Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Puterea gandurilor noastre


98 raspunsuri la acest subiect

#1
danat

danat

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.292 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 00:34

Ma preocupa de ceva vreme puterea mintii omenesti, necercetata poate indeajuns si, in special, puterea gandurilor noastre.

Am mai citit tot felul de carticele despre gandurile omului, despre forta lor, cum "lucreaza" creierul nostru si cum se inregistreaza in spatiu tot ce "aruncam" ca gand sau vorba. Ca atare, incerc sa imi controlez gandurile, sa "cultiv" gandirea pozitiva de care se face atita caz ca s-a cam demonetizat sloganul "gandeste pozitiv!", cu toate ca are mult adevar in el.

Nu rareori mi s-a intamplat, ca mama, sa vizualizez in minte ceva legat de copilul meu si acel lucru sa se intample (majoritar chestii negative, fir-ar sa fie!). Uneori mi-e frica sa ma gandesc la ceva, ca sa nu influentez acel lucru.

Am retinut, nu mai stiu de unde, o idee, si anume ca noi, oamenii suntem suma gandurilor emise de noi. Daca gandim pozitiv suntem niste fiinte senine si luminoase, daca gandim majoritar negativ vom fi chinuiti permanent de angoase si nemultumiri.

Oare chiar poate fi controlat gandul? Si ce ne facem cu "interceptarea" energiilor din gandurile altora? Cum putem face sa nu ne atinga?



Mai e cineva interesat de subiectul asta? [:)]













Dana [zz] mama lu' [cavaler]Radu Stefan









Hobby



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



"If you wanna make the world a better place,

Take a look at yourself and then make a Change"


"Man in the Mirror" - Michael Jackson [floare3]





#2
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 00:55

Da, sunt eu interesata.
Nu stiu sa-ti spun cum anume, insa functioneaza puterea gandului.
La mine cel putin, cu cat gandesc mai negativ si mai pesimist cu atat ma afund mai tare in probleme.
In momentul in care incerc sa-mi ´´limpezesc´´ gandurile, parca iese soarele si apare solutia[:)]

Si da, omul e ceea ce gandeste, omul e suma gandurilor lui. Pentru ca gandim in functie de cum percepem si intelegem lumea.
Mie mi-e un soi de mila de cei care vad doar jumatatea goala a paharului.
Pe de alta parte, nu poti sa vezi doar partea plina, permanent. Optimismul extrem te face sa te lasi asa..in bataia vantului si sa astepti ca altii sau altceva sa-ti rezolve problemele. Si nu e ok deloc. E ca si cum ai merge la un examen fara sa inveti si sa ´´fii optimist´´ ca nimeresti acolo, un subiect simplu.[:D]

Cred ca gandurile iti dau starea de fapt. Daca gandesti negativ vei fi un negativist, un posomorat si vei actiona ca atare.

Omul gandeste permanet, chiar si atunci cand nu e constient de asta. Daca iti spun tie acum sa incerci 10 secunde sa nu te gandesti la NIMIC nu ai sa poti. Si este absolut normal. Cat timp suntem vii, gandim. Ar fi interesant sa ´´invatam´´ sa gandim astfel incat sa nu ajungem prizonierul propriilor noastre temeri si sa ne tot invartim in ganduri care ne amarasc si ne infunda mai tare in probleme.



#3
gaba-rema

gaba-rema

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.581 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 11:15

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
...La mine cel putin, cu cat gandesc mai negativ si mai pesimist cu atat ma afund mai tare in probleme.


Mi se pare un lucru foarte firesc si binecunoscut.
Cum e cântecelul ala? "In every life we have some trouble / When you worry you make it double".

Citat:

Si da, omul e ceea ce gandeste, omul e suma gandurilor lui.




Eei, ce simplu ar fi!... [:D]

O fi omul suma gândurilor lui, dar se mai adauga înca n-shpe mii de alti termeni... cunoscuti si necuoscuti.

Spun o prostie daca afirm ca felul cum gândim e influentat puternic de ceea ce ni se întâmpla?

Când esti sanatos, întreg, cei dragi sunt bine, cred ca merge sa faci gimnastica cu gândurile tale, sa le canalizezi spre optimism', 'luminos', 'pozitiv'... Când însa ti se întâmpla câte un necaz mare... crezi ca mai tine figura??

Ideal e sa nu fim nevoiti, nici unul dintre noi oamenii, raspunsul la întrebarea asta... dar stim ca asta e doar o utopie.

Ca tot pomeneam de cântece, cred ca esti de acord ca "Imagine" al lui J.Lennon e o utopie simplutza (cine stie, lumea o fi asa ca în acel cântec... când tragi praf pe nas [:D]).

Ma rog, cred ca bat deja câmpii... omul nu poate fi DOAR suma gândurilor sale. Mai intervin - si nu neglijabil - si alti factori.

EDIT: ...dar e foarte adevarat ca modul în care gândim ne schimba viata. Caci si fericirea si necazul sunt relative, depind de cum percepem ce e în jur. Sunt atâtea exemple!... Era un filmulet cu un tânar nascut fara membre... dar care predica iubirea (de Dzeu, de oameni, nici numai stiu...), si radia doar încredere, bucurie, afectiune... Iar alti oameni, care au tot ce se poate imagina, ajung în pragul autodistrugerii pt. ca... stiu eu ... nu sunt fericiti... le lipseste ceva si nu stiu nici ei ce anume... sunt depresivi... etc

#4
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 13:43

Gabi, nu afirm ca spui prostii, insa eu zic ca nu ceea ce ni se intampla influenteaza gandirea omului ci felul in care PERCEPEM lucrurile din jur ne influenteaza gandirea(plus factorii genetici, care au o contributie la caracterul omului)

Dar las genetica la o parte(ca nu ma pricep deloc) si ma refer doar la ceea ce devine omul in timpul vietii(de la nastere pana ...la maturitate)

Ca un exemplu: exista persoanele hipersensibile, da? Acele persoane care se emotioneaza usor. Exista persoane anxioase. Exista persoane cu trasaturi puternice de paranoia si asa mai departe. Ei, aceste persoane, puse in fata ACELEIASI probleme, vor gandi diferit cu privire la acea problema. Pentru ca ele pur si simplu PERCEP diferit datele problemei.

Daca pe mine ma injura cineva iar eu sunt hiper sensibila, ma apuc de plans si ma framant zile in sir, ma doare, sufar, despic firul in 10.

Daca pe tine te injura cineva, tu nefiind hiper sensibila, poate in injuri la randul tau, ii tragi una si-ti vezi de treaba fara sa te framante gandul ´´remuscarii´´.

Exemplul pe care l-ai dat tu este perfect! Acel tanar fara membre care predica iubirea...
Ei bine, aceiasi intamplare(lipsa membrelor) poate pune un alt tanar la pamant! Il schingiuieste psihic, omul devine retras, sufera, vede partea goala a paharului.

Daca am gandi in functie de ceea ce ni se intampla, imagineaza-ti ca am fi cu totii la fel. Cel putin intr-o colectivitate, ar fi toti la fel.Sau cel putin intr-o familie. Toate femeile parasite de barbati(de exemplu) ar reactiona la fel..
Ceea ce nu putem afirma, pentru ca oamenii sunt diferiti, exista o multime de tipologii ale personalitatii si comportamentului.

O ultima dovada[:D] : uita-te aici pe DC. Acelasi subiect, pareri diferite. Uneori extreme. De ce? Pentru ca nu gandim la fel, pentru ca vedem o chestiune in mod diferit.





#5
gaba-rema

gaba-rema

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.581 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 14:45

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca am gandi in functie de ceea ce ni se intampla, imagineaza-ti ca am fi cu totii la fel. Cel putin intr-o colectivitate, ar fi toti la fel.Sau cel putin intr-o familie. Toate femeile parasite de barbati(de exemplu) ar reactiona la fel..



Ar fi foaaarte plictisitor, dar pe de alta parte reactia oricui în fata stimulului X ar fi perfect previzibila, masurabila si gestionabila :)

Dar lumea nu e asa: ea are o varietate atât de mare, încât (aproape) toate combinatiile sunt posibile: în subiectul de fatza, ai urmatoarele categorii mari:
- oameni care ar trebui sa fie multumiti si sunt;
- oameni care ar trebui sa fie multumiti si NU sunt;
- oameni care ar trebui sa fie NEmultumiti si sunt;
- oameni care ar trebui sa fie NEmultumiti si NU sunt...

... and everything in between [:)].


Apropo, daca am fi toti exact la fel, nici n-am sti ca exista un potential "altfel [:)]", nu-i asa? Exact ca si cum n-eam imagina ca temperatura ar înceta sa se mai modifice... cum ar fi atunci? Pai, simplu! E ca si cum aceasta marime fizica ar înceta sa existe!

#6
danat

danat

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.292 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 14:46

Fetelor multumesc de raspunsuri. Aveti dreptate, fiecare in felul ei (exista si deosebiri care intaresc chiar ideea acestui subiect, respectiv perceptia, abordarea ideilor vietii)[:)]

Ma intereseaza in mod special CUM putem dezvolta aceasta gandire pozitiva, astfel incat gandurile negative sa fie din ce in ce mai rare si usoare, sa le putem indeparta mai lesne cand ne invadeaza creierul.

Eu de ex, am incercat sa ma focalizez pe ceva frumos, o amintire, o persoana si intamplari placute legate de aceasta, dar la fel, rugaciunea ajuta foarte mult, apropierea de Dumnezeu si impacarea cu sine.

Asa cum am scris si initial, uneori mi-e frica de gandurile negative pt ca, conform legii atractiei, daca gandim negativ atragem energie negativa si cui ii convine asta?









Dana [zz] mama lu' [cavaler]Radu Stefan









Hobby



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



"If you wanna make the world a better place,

Take a look at yourself and then make a Change"


"Man in the Mirror" - Michael Jackson [floare3]





#7
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 14:56

gandirea este dupa parerea mea, o disciplina!

trupul, urmeaza calea pe care mintea o ilumineaza cel mai mult, este ori cu asperitati ori neteda. prin fereastra gandurilor/mintii putem vedea fie probleme fie posibilitati.

modul de viata nu imi este determinat de circumstantele exterioare, de conditii, ci de felul cum percep acesti factori. lumea mea, este ceea ce o fac propriile-mi ganduri sa fie. atitudinile mele sunt mai importante decat faptele. pentruca atitudinile determina faptele.

totul porneste din interior catre exterior.



pentru a gandi pozitiv, constructiv, este nevoie de antrenament. nu-i de ajuns sa te trezesti dimineata si sa spui:"gata, de azi voi avea numai ganduri pozitive, etc, etc" trebuie disciplina! fiecare actiune pe care o facem, este precedata de impulsul uni gand. chiar si cele mai banale sau uzuale activitati zilnice.



cu mintea putem face paradis din infern si infern din paradis. gadurile sunt sursa originara a prosperitatii, bucuriei, succesului, fericirii, inventiilor. dar tot gandurile sunt si sursa esecurilor, saraciei, nefecricirii si a altor rele din lume. intai se naste gandul, apoi urmeaza fapta. chiar si la nivel subconstient avem o furtnua de ganduri.



gandurile care ne predomina mintea, ne determina caracterul, cariera, vorbele, toate aspectele pozitive si negative ale vietii.



Henry Ford, industriasul american din anii 1900, a spus :"Gandirea e cea mai grea munca din cate exista, probabil acesta fiind motivul pentru care atat de putini se angajeaza s-o faca!"





cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com



[batetoba][batetoba]Bazar pt Mihaita[comoara]



VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[bonjovi]



Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

















#8
gaba-rema

gaba-rema

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.581 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 15:08

Citat:
citat din mesajul lui danat

Fetelor multumesc de raspunsuri. Aveti dreptate, fiecare in felul ei (exista si deosebiri care intaresc chiar ideea acestui subiect, respectiv perceptia, abordarea ideilor vietii)[:)]
Ma intereseaza in mod special CUM putem dezvolta aceasta gandire pozitiva, astfel incat gandurile negative sa fie din ce in ce mai rare si usoare, sa le putem indeparta mai lesne cand ne invadeaza creierul.
Eu de ex, am incercat sa ma focalizez pe ceva frumos, o amintire, o persoana si intamplari placute legate de aceasta, dar la fel, rugaciunea ajuta foarte mult, apropierea de Dumnezeu si impacarea cu sine.
Asa cum am scris si initial, uneori mi-e frica de gandurile negative pt ca, conform legii atractiei, daca gandim negativ atragem energie negativa si cui ii convine asta?



Danat, la chestia asta îti trebuie raspunsutri de la persoane construite "pe calapodul tau", ca sa zic asa.

Ca sa alung gândurile negative, eu nu apelez la rugaciuni. Dar multi asa fac, si le e de folos.

Spui ca (): "conform legii atractiei, daca gandim negativ atragem energie negativa"... Eu n-am auzit de aceasta 'lege a atractiei' [:D]. Parca nici n-as crede în ea, asa, ca lege universala (ca în fizica). Sunt cazuri când esti plin de idei pozitive si optimism, si te loveste napasta. Alteori, esti "în galeata" rau de tot si vine peste tine o veste buna, un noroc, ceva ce te mai lumineaza... samd.

În fine, tu întrebi:
"Ma intereseaza in mod special CUM putem dezvolta aceasta gandire pozitiva, astfel incat gandurile negative sa fie din ce in ce mai rare si usoare, sa le putem indeparta mai lesne cand ne invadeaza creierul.".

Din punctul meu de vedere, psihoterapia ar putea fi raspunsul.
În unele cazuri, o terapie psihiatrica e solutia.
În marea majoritate a cazurilor, numai persoana în cauza poate gasi si aplica metodele de optimizare a "culorii" gândurilor sale, într-un context dat.


#9
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 15:29

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Daca am gandi in functie de ceea ce ni se intampla, imagineaza-ti ca am fi cu totii la fel. Cel putin intr-o colectivitate, ar fi toti la fel.Sau cel putin intr-o familie. Toate femeile parasite de barbati(de exemplu) ar reactiona la fel..



Dar lumea nu e asa: ea are o varietate atât de mare, încât (aproape) toate combinatiile sunt posibile: în subiectul de fatza, ai urmatoarele categorii mari:
- oameni care ar trebui sa fie multumiti si sunt;
- oameni care ar trebui sa fie multumiti si NU sunt;
- oameni care ar trebui sa fie NEmultumiti si sunt;
- oameni care ar trebui sa fie NEmultumiti si NU sunt...

... and everything in between [:)].






dar vezi tu Gabi, TU CREZI ca X AR TREBUI sa fie fericit si nu e. Tu crezi, prin propria ta gandire si analiza ca y ar trebui sa fie nefericit si chiar e...
Am inteles punctul tau de vedere[:)]

Dar sa nu ne indepartam prea mult:-))

Dana, exista o serie de ´´trucuri´´ pentru a-ti linisti sufletul, pentru a fi pozitiv, pentru a inlatura gandurile negative.
Spre exemplu, sa spunem ca te gandesti tot timpul cu teama ca vei fi concediata. Si teama asta te crispeaza, la munca esti concentrata pe fiecare gest si cuvant al sefului tau, ba chiar incepe sa ti se para ca temerile tale sunt cat se poate de legitime, pentru ca orice gest in vei interpreta ca fiind negativ.

Pentru a scapa de gandurile negative, de multe ori este suficienta o comunicare cu cel ´´vizat´´. Punem cartile pe fata. pentru ca atunci cand ne dam doar cu presupusul, riscam sa deformam rau de tot realitatea.

Sunt insa situatii in care temerile nu sunt legate de persoane ci de fapte, deci n-ai cu cine vorbi. Atunci poti sa incepi sa fii sincera cu tine insati, sa-ti pui intrebari si sa iti dai singura raspunsul, pentru a afla cauza temerilor tale.

Intrebari si exemple:
ce simt acum, exact?(simt frica)
de ce simt asta?(pentru ca exista probabilitatea ca acel ceva rau sa se intample)
cand(sau ce exect) s-a\mi-a declansat acest sentiment?(un gand, o imagine, un vis, etc)
simt acest lucru de fiecare data cand acest gand, imagine, vis, apare?


Si asa sfli exact ce anume declanseaza gandurile pe care le ai, sau tema.

Sau, cand iti faci ganduri negative cu privire la un conflict avut cu cineva, te poti intreba: ´´cat de importanta este aceasta persoana pentru mine , pentru existenta mea?Chiar imi pasa de ceea ce a spus? De ce imi pasa atat de tare? Se opreste existenta mea odata cu oprirea relatiei cu aceasta persoana?´´


Aici nu e vorba de a -ti nega supararea si durerea, e vorba doar de a te descoperi si a te intelege, de a te impaca cu tine.

Gand negativ: seful meu ma va concedia, voi fi somera, voi fi terminata, voi gasi cu greu ceva...
Gand pozitiv: daca sunt concediata, voi avea alte oportunitati. Ma va supara decizia, dar nu mi se va termina viata.Voi merge mai departe, pentru ca orice sut in fund e un pas inainte:-))


Imi e destul de greu sa exprim in scris, coerent[:D] ,dar cred ca ai inteles ce vreau sa spun
[flo]

#10
danat

danat

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.292 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 15:32

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
Citat:
citat din mesajul lui danat
Fetelor multumesc de raspunsuri. Aveti dreptate, fiecare in felul ei (exista si deosebiri care intaresc chiar ideea acestui subiect, respectiv perceptia, abordarea ideilor vietii)[:)]Ma intereseaza in mod special CUM putem dezvolta aceasta gandire pozitiva, astfel incat gandurile negative sa fie din ce in ce mai rare si usoare, sa le putem indeparta mai lesne cand ne invadeaza creierul. Eu de ex, am incercat sa ma focalizez pe ceva frumos, o amintire, o persoana si intamplari placute legate de aceasta, dar la fel, rugaciunea ajuta foarte mult, apropierea de Dumnezeu si impacarea cu sine.Asa cum am scris si initial, uneori mi-e frica de gandurile negative pt ca, conform legii atractiei, daca gandim negativ atragem energie negativa si cui ii convine asta?
Danat, la chestia asta îti trebuie raspunsutri de la persoane construite "pe calapodul tau", ca sa zic asa.Ca sa alung gândurile negative, eu nu apelez la rugaciuni. Dar multi asa fac, si le e de folos.Spui ca (): "conform legii atractiei, daca gandim negativ atragem energie negativa"... Eu n-am auzit de aceasta 'lege a atractiei' [:D]. Parca nici n-as crede în ea, asa, ca lege universala (ca în fizica). Sunt cazuri când esti plin de idei pozitive si optimism, si te loveste napasta. Alteori, esti "în galeata" rau de tot si vine peste tine o veste buna, un noroc, ceva ce te mai lumineaza... samd.În fine, tu întrebi:"Ma intereseaza in mod special CUM putem dezvolta aceasta gandire pozitiva, astfel incat gandurile negative sa fie din ce in ce mai rare si usoare, sa le putem indeparta mai lesne cand ne invadeaza creierul.".Din punctul meu de vedere, psihoterapia ar putea fi raspunsul.În unele cazuri, o terapie psihiatrica e solutia.În marea majoritate a cazurilor, numai persoana în cauza poate gasi si aplica metodele de optimizare a "culorii" gândurilor sale, într-un context dat.
Gabi mai in gluma, mai in serios, nu ma asteptam sa ma trimiti direct la psiholog [:D] Am avut si perioade mai rele cand mi-a fost utila discutia - foarte interesanta, de altfel - cu un psiholog. Cred ca asta nu i-ar strica nimanui, poti descoperi lucruri foaaarte interesante despre tine prin metoda asta.INSA: aici eu intrebam despre cum ne putem ajuta, zi de zi, noi singurei.Cat despre legea atractiei, ea exista, si ea spunea, ca ideea de baza, ca atragem ceea ce emitem dpdv emotional, ca si o antena radio.Stim cu totii ca universul este format din particule de energie care se atrag unele pe altele în functie de vibratia pe care se afla. La fel, se pare ca acest lucru se petrece si cu gandurile noastre, care odata "aruncate", creeaza materie, adica se transforma in realitate.Chiar lucrurile neplacute pentru noi se intampla pentru ca noi, desi in mod constient comandam ceva bun, incercand sa gandim pozitiv, inconstient avem un "soft" care transmite mesaje negative. Stii cum se zice “de ce ti-e frica, nu scapi”. Vibratia de teama pe care o emitem inauntrul nostru, subconstient, este atat de puternica, incat acopera vibratia constienta si preia controlul. Dana [zz] mama lu' [cavaler]Radu Stefan Hobby~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and then make a Change""Man in the Mirror" - Michael Jackson [floare3]


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -