In legatura cu nasterea acasa: in Romania in acest moment este practic ilegal sa nasti acasa, lucru destul de aberant. In fapt poti naste acasa dar nu poti fi legal asistata de moasa. Ana Maita nu era o necunoscuta , asa cum insinua cineva pe aici, nasterile ei acasa au fost foarte mediatizate, au fost la posturi TV si in reviste diverse i s-au dedicat editoriale. Asociatia ei este un ONG nonprofit asa ca iarasi, insinuarile ca ar vinde ceva si ca ar avea nevoie de nu stiu ce sunt inutile. A primit stand acolo in schimbul seminariilor tinute, nu degeaba.Seminarii care au atras vizitatori si au adus revistei profit cuantificabil in bani.
In alta ordine de idei, daca va puteti referi la partea legala a problemei poate ar fi mai util. Daca vrem sa tabloidizam chiar noi situatia asta cu proceduri de tipul name-calling si ce a facut in ultimii 5 ani, ma tem ca nu o sa ajungem la nicio concluzie contructiva.
Eu am alaptat vreo 3 ani si ceva din viata si o voi lua de la capat cu asta in curand.Imi doresc sa o pot face linistita, intr-o societate in care sa nu fiu agresata in public pentru ca imi alaptez copilul. Asta este scopul cel mai important al acestei discutii, personal ma infior gandindu-ma ca cea mai vanduta revista pentru gravide si mamici din Romania are o asemenea atitudine in legatura cu alaptatul si o expune prin actiuni publice care ajung pana la agresiune.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si Gruia (DPN ian.2011).