Citat: |
citat din mesajul lui LucasMom O reteta pe care am luat-o dintr-una din cartile lui tanti ruth e pesto sauce pe care -l fac mereu - 2 cups basil leaves - 2 large cloves garlic - 5 tablespoons pine nuts - 1/2 cup olive oil - 1 teaspoon salt and 3/4 teaspoons pepper - 3/4 cup grated parmesan cheesePui totul intr-un blender sau food processor cu exceptia parmesanului si se amesteca bine apoi adaugi parmesan la amestecul asta si iese un pesto foarte aromat. Cand il folosesc pt pasta, adaug cateva linguri de unt si cateva linguri de apa fierbinte in care am fiert pastele.____________________Alina, Mama to Luc 3/08 |
Americancele gatesc - 9
Deschis de
CamiM
, iul 27 2009 22:22
227 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 16 august 2009 - 22:27
#22
Postat 17 august 2009 - 05:58
Citat: |
dar eu nu prea fac galuste cu prune ca aluatul ala cu cartofi e lipicios si nu-mi place sa le migalesc pe fiecare in parte. o data pe an e norma. |
Daca tot ai zis de galuste cu prune nu pui si reteta,please
Eu nici n-am facut de cind sunt aici ,nici nu mai am reteta, dar in Ro faceam dar tot asa mi se parea migaleala multa ,se cam sfarimau cartofii aia.Nu-i pot inlocui cu altceva[:D]dar sa fie la fel la gust?
#23
Postat 17 august 2009 - 18:30
Arminad, eu i-am facut cu cartofi. Fiert cartofii intii, sfarimati si i-am lasat sa se raceasca. Apoi am adaugat ou, smintina si faina si am amestecat totul. De data asta nu mi s-a mai parut asa groaznic.
Am si o reteta cu aluat din faina si gris, varianta asta nu am incercat-o. O scriu daca te intereseaza.
Lume multa, oameni putini
Am si o reteta cu aluat din faina si gris, varianta asta nu am incercat-o. O scriu daca te intereseaza.
Lume multa, oameni putini
#24
Postat 18 august 2009 - 02:18
Citat: |
Am si o reteta cu aluat din faina si gris, varianta asta nu am incercat-o. O scriu daca te intereseaza. |
Scrie-o daca ai timp ,multam.Cred ca as avea mai mult succes cu aia cu gris mai ales la Ioana,ea e mare amatoare de gris si nu se vede deloc.Lu ala mic o sa-i dau doar prunele.
E cumplit sa vrei sa faci un copil sa slabesca in timp ce pe celalt trebuie sa-l ingrasi daca as putea face o medie
#25
Postat 18 august 2009 - 03:11
buna, sunt noua pe site, noua si in america...am un anishor [bibe].nu-mi place mancarea de aici...dupa parerea mea americanii nu au gust, au carti de buncate, dar tot europenii gatesc. cand vreau sa gatesc ceva diferit intru pe net si caut retete romanesti. dar mi-ar placea sa primesc sugestii de produse mai bune de unde le pot cumpara, retete gustoase, incercate de voi. aaaaaa, am o intrebare : stie cineva unde pot gasi porumb nedulce? nu-mi place deloc cel de aici si tare mi-e pofta de un porumb fiert, care sa nu aiba cust de miere..cateodata e chiar gretos de dulce. va multumesc
Otilia
un zambet
Otilia
un zambet
#26
Postat 18 august 2009 - 06:48
Te inteleg, exact problema asta o avem si noi.
Fierbi un litru de apa cu 8 linguri de ulei si un pic de sare. Separat amesteci 14 linguri de gris cu 8 linguri de faina, le pui in apa si stingi ochiul, continuind sa amesteci. Cind se mai raceste compozitia adaugi patru oua si amesteci iarasi bine.
Apoi formele le faci cu mina (data bine cu faina).
Sa-mi spui cum ti-a iesit, poate data viitoare incerc si eu varianta asta, mai ales ca si eu sint iubitoare de gris.
Lume multa, oameni putini
Fierbi un litru de apa cu 8 linguri de ulei si un pic de sare. Separat amesteci 14 linguri de gris cu 8 linguri de faina, le pui in apa si stingi ochiul, continuind sa amesteci. Cind se mai raceste compozitia adaugi patru oua si amesteci iarasi bine.
Apoi formele le faci cu mina (data bine cu faina).
Sa-mi spui cum ti-a iesit, poate data viitoare incerc si eu varianta asta, mai ales ca si eu sint iubitoare de gris.
Lume multa, oameni putini
#27
Postat 18 august 2009 - 09:39
Bine ai venit Otilia! Te inteleg, nici eu n-am putut minca multe chestii o perioada. De fapt chiar weekendul asta am fost la restaurant si totul a fost dulce, de la piine, hush puppies, ribs si ce am mai mincat... Exact asta am comentat, ca altadata n-as fi putut sa maninc deloc asa ceva!
Cu timpul te mai obisnuiesti.
Mie imi place porumbul de aici, nu mai sint amatoare de cel romanesc. Cred ca daca iei din cel cu boaba galbena e mai putin dulce, dar tot nu e ca si cel din Romania.
Lume multa, oameni putini
Cu timpul te mai obisnuiesti.
Mie imi place porumbul de aici, nu mai sint amatoare de cel romanesc. Cred ca daca iei din cel cu boaba galbena e mai putin dulce, dar tot nu e ca si cel din Romania.
Lume multa, oameni putini
#28
Postat 18 august 2009 - 09:58
Porumbul de aici e grozav!!! asa de fraged...
Fetele cum pastrati voi mararul/patrunjelul? Mie la cateva zile dupa ce l cumpar mi se strica in frigider.
Otilia inceputul e mai greu, apoi merge daca esti deschis incercarilor. N am sa uit niciodata cand am papat curcan cu, credeam eu, sfecla felii si cand colo in gura am simtit ceva fff dulce; era gemul de cranbery. Acum este ok.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.web...er/corinaraluca
Fetele cum pastrati voi mararul/patrunjelul? Mie la cateva zile dupa ce l cumpar mi se strica in frigider.
Otilia inceputul e mai greu, apoi merge daca esti deschis incercarilor. N am sa uit niciodata cand am papat curcan cu, credeam eu, sfecla felii si cand colo in gura am simtit ceva fff dulce; era gemul de cranbery. Acum este ok.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.web...er/corinaraluca
#29
Postat 18 august 2009 - 10:54
Ha, ha, Corina! In prima seara din US am facut foame, ca am primit o friptura cu cartofi dulci. Tot dulce era si sosul, am raschetat cum am putut de bine si am mincat putina carne, dar era patrunsa de toata dulcegareala aia. Acum cred ca as putea sa maninc asa, dar atunci... M-am gindit ca ma asteapta foamete mare in US! Ca la mine papica e grija principala.
Mararul si patrunjelul le tin la congelator, se pastreaza bine asa.
Lume multa, oameni putini
Mararul si patrunjelul le tin la congelator, se pastreaza bine asa.
Lume multa, oameni putini
#30
Postat 19 august 2009 - 00:05
multumesc pt sfaturi, si eu am crezut ca voi face foamete aici, in primele zile nu puteam manca nimic. acum...mai e cum mai e, dar majoritatea timpului imi gatesc.
patrunjelul si mararul se pastreaza bine in frigider daca sunt infasurate in foaie de ziar, asa tineam noi acasa in tara si asa tin si aici
un zambet
patrunjelul si mararul se pastreaza bine in frigider daca sunt infasurate in foaie de ziar, asa tineam noi acasa in tara si asa tin si aici
un zambet