Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Teste de evaluare a fertilitatii femeii

fertilitate teste fertilitate infertilitate

57 raspunsuri la acest subiect

#51
gabriela_tutuianu

gabriela_tutuianu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.151 mesaje

Postat 19 iulie 2012 - 22:53

ovupred folosesc si eu . nici o feriga , dar testul de lh arata ca ovulez , insa nimic .

"niciodata nu e prea tarziu"
  • 0

#52
aurora70

aurora70

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 85 mesaje

Postat 22 august 2012 - 15:25

dragalina, stiu ca a trecut mult timp de cand ai scris despre ovupred. daca mai intri poti sa-mi explici si mie cum le-ai folosit? cred ca eu nu fac ceva bine ca nu vad mai nimic...
  • 0

#53
artemisia

artemisia
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 07 octombrie 2012 - 18:50

Buna,
Calculatoarele de ovulatie nu stiu ce sa zic.Eu am incercat 3 calculatoare de pe site-uri diferite si nici unul nu a dat la fel.
  • 0

#54
criss83

criss83

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 39 mesaje

Postat 09 ianuarie 2013 - 13:43

Pe testele de ovulatie nu te poti baza.
Ovulatia nu este neaparat la mijlocul ciclului menstrual.
Am o colega care dupa cativa ani de incercari a aflat ca ovuleaza cu cateva zile inainte de menstruatie.La al doilea copil stiind acest lucru nu a mai avut probleme si a ramas gravida imediat.
  • 0

#55
alex_radu

alex_radu
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 04 martie 2013 - 15:28

Buna,
Nu am stiut unde sa postez, sper ca am nimerit unde trebuie [q]
Am 29 de ani, am ciclu neregulat, o sarcina (2003), nu am suferit avort, ultima menstruatie 23 Februarie 2013. Mi-am facut, conform recomandarilor doctorului meu curant, dozarile hormanale, in a 3-a zi de ciclu. Rezultatele sunt urmatoarele:
Estradiol - 60 pg/ml (Valori referinta: faza foliculara - 21 - 251; mijlocul ciclului - 38 - 649; faza luteala - 21 - 312);
LH - 4, 87 mUI/ml (Valori referinta: faza foliculara - 1,80 - 11,78; mijlocul ciclului - 7,59 - 89,08; faza luteala - 0,56 - 14);
FSH - 6,03 mUI/ml (Valori referinta: faza foliculara - 3,03 - 8,08; mijlocul ciclului - 2,55 - 16,69; faza luteala - 1,38 - 5,47);
TSH - 2,04 MUI/ml (Valori referinta: 0,35 - 4,94);
FT4 - 1,03 ng/dl (Valori de referinta: 0,70 - 1,48);
TT3 - 0,90 ng/ml (Valori de referinta: 0,58 - 1,59);
ATPO - 0,20 IU/ml (Valori de referinta: 0,00 - 5,61);
Prolactina - 36,2 ng/ml (Valori de referinta: 5,18 - 26,53).
Daca ati putea sa ma ajutati cu o interpretare as ramane profund recunoscatoare.
Imi doresc mult un al doilea copil, spermograma sotului este buna.
As vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa raman insarcinata prin stimulare ovariana, inainte sa ne gandim la FIV. Luna aceasta sunt programata si pentru histerosalpingografie, restul analizelor (Ureaplasma, Mycoplasma, PAP etc ) mi-au iesit bine. Doctorul meu m-a cam speriat spunandu-mi ca valoarea Estradiolului este mare ceea ce ar insemna o rezerva ovariana redusa [q] [help]

Va multumesc mult pentru atentia acordata mesajului meu.
Astept cu mult interes un raspuns.
[panic]

Cu respect,

Alexandra Radu
  • 0

#56
realityBites

realityBites
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 25 martie 2013 - 19:47

Citat:
citat din mesajul lui alex_radu

Buna,
Nu am stiut unde sa postez, sper ca am nimerit unde trebuie [q]
Am 29 de ani, am ciclu neregulat, o sarcina (2003), nu am suferit avort, ultima menstruatie 23 Februarie 2013. Mi-am facut, conform recomandarilor doctorului meu curant, dozarile hormanale, in a 3-a zi de ciclu. Rezultatele sunt urmatoarele:
Estradiol - 60 pg/ml (Valori referinta: faza foliculara - 21 - 251; mijlocul ciclului - 38 - 649; faza luteala - 21 - 312);
LH - 4, 87 mUI/ml (Valori referinta: faza foliculara - 1,80 - 11,78; mijlocul ciclului - 7,59 - 89,08; faza luteala - 0,56 - 14);
FSH - 6,03 mUI/ml (Valori referinta: faza foliculara - 3,03 - 8,08; mijlocul ciclului - 2,55 - 16,69; faza luteala - 1,38 - 5,47);
TSH - 2,04 MUI/ml (Valori referinta: 0,35 - 4,94);
FT4 - 1,03 ng/dl (Valori de referinta: 0,70 - 1,48);
TT3 - 0,90 ng/ml (Valori de referinta: 0,58 - 1,59);
ATPO - 0,20 IU/ml (Valori de referinta: 0,00 - 5,61);
Prolactina - 36,2 ng/ml (Valori de referinta: 5,18 - 26,53).
Daca ati putea sa ma ajutati cu o interpretare as ramane profund recunoscatoare.
Imi doresc mult un al doilea copil, spermograma sotului este buna.
As vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa raman insarcinata prin stimulare ovariana, inainte sa ne gandim la FIV. Luna aceasta sunt programata si pentru histerosalpingografie, restul analizelor (Ureaplasma, Mycoplasma, PAP etc ) mi-au iesit bine. Doctorul meu m-a cam speriat spunandu-mi ca valoarea Estradiolului este mare ceea ce ar insemna o rezerva ovariana redusa [q] [help]

Va multumesc mult pentru atentia acordata mesajului meu.
Astept cu mult interes un raspuns.
[panic]

Cu respect,

Alexandra Radu


Valoarea Prolactinei este peste limita si poate afecta/inhiba ovulatia. Solutia e simpla, exista tratament(cu dostinex) dar numai sub supravegherea medicului endocrinolog.
Fara tratarea prolactinei nu are sens o stimulare ovariana.
Succes!
  • 0

#57
Jesma

Jesma
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 22 iulie 2013 - 16:12

Buna la toata lumea!

Poate-si da cineva cu parerea vis a vis de situatia noastra.Sunt maritata de 6 ani si in final(am 38 de ani)am reusit s-ajung la medic(banii ,serviciul meu s-al sotului...).Am ajuns intr-un final la dr.Stanescu-Deva,HD si in urma consultatiei s-a ecografiei aferente am aflat un lucru care m-a-ngrozit din perspectiva de a avea copii:"uter in AVF cu ϕ 100/52/70 mm ,contur discret neregulat ,ecostructura neomogena.Intramiometrial si subseros numeroase formatiuni hipoecogenice cu ϕ cel mai mare 40 mm(???).Endometru 13 mm ecogenic;

OD=cu ϕ 27/16 mm microfolicular;

OS=marit in volum poncifolicular ϕ 44/32 mm

La nivelul colului uterin numeroase form.transonic cu ϕ 4-13 mm (chisturi Naboth).Diag. Polifibromatoza uterina;Infertilitate secundara"

Am transcris exact cum am inteles scrisul d-lui dr. [batcap] ...Cam tragic ce am inteles eu.

Azi ,intrucat ieri-duminica era ziua a 21-a de ciclu iar dl.dr.mi-a spus ca pot sa fac si azi prolactina si progesteronul mi-am facut analizele si mi-a iesit:

1.Prolactina 25.5 ng/ml;

2.Progesteron 19.60 ng?ml;

iar in ziua a 3-a de ciclu am facut si:

1.FSH 8.4 U/L ;

2.LH 4.23 U/L;

3.Estradiol 25.00 pg/ml (0.09 nmol/l)

Urmeaza SHG-ul in zilele 10-12 ale ciclului dar asta in august.

Cred c-am toate motivele sa fiu superingrijorata ,nu?Eu si sotul meu(in august isi face si el testul barbatesc) inca mai credem ca in atatia ani fix in ziua magica nu ne vedeam(lucram in ture sau program prelungit sau neregulat!).Dl.dr.a cam mormait in barba ceva gen ca-i o mareeeee problema uterul meu ,ca ar cam fi de indepartat ca am venit prea tarziu ,ca...ca... ,ce mai!am iesit toata numai lacrimi de la dansul.Am apelat la un naturism:Colonsan Fem(2 supozitoare rectal pe zi din ziua  a 3-a pana-n ziua a 15-a ,trei luni).

Pur si simplu sunt distrusa...nu stiu ce sa zic si parca nici concediul n-o sa-mi tihneasca pana la fatidicul SHG.Chestia cu uterul nu-mi da pace!

Daca cineva poate sa emita o parere sau sugestie sau orice altceva caci imi pare prea dura lovitura!...si sper in minuni desi am 38 de ani!

Va multumesc!


  • 0

#58
Lore3

Lore3

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 342 mesaje

Postat 23 iulie 2014 - 14:12

Buna! sunt si eu noua pe aici dar tot citind in diferite locuri, inca nu m-am lamurit intr-un lucru...poate ati putea voi sa imi dati un sfat.....povestea mea e destul de simpla aparent si nu de foarte lunga durata....incercam cam de 1 an si jumatate sa obtinem un bebel, dar bineinteles deocamdata nimic! Analize nu am facut f multe, ci doar cele de inceput...eco, cito, monitorizare ovulatie iar sotul, spermograma si spermocultura ...cam atat....toate decurg bine...nu se vad probleme, sotul sanatos...ovulatie este...cel putin asa arata testele, nu am chisturi, uter ok, menstruatie oarecum normala la 28-30 zile.....si totusi nu raman insarcinata.....astfel am hotarat sa sap mai adanc, iar medicul mi-a propus laparoscopia....pt mine, ciudat, mai ales ca nu facusem pana acum teste hormonale, sau hsg....chiar nu inteleg....intrebarea mea ar fi catre voi urmatoarea: in ce ordine ar trebui sa se faca investigatii??? nu ar trebui prima data sa imi fac analize hrmonale in ziua a 3 a, a 14 a si 21?? Poate  ma lamuriti voi....astept un raspuns...Va multumesc mult! [:)]


  • 0



Etichetat si cu fertilitate, teste fertilitate, infertilitate

Intrebari Panica

  • Caca după vaccin

    criss1234
    - Ieri, 23:32

  • Vitamine în sarcina ?

    georgianajhfd
    - Ieri, 22:06

  • Chist pe cordon ombilical

    crina1990
    - Ieri, 09:27

  • Cand voi naste?

    crinta1
    - Ieri, 00:42

  • Nastere naturala sau cezariana?

    andra112
    - ian 13 2021 20:30

Grupuri

  • Mamici de Octombrie 2021 (Bobocei de 2021)

    Anda08
    - ian 06 2021 13:07

  • Mamici de Septembrie 2021 (Dovlecei de Septembrie)

    Anda08
    - dec 22 2020 08:51

  • Mamici de August 2021 (Pepenasi de August)

    Anda08
    - nov 11 2020 17:21

  • Mamici de Iulie 2021 (Trandafirasi de Iulie)

    Anda08
    - nov 11 2020 15:33

  • Mamici de Iunie 2021 (Capsunele de 2021)

    Anda08
    - oct 05 2020 13:44

Bloguri

  • Cel mai dulce sunet

    Joyful
    - Ieri, 10:16

  • Sapt 20

    VasileLavinia
    - Ieri, 09:35

  • Fetita sau baietel

    SaraFlorina
    - ian 14 2021 20:11

  • Saptamana 19

    VasileLavinia
    - ian 13 2021 18:52

  • Iupiii! Gentuta❤️

    DumitritaDumitrita
    - ian 13 2021 18:15

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13