Pentru ca e sezonul de pus muraturi si facut zacusca si alte bunatati pentru iarna cred ca ar fi util sa avem un subiect unde sa vorbim despre ele.
Eu am reusit pana acum sa pun ceva muraturi mai imi ramane de facut ceva zacusca as face o cantitate mica de tot gen cateva borcane de zacusca de fasole boabe si zacusca de vinete ( aici astept cu interes retete de la voi fara mult ulei ) si o sa mai pun ceva pasta de ardei capia tot simbolic si zarvazat la borcan.
Va dau retetele care le folosesc eu la muraturi, ajustati voi cantitatile ca eu nu am spatiu sa pun foarte multe
Am pus Castraveti murati reteta casei este reteta mamei mele, cu castravetii opariti si lasati in apa aceea 24 de ore, o minunatie de muratura.
Am testat anul acesta o reteta luata de pe Bucataras de Castraveti bulgaresti in otet din care am pus 3 borcane de 1 litru.
Am pus cateva borcanele de Conopida cu ardei capia dar nu cu foarte mult otet.
Am facut salata care imi place mie mult Salata de gogonele cu zucchini/dovlecel si ceapa care sunt feliate toate si incap in burcanele mici.
Si am mai pus cativa Ardei umpluti cu varza dar putini, o sa mai fac cateva borcanele.
Mai inca treaba si retete dar astept si iedi de la voi, am citit mai demult prin zona retete superbe de muraturi sper sa mai apara fetele
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Conserve si muraturi pentru iarna
Deschis de
silvi_2005
, sep 22 2010 16:20
35 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 22 septembrie 2010 - 16:20
#2
Postat 22 septembrie 2010 - 17:13
Anul asta am facu asa;
zacusca cu ciuperci
ardei capia copti la congelator
vinete pentru salata
ardei grasi opariti,cu niste crengute de patrunjel langa,pentru umplut la iarna
castraveciori murati
gogsar,conopida si morcov la murat
bulion si suc de rosii,da cam putine,ca nu le-a mers bine la rosii anul asta
dovlecel si morcovi taiate marunt,pentru pilaf sarbesc
cam astea...
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
zacusca cu ciuperci
ardei capia copti la congelator
vinete pentru salata
ardei grasi opariti,cu niste crengute de patrunjel langa,pentru umplut la iarna
castraveciori murati
gogsar,conopida si morcov la murat
bulion si suc de rosii,da cam putine,ca nu le-a mers bine la rosii anul asta
dovlecel si morcovi taiate marunt,pentru pilaf sarbesc
cam astea...
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
#3
Postat 23 septembrie 2010 - 01:19
Am si eu un subiect deschis pe aceeasi tema; cred ca ar trebui sa le uneasca cineva; se scrisese si acolo destul de multe!
Altfel, mult spor!
Altfel, mult spor!
#4
Postat 23 septembrie 2010 - 12:27
Hristina chiar nu am gasit ca am cautat inainte sa il deschid, daca e asa sa il mute la tine eu vroiam sa vb undeva de astea.
Valentina daca ai timp pls zi-mi de zacusca ta de ciuperci o pot face cu ciuperci champinion ?
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Valentina daca ai timp pls zi-mi de zacusca ta de ciuperci o pot face cu ciuperci champinion ?
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
#5
Postat 24 septembrie 2010 - 20:14
Am mai reusit sa pun ceva Gogonele si simple si in combinatie cu conopida si castraveti si cateva borcane mici de Verze care e varza data pe razatoare pusa la murat.
In we atac actiunea zarzavat la borcan si imi ramane cealalta saptama de facut ceva zacusca. Am vazut ceva zacusca cu peste care suna tare bine.
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
In we atac actiunea zarzavat la borcan si imi ramane cealalta saptama de facut ceva zacusca. Am vazut ceva zacusca cu peste care suna tare bine.
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
#6
Postat 25 septembrie 2010 - 16:44
buna ziua,
SILVIA nu am sa ma satur niciodata de retetele tale. Off de-as fi asa brava ca tine macar 5%. Eu nu am pus niciodata muraturi...dar parca ma bate asa un gand!! Castravetii si conopida mi-au facut cu ochiul. O intrebare prosteasca poate....cum verifici daca sunt murati? Trebuie sa astepti un timp? Poti deschide capacul borcanului ori de cat ori vrei sa-i incerci? Castravetii trebuie pusi neaparat in borcanele? As putea incerca sai pun intr-un butoias de plastic? Sau plasticul da gust nasol? Cate intrebari!! Cand reusesti poate imi raspunzi. Pupam gospodina minunata!
Mami [9cer]de Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni)
Pozici cu noi
SILVIA nu am sa ma satur niciodata de retetele tale. Off de-as fi asa brava ca tine macar 5%. Eu nu am pus niciodata muraturi...dar parca ma bate asa un gand!! Castravetii si conopida mi-au facut cu ochiul. O intrebare prosteasca poate....cum verifici daca sunt murati? Trebuie sa astepti un timp? Poti deschide capacul borcanului ori de cat ori vrei sa-i incerci? Castravetii trebuie pusi neaparat in borcanele? As putea incerca sai pun intr-un butoias de plastic? Sau plasticul da gust nasol? Cate intrebari!! Cand reusesti poate imi raspunzi. Pupam gospodina minunata!
Mami [9cer]de Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni)
Pozici cu noi
#7
Postat 25 septembrie 2010 - 16:50
Aaa si-nca ceva. Eu as vrea sa pun muraturile intr-un dulap pe balcon. Cam cate grade ar trebui sa fie afara ca sa le pot pune?Balconul nu e dintr-ala inchis.
Mami [9cer]de Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
Mami [9cer]de Alessio Michele(2 ani si 3luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita.
Pozici cu noi
#8
Postat 25 septembrie 2010 - 17:55
Si mie mi-e teama sa le pun in balcon. Iar in casa mi se pare prea cald pentru muraturi, asa ca n-am mai facut deloc. Iau de la mama.
http://mamasiiubita.blogspot.com/
http://mamasiiubita.blogspot.com/
#9
Postat 26 septembrie 2010 - 14:13
Eu in fiecare an pun la congelator: fructe( mure, visine, zmeura), legume taiate marunt( ardei capia rosu+gogosari, telina, patrunjel radacina+pastarnac+morcov), frunze de patrunjel si marar verde(le pun separat), vinete coapte pentru salata, fasole boabe si pastai. Mai fac castraveti in otet, gogosari in otet, dulceata de visine(anul asta din lipsa de timp nu am mai facut). Mai urmeaza sa fac pasta de gogosari si dulceata de mere si pere.
danangie, am pus eu intr-un an borcanele de castraveti in balcon(inchis) si din cauza frigului, noaptea au inghetat. Asa ca de atunci, cand da frigul le tin in bucatarie la temperatura potrivita.
danangie, am pus eu intr-un an borcanele de castraveti in balcon(inchis) si din cauza frigului, noaptea au inghetat. Asa ca de atunci, cand da frigul le tin in bucatarie la temperatura potrivita.
#10
Postat 26 septembrie 2010 - 16:31
Alecsia imi poti spune te rog cum pui tu gogosarii in otet si cum faci pasta de gogosari? Am vazut ceva retete dar mi se pare prea mult otet eu la muraturi pun f putin ca regula, merci in avans
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
BUCATARIA SYLVIEI
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde