Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Conserve si muraturi pentru iarna


35 raspunsuri la acest subiect

#31
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 14 septembrie 2011 - 15:41

Citat:
citat din mesajul lui lulu77


azi o sa incep sa pregatesc gogosari ptr murat, eu pun gogosari murati la rece - neopariti.




Cum se pun gogosarii neopariti?

#32
lulu77

lulu77

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.144 mesaje

Postat 14 septembrie 2011 - 16:07

Gogosari neopariti - ii pun asa de vreo 5 ani, si am pana in lunile calde

5 kg gogosari
1/2 kg zahar
3 linguri sare neiodata
2 linguri piper boabe
2 legaturi hrean
750 ml -1 litru otet

gogosarii taiati sferturi, spalati si uscati se pun intr-un vas mare cu o lingura sare, se amesteca si se lasa o ora, dupa o ora se adauga zaharul si se mai lasa inca o ora, dupa aceea se adauga hreanul, piperul si otetul(aici puneti in fct de preferinte, cat de acrii vreti sa fie), se lasa 24 ore, amestecand cat de des putem.
dupa cele minim 24 ore, punem gogosarii in borcane, nu presati prea tare si turnam deasupra lichidul care se formeaza din otet si zeama gogosarilor.
NEAPARAT hreanul se pune razuit/zdrobit/etc, nu intreg sau fasiute, altfel nu tin sau nu se mureaza.
se dau la rece borcanele si ...POFTA BUNA!

#33
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 14 septembrie 2011 - 16:16

Lulu,multumesc [flo], precis incerc reteta ta!
Totusi cu hreanul nu m-am lamurit; cam cate bucati sa zicem mijlocii?

#34
lulu77

lulu77

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.144 mesaje

Postat 14 septembrie 2011 - 16:20

hrean- cam 6-8 bucati, ...nu dauneaza daca este mai mult [pup]

#35
SoriLea

SoriLea

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.763 mesaje

Postat 16 octombrie 2011 - 00:47

Si eu pun gogosari la rece si sunt deliciosi. Dar mai am o reteta ca cea de castraveti bulgaresti. La fel de buna si aceasta (stau mai crocanti decat cei la rece).


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina [mamica] Mamica fericita [9cer] a ingerasului RAZVAN - IONUT [bonjovi] (11 MAI 2009)

http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -