Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

17 ani-viata sexuala,da sau nu?


54 raspunsuri la acest subiect

#1
d4nutz4

d4nutz4

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 12:54

neatza,am gasit acest forum cu ceva timp in urma,dar nu prea am scris...ideea e ca am nevoie de un sfat,am 17 ani si un prieten de 18 ani suntem impreuna de 2 ani si vrem oarecum sa facem poate pasul cel mai important intr-o relatie.Eu sunt o fire inchisa,nu pot discuta cu mama,e o persoana colerica,nu vine decat in weekend acasa pentru ca lucreaza in alt oras.Mi-am creat o educatie aproape singura,si daca am avut o problema am tacut si mi-am rezolvat-o singura.Suntem amandoi niste adolescenti cu capul pe umeri,si invatam la cel mai bun colegiu din tara(daca ar fi sa calculezi dupa media de intrare).Problema mea mai pe scurt este ca sunt foarte ametita,mi-e teama de toti pasii pe care ii fac,nu am incredere in mine,el vorbeste mult cu mine,despre orice,iar eu doar tac...iar acum cand am inceput sa vorbim despre inceperea vietii sexuale am devenit foare sensibila...e ceva in rau in asta...sper ca nu v-am plictisit si ma puteti ajuta macar cu o parere,multumesc!

#2
anamaria

anamaria

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 971 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 16:29

[flo] buna danuta...



am fost si eu pe-acolo: mama mai mult sau mai putin nervoasa, nu am avut o relatie din cale-afara de apropiata (desi nici chiar asa de 'la distanta' cum povestesti tu...)



discutii foarte detaliate pe tema asta nu am avut cu mama.

nu mai mult decat ca mi-a spus sa fiu atenta ce fac, ca baietii sunt neseriosi (unii) si ca odata ce au cucerit 'batalia' asta... se plicitsesc si pleca in alta batalie.

plus riscurile pe care le implica o relatie sexuala - eventuale boli venerice si/ sau o sarcina. ceea ce presupun ca stii si tu...



o solutie magica pentru cum e mai bine nu exista...

ideea e ca - asa cum spui si tu - acesta este unul dintre cele mai importante momente din viata ta. momentul cand devii femeie.

si e un pas pe care il faci odata si gata! nu poti sa faci pasul asta si a 2-a zi sa fii tot o copila ca inainte.



e bine sa fii sigura ca este barbatul potrivit!

ca va iubiti. ca va avea puterea si dorinta sa fie intelegator si rabdator cu tine. ca iti vei putea aminti de momentul asta cu placere peste ani.



sigur ca nu-i un capat de tara. chiar daca nu se termina cu bine (va despartiti, de ex).



17 ani nu e nici prea devreme dar nici prea tarziu.

nu asta face ca momentul sa fie cel potrivit sau nu.




***********



eu, la momentul respectiv, am simtit ca este bine sa-mi termin intai liceul. am luat diploma de bac. am intrat la facultate. si El la fel.

si apoi ne-am iubit. de 17 ani acum... [olala] a fost cea mai buna alegere pt mine. si pentru el. avem 2 baieti frumosi impreuna. si o viata frumoasa.



************



dar nu neaparat pentru asta ti-am povestit.

ca veti ramane sau nu impreuna... nu e atat de important pe termen lung.



doar ca inceperea vietii sexuale este ceva care te afecteaza profund in eul tau.

te schimbi. apar emotii. si responsabilitati. si temeri.


ASTA este ceea ce conteaza.



si e bine ca momentul sa fie candva cand esti deja pe un drum drept in viata ta.



(doamnee... vorbesc ca mama [:D])



daca reusesti sa intelegi ceva din ce am scris... sper sa te ajute.

vei primi o groaza de raspunsuri.

PRO si CONTRA. citeste-le pe toate. judeca-le cu inima si cu mintea ta. si fa alegerea care ti se pare TIE buna, pt TINE [flo]







**********

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:



[bonjovi] Nascut pe 4 iulie (2000)

si

[cri] Vineri, 13 (iunie, 2003)



poze cu frumosii mei (si nu numai [;)] )

Blogul meu... under construction [olala]



Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,

nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!






#3
Deus

Deus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.177 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 16:58

majoritatea fetelor cand fac dragoste se gandesc ca relatia o sa dureze forever si ca el este alesul...majoritatea baietilor vad altfel forever.
Daca sunteti pregatiti sufleteste, stiti sa va protejati corect de boli si de o sarcina nedorita atunci de ce nu?
Stiti sa va protejati? Nu merge cu dusul, cu intreruptul, cu calendarul...folositi prezervativ! altceva nu va protejeaza de boli! (stie sa-l foloseasca corect?) si f. repede va veti obisnui cu el. Sunt povesti alea ca taie din placere:) asculta aici la femei trecute prin toate.
Sper sa ai parte de o experienta frumoasa fiindca te poate marca pe viata.



„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi






#4
d4nutz4

d4nutz4

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 18:37

uf...uneori am impresia ca sunt o crizata,ca numai eu gandesc ca in secolul 19,am prietene care mi-au spus "ce mai vrei",ai un baiat langa tine care discuta cu tine,te iubeste,te intelege...si totusi tu nu esti niciodata multumita...imi e teama si de reactia mamei,mai ales ca ea nu concepe niciodata o greseala,indiferent daca este un castron spart,sau ca azi sunt mai prost dispusa si nu am chef de nimic,dupa ce ca vine doar in weekend acasa mai ma si critica cand vine...si sunt confuza,data peste cap cum se zice...va multumesc pentru raspunsurile anterioare:*:*

#5
deya

deya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.443 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 20:28

:)hai sa iti raspund si eu.De fapt cam toata lumea o sa iti spuna daca simti ca el este fa-o.
Eu am fost in grupul meu singura fata virgina si tot faceau misto(cu drag de mine)[:D]ca nu stii ce pierzi ca nu stii cum e ca oai ce fain e ca da un plus de savoare o CHESTIE relatiei[alcool].Ma lasi?Am avut o singura prietena care mi-a zis "Ai rabdare sa nu stii ca e o mare minunatie".Si am avut...pana am simtit eu ca e ok si acum pe prietenele mele mai mici le sfatuiesc la fel,aveti rabdare e placut dar nu merita sa va grabiti.Conteaza mult ca el sa aiba rabdare cu tine sa nu te grabeasca sa te inteleaga.
Vorbiti pana nu mai ai nelamuriri.[flo]

deya

#6
deya

deya

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.443 mesaje

Postat 15 iulie 2009 - 20:29

Ce urat si dezordonat,am scris[:D]scuza-ma sper sa intelegi ceva.Daca vrei da-mi Pm.

ps:A eu am 20 de ani si nu imi e rusine sa spun ce de curand abia s-a intamplat.Altele zic ca e tarziu

deya

#7
d4nutz4

d4nutz4

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 16 iulie 2009 - 01:06

fetelor,sincer cred ca am luat o decizie,si anume ca oricum si oricand ar fi trebuie sa existe protectie,ca e un moment unic in viata pe care nu il traieste nici mama,nici tata ci eu si daca va fi sa fie,stiu ca el este persoana care mi-a dovedit multe in 2 ani,mi-a plans p umar si lucruri p care un baiat in 2009 nu le mai face.Pot sa spun ca iubirea e diferita la orice varsta,ei bine eu am cunoscut-o pe cea de la 17 ani in toata frumusetea ei.Dar mi-e teama si de durere,de faptul ca poate ma va incomoda in urmatoarele zile,asa se intampla?

#8
grati.ela

grati.ela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.921 mesaje

Postat 16 iulie 2009 - 11:33

eu atac doar latura practica: mergeti la un cabinet de planificare familiala SECS http://www.secs.ro/i...id=48&Itemid=56 pentru ca mai ales tu, ca fata (si posibila mamica in urma unei partide de amor), iti asumi mari responsabilitati. Nu te baza pe partener doar (exista un proverb: Ajuta-te singur si te ajuta si Dumnezeu!)...un bebe e o minune dar el are nevoie de stabilitate si nu de iures de hormoni... Decizia e a ta (personal te sfatuiesc sa asteptati sa termini liceul si pana la 99 de ani ai tot timpul pentru amor).

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

#9
Ayla21

Ayla21

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.732 mesaje

Postat 16 iulie 2009 - 12:03

Atata timp cat iti pui intrebarea daca "da sau nu?" eu cred ca nu esti pregatita 100%.

Si de pierdut nu pierzi nimic, ai toata viata inainte.

Daca ati rezistat atata timp se poate inca putin. Cel putin pana vei fi decisa, si atunci nu iti mai pui intrebari, daca e bine, cum va fi, cum ma voi simti dupa, daca o dezamagesti pe mama. Pur si simplu se intampla de la sine, ca si cum acest lucru ar fi trebuit sa se intample.

Eu am avut ambitiile mele, dincolo de educatia primita. Am facut prima data pariu cu o colega sa ramanem virgine pana la 16 ani, apoi am avut ambitia a raman pana la 18 (pariu pe care ea l-a pierdut pe parcurs).

Apoi am zis, ca se va intampla cand vreau eu, cu cine vreau eu, si pt ca vreau eu. Si asa am ajuns la 20 de ani si 8 luni.

Si nu cred ca am pierdut nimic si nici nu cred ca altele au fost mai castigate.

Cu cat esti mai matura vei intelege altfel lucrurile, si cu cat relatia voastra este mai durabila este mai bine sa o impliniti si prin experienta sexuala. Sexul nu e ceva separat de iubire, ci e o prelungire a ei.







Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.

Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, [url="[url="http://i91.photobucket.com/albums/k306/Fluturas2s/Alma/captionit163739I467D32.jpg"]Alma[/url]

Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!


#10
SSerafiotti

SSerafiotti

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 162 mesaje

Postat 17 iulie 2009 - 07:29

Citat:
citat din mesajul lui d4nutz4

uf...uneori am impresia ca sunt o crizata,ca numai eu gandesc ca in secolul 19,am prietene care mi-au spus "ce mai vrei",ai un baiat langa tine care discuta cu tine,te iubeste,te intelege...si totusi tu nu esti niciodata multumita...imi e teama si de reactia mamei,mai ales ca ea nu concepe niciodata o greseala,indiferent daca este un castron spart,sau ca azi sunt mai prost dispusa si nu am chef de nimic,dupa ce ca vine doar in weekend acasa mai ma si critica cand vine...si sunt confuza,data peste cap cum se zice...va multumesc pentru raspunsurile anterioare:*:*


Ei, iata ca nu numai tu 'gandesti ca in secolul XIX'. Insusi faptul ca te autoironizezi in felul acesta denota ca ai prin preajma niste influente care te fac sa te jenezi cu setul tau de valori, si ESTE PACAT, pentru ca ai o gandire valoroasa.

NU, NU E gandire tipica secolului XIX sa consideri ca activitatile sexuale sunt destinate adultilor.

Nu mai ai mult pana la varsta adulta (stii, faza aia veche si boring cu dupa optispe aaaaani...), dar vei vedea ca, daca astepti, acest respiro pe care ti-l acorzi se va traduce in experienta care iti va da mai mare siguranta in momentul debutului sexual.

O varsta optima mi se pare de la 19 ani in sus, cu recomandarea de a astepta pana intri la facultate. Daca exemplul meu personal iti serveste, ti-l ofer- eu am ales sa imi incep viata sexuala la inceputul anului II de facultate, la 21 de ani.

De asemenea, probabil nu trebuie sa iti spun eu ca relatiile sexuale isi gasesc implinirea intr-o casatorie potrivita, deci este bine sa inceapa acolo unde exista toate datele care ar duce la aceasta (in fond asta vrea toata lumea, o familie fericita, nu compromisuri, relatii imbarligate si nerealizabile). Sigur ca nu tot sexul adult se desfasoara intr-un context optim, in orice caz este bine sa stii de la bun inceput spre ce ideal tintesti si ca, atata vreme cat vei porni in ea ca adult, stress-ul legat de viata sexuala (ma refer la responsabilitatea pe care o comporta aceasta) va fi muuuuult redus, iar lucrurile oricum se vor aranja pana la urma.


Altfel, dupa cum observi, e plin de minore ciuruite pe toate partile inca din clasa a cincea- a sasea, ce sa mai vorbim de liceu, asa ca nu te astepta sa te sfatuiasca colegele sa astepti. Cele care au facut-o vor ca situatia lor sa fie standardul, nu exceptia, deci putine vor adopta the high way si te vor indemna sa inveti din greselile lor; maaaarea majoritate vor brava si iti vor prezenta o imagine a sexului- cool, plin de glamour, indispensabil- menita sa te aduca cat mai repede in aceeasi caldare cu ele.
Am avut parte din plin de asemenea atitudini si am avut de tras din pricina lor, asa ca stiu de ce te pun in garda.

GOOD FOR YOU ca ai asteptat, ca iti pui problema inceperii vietii sexuale cu responsabilitate si seriozitate si ca esti dispusa sa asculti pareri si altele decat 'fa-o mai repede, ca si eu am facut-o si nu se poate trai fara!!!'




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -