Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Conserve si muraturi pentru iarna


35 raspunsuri la acest subiect

#11
silvi_2005

silvi_2005

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.570 mesaje

Postat 26 septembrie 2010 - 16:49

Danangie [pup] multumesc de laude dar nu fac mare lucru nici eu, acum de cand am avut mai mult timp liber si sunt aici am mai experimentat retete si mi-am descoperit pasiunea asta ca eram destul de catastrofa in bucatarie in acum cativa ani [:D]. S aincerc sa iti raspund la intrebari, parerea ea dar eu am experinata in muraturi mica ca nu am pus decat de vreo 2 ani [:D].

1. La castraveti vezi cand sunt murati ca isi schimba culoarea, devin mai inchisi la culoare ( cei opariti se mureaza mai repede) , cat de repede se mureaza ceva depinde de mai multe de cat de mica e cantitatea, cat de cald e si de fiecare leguma in parte, varza facuta pe razatoare e murata in cateva zile maxim o saptamana daca e cald si cunt borcanele mici, castravetii in borcane de 800-1 kg la mine au fost gata in 2 saptamani, ardeii cu varza si gogonele au nevoie de ceva mai mult timp.

2. Daca pui muraturi pt consum imediat gen cateva borcanele de pofta [:D]nu are nimic daca le decshizi sa le testezi si sa le inchizi la loc, daca sunt puse pe iarna e bine sa nu le deschizi si inchizi ca exista riscul sa fermenteze apoi.

3.Eu am pus in ceva bidonele de plastic transparente de 5 kg si ardei cu vazza si muraturi asorate, stau excelnt dar trebuie sa ai grija sa se inchida f bine. Mama puna in beci un botuias de 60 l [pk] cu toate la un loc ies niste muraturi asortate bestiale nu au nici un gust de la butoi. Eu aici am ceva cave dar e cald in ea ca si in camara deci nu ma chinui. Daca nu e temperatura f buna , e prea cald e bine sa nu fie f mari ca se nu se acreasca prea tare dupa ce le deschizi, eu de obicei dupa ce le deschid incerc sa le transfer in cutii ermetice in frigider de asta nu pun mai mare de 5 l .

4.Cu pusul pe balcon depinde cum spuneau si fetele de temperatura ca idee e bine sa nu scada sub zero , daca e f rece dar nu pe minus nu e nici o pb ca ele murate fiind stau excelent dar asta e pb cu inghetul ca se strica apoi. Daca e clima ok si nu pe minus iarna la voi le poti pune.

Sper ca ti-am raspuns la toate, poate mai completeaza fetele cu mai multa experienta ca mine [flo]

Eu saptamana viitoare imi dau curaj cu zacusca [:D] vreau sa fac cate cateva borcanele de fasole, vinete si de peste am vazut aici la un subiect. Am maipus cateva borcanele de Zarzavat pentru iarna varinta fara rosii pentru supe si pilafuri , o sa sa pun si cu rosii dupa reteta asta :http://www.bucataras.ro/retete/10786/zarzavat-pentru-ciorbe.html de pe Bucataras luata, poate mai pun ceva radacinoase in ea in plus.



BUCATARIA SYLVIEI

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde



#12
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 26 septembrie 2010 - 18:45





Conserve pentru iarna



De la: Forumul desprecopii.com

URL: http://forum.desprec...TOPIC_ID=154420

Printat la: 26/09/2010



Mesaj:



Autor: hristina

Subiect: Conserve pentru iarna

Trimis la: 21/07/2010 01:20:59

Mesaj:



Dragi forumiste,

asezand camara cu ce am facut pana acum, m-am gandit sa va propun sa ne "laudam" nitel aici, fiecare cu ce a facut sau isi propune sa mai faca pentru iarna, in speranta ca orice idee este binevenita.



Personal, am pregatit: dulceata de - fragi, zmeura, din petale de trandafir, cirese negre amare, cirese negre dulci, cirese albe

sirop - soc, petale de trandafir, zmeura, visine;

serbet de zmeura



Imi propun sa mai fac: dulceata din mure; din soc

sirop din afine,( afine vreau sa imi si congelez pentru iarna)



Pentru toamna mi-am propus: zacusca de ghebe, ciupercute la borcan, ardei umpluti cu varza



Astept idei sa vad daca nu cumva trebuie sa maresc debaraua...









Raspunsuri:



Autor: cgeea

Raspuns la: 21/07/2010 13:09:52

Mesaj:



Daaa, si noi am facut, deocamdata doar dulceturi sau gemuri. De capsune, de zmeura, de caise, de pepene galben (reteta Lurei Adamache, doar ca in loc de pinoli am pus ghimbir). Urmeaza de mure si de soc. Am ratat visinele, ca am vrut musai nealtoite si nu am gasit. De cirese la mine nu se mananca (am scapat de scos samburii). Si am mai facut peltea de piersici.



Si compoturi: de caise, urmeaza de prune.

Anii trecuti faceam din toate fructele pe care le gaseam, dar intre timp piticoata si-a conturat ceva mai bine preferintele, asa ca nu ma mai agit prea tare. Compotul de visine si cel de struguri au trecut prin iarna neatinse, de exemplu.



Neaparat vreau sa fac dulceata de ardei iute.



Si dupa aceea, zacusti. Din ce gasesc la momentul respectiv: ciuperci, vinete, ghebe... vad eu. Si tocana de legume (asta s-a topit urgent inca din toamna, la boboteaza am desfacut ultimul borcan - rezistase din greseala, era pitit printre alte treburi).



Si muuulte borcane de castraveti murati (ca daca ne viziteaza prietenii de 2 ori pe luna, pot sa zic ca nici n-au fost), o caserola de varza murata (doar pentru sarmale). Zarzavat pentru ciorbe imi pregateste mama , eu doar am pus la congelator leustean, marar si patrunjel.



Si acum astept idei.



Gea, mami de Catinca-Ruxandra



frumoasa mamei

Catinca



Autor: hristina

Raspuns la: 21/07/2010 15:14:44

Mesaj:



Mi-ar placea sa nu monologam, dar mai adaug tot eu ce am in plan: gogosari murati, castraveciori bulgaresti, conopida cu ardei...



La congelator vor fi: urzici, loboda, teci, dovlecei, marar, patrunjel, leustean; iar ca fructe: zmeura, afine, mure, poate niste prune pentru tarta



Autor: ANITA75

Raspuns la: 21/07/2010 21:00:10

Mesaj:



cgeea, cum faci dulceata\gemul de soc? am mancat si eu candva dar mi-a placut



bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica



Autor: cgeea

Raspuns la: 21/07/2010 21:33:33

Mesaj:



Draga mea Anita, n-am mai facut de vreo 8 ani, ca mi-a fost lene sa culeg.... Dar din cate-mi amintesc, puneam parti egale de zahar si soc si le lasam peste noapte, apoi le puneam pe foc pana se leaga. Cand am facut prima data m-am cam speriat, ca mirosea direct a rachiu , dar dupa ce mai scade un pic incepe sa miroase si bine. E absolut bestial, trebuie sa incerci.



Gea, mami de Catinca-Ruxandra



frumoasa mamei

Catinca



Autor: nushulica

Raspuns la: 21/07/2010 23:18:06

Mesaj:



pe mine ma intereseaza reteta de la zacusca de ghebe si de la zacusca in general ca nu am binevoit sa fac pana anul asta,dar acum vreau musai sa fac e mai mult o ambitie



si de unde luati ghebe?sau merge facuta si cu ciuperci din astea albe de care se gasesc in comert?







de David si 30+



Autor: corap

Raspuns la: 22/07/2010 15:46:25

Mesaj:



nushulico, pai tu nasti in vremea zacustilor, ce ganduri si ambitii te bat :) . a, si ghebele n-au nimic in comun cu champignoanele (decat ca se numesc ciuperci). ghebele se gasesc in piata, atunci cand se gasesc (adik daca ai noroc sa gasesti)



on topic - io nu fac nimic-nimic-nimicuta. am facut acum 2 ani 3 borcane (de 400 g) de gem/ dulceata (adica ceva intre) de mere - 2,5 dintre ele le mai am si acum

mi-au dat socrii un borcan de castraveti murati acum un numar de ani - si acum e prin camara, dar la curatenia viitoare il arunc sigur

simgura chestie pe care o mancam e zacusca, dar si asta rar si avem un "furnizor" de incredere asa ca nu-mi bat capul



c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07



FEBRUARIE thing-a-day



Autor: dora78

Raspuns la: 01/08/2010 22:14:41

Mesaj:



Pentru ca e vremea pastailor, pun zilele astea la borcane pastai galbene, subtiri si fine: le curat si le spal bine-bine, le dau un clocot cu un praf de sare, cand se racesc le tai si le pun in borcane cu zeama in care au fiert si apoi le sterilizez cate o ora la bain-marie, MUSAI de 2 ori, altfel nu tin pe iarna. Dulceturi nu fac, pentru ca nu se mananca. Mai capat de la mama, de pofta.



Dora, mami de Ami -- 10 ani -

Quod non potest diabolus, mulier vincit!



Autor: nushulica

Raspuns la: 01/08/2010 22:44:23

Mesaj:



cora pai mi-e simplu sa ma apuc de-o zacusca chit ca-i in perioada de nascareca mama imi coace tot vinetele,ardeii, gogosarii...si restul ma gandesc eu ca e ca o mancare normala de facut,nu-i asa?



de David si 30+



Autor: Adela99

Raspuns la: 02/08/2010 07:06:39

Mesaj:



hristina cum faci serbetu'?

n-am mai mancat serbet din copilarie si taare mi-e dor. il preferam pe al de ciocolata.



Autor: ANITA75

Raspuns la: 02/08/2010 09:01:58

Mesaj:



fasolea pt congelator cum o pui hristina,?



bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica



Autor: hristina

Raspuns la: 02/08/2010 17:18:40

Mesaj:



Va salut pe toate si ma bucur ca subiectul nu trece totusi nebagat in seama!



Serbetul, Adela, il fac din sucul obtinut prin presarea/stoarcerea fructelor; la 250ml zeama strecurata si limpezita de fructe, pun un kg de zahar, si las pe foc ff mic, pana se leaga si la proba in apa rece, se aduna siropul bob.

Dupa care, iei de pe foc si lasi ff putin sa se raceasca si il iei la frecat cu facaletul, intr-o singura directie. Mesteci asa pana se albeste si isi schimba consistenta, devenind gros si mat. Apoi il pui in borcane si plina de entuziasm, astepti primii degustatori!



Anita, fasolea de data asta am oparit-o in apa cu sare si am pus-o la congelator.



Autor: hristina

Raspuns la: 02/08/2010 18:49:09

Mesaj:



Astazi am punctat ceva ce nu era in planul de bataie, dar cum ideile bune nu pot fi lasate de-o parte, am marcat, pornind de la congelarea minunatelor afine si cu:

-dulceata de afine;

- sirop din afine;



Ma felicit si va urez spor la umplerea camarilor!



Autor: Adela99

Raspuns la: 03/08/2010 11:54:56

Mesaj:



hristina, multzam!

sa vad cum ma descurc cu frecatu' :)



Autor: taisia

Raspuns la: 03/08/2010 14:31:05

Mesaj:



Cgeea, cum se face dulceata de ardei iuti?



mamica



Autor: ANITA75

Raspuns la: 03/08/2010 22:32:40

Mesaj:



merci de raspuns, dar siropul cum il faci?

dulceata de ardei iuti? am citit bine, nu?



bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica



Autor: cgeea

Raspuns la: 04/08/2010 10:36:51

Mesaj:



uite aici

http://forum.desprec...TOPIC_ID=126308

Nu va inchipuiti ca o puneti peste felia de paine cu unt..



In alta ordine de idei, vad ca sa copt socul, asa ca: la cules, fetelor!



Gea, mami de Catinca-Ruxandra



frumoasa mamei

Catinca



Autor: ingridnen

Raspuns la: 04/08/2010 10:51:05

Mesaj:



a venit mama la mine si s-a oferit sa-mi faca gem de caise... caci in baza mea, nici o sansa

pacat ca vine asa rar, doar o data pe an :)



Ingrid si Cristi 7 ani



Autor: Cokk

Raspuns la: 04/08/2010 13:05:08

Mesaj:



Salut,

Am facut sambata dulceata de ..dovleac . A iesit super si se procedeaza asa :

-un dovleac mare ,se curata de coaja tare si miez,iar pulpa am dat-o pe razatoarea mare.L-am amestecat cu un plic de sare lamaie, 2 lamai date la robot si 1,5 kg zahar.Am pus la fiert si am pus si un plic de gelfix.Am lasat sa fiarba jumate de ora,am pus in borcane fierbinte.Au iesit 6 borcane de 350g si unul de 800 g.E delicioasa si ieftina.Incercati.



Autor: Cokk

Raspuns la: 04/08/2010 13:28:33

Mesaj:



Fetelor aveti grija cu fructele de soc, sunt foarte puternice, fiind mai degraba medicament decat aliment. Si, ca orice medicament supradozat, poate crea probleme. Simptomele intoxicatiei sunt: voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati in respiratie, convulsii.

Tratamentul cu fructe de soc este contraindicat persoanelor cu diaree cronica sau acuta. Eu prepar dulceata de soc ca oricare alta,dar o folosesc ca medicament.

Tinctura de soc o prepar asa: Fructele alese si spalate le dau la robot si apoi le pun la stors prin tifon.Cantitatea de suc obtinuta o amestec cu aceiasi cantitate de tuica si miere de albine.Cate o lingurita din acest sirop(tinctura)in 100 g apa este medicament pentru; constipatie,deci ajuta la slabit(elimina toxinele),boli de piele.

Cand socul era inflorit am facut sirop de floare de soc( nu socata).Se prepara la fel ca cel de papadie si este bine tolerat si de copii,nu are toxicitatea fructelor.



Autor: hristina

Raspuns la: 04/08/2010 19:13:54

Mesaj:



Cokk, Sirop de soc am facut si eu anul asta pentru prima data! E intr-adevar bun, dar nu l-am scos la consum ca sa am la iarna!

Din boabele de soc, fac cam de trei ani dulceata si a fost preferata fetitei mele; asa a inceput ea sa manance dulceata din tot ce are bob..."dulceata cu bobite"



Autor: hristina

Raspuns la: 04/08/2010 19:18:42

Mesaj:



Citat:

citat din mesajul lui ANITA75



merci de raspuns, dar siropul cum il faci?



bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica





La siropul de afine te referi, asa-i?

Afinele se spala si apoi se lasa la soare cateva ore.( anul asta nu le-am mai lasat ca eram pe graba). Apoi se paseaza, iar siropul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.( am pus 1kg zahar/ 1 l zeama fructe).

Din momentul in care incepe sa clocoteasca se mai lasa 20min.

Se adauga la final putina zeama de lamaie. Se pune cald in sticle si se raceste in paturi.



Asa am procedat si a iesit minunat! Vedem la iarna ce succes am cu el, ca mie mi-aplacut in principiu rezultatul!



Autor: cgeea

Raspuns la: 05/08/2010 11:20:52

Mesaj:



Citat:

citat din mesajul lui Cokk



Salut,

Am facut sambata dulceata de ..dovleac . A iesit super si se procedeaza asa :

-un dovleac mare ,se curata de coaja tare si miez,iar pulpa am dat-o pe razatoarea mare. L-am amestecat cu un plic de sare lamaie, 2 lamai date la robot si 1,5 kg zahar





Esti sigura de sarea de lamaie? Eu zic sa pui mai multa lamaie, portocala, eventual mar... Si vor suplini foarte bine si gelfix-ul.



Gea, mami de Catinca-Ruxandra



frumoasa mamei

Catinca



Autor: cgeea

Raspuns la: 05/08/2010 11:26:36

Mesaj:



Citat:

citat din mesajul lui hristina



Citat:

citat din mesajul lui ANITA75



merci de raspuns, dar siropul cum il faci?



bunul Dumnezeu imi va ajuta sa fiu mamica





La siropul de afine te referi, asa-i?

Afinele se spala si apoi se lasa la soare cateva ore.( anul asta nu le-am mai lasat ca eram pe graba). Apoi se paseaza, iar siropul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune la foc mic pana se topeste zaharul.( am pus 1kg zahar/ 1 l zeama fructe).

Din momentul in care incepe sa clocoteasca se mai lasa 20min.

Se adauga la final putina zeama de lamaie. Se pune cald in sticle si se raceste in paturi.



Asa am procedat si a iesit minunat! Vedem la iarna ce succes am cu el, ca mie mi-aplacut in principiu rezultatul!





Mai ai si alte idei de siropuri, te rog? Noi nu cumparam niciodata sucuri din comert, nici macar Tedi sau capy, doar apa minerala. Si as vrea sa-i fac fiica-mii si ceva sirop, sa inlocuiesc sucurile. O mai viziteaza alti copii, care consuma astfel de treburi, se mai duce prin vizite, si simte lipsa unei bauturi acidulate dulci. Pana acum, in loc de suc a consumat doar ceai de trei frati patati cu muuulta lamaie.



Gea, mami de Catinca-Ruxandra



frumoasa mamei

Catinca



Autor: ellinia

Raspuns la: 05/08/2010 16:00:21

Mesaj:



Eu am facut anul asta prima data dulceata de afine si parca nu-mi prea place cum a iesit, ma asteptam sa ramana boabele intregi si cu forma nealterata - cum am vazut pe papanasi prin restaurante si nici gand, cu toate ca are destul sirop, boabele parca sunt deshidratate...Am mai facut dulceata de caise, de capsuni, compot de cirese, visine, caise. Ma mai gandesc pe parcurs si imi vin idei. Oricum nu mai fac ce am facut anul trecut, se cam plictisesc ai mei. Astept idei si de la voi. Am auzit pentru prima data in viata mea acum, la voi, de dulceata de ardei iute sau de dovleac, nici nu m-am gandit ca se face... Am mai auzit la o emisune tv de dulceata de ceapa ... brrrr, nici nu ma pot gandi ce gust are. Ati incercat vreodata?



Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)



BazarGeneral



Autor: hristina

Raspuns la: 05/08/2010 18:42:22

Mesaj:



Eu v-as ruga daca sunteti dragute, sa postati aici retetele voastre de zacusca cu vinete!

Anul trecut am facut doar de ghebe, dar anul asta vreau sa fac si din cea cu vinete!

Incerc sa adun retetele, sa compar si sa vad la care dintre ele ma opresc!

Multumesc!



Autor: Cokk

Raspuns la: 09/08/2010 12:32:49

Mesaj:



Uite o reteta de zacusca de vinete ..rapida,incercata de mine.

-3 kg vinete

-3 kg ceapa

-3 kg gogosari sau ardei grasi(daca faci acum zacusca)

-1kg morcov

-1/2 l ulei

-un borcan de 800 g de bulion

-3 linguri zahar

-2 lg sare,1 lg de mustar boabe

-marar (inflorescenta)

Toate legumele se curata ,se taie si se dau la robot crude.In cratita se pune uleiul,bulionul,mararul,sarea,zaharul si legumele.Se lasa sa fiarba pana iese uleiul deasupra.Se pune in borcane si se da la cuptor 15 min,apoi se lasa acolo sa se raceasca .



Autor: Cokk

Raspuns la: 09/08/2010 12:49:36

Mesaj:



Ardei grasi umpluti cu varza

- borcan de 12 l de sticla

- 5 kg ardei grasi

- 3 verze potrivite

-o telina intreaga cu frunze si radacina

-1 kg morcov,sare,mustar boabe

Ardeii se curata .Varza,telina si morcovul se dau pe razatoarea mare,se pune in lighean cu 3 lg de sare, se amesteca si se lasa 2 ore.Cu acest amestec se umplu ardeii.Intr-o oala pe aragaz se pune apa,cam 6 l si 3 lg de sare.Dupa ce da un clocot,se lasa la racit 20 minute apoi se toarna peste ardeii umpluti si asezati in borcan pe pat de marar.Iarna scot ardei si-i umplu cu carne iar varza o prajesc sau adaug otet si-i gata salata .








Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate

Am marfa la bazar umanitar DC




Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#13
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.324 mesaje

Postat 26 septembrie 2010 - 22:12

Silvi si eu am vrut sa fac cu ghebe,numa ca n-am gasit,asa ca am facut cu champignon si a iesit foarte buna,deja s-au mancat 3 borcane[:)]

La 3 kg de ardei,am pus 2 de ciuperci,2 de vinete,1 kg de ceapa,200ml bulion,700 ml ulei,foi de dafin,piper si sare.

Procedeul e la fel ca la zacusca obisnuita,doar ca ciupercile taiate marunt se calesc cu ceapa si ardeiul,pana se evapora apa bine,apoi adaug vinetele.



"La vita e bella"

Explore Romania



Bijuterii hand made

De mancare

Dulciuri

Din gradina mea

#14
jozsaerika

jozsaerika

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 540 mesaje

Postat 27 septembrie 2010 - 11:17

am si eu o intrebare compotul de pere cum il faceti?



mama de nazdravan Norbert (07 dec 2003)

si comoara Beatrice (20 mai 2008)



poze

#15
silvi_2005

silvi_2005

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.570 mesaje

Postat 28 septembrie 2010 - 10:53

Jozsaerica uite o reteta de compot de pere de pe bucataras : http://www.bucataras...ot-de-pere.html vad ca nu are nimic conservant eu cred ca as pune putin praf de aspirina.

Valentinag merci de reteta o sa o fac, ma gandeam sa iau ca gasesc mereu ceva amestec de ciuperci de padure congelat dar nu stiu daca ar fi ok dupa decongelare. Pornesc in cautare azi [:D] daca nu iau champinioane proaspete. Banuiesc ca la ardei si vinete cantitatile sunt calculate dupa ce au fost coapte si curatate [flo] merci de reteta



BUCATARIA SYLVIEI

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde



#16
Cokk

Cokk

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 40 mesaje

Postat 30 septembrie 2010 - 14:01

Reteta de compot de pere
5 kg pere
1,5 kg zahar
scortisoara baton
1 litru vin alb
Perele se curata si se taie felii sau sferturi,curatate de casuta cu samburi.Se pun in cratita cu zaharul,se pune apa cat sa le acopere si sa depaseasca cu 10 cm in plus, litrul de vin.Se lasa din momentul cand fierbe 15 minute. Apoi se impart e in borcane cu filet.In fiecare borcan se pune o bucatica de scortisoara .Se pun la bain-marin iar 15 minute din momentul cand incepe sa fiarba.
E un compot aromat si chiar sofisticat as zice si usor de facut.


#17
RHYANNA

RHYANNA

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 563 mesaje

Postat 30 septembrie 2010 - 14:19

fetelor din lipsa de timp ma bazez pe parinti care sunt cei mai syuper din lumea asta

stau in oras cu min e si -mi cres gaza cea mica,iar seara cand ne ducem la ei avem si cina pregatita(din banii lor)

de asemenea mi-au facut pt congelator:
-dulceata de soc
-gem de prune natural
-gem de visine
-zacusca cu vinete
-zacusca cu ciuperci
-zacusca cu peste(a pus crap proaspat)
-morcovi+pastarnac taiat pt orez
-ardei rosu+kapia+ardei galben+ardei verde-combinat taiati cubulete pt ciorbe sau tocanite
-patrunjel tocat
-mara tocat
-menta (congelator )pt friptura
-vinete gata puse in pungute pt salata

-pepene la murat
-gogonele la murat
-castraveti la murat
-sos de rosii
-sos de rosii cu usturoi
-pasta de ardei
-ardei kapia copti pe care-i degongelez si-i pun cu otet si ulei




toate astea le fac harnicutii pentru noi


eu nu folosesc zarzavat la borca

ei si-au pus si asa ceva




nu ne-a lasat niciodata balta


sunt super si-mi sunt foarte dragi


niciodata nu ne costa nimic"ca doar cumparam pt noi" mi se raspunde


si culmea desi nu au pensiimari (1800)amandoi
sunt si cei care au bani pusi deoparte


si asa ne ajuta pe toate

suntem 4 surori in acelasi oras





=

#18
silvi_2005

silvi_2005

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.570 mesaje

Postat 04 octombrie 2010 - 22:34

Gata am terminat si eu in we cu facutul de zacusca [alcool] bunat are dar multa munca.

Am facut Zacusca cu peste postat de Cosminiq [flo] am adaptat putin retat la cantitate mai mica dra a iesit delicioasa si asa , merita sa o testati.

Zacusca de vinete reteta soacrei mele, pe care o fac mereu si imi place foarte mult.

Zacusca de ciuperci cu care mi-a facut posta Valentinag [flo] am gasit ci pleurotus si galbiori si i-am pus si pe aia langa champinioane ( ghebe nu am gasit nici eu ). Am adaptat putin reteta ta si a iesit de minune [pup] am pus numai un kg de vinete si ceva mai multe rosii ca parca "se cerea" un singur defect cum zici prea buan si putina si se mananca repede [:D] am pus interdictie la ea.

Rhyanna maaaaare noroc ai [flo] eu m-am muncit pe cateva borcanele tt we.

Fetelor va doresc spor la treaba mai ama si eu de pus ecva pasta de capia si cateva borcanele de conopida cu ardei, zacusca de fasole nus tiu daca mai fac ca nu mai am energie [:D]. Multumesc mult de idei si sfaturi, mare ajutor sunteti [flo][pup]



BUCATARIA SYLVIEI

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde



#19
MadalinaM

MadalinaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 445 mesaje

Postat 13 octombrie 2010 - 12:50

Buna,
am si eu o rugaminte: a pus cineva la borcan, pt iarna, fasole verde doar cu sare si fiarta mult la bain-marie? Fara aspirina, fara conservant! As alege ac reteta pt ca fasolea pe care am pus-o la cong in alt an nu mi-a placut deloc la gust cand am facut-o mancarica(poate nu stiu eu secretul congelarii)
Am gasit retete pe net insa vreau sa fiu sigura ca imi iese.
Ar fi una din 2 variante gasite de mine:
-in saramura: la 1l de apa 2linguri de sare se fierbe/sau se da doar in cateva clocote(depinde de sursa retetei) fasolea apoi se pune in borcanele sterilizate bine impreuna cu ac. saramura si se pune la bain-marie unde mai fierbe inca intre 30-40min(tot asa in f. de sursa retetei)
-in borcanele sterilizate pun fasolea cruda cu cate 1lingurita de sare pt fiecare borcan de 800ml si apa fierbinte pe care o fierb la bain-marie 30-40min.
Va multumesc!

#20
mcm

mcm

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 431 mesaje

Postat 13 octombrie 2010 - 21:30

Mie fasolea asta verde nu mi-a stat niciodata la borcan, incepea sa fiarba dupa ceva timp. Dar e posibil sa n-o fi tinut suficient timp la bain-marie.

Ghebe proaspete gasiti la Mega Image, tare rau imi pare ca am facut deja zacusca si nu am pus ghebe. Nici nu ma gandeam ca voi gasi asa ceva la supermarket.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -