Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Americancele gatesc - 9


227 raspunsuri la acest subiect

#1
CamiM

CamiM

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.617 mesaje

Postat 27 iulie 2009 - 22:22

Cap. 3 , Cap.4 , Cap.5, Cap.6, Cap. 7, Cap. 8



Spor la gatit![flo]





Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008







#2
LucasMom

LucasMom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 636 mesaje

Postat 27 iulie 2009 - 22:28

Si eu folosesc cel mai des Joy of cooking. Imi place si felul in care este editata si faptul ca mi se pare completa. Orice reteta de baza o gasesc acolo fara mofturi si ifose.



Am rafturi de carti de bucate si toate imi plac, de cate ori am timp sa le rasfoiesc gasesc ceva nou si apetisant de gatit din ele. Romanesti am doar doua: Sanda Marin si Silvia Jurcovan, editii vechi aparute prin anii 70-80 si folosite de mama, care au ici si colo pagni cu desenele noastre de cand eram copii...

Dintre cele cu poze, imi plac cartile editate de Paragon. O sa pun si titluri la cele care-mi plac mai mult ca acum imi amintesc doar "the best ever chocolate"



Nu de mult am achizitionat si-mi plac

http://www.amazon.co...x_ya_oh_product



http://www.amazon.co...48715521&sr=8-1



O alta carte care mi-a facut placere sa o citesc, si am pastrat-o alaturi de carile de bucate este



http://www.amazon.co...r/dp/0609604120



Aah, si inca una pe care am primit-o cadou si-mi place mult este asta

http://www.amazon.co...n/dp/0307336794



Si mi-au mai placut carti despre cooking scrise de Ruth Reichl care a fost food critic la NY Times, are ici si colo prin carti retete simple si care mi-au reusit foarte bine.



____________________

Alina, Mama to Luc 3/08

#3
LucasMom

LucasMom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 636 mesaje

Postat 27 iulie 2009 - 22:47

Ah si am uitat sa spun ca in ultimul timp citesc si incerc retete din cateva blogs pe care le urmaresc. Alte favorite sunt Food and Wine website, Saveur Website si Williams Sonoma recipes

____________________
Alina, Mama to Luc 3/08

#4
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 28 iulie 2009 - 09:15

Cooks Illustrated au si ei o serie de carti. The Simple Recipe cred ca se aseamana cu Joy of Cooking.
The Art of Simple Food cred ca mi-ar placea si pare interesanta cartea lui Trudie Styler.
Mi-am amintit de inca o carte care mi-a placut, Simple French Desserts. Ha, ha, eu le caut pe astea care se lauda ca nu-s complicate.
Am pe lista o carte despre braising. Stiu ca de la atita gatit se cam duc vitaminele, dar ador gustul mincarurilor gatite in felul asta. Mai ales de cind sintem in TX si gatesc mult carne de vita.

Cit despre revistele astea mai fancy, sint o placere sa le citesti, dar rareori caut ingrediente sofisticate pentru retetele lor. Altfel gasesc o reteta-doua pe numar pe care le-as folosi de-adevaratelea. Mi se pare ca din Food and Wine am asparagusul ala cu sos de hrean, chiar ca e simplu si gustos.

Deci scriem si despre blogurile preferate?[:D] Food porn, nu alta!

Apoi putem face si o lista cu shopping virtual, more food porn![:D]

Lume multa, oameni putini

#5
Hilde

Hilde

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 862 mesaje

Postat 30 iulie 2009 - 06:24

Fetelor, nu postati si voi ceva din cartile voastre? : )

Eu am facut un sos de rosii din unele rosii cumparate de la farmers market sambata trecuta si e excelent. Acum firb niste penne, adaug niste basil din gradina mea : ), pecorino romano cheese, fac un somon la cuptor si gata pt seara asta.

Mancam mai multe dar nu mai zic nimic ca iar zice Ramona ca suntem prea mancaciosi.[:I][:D]

#6
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 31 iulie 2009 - 04:15

[:D] Hilde!

Eu am facut praji dupa reteta Alinei din capitolul trecut. Am folosit varianta cu ricotta, dar am schimbat un pic ca aveam niste whipping cream care trebuia folosita si am pus-o si pe aia. Mi-a iesit muuulta crema si am facut doua variante ale aceleiasi praji. Una cu "foi" ca in reteta si a doua cu aluatul incorportat. Adica am adaugat in compozitia de brinza ramasa jumatate din cantitatile de aluat si am turnat totul intr-o tava. Ambele variante sint yummy. Ana o prefera pe aia din ramasite, ca am trintit si niste chocolate chips si la ea orice praji e buna daca are chocolate chips.[:D]

Lume multa, oameni putini

#7
LucasMom

LucasMom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 636 mesaje

Postat 31 iulie 2009 - 21:03

Hilde, eu postez daca cineva e interesat. ia...

O reteta pe care am luat-o dintr-una din cartile lui tanti ruth e pesto sauce pe care -l fac mereu
- 2 cups basil leaves
- 2 large cloves garlic
- 5 tablespoons pine nuts
- 1/2 cup olive oil
- 1 teaspoon salt and 3/4 teaspoons pepper
- 3/4 cup grated parmesan cheese

Pui totul intr-un blender sau food processor cu exceptia parmesanului si se amesteca bine apoi adaugi parmesan la amestecul asta si iese un pesto foarte aromat.
Cand il folosesc pt pasta, adaug cateva linguri de unt si cateva linguri de apa fierbinte in care am fiert pastele.


si inca una din favorite

Appricots (or peaches) Upsidedown cake
- 1 stick butter
- 1 cup brown sugar
- 1/2 cup walnuts, chopped
- 1 large can apricots in syrup
- 3 eggs, separated
- 1 cup sugar
- 1 cup flour
- 1 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon salt
- 1 teaspoon vanilla

Se topeste untul si zaharul intr-o cratita care poate fi folosita la cuptor apoi se adauga bucatile de caise sau de piersici (se pastreaza siropul)

Se bat galbenusele bine cu zaharul si cu vanilia, apoi se adauga 8 linguri de sirop de la compot. se amesteca in faina praful de copt si sarea apoi se amesteca totul cu galbenusele apoi se incorporeaza albusele batute spuma. Se toarna peste fructe si se coace la 375 F (aprox o ora). Cand e gata se rastoarna upsidedown si se sserveste simpla sau cu ice cream/frisca on top.

daca mai vreti, mai spuneti ;)


____________________
Alina, Mama to Luc 3/08

#8
alintaroma

alintaroma

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.221 mesaje

Postat 31 iulie 2009 - 21:26

Alina prajitura aia suna tare bine [bang] [:D] numai am o nelamurire ... untul si zaharul se topesc pur si simplu si se pun fructele sau trebuie caramelizat si apoi pui fructele ?
Ai incercat cu fructe fresh vreodata?


There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!!

#9
LucasMom

LucasMom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 636 mesaje

Postat 31 iulie 2009 - 22:25

Vio, eu astept putin sa se caramelizeze untul cu zaharul brun, adica le las sa se topeasca bine si sa inceapa sa faca bulbuci/spuma, sa clocoteasca putin doar, apoi pun fructele. Am pus si proaspete, piersici dar le-am curatat de coaja ca nu-mi place sa simt pielita ca se desprinde. in loc de sirop am pus lapte.
Merge si cu ananas. dar atunci nu pun nuci, pun rind de coaja de lamaie.

____________________
Alina, Mama to Luc 3/08

#10
Hilde

Hilde

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 862 mesaje

Postat 01 august 2009 - 04:18

Yahoo.
Alina, chiar ma gandeam cum sa fac pesto din basilul meu. Excelent, multam mult.
Cand crezi ca o reteta e buna, posteaz-o, nu fii timida. : )


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -