Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 7 voturi

Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(53)


202 raspunsuri la acest subiect

#1
mada23

mada23

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.125 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 12:28





A aparut primul bobocel de mami Turturica [bis][bis][bis]Se apropie numaratul boboceilor [bibe] de toamna, asa ca fete dragi apucati-va de treaba [pk][majoreta][majoreta][majoreta][majoreta]Multe [flo][flo][flo] pentru voi, prietene dragi! [grup]
[ruga]"Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......"[ruga]Rugaciunea sotilor care nu au copii"Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin."


[size=1]Va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare:cap.1,cap.2,cap.3,cap.4,cap.5,cap.6,cap.7,cap.8,cap.9, cap.10,cap.11, cap.12,cap.13, ,cap.14,cap.15,cap.16,cap17, cap.18,cap.19, cap.20, cap.21, cap.22,cap.23, cap.24, cap.25,cap.26, cap.27, cap.28,cap.29,cap.30,cap.31, cap.32, cap.33,cap.34, cap.35,cap.36,cap.37,cap.38,cap.39,cap.40,cap.41,cap.42,cap.43,cap.44,cap.45,cap.46,cap.47,cap.48,cap.49,cap.50,cap.51,cap.52Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic. Diagnosticare: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii. Care sunt simptomele endometriozei? Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ: Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei. Dureri menstruale severe. Dureri la defecatie (scaun). Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei. Dispareunie (dureri la contact sexual). Inferti

#2
Ioanatugs

Ioanatugs

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.254 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 12:38

Mada23 multumim frumos de capitol nou si Doamne ajuta sa fie plin de bobocei de toamna!![flo][flo]



Saint-Bernardul meu

#3
xdidi

xdidi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.405 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 14:07

salutare dragelor
stiri nu prea am decat ca am avut ceva sangerari ieri dar in cantitate ff mica, cateva pete maronii, acum astept sa vedem ce se intampla incerc sa ajung la performanta de a lua tincturile de 3 ori pe zi.....ca la munca nu pot sa merg cu 3 sticlute plus 3 tuburi medicamnete plus ceaiurile...insa cu mancarea....ma mai prostesc o data pe luna cate o shaorma[:D]iar la munca ...painica cu cascaval sau mezeluri....acum o sa-mi iau masina de paine sa-mi fac de care trebuie...va pup pe toate si merci mult de incurajari...macar sa-mi vine fara hormoni ar fi o realizare...[pup]pt toate fetele

didi

#4
cristina_84

cristina_84

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 183 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 15:26

Buna! Eu ma pregatesc sa incep incercarile...se spune ca trebuie sa ai o viata echilibrata chiar inainte de a concepe. Voiam sa va intreb apropos de Turturica, voi aveti menstruatii regulate? la fel ca inainte de operatie?
eu de exemplu aveam menstruatia la 28-29 de zile ianinye, acum la 25-26.

#5
magdita

magdita

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.334 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 15:49

Madutz[pup], multumim pentru noul capitol, sa il umplem cu vesti bune [ruga].

Pup toate fetele [pup][grup].

Cu siguranta se va intampla minunea[mamica] !!!
Doamne ajuta tuturor[ruga]
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler

Anul asta se va intampla [gravi] din nou, iar atunci va fi perfect![ruga]

#6
mada23

mada23

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.125 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 17:08


[pup][flo]
Fetele am dat peste un articol, zic eu interesant, lucruri cunoscute, dar nu strica niciodata:


"Endometrioza - terapii alternative si complementare pentru endometrioza

Dan Micu - D. Acupuncturist, Practician TCM

Articolul de fata nu reprezinta recomandari pentru tratament, sau pentru punerea unui diagnostic. In acest scop va rugam sa va adresati medicului Dumneavostra de familie sau celui specialist.

Dintre terapiile alternative care se adreseaza endometriozei am putea aminti: dieta, plantele medicinale, acupunctura si homeopatia. De asemenea, exercitiul fizic poate preveni aparitia endometriozei.

Nutritie si suplimente nutritionale

- Eliminati alergenii cunoscuti din alimentatie.

- Eliminati alcoolul, cafeina, conservele, zaharul rafinat, grasimile saturate, care pot creste inflamatia si durerea. Incercati sa evitati carnea sau laptele neorganice care pot contine cantitati mari de hormoni. Unele femei gasesc regimul vegetarian sau vegan, de ajutor in eliminarea unora dintre simptomele endometriozei.

- Incercati sa mariti doza de cereale integrale, zarzavaturi proaspete, acizi grasi esentiali si proteine vegetale.

- Consumul de ulei de peste (1.500 mg zilnic) reduce severitatea endometriozei.

- Vitamina C (1,000 mg de trei ori pe zi) scade inflamatia. Reduceti doza daca se instaleaza diareea.

- Vitamina E (400 UI pe zi) ajuta la echilibrarea hormonala.

- Suplimentele pe baza de fier sunt necesare atunci cand sangerarea este severa.

- Acizii grasi esentiali care se gasesc in Luminita Noptii (Oenothera biennis), ulei de Limba Mielului (Borago offcinalis), ulei de in (Linum usitatissimium) reduce nivelul de prostglandine (hormoni ce controleaza presiunea si viteza de coagulare a sangelui, contractiile musculaturii netede si reactiile inflamatorii din organism).

- Doze mari de calciu (500 mg de 4 ori pe zi) si de magneziu (500 mg de doua ori pe zi) pot reduce de asemenea nivelul de prostglandine. Pentru ca sunt doze mari este recomadabil a se lua numai pe perioada ciclului.

- Calciu d-glucarat (500-1000 mg, 1-3 ori pe zi) poate ajuta la eliminarea toxinelor (este anticancerigen) si ajuta la metabolizarea estrogenului.

- Diindolilmetan (terapie enzimatica cu suplimente gen Indoplex - 500-1000 mg, 1-2 ori pe zi). Substanta activa este identica cu cea rezultata din digestia vegetalelor din familia Brassicaceae (broccoli, conopida, nap si varza de Bruxelles) - numita mai precis 3,3'-diindolilmetan - care inhiba cresterea celulelor canceroase si ajuta la metabolizarea estrogenului.

Plante medicinale

Plantele medicinale autohtone, occidentale si ierburile chinezesti sunt in general sigure si eficente din punctul de vedere al intaririi oraganismului. Ca orice terapie si plantele medicinale trebuie administrate sub supravegherea sau prescrptia unui practician fie ca este medicul Dumneavoastra, fie acupuncturistul sau alt practician de medicina alternativa.

Insistam asupra acestei chestiuni pentru simplu motiv ca plantele medicinale trebuie administrate pe baza unui diagnostic, in primul rand pentru a elimina cauza afectiunii, chiar daca in paralel se lucreza la atenuarea simptomelor. Altfel spus, plantele se administreaza nu pentru ca "i-a facut bine si lu' Marioara" sau ca " e buna maica la endometroza". Cand beti un ceai trebuie sa stiti bine de ce il beti si daca nu vi se explica, intrebati, insistati sa vi se raspunda si documentati-va suficient#65533; la urma urmelor este vorba despre viata Dumneavoastra

Plantele medicinale se pot administra sub forma de plante uscate (capsule, pudre, ceaiuri) extracte pe baza de glicerina sau alcool (tincturi). Daca faceti ceaiuri sau decocturi este bine sa respectati formula prescrisa si modul de fierbere.

In general, in sindromurile premenstruale frecvente, s-au obtinut rezultate bune cu extracte dintr-un arbust ornamental, originar din Asia Centrala, raspindit in zona mediteraneana si cultivat, sporadic, si in Romania, in parcuri si gradini.

Este vorba despre Mielarea, Lemnul lui Avram sau Scai cu tufa mare (Vitex agnus-castus). Preparatele fitofarmaceutice din aceasta specie, care se obtin in laboratoare speciale, au avantajul de a restabili echilibrul hormonal, fara a fi nevoie de o terapie de substitutie hormonala, asa cum se procedeaza in mod curent in astfel de cazuri clinice.

Preparatele din aceasta planta normalizeaza si stimuleaza functia glandei pituitare si a hormonilor sexuali feminini. Sint eficiente in dismenoree (dureri mari la ciclu), in stresul premenstrual si in special in schimbarile fiziologice din timpul menopauzei. In Statele Unite ale Americii si in alte multe tari sint mai multe produse fitofarmaceutice pe baza de Vitex-agnus-castus utilizate cu succes in prezent. Unele dintre aceste produse naturale, in care intra si alte plante medicinale pe linga Mielarea, constituie un corectiv hormonal pentru femei. Alte produse care se adreseaza in special tulburarilor de menopauza contin pe linga Vitex-agnus-castus, extract din frunze de Lucerna (Medicago sativa) , de Sunatoare (Hypericum perforatum), de Salvie (Salvia pratensis), de Ovaz, de Talpa gistii (Leonurus cardiaca), de Cactus grandiflora si ulei de Levantica (Lavandula angustifolia).

Pentru maximul de eficienta tratamentul endometriozei cu Vitex-agnus-castus este de lunga durata (12-18 luni). Daca il gasiti sub forma de capsule se iau cate 225 mg de doua ori pe zi. Se combina uneori cu angelica chinzeasca, Dang Gui, (Angelica Sinensis) (200 mg 3 ori pe zi sau 30 de picaturi de tincture).

In cazul endometriozei Vitex-agnus-castus se mai poate combina cu:

- Papadie (Taraxacum officinale). Opariti 2 - 3 lingurite de planta uscata intr-o cana cu apa fiarta.

- "Copacul durerilor de dinti" ( Zanthoxylum americanum ) un arbust American folosit pe larg de nativii americani ca leac impotriva durerilor si a altor afectiuni. Folositi decocoturi din 1-3 g de planta pentru o cana (se fierbe 10 minte). Se beau 3 cani pe zi.

Un preparat lipotropic ajuta ficatul pentru metabolizarea grasimilor cat si la indepartarea excesului de estrogen din corp. Combinatia trebuie sa includa fructe de armurariu (Silybum marianum), papadie, inositol si metionina. In mod asemanator cu cistina, metionina este un aminoacid cu continut de sulf. Combinata cu acidul folic si colina, metionina poate preveni formarea unor tipuri de tumori. Insuficienta acestui aminoacid poate avea efecte negative asupra capacitatii organismului de a produce urina, determinand formarea de edeme (retentia de lichide in tesuturi). Cercetari efectuate in ultimul timp arata ca exista de asemenea o relatie directa intre carenta de metionina si depunerile de colesterol, arterioscleroza si caderea parului, deci in principal legate de metabolismul grasimilor in organism.

Terapia cu plante din perspectiva Medicinei Traditionale Chineze (MTC) este foarte efectiva. Formulele din plante sunt sofisticate si experimentate de sute de ani. Deoarece tratamentul cu plante chinezesti este foarte specific, acesta se poate face pe baza unui diagnostic diferential numai sub prescriptia unui practician specializat in MTC eventual insotit de acupunctura.

Homeopatie

Cateva dintre cele mai comune remedii foslosite pentru endometrioza sunt date mai jos. De obicei se iau doze de 3-5 globule de potenta 12X la 30C la fiecare 1-4 ore.

- Belladonna pentru ciclu cu senzatie de greutate si de caldura in corp

- Calcarea phosphoricum pentru ciclu abundent/excesiv cu dureri de spate

- Chamomilla pentru ciclu abundant cu chaguri inchise la culoare si durere

- Cimicifuga racemosa pentru dureri insuportabile radiind de la un sold la celalalt

Acupunctura si presopunctura

Acupunctura este foarte efectiva in tratementul endometriozei, pentru echilibrarea hormonala cat si pentru reducerea durerilor. In ultii ani s-au facut studii clinice care au confirmat experienta milenara a acupuncturii (vedeti de exemplu (Sun YZ, Che

#7
mada23

mada23

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.125 mesaje

Postat 07 octombrie 2009 - 21:51

Fetele am vb cu Lucialu, va pupa pe toate , e acaparata de pitica care vrea numai la titi si nu reuseste sa mai scrie, acum e un pic racita nu am vorbit prea mult,nu am vrut s-o chinui, in noiembrie o sa faca botezul, era fericita chiar daca pitica o vrea 100% numai pentru ea [:)]



*************************************************

Madutz

[comoara]

ingerash din ceruri, mami te iubeste 28.05.2009[ruga]

astept a doua binecuvantare, ai mila de noi [ruga]
[bibe]

"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "





#8
magdita

magdita

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.334 mesaje

Postat 08 octombrie 2009 - 11:24

Madutz[pup], multumim pentru info despre endometrioza, dar mai ales pentru vestile despre Lucialu si printesa ei [olala]. Si noi le pupam [pup].
Cristina[flo], intrebai ieri daca nou ni s-a dereglat cm dupa laparo. Mie nu, a venit mereu si vine si acum intre 25-29 zile, in functie de ovulatie, daca e mai devreme sau mai tarziu.

Cu siguranta se va intampla minunea[mamica] !!!
Doamne ajuta tuturor[ruga]
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler

Anul asta se va intampla [gravi] din nou, iar atunci va fi perfect![ruga]

#9
beatrice75

beatrice75

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.639 mesaje

Postat 08 octombrie 2009 - 12:04

Ia uite si eu si Lucialu facem tam-tam in luna nov....[colegi]
Ana Alexia, cicoarea aasta tot nu e ca si cafeaua....


#10
beatrice75

beatrice75

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.639 mesaje

Postat 08 octombrie 2009 - 12:12

Fetele, upa parerea voastra, cand sa incep terapia cu Vitex-agnus-castus? Mentionez ca sunt in asteptarea CM dupa ce am facut tratamentul cu Diphereline, a trecut o luna doar de la ultima injectie.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Astăzi, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -