Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

mi-e teama sa nu aiba autism


166 raspunsuri la acest subiect

#11
Luna1

Luna1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.135 mesaje

Postat 21 septembrie 2010 - 16:52

Citat:
citat din mesajul lui gavandor
Si ca o paranteza, se spune ca Einstein nu a vorbit deloc pana aproape de varsta de 5 ani, si atunci a spus "supa asta frige". Foarte mirata mama lui i-a spus "pai cum, nu ai vorbit deloc pana acum, iar acum spui ca supa frige????" La care Einstein i-ar fi raspuns "pai da, pt. ca pana acum totul a fost in regula..." [:)]


Daca te-ai fi informat mai mult ai fi aflat ca Einstein este diagnosticat autist (postmortem). Probabil daca ar fi beneficiat de terapie si intelegere ar fi avut o viata diferita.

In rest, despre cartea cu pricina...no comment.[bang]

#12
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 21 septembrie 2010 - 18:07

Citat:
citat din mesajul lui cilutza_84
buna ziua,azi mi-am facut cont pe acest forum in ideea de a comunica intens cu ceilalti parinti despre problemele copiilor. am intrat de foarte multe ori pe forum si deja am simtit ajutor din partea tuturor celor care au scris. eu am un baietel de 3 ani si imi este foarte teama sa nu fie autist. are cateva dintre caracteristici, insa cele doua doctorite la care am fost pana acum m-au asigurat ca nu e autist, insa nici nu i-au pus un diagnostic, ceea ce e mai mult decat frustrant pentru mine. Luca al meu, caruia ii spunem PINKUTZ :),e un copilas tare dragutz, istet(i se citeste in privire), prietenos, jucaus, insa are unele probleme: nu vorbeste, doar in limbajul lui ciudat, desi pe la un am si 2 luni spunea mama, tata, anca, facand legatura cu persoanele respective; nu mananca decat iaurt cu cereale, piureuri de fructe, extrem de rar supa, bea sucuri si lapte mult prea mult pentru varsta lui. am incercat un infinit de metode sa il fac sa manance si altceva si nu vrea. nu a mancat pana acum nici carne, nici ou, nici legume, nici nu rontaie nimic,(doar jucariile), ba mai mult, uneori intra in cate o criza de nu mai accepta decat lapte cate o saptamana intreaga.apoi: fuge in varful picioarelor, flutura mainile, degetle, in parc nu comunica normal cu copiii, fuge catre ei, le flutura un pic din degete in fata si apoi fuge razand, face crize de plans isteric FARA MOTIV, la fel si de ras isteric, trece de la plans la ras de la o secunda la alta, uneori pune mana la ochi daca i se pare lui ceva in neregula(dar mie NU)...prima doctorita la care am fost cu el, la centru de sanatate mintala de pe grivitei, miruna radan, mi-a spus sa nu ma tem, ca nu are autism, a stat sa il observe vreo 2 ore, mi s-a parut foarte implicata, dar nu mi-a spus ce are, ci doar mi-a recomandat terapie acolo. terapia la centrul de sanatate mintala e un fel de n-ar mai fi si nu vreau sa spun mai multe, nu l-am mai dus, nu l-ar fi ajutat cu nimic. apoi, la medsana, doctorita monica safer mi-a spus ca desi are niste caracteristici, ea nu crede ca are autism, dar nu indrazneste sa se pronunte din prima si mi-a recomandat sa-i fac un RMN, pe care nu l-am facut din lipsa banilor si a altor probleme. in plus, m-am gandit ca e destul de traumatizant la varsta lui, pentru ca era necesara anestezia.nu stiu ce sa mai fac. o sa mergem la alt doctor acum. tot sper sa ii puna cineva un diagnostic, sa stiu ce am de facut !trebuie sa mai mentionez ca eu, care am 26 de ani,am facut acest copil cu un barbat de 50, care mai are doua fete mari, apropiate de varsta cu mine. una dintre ele are probleme psihice. i s-a pus la un moment dat diagnosticul de schizofrenie. nu ca as fi specializata, dar cumva ma indoiesc ca e chiar asa....mi-e teama insa ca Luca sa nu mosteneasca problemele psihice.recunosc ca am ajuns intr-o stare de disperare oarecum. copilul continua sa NU FIE TOCMAI BINE, EU NU STIU CE ARE SI NU STIU CUM SA-L AJUT!astept parerile voastre.multumesc anticipat!
sfatul meu sincer, cauta ajutor specializat. vei gasi in Romania, chiar daca nu-s asa multi specialisti. nu te lua dupa toate "ineptiile" (scuzati expresia) spuse/auzite/citite de unul si altul. un specialist te va lamuri si vei merge pe mana lui cu incredere.eu am o problema medicala si de doua trei ori pe an trebuie sa merg la ortoped ptr radiografii. cu nici un chip nu m-as duce la prezicatori pentru problema mea.multa putere si tarie iti doresc![pup]
Bazar general pe DC
*********************VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[bonjovi]Speranta si incredere pentru David [bonjovi]_____________________M-am nascut pentru succes!

#13
gavandor

gavandor

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 60 mesaje

Postat 21 septembrie 2010 - 18:13

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Gavandor [8], e o lipsa crasa de bun simt mesajul tau.

Ai copii? sunt sanatosi? daca da atunci cu ce drept vii sa minimalizezi durerea unei mame? si daca ai cumva un "inger" de care vorbesti cu atata duiosie sper totusi ca faci ceva sa il ajuti ... ceva mai mult decat ce scrie in cartea lui Doreen ...

Nu vad de ce asa catalogare si atata inversunare pt. o simpla sugestie, aceea de citi ceva in plus. Mii de scuze Cilutzei daca am ofensat-o cu ceva, nu asta a fost intentia mea si nici pe departe gandul de a-i minimaliza suferinta, oricum oamenii fac ce cred ei de cuviinta cu viata lor si a copiilor lor, si nu ceea ce le indica "expertii" DC, forum despre care am inteles ca este un loc de discutii si schimb de opinii si nu de diagnostic medical de la distanta.
Luna1, intr-adevar, daca Einstein ar fi fost diagnosticat la timp, poate nu ar mai fi avut aceeasi viata, nu ar mai fi fost Einstein, ci doar un pacient pe viata al spitalelor de nebuni...
Sper sa puteti ignora mesajele mele si sa continuati sa acordati sfaturi Cilutzei si topicul ei sa nu se transforme intr-o furie inversunata impotriva "inconstientei" mele... O zi buna va doresc!

#14
Luna1

Luna1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.135 mesaje

Postat 21 septembrie 2010 - 18:58

Citat:
citat din mesajul lui gavandor
Luna1, intr-adevar, daca Einstein ar fi fost diagnosticat la timp, poate nu ar mai fi avut aceeasi viata, nu ar mai fi fost Einstein, ci doar un pacient pe viata al spitalelor de nebuni...



Nu vreau sa intru intr-o mare dezbatere cu tine insa ce te face sa crezi ca locul copiilor autisti (sau al adultilor autisti) e intr-un spital de nebuni? Caci din postarea ta asta se intelege.



#15
Chuny

Chuny

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.923 mesaje

Postat 21 septembrie 2010 - 18:59

Ti-am explicat mai sus de ce : pererismul tau poate fi foarte periculos pt ca daca dai asa un sfat unei persoane neinformate si cumva te crede, furi din timpul pretios al unui copil care poate fi ajutat la timp.

Te rog frumos sa te informezi cu adevarat despre ce inseamna autism, fa voluntariat si ajuta cateva familii cu copii autisti si apoi mai vii sa stam de vorba. Pana atunci mai bine sa nu dai sfaturi nimanui, ca poti sa faci prea mult rau.

#16
cilutza_84

cilutza_84

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 38 mesaje

Postat 22 septembrie 2010 - 23:22

salutare tuturor,

multumesc anticipat pentru raspunsuri. nu va enervati si nu va contrati. eu incerc sa inteleg opinia fiecaruia :)nu m-a deranjat nimic.
problema e urmatoarea: am fost azi, 22 septembrie, cu luca la un al treilea medic si i-a pus diagnosticul de tulburare autista:((
sunt foarte foarte trista. ma asteptam cumva, mai ales ca are atatea caracteristici, pe care le-am vazut si tocmai de aceea eram ingrijorata. tot ca o barda in capul si in sufletul meu a picat vestea. desi fusesem la acei 2 specialisti care mi-au spus ca nu are autism. subiectul e delicat. unii medici se feresc sa-ti puna acest diagnostic, de teama ca te distrug. nu ca medicul la care am fost acum ar fi un guru absolut, dar chiar are dreptate. daca l-ati vedea pe luca, mai ales cei care mai stiti chestii despre autism, mi-ati spune ca e autist.
ce sa mai spun? :((((
va fi un drum lung si greu de parcurs, care va si costa foarte mult, pentru ca terapia trebuie facuta zi de zi, altfel nu se poate rezolva nimic. eu am speranta ca totul va fi in cele din urma bine.
incerc sa gandesc pozitiv, incerc sa ma gandesc ca vor veni zilele acelea de care se bucura orice parinte cand copilul lui vorbeste, comunica, se joaca normal. vom merge la gradi, vom creste, vom canta, vom dansa, trebuie sa fie bine!!! trebuie!!!
urmeaza sa merg luni la un psiholog, specializat pe terapia ABA, care imi va face un program de terapie. o sa am in continuare alte probleme legate de alegerea terapeutilor, de platirea lor, dar ce sa facem, asa e viata, uneori foarte foarte foarte nasoala si trebuie sa o infruntam!
multumesc mult inca o data si astept in continuare, opiniile voastre.
cele bune,
ioana, mama lui PINKUTZ CEL MAI DRAGUTZ :))

#17
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 22 septembrie 2010 - 23:30

subscriu la ce spune Sibylle. am facut voluntariat la centrul pentru autism de la noi din oras si am cunoscut cate o frantura din viata parintilor cu copii cu spectre autiste. e o realitate pe care noi (ceilalti) n-o putem pricepe decat intr-o mica dimensiune. acei parinti trec prin vai cumplit de adanci si intunecoase in viata lor.

daca am sti macar o vorba buna si un zambet sa oferim acestor oameni, viata ar avea alt sens pe pamant. ma inclin in fata lor, pentruca ei sunt adevarate exemple pentru noi, oamenii obisnuiti.



cilutza, sa mai scrii aici! si sa ne spui despre voi![flo]




Bazar general pe DC




*********************





VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA[bonjovi]

Speranta si incredere pentru David [bonjovi]





_____________________M-am nascut pentru succes!

















#18
dastefa

dastefa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.617 mesaje

Postat 23 septembrie 2010 - 06:23

cilutza vad ca deja aveti un diagnostic

tulburarea autista e un diagnostic mai putin dur decat autism infantil dar tot greu va fi drumul ce-l aveti de parcurs

pe autism.ro ai intrat?vei gasi acolo multe informatii care iti vor fi de mare folos

ai luat in calcul si un tratament homeopat in paralel cu ABA?

se considera ca varsta de 2,5-3 ani e ideala pt a incepe terapia cu sanse mari de a se recupera

acum sigur ca depinde de fiecare copil in parte cum reactioneaza, catde bine raspunde la terapie si cat de priceput e coordonatorul pe care il gasesti





Mihaela -fericita mamica cu doua printese Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010

cresc fetele



povestea Mirunei



#19
dastefa

dastefa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.617 mesaje

Postat 23 septembrie 2010 - 12:21

cilutza am vrut sa iti trimit un pm dar nu merge



Mihaela -fericita mamica cu doua printese Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010

cresc fetele



povestea Mirunei



#20
cilutza_84

cilutza_84

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 38 mesaje

Postat 27 septembrie 2010 - 19:33

buna ziua,

va scriu din nou. din disperare. dupa cum am spus in ultimul mesaj postat, Luca, baietelul meu de 3 ani, a fost diagnosticat cu tulburare autista. acum incepe calvarul cu gasirea terapeutilor si cu platitul acestora. ni s-au recomandat 4 ore de terapie ABA pe saptamana. am facut un calcul si asta ne-ar aduce la suma de 25-30 milioane pe luna. pentru noi e NAPRASNIC! vreau sa va intreb daca voi stiti de centrul horia motoi. am auzit ca acolo s-ar acoperi o parte din costurile terapiei, dar exista o lunga lista de asteptare. copilul meu nu mai poate astepta, trebuie sa inceapa terapia. stiti ceva? este adevarat ce se spune in legatura cu centrul horia motoi? un alt centru ar fi sf.margareta. am sunat azi acolo si am vb doar cu paznicul.:) mi-a spus sa revin maine cu un telefon....
am o prietena care face terapie aba cu 4 copii. mi-a spus ca un terapeut care are mai putin de 2 ani experienta ia 20 ron pe ora si un altul cu peste 2 ani de experienta ia 25 ron pe ora. in aceste conditii terapia ar costa, cum am spus, intre 25 si 30 milioane. aveti alta solutie mai ieftina?
psihologul dana martinescu de la centrul AITA mi-a spus ca are nevoie de 4 ore de terapie si a spus ca imi va recomanda terapeuti de la centrul lor. ma intreb insa: in conditiile in care numai consultatia a costat 1 milion de lei vechi si urmeaza sa mergem miercuri din nou pentru inca o consultatie, adica al doilea milion, oare cat or costa terapeutii de la centrul lor?
orice sugestie, sfat si informatie pretioasa din partea celor care au copii cu probleme si stiu ceva despre acest subiect, mi-ar fi de extrem de mare ajutor.
va multumesc anticipat!
cele bune!






Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Astăzi, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Astăzi, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Astăzi, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -