Chiar sunt curios daca moare un om din cauza unui medic homeopat care intarzie diagnosticul si tratamentul unei boli, daca medicul este cumva tras la raspundere...
- pentru mine homeopatie este o dovada in plus de "puterea autosugestiei" care intr-adevar este demonstrata stiintific.

Va doresc multa sanatate, si sa va fereasca Dumnezeu de complicatii legate de intarzierea tratamentului medical din cauza unor sfaturi "homeopate" (poate venite chiar de la fosti vanzatori ambulanti ce au urmat un curs de 2-3 luni de homeopatie, dar care nu stiu mai multa medicina / anatomie decat stie copilul d-voastra de a VIIIa).
Cei care cred in medicina bazata pe dovezi cunt invitati pe blogul doctorc.ro unde cu siguranta veti gasi informatii de folos, mai ales pentru cei mici ai familiei, iar cei aspiranti ai medicinelor "alternative" sunt invitati sa posteze experientele nefaste ale medicinei clasice si eventual "succesele" medicinei alternative...

#77
doctorC

doctorC
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 06 martie 2008 - 20:32

Si inca o chestie: am vazut intr-un post ca antibioticele "fac praf imunitatea" sau asa ceva. Clar ca cel ce a postat nu are habar de modul in care ancioneaza antibioticele. De exemplu
- antibioticele din clasa penicilinelor inhipa niste proteine SPECIFIC BACTERIENE (omul nu le are, deci nu afecteaza celulele umane), proteine numite PBP (penicilin binding proteins) care formeaza peretele extern al bacteriei. Antibioticele plocheaza astfel formarea peterelui bacteriei vizate care MOARE fara acest perete.
- mactolidele (ca eritropicina, claritromicina) inhiba sinteza proteica A BACTERIILOR, caci pbocheaza formarea ribozomilor specific bacterieni (ribozomii omului au o cu totul alta structuca fata de cei bacterieni, deci nu sunt influentati).
Pentru scepticii medicinei clasice, va recomand sa verificati remediile homeopate pe situl www.fda.gov (food and drug administration, institutie americana ce avizeaza orice medicament pentru uz la om, si veti vedea ca toate medicamentele homeopate sunt incadrate ca "suplimente nutritive")
Principiile homeopatiei:
1. Similia similibus curantur", adica o boala este vindecata cu aceeasi substanta care este capabila sa produca acea boala la omul sanatos (pare logic...sa previi cancerul sa zicem, prin doze infinitezimale din substante care favorizeaza aparitia cancerului)
2. tratamentul individualizat - adica nu toti pacientii cu hipotiroidism (tiroida produce prea putini hormoni tiroidieni) sunt tratati cu hormoni substitutivi, ci cu cine stie ce altceva care sa faca ce fac hormonii scazuti din sg.
3. Principiul dozei infinitezimale
http://www.volconvo....homeopathy.html

Va rog sa nu va simtiti raniti in convingerile d-voastra. Sincer spar sa nu aveti nevoie nici de medic, nici de homeopat...

#78
lala

lala

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 213 mesaje

Postat 07 martie 2008 - 15:03

quote:
Originally posted by doctorC

Eu sunt medic pediatru si consider homeopatia o sarlatanie moderna din mai multe motive:
- daca stiti principiul homeopatiei veti recunoaste ca in "remediile" homeopate nu se afla nici o molecula din substanta "diluata" (asa mare e dilutia). Eu unul nu cred ca ceva care nu are efecte secundare sau de supradoza (datortita dilutiei f f f f mari) are vre-un efect benefic. Sunt gata sa "beau o galeata de remedii" si sunt sigur ca nu voi avea efecte secundare sau de intoxicatie (si medicii homeopatici stiu asta).
- nu exista nici un studiu stiintific de benificiu absolut al homeopatiei comparat cu medicina asta clasica, cu medicamente (care sunt tot "remedii") nici macar in tratarea unei singure boli!!
- doamne feri sa mergi la un homeopat care "stie trata de toate" si sa nu va trimita la un consult medical (unde cineva sa va puna mana pe burta, sa va asculte inima, plamanii...nu sa va trateze prin telefon cum am citit mai inainte) caci realmente sunt o gramada de boli mortale in zile - saptamani in lipsa unui tratament medical prompt (vezi diabetul zaharat la copil, la debut, apendicita acuta, otita - iti perforeaza timpanul in 1-2 zile in lipsa tratamentului antibiotic, si daca nu se uita un ORList in ureche sa VADA timpanul, puteti vb cu cati homeopatici vreti, eventual prin telefon, daca tot da rezultate, si va este ca si garantata complicatia bolii)
- apropo de chestia ca medicina homeopata trateaza boala nu simptomele, tare as vrea sa stiu cum un "homeopat" pune un diagnostic prin telefon, fara sa puna mana pe omul bolnav, fara sa vada o analiza, eventual chiar fara sa cunoasca vre-o boala (da daca nu stie ce inseamna hepatita autoimuna ma indoiesc ca ar putea-o trata, chiar diagnosticata de altcineva...). Chiar sunt curios daca moare un om din cauza unui medic homeopat care intarzie diagnosticul si tratamentul unei boli, daca medicul este cumva tras la raspundere...
- pentru mine homeopatie este o dovada in plus de "puterea autosugestiei" care intr-adevar este demonstrata stiintific.

Va doresc multa sanatate, si sa va fereasca Dumnezeu de complicatii legate de intarzierea tratamentului medical din cauza unor sfaturi "homeopate" (poate venite chiar de la fosti vanzatori ambulanti ce au urmat un curs de 2-3 luni de homeopatie, dar care nu stiu mai multa medicina / anatomie decat stie copilul d-voastra de a VIIIa).
Cei care cred in medicina bazata pe dovezi cunt invitati pe blogul doctorc.ro unde cu siguranta veti gasi informatii de folos, mai ales pentru cei mici ai familiei, iar cei aspiranti ai medicinelor "alternative" sunt invitati sa posteze experientele nefaste ale medicinei clasice si eventual "succesele" medicinei alternative...



Stimate domnule doctor C,

Citind cele scrise de dvs. consider necesar sa va impartasesc din experienta mea in ceea ce priveste terapiile neconventionale:
#61656; primul consult homeopat dureaza minimum o ora, timp in care medicul intreaba care este istoricul pacientului (boli, boli cronice in familie, alimentatie, reactia la boli, stres,etc). Recomandarea unor remedii homeopate/fitoterapeutice se face in baza acestei consultatii. Ulterior, daca apar situatii ce necesita sfatul medicului si recomandarea unor remedii, acest lucru se poate face si telefonic in functie de simptomele prezentate de pacient. Un profesionist adevarat isi da seama si dintr-o discutie telefonica daca este nevoie sa vada pacientul imediat.
#61656; Cu ajutorul acupuncturii am scapat de operatia recomandata de un alt medic.
#61656; Personal consider ca cei care au curajul de a recomanda remedii homeopate, de a practica acupunctura sunt oameni deosebiti si fac acest lucru cu pasiune. Acumularea acestor cunostintelor necesita timp si mult studiu individual.
#61656; Faptul ca remediile homeopate/acupunctura au costuri mult mai mici decat o vizita la medic sau o operatie probabil ca sunt percepute de multi alti purtatori de halite albe ca o amenintare.
#61656; Decizia cu privire la tratamentul pe care il urmeaza un copil ii apartine parintelui si credeti-ma este una foarte grea.

PS: nu consider homeopati medicii care recomanda remedii doar citind prospectul
nu sunt medic



#79
Fania

Fania

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 342 mesaje

Postat 07 martie 2008 - 15:27

Stimate doctorc,

Nu se simte nimeni ranit in convingeri, poate doar dvs. motiv, pentru care sunteti atat de vehement.

Tin sa va reamintesc ca aici este un forum pentru parinti unde noi ne exprimam opinii si ne impartasim experiente.....

Ce cautati dvs. in calitate de profesionist pe acest forum? De ce nu ati intervenit la subiecte unde mamicile chiar aveau nevoie de un sfat medical? Sau dorinta de a face reclama un blog a fost prea puternica?

Nu ne mai tineti prelegeri medicale si mai ales nu ne mai tratati ca pe tampiti.

M-a deranjat in principiu tonul dvs.

Provin dintr-o familie de farmacist si medic dar sunt libera sa aleg ce cred eu ca este mai bine pentru copilul meu.

?????????

"Chiar sunt curios daca moare un om din cauza unui medic homeopat care intarzie diagnosticul si tratamentul unei boli, daca medicul este cumva tras la raspundere..."

????????

Amintiti-ne deciziile "drastice" luate pana acum de colegiul medicilor!Chiar sunt curioasa cate degete imi ajung pentru a le numara.





[poze]

#80
xenocid

xenocid

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.940 mesaje

Postat 07 martie 2008 - 15:59

DoctorC bine ai venit!
Desi sintem mai multi care am explicat la fel ca tine pericolele saralatanilor numiti doctori!!! homeopati probabil tu scriind astea ca medic pediatru ii vei determina pe pacaliti sa isi puna si mai multe intrebari.
Si nu doar aici la homeopatie. Avem destule subiecte infloritoare in care felceri analfabeti pun in pericol sanatatea credulilor. Unul dintre ele, cel mai recent este "Iridologia" iar isteria anti-vaccinare revine periodic pe site'ul nostru.

In concluzie cam ai avea de munca :)

Alin


Come to The Dark Side ... we have cookies!



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -