Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Biblia (3)


153 raspunsuri la acest subiect

#21
ManyHope

ManyHope

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 21:59

Conchita [inec] mai incurca fiecare cate ceva, io nu-s vreo exceptzie, mai ales ca vorbim despre Biblie pana la urma, dar daca tu zici ca am nimerit una din doua...deja sunt in ascensiune, ca stau foarte slab cu nimeritu la tzinta .... shi iarashi ceva, o intrebare personala: cum reusesti tu sa atragi atatea critici asupra ta, cata vreme potzi fi o tipa de-a dreptul simpatica si nicidecum rautacioasa !? [pis]

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
[cusca]

#22
Elena

Elena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.066 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 22:11

@iubi
quote:
sa fie cumva din cauza ca oamenii, inaintea de moartea si invierea lui Iisus, nu stiau diferenta dintre bine si rau si pacatuiau bine mersi? dar de ce nu li s-a spus de la bun inceput?
Oh, ba da !! oamenii dinainte de Hristos stiau foarte bine diferenta intre bine si rau; Moise le-a dat evreilor Legea lui Dumnezeu cu mii de ani inainte de Hristos; apoi si in celelalte religii vechi ale lumii se regasesc conceptele de bine si rau si o conduita morala.
Uite si un pasaj din Biblie (Noul Testament) unde Apostolul Pavel spune:

18. Cãci mânia lui Dumnezeu se descoperã din cer peste toatã fãrãdelegea si peste toatã nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevãr.
19. Pentru cã ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de cãtre ei; fiindcã Dumnezeu le-a arãtat lor.
20. Cele nevãzute ale Lui se vãd de la facerea lumii, întelegându-se din fãpturi, adicã vesnica Lui putere si dumnezeire, aºa ca ei sã fie fãrã cuvânt de apãrare,
21. Pentru cã, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slãvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au rãtãcit în gândurile lor ºi inima lor cea nesocotitã s-a întunecat.

Sper ca nu gresesc, dar mi-amintesc ca mai este scris undeva in Biblie ca "Dumnezeu a pus Legea Lui in inimile oamenilor"....si nu e asa ? :)) cand facem ceva rau, nepotrivit, nu simtim noi ca ne apasa constiinta ?

Biblia ortodoxa in romana o gasesti usor pe internet; uite de exemplu aici :
http://www.bibliaortodoxa.ro/

Eu iti recomand, daca vrei sa incepi sa citesti, sa incepi cu Evangheliile.

@Doina
quote:
Daca o fi sa ne mantuiasca , ce o sa facem "acolo" vesnic? ca noi ne plictisim daca stam o ora fara sa avem ceva de facut...

Doina, sincer nu prea m-am gandit ce o sa fac acolo...cel mai mult pe mine ma preocupa sa ajung Acolo ! habar n-am cum si ce o sa fie, ce o sa fac, daca ma ajuta Domnul sa ajung acolo, dar un lucru stiu sigur: ca acolo va fi numai Pace, Bucurie si Armonie (si bineinteles Muzica Dumnezeiasca)[:)].

@iulia
quote:
Eu m-am cam pierdut in amanunte...ce inseamna exact mantuirea? De ce este atat de greu sa ajungi pana aici?

Mantuirea inseamna Viata Vesnica in Rai, in prezentza lui Dumnezeu.
Cum poti sa ajungi la mantuire ?
Uite ce a raspuns Domnul Iisus cand a fost intrebat asta:
25. Si iata, un învatator de lege s-a ridicat, ispitindu-L si zicând: Învatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci?
26. Iar Iisus a zis catre el: Ce este scris în Lege? Cum citesti?
27. Iar el, raspunzând, a zis: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul t#259;u din toata inima ta si din tot sufletul tau si din toata puterea ta si din tot cugetul tau, iar pe aproapele tau ca pe tine însuti.
28. Iar El i-a zis: Drept ai raspuns, fa aceasta si vei trai.

si in alt loc:
16. Si, iata, venind un tânar la El, I-a zis: Bunule Invatator, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica ?
17. Iar El a zis: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu. Iar de vrei sa intri în viata, pazeste poruncile.



Uite, mie mi se pare ca poezia lui Kipling exprima minunat si incredibil de bine poruncile Domnului :

Daca-ti ramâne mintea când cei din jur si-o pierd
Si, fiindca o ai, te-apasa sub vorbe care dor;
Daca mai crezi în tine când altii nu mai cred
Si-i ierti si nu te superi de îndoiala lor;
Daca de asteptare nu ostenesti nicicând,
Nici de minciuna goala nu-ti clatini gândul drept,
Daca, izbit de ura, nu te razbuni urând
Si totusi nu-ti pui masca de sfânt sau de-ntelept;
Daca visezi, dar nu-ti faci visul astru;
Daca gândesti, dar nu-ti faci gândul tel;
De poti sa nu cazi prada disperarii
Succesul si dezastrul privindu-le la fel;
Daca înduri sa afli cinstitul tau cuvânt
Rastalmacit, naivii sa-i duca în ispita;
Sau truda vietii tale, înspulberata - n vânt,
De poate iar s-o-nalte unealta-si prea tocita;
Daca poti strânge toate câstigurile tale
Ca sa le joci pe-o carte si sa le pierzi asa
Si iarasi de la capat sa-ncepi aceeasi cale,
Fara sa spui o vorba de neizbânda ta;
Daca poti gândul, nervii si inima sa-i pui
Sa te slujeasca înca, peste puterea lor,
Desi în trupul firav o alta forta nu-i,
Afara de vointe ce le impune: “spor”;
De poti ramâne tu în marea gloata
Cu regi tot tu, dar nu strain de ea;
Dusman, om drag, rani sa nu te poata;
De toti sa-ti pese dar de nimeni prea;
Daca ajungi sa umpli minutul trecator
Cu saizeci de clipe de vesnicii mereu,
Vei fi pe-ntreg Pamântul deplin stapânitor
Si mai presus de toate, un OM, copilul meu.


Eu zic ca cel/cei care reusesc sa bifeze toate "if"-urile din aceasta poezie, nu-i departe de mantuire. [flo]

********

Anghel, continua te rog sa spui ce ai de spus.

_________________________
Cu dedicatie [flo]:
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)



#23
iubibubi

iubibubi

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 349 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 22:41

quote:
Originally posted by Elena



Oh, ba da !! oamenii dinainte de Hristos stiau foarte bine diferenta intre bine si rau; Moise le-a dat evreilor Legea lui Dumnezeu cu mii de ani inainte de Hristos; apoi si in celelalte religii vechi ale lumii se regasesc conceptele de bine si rau si o conduita morala.








banuiam eu ca asa trebuie sa fi fost :) deci, daca existau conceptele de bine si rau, niste legi de conduita, raiul si iadul, de ce se spune totusi ca s-au dus toti in iad? la ce bun, atunci, ca existau "alternative"? probabilitatea ca macar unul sa fi fost "cum trebuie" cred ca n-ar trebui sa fie nula :)



Elena, multumesc pt. link. o sa incep studiul :)



I.Andrei&Mara

#24
ManyHope

ManyHope

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 22:42

Hannen[japan] daca ai putea sa nu te superi la ce-tzi zic,bine ar fi, da taaare ce mai scartzie paralela aia adusa de tine; (sa fi spus si tu macar ca nu te-ai gandit tu asa,ca ai preluat-o din alta parte - chestia asta te scoate mereu "basma curata" = declinarea rasponsabilitatzii functzioneaza garantat!!!)


Pai io nu mai ajung sa ma refer la contzinutul asemanarilor si deosebirilor puse de tine, dar chiar din punct de vedere strict "tehnic" sunt incorecte,iar prin acest procedeu puteai sa asociezi iudaismului chiar shintoismul sau orice altceva,caci:

- punctul tau de observatzie sau de referintza este deplasat...cu vreo cateva mii de ani...numa atata e abaterea(n-ar fi mare,dar oricat!!!); pai cei carora li se adresasera cuvintele "Profet ca mine...de El sa ascultatzi!", oare aveau ei punctul tau de vedere? aveau ei toate datele de care dispui tu sa faca un studiu comparat si sa decida care cine e? trebuiau ei oare sa astepte sa se incheie misiunea LUI pe pamantul asta,sa Se inaltze la cer ca pe urma abia sa puna seturile de date(profilele) unele langa altele si sa constate daca corespunde sau nu,iar abia dupa ce EL nu mai era aici sa aleaga sa asculte de EL? nu cumva trebuiau sa-L asculte cat EL vorbea inca inaintea lor, Viu fiind si fizic prezent,la fel cum era si Moise cand il urmasera? iar daca atunci cand a inceput EL sa propavaduiasca ei trebuia sa-L recunoasca Cine este si sa-L asculte, cate date comparative or fi avut acei oameni la dispozitzie fatza de ceea ce prezintzi tu acuma cu "superioritatea" miilor de ani scurshi intre timp? caci doar nu tzie sau mie ni s-a adresat Moise sa-L ascultam intai, ci direct celor care auzindu-L nemijlocitzi de Biblie trebuiau sa stie dinainte ce au de facut,adica sa-L recunoasca si sa-L asculte ! ...iar acei oameni neavand ce ai tu,nu puteau sa faca ce faci tu, deci nu astea sunt criteriile dupa care trebuiau(puteau) sa-L identifice !

- al doilea lucru "tehnic" care este sau poate fi "calp", sunt chiar criteriile pe baza carora stabilesti tu ce a vrut Moise sa spuna prin acel "ca mine"; oare la situatzia lui familiara s-o fi referit? la felul lui in care s-a nascut s-o fi gandit el? sau avea in vedere felul cum avea sa moara deja???!!!(asta-i cea mai fortzata dintre toate dupa mine); astea toate sunt criteriile care tu din afara sau alt - dupa milenii - observator poate sa le ia drept asemenari-deosebiri, dar sti tu precis ce era acel "ca tine"="ca mine" despre care scrie in Biblie?
Daca eu spun ca persoana R este ca mine, poate ma refer ca avem o talie similara sau poate ca la fel de tare ni se inrosheste nasul la frig...dar se poate sa ma refer si la ceea ce ma caracterizeaza in principal, la trasatura mea fundamentala,distinctiva si definitorie, la acel lucru in care sunt o personalitate si care poate ma aseamana cu R mai mult decat talia sau tenul sau numarul de leucocite?!
Tu nu ai definit ce voia Moise sa exprime prin acela "ca mine" si cum se considera el pe sine si prin ce se distingea de atata popor care era cu el de n-a zis "ca mine si Aaron" sau "ca mine si ca Iosua"...si nici nu ai avea cum sa mai definesti asta precis, daca el insushi n-a facut-o in scris, noua numai sa speculam ne-a ramas... dar totushi alegi dupa bunul plac criterii, faci comparatzii si-tzi iese... "zodia gemenilor".

Asadar, de contzinutul rezultatului comparatziilor tale nu ma leg, pentru tine este asa cum il vezi tu, dar sa sti ca shi asa de-ar fi cum ai spus-o, maniera in care ai demonstrat-o seamana groaznic de mult cu modalitatea cum se preda istoria lui 23 august in epoca comunista = adusa din condei grav grav de tot!
[asia]

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
[cusca]

#25
ManyHope

ManyHope

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 23:00

quote:
de ce nu i s-a alaturat Ioan lui Iisus si a preferat sa mearga in pustie?


Eu stiu Hannen de ce.



[beach]

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
[cusca]

#26
ManyHope

ManyHope

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 498 mesaje

Postat 24 ianuarie 2006 - 23:06

quote:
Daca o fi sa ne mantuiasca , ce o sa facem "acolo" vesnic? ca noi ne plictisim daca stam o ora fara sa avem ceva de facut...Astept raspuns la intrebarea asta...


Raspund eu :

F. Doina, nimeni acolo nu se plictiseste niciodata nici o clipa macar; cu ce se ocupa si ce fac ?

ETALARE [zana]

--------------------------
"Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am obisnuit cu ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!
Las-o ba ca merge-asa,
Ne-am indragostit de ea!
Las-ooooo! Las-ooooo!"
[cusca]

#27
she_wolf

she_wolf

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 203 mesaje

Postat 25 ianuarie 2006 - 00:07

quote:
Originally posted by ManyHope

quote:
Daca o fi sa ne mantuiasca , ce o sa facem "acolo" vesnic? ca noi ne plictisim daca stam o ora fara sa avem ceva de facut...Astept raspuns la intrebarea asta...


Raspund eu :

F. Doina, nimeni acolo nu se plictiseste niciodata nici o clipa macar; cu ce se ocupa si ce fac ?

ETALARE [zana]

Poti sa dezvolti putin, te rog?

Claudia [gravi] (10+) si [bonjovi] Cristi (16.12.2002)

#28
Elena

Elena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.066 mesaje

Postat 25 ianuarie 2006 - 01:22

quote:
Originally posted by iubibubi



banuiam eu ca asa trebuie sa fi fost :) deci, daca existau conceptele de bine si rau, niste legi de conduita, raiul si iadul, de ce se spune totusi ca s-au dus toti in iad? la ce bun, atunci, ca existau "alternative"? probabilitatea ca macar unul sa fi fost "cum trebuie" cred ca n-ar trebui sa fie nula :)



I.Andrei&Mara






Pai invatatura ortodoxa nu zice ca n-ar fi fost si unii "cum trebuie" inainte de Hristos, cel putin dintre evrei (pentru restul popoarelor nu stiu cum se considera). Moise si toti Proorocii de dinainte de Hristos sunt considerati (pe buna dreptate) mantuiti si Drepti, doar ca BO considera ca acestia au fost pusi "pe banca de asteptare" vreo cateva mii de ani in iad.

Desigur, fiecare crede ce vrea, insa dupa parerea mea aceasta teorie/invatatura infatiseaza un Dumnezeu nedrept, din moment ce trimite in iad (chiar daca nu pentru totdeauna) pe cei Drepti, care si-au trait viata in curatie si ascultand de la Legea lui Dumnezeu, laolalta cu cei care au trait in faradelege.

Chiar daca ei n-ar fi fost, sa zicem, chinuiti ca ceilalti care erau nemantuiti, dar numai ideea de a se afla acolo, intr-un loc al celui rau, al intunericului, al duhurilor rele, mi se pare un chin de neimaginat si o nedreptate incompatibila cu Dumnezeul pe care l-am gasit eu in Biblie.



quote:
Elena, multumesc pt. link. o sa incep studiul :)


Cu placere ! [flo] Sa iti fie cu folos, sa gasesti Viata ! [9cer]



_________________________



"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)





#29
RA

RA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 369 mesaje

Postat 25 ianuarie 2006 - 01:34

Doina,pai in vesnicie nu mai avem notiunea timpului,deci nici cum sa ne plictisim[:D]
Problema mea-i cum ma-"nvart" s-ajung acolo,c-apoi 'oi vedea eu[:D]


----------------------------------------------------
Tot asa,cu dedicatie[pup]

"Iata secretul meu, un secret foarte simplu. Doar cu inima poti vedea lucrurile asa cum trebuie; lucrurile esentiale sunt ascunse ochiului." (Antoine de Saint-Exupery)

#30
iubibubi

iubibubi

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 349 mesaje

Postat 25 ianuarie 2006 - 02:09

quote:
Originally posted by Elena



BO considera ca acestia au fost pusi "pe banca de asteptare" vreo cateva mii de ani in iad.








ah, deci BO considera asa [:D] ma intreb care o fi explicatia lor. momentul in care un pamantean poate ajunge in rai este dupa moartea si invierea lui Cristos - poate ca raiul, desi exista, nu putea fi "inaugurat" altfel, poate nimeni nu merita sa ajunga acolo inaintea Lui (un "Lui" dupa o viata pe pamant - Fiul). las' ca vine Irina si poate ne dumireste :)



I.Andrei&Mara


Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -