Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

extractie dinti de lapte cariati la 1 an si 9 luni


44 raspunsuri la acest subiect

#21
elara

elara

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.594 mesaje

Postat 10 iunie 2009 - 01:05

Eu am obisnuit-o pe Maria cu spalatul pe diniti spalandu-ma mai intai eu in fata ei si apoi ne "spalam" reciproc [:D](are ea o periuta mica si pasta speciala de la nenedent, care se vindea impreuna cu un degetar de silicon si care i-a placut initial dar nu multa vreme). Eu o spal doar dimineatza si mai si uit uneori. Trebuie neaparat sa ma obisnuiesc si seara ca sa nu mai adoarma cu lapticul pe dinti, ca m-am speriat de ce am vazut ca au patit puii vostri. Partea buna e ca noaptea nu mai bea nimic.





Elara, fericita mamica

a Mariei Roxana (20.03.2008)


Albumul printesei mele [zana]



Campania - Sansa la viatza!



"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca


#22
angipangi

angipangi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 520 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 10:40

genial,ce ai mai facut?Ai facut extragerea sau cum s-a rezolvat?

Maine avem programata extragerea a doi dinti prin narcoza,fetita mea are 2 ani .

multumesc[flo]



intalnire
angi album
angi sensapolis

#23
mgabi

mgabi

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 431 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:00

Buna.

V-am povestit de gelul cu fluor pe care l-am administrat fetitei mele de la varsta de 2 ani. Acum la 5 ani am hotarat sa mergem la dentist pentru a trata maselutele. Studiind pe net am descoperit tratamentul cariilor la copii prin inhalosedare cu protoxid de azot. Am fact programare la clinica minune si deja avem la activ trei asfel de interventii in care am rezolvat 2 carii majore, s-a curatat 2 maselute si sigilat si s-au curatat si dintisorii de sus. Mai avem 2 sedinte si terminam toata gurita.
Referitor la gelul cu fluor am avut surpriza sa descopar o alta parere a medicilor de aici. Mai ales cea a medicului care o trateaza in prezent , care este din Israel si anume : sub nicio forma geluri sau pastile cu fluor deoarece afecteaza oasele. Si atunci ma intreb cei care iau Zimafluor ce se intampla?
Iata clinica unde ne tratam http://www.dental-me...-dentist-48.htm
si preturile condimentate cu mult piper: http://www.dental-me...-de-azot-68.htm

Multa sanatate

#24
angipangi

angipangi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 520 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:10

Noua nu ne-au dat alta alternativa,nici macar astfel de geluri[bang]

Sa o las asa nu pot ,are dureri saracuta ,cu dintii din fata nici nu poate musca si se pare ca aici habar nu au de un astfel de gel[bang]



intalnire
angi album
angi sensapolis

#25
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:43

Eu nu sunt convinsa ca din cauza biberonului dat si pe timp de noapte, apar cariile la copii. Si fetitei mele i-am dat sa manance lapte noaptea pana pe la 4-5 luni si nu are nicio carie. Mai degraba copilul are niste carente care ar putea fi identificate in urma unor analize.
Medicul pediatru ce ti-a spus ?

allinta

#26
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:48

Citat:
citat din mesajul lui servetel

Imi poate spune si mie cineva daca consultatiile si tratamentele stomatologice la copii sunt gratuite, daca nu cam cat costa?


Cosultatiile si tratamentele stomatologice sunt gratuite pt copii. Trebuiesc aduse : copie certificat de nastere al copilului si adeverinta de salariat.

allinta

#27
angipangi

angipangi

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 520 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:58

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Eu nu sunt convinsa ca din cauza biberonului dat si pe timp de noapte, apar cariile la copii. Si fetitei mele i-am dat sa manance lapte noaptea pana pe la 4-5 luni si nu are nicio carie. Mai degraba copilul are niste carente care ar putea fi identificate in urma unor analize.Medicul pediatru ce ti-a spus ?allinta
[pup]nu are nici o carenta,este carie de biberon,doi dinti din fata ,sunt afectati restul sunt perfect sanatosi.Intai,erau ciobiti,i-ar acum sunt aproape de gingie si inegritiintalnire
angi album
angi sensapolis

#28
mihuta

mihuta

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.626 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 11:59

Si noi avem probleme cu dintisorii, dinti aparuti devreme, alaptat la cerere, de la 1 an si 6 luni avem o plomba la un incisiv lateral de sus si in curand cred ca vom avea si la masea.

Genial, nu-ti face atatea probleme de constiinta, calitatea smaltului tine de genetica, din fericire nu e nici o legatura intre calitatea dentitiei de lapte si cea definitiva. Am inteles ca de la varsta asta nu se intampla nimic daca extragi dintii, trebuie doar avut grija atunci cand ies cei definitiv si indreptati cu aparat pentru o forma frumoasa.

Din ce mi-a spus pedodonta la care mergem noi, spaltul copiilor pe dinti fara ajutorul parintilor pana la 6 ani e apa de ploaie, chestia cu resturile de mancare se pune doar la masele (ca doar la incisivi n-au cum sa ramana), dar fireste din punctul ei de vedere dupa ce apar dintii copilul trebuie spalat pe dinti dupa ce primeste biberon si noaptea sa primeasca doar apa. Cum fetitei mele i-au iesit primii dinti la 4 luni, insemna sa o intarc fara lapte noaptea.Pentru mine era inacceptabil.

In rest noi ne-am tot spalat pe dinti, dar pana am ajuns la dentist o mai lasam pe ea singura (cu nu vroia nici chip sa fie ajutata). De atunci am devenit mai rigurosi, acum am luat o periuta electrica, ca oricum n-avem prea mult timp la dispozitie cat sa ne lase sa o spalam, asa ca macar incercam sa il folosim cu folos.

Aa, si de evitat alimentele lipicioase, gen fructe uscate (stafide, caise), sau alimentele dulci in a doua parte a zilei.

mami de Sophia


#29
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 12:06

Iata ce articol am gasit despre cariile dentare la copii :



Impactul negativ al leziunilor carioase asupra dezvoltarii somatice a copiilor

Caria dentara reprezinta unul din factorii importanti ce pot conduce la încetinirea cresterii si dezvoltarii copiilor. Copiii cu probleme de alimentatie care nu ating gradul de dezvoltare corespunzator vârstei lor cronologice sufera de afectiuni endocrine sau psiho-somatice dar ele nu explica întotdeauna situatia lor clinica. Lipsa unui diagnostic etiologic exact a sugerat investigarea starii de sanatate a cavitatii bucale, inclusiv a statusului dentar.

Cariile dentare ce ataca dentitia primara ar putea fi cauza hipodezvoltarii în anumite situatii. Aceste carii apar si se dezvolta în urma alimentarii incorecte a acestor copii. Dieta lor contine, în mod disproportional, produse lactate îndulcite si sucuri de fructe ce contin zahar rafinat. În plus, acesti copii nu sunt încadrati în programul de profilaxie dentara, nefiind tratati în mod regulat.

Cercetatorii au comparat greutatea corpului la un grup de 300 de copii cu vârsta maxima de trei ani si au constatat ca 50% din ei sufereau de carii dentare avansate (rampante), pe când cealalta jumatate erau aproape fara carii dentare; 13,7% din grupul copiilor suferinzi de carii dentare cântareau mai putin cu 20% din greutatea ideala, în timp ce in grupul copiilor fara carii nu a fost detectat nici un astfel de caz

În urma acestor rezultate, copiii au fost încadrati într-un program intensiv de reabilitare orala, cu tratarea cariilor dentare in decurs de 18 luni. La sfârsitul acestei perioade, s-a observat o echilibrare aproape completa a greutatii corporale, astfel încât din punct de vedere statistic, diferentele dintre cele doua grupuri au fost practic anihilate. Autorii accentueaza faptul ca leziunile dentare carioase însotite de afectiunile rezultante altereaza procesul digestiv precum si somnul copiilor intr-un mod multifactorial, conducând la o scadere a greutatii corporale pentru cei aflati în perioada de crestere. Odata cu controlul asupra "bolii dentare" (cariile si complicatiile ei), atât somnul cât si nutritia revin la normal, facilitând copiilor sa atinga potentialul de crestere adecvat.

Pentru o buna profilaxie a leziunilor carioase dentare se recomanda parintilor sa stearga gura copiilor cu o compresa umeda dupa fiecare masa si sunt avertizati sa nu permita copiilor sa adoarma cu biberoane cu lapte, sucuri de fructe sau alte bauturi îndulcite.

Este recomandabil pentru copii sa fie examinati de un stomatolog, de preferat specialist în pedodontie, deja de la vârsta de un an. Cariile dentare constituie o epidemie nerecunoscuta la copiii din straturile socio-economice joase. Chiar în S.U.A., peste 90% din copiii cu vârsta cuprinsa între 3-5 ani sufera de carii.

Rezultatele statistice formuleaza aspectul posibil al întârzierii în cresterea si dezvoltarea copiilor care prezinta carii dentare simple sau complicate iar o concluzie interesanta ar fi ca profilaxia, ca si tratamentul "bolii carioase" ar trebui introduse în programele de asigurare ale sanatatii în ciuda faptului ca autoritatile nu o recunosc ca fiind o problema cu serioase repercursiuni medical-sistemice, fapt demonstrat si prin acest studiu.

Recomandari in legatura cu suplimentele fluorate si pastele de dinti cu flour pentru copii

Fluorizarea apei este metoda cea mai eficienta de prevenire a cariei la copii. Ca alternativa, în situatiile în care nu este posibila fluorizarea apei, se recomanda administrarea suplimentelor fluorate (tablete), necesitand însa un grad crescut de cooperare. Ea nu reprezinta o masura de prevenire cu aplicabilitate pe scara larga ci o modalitate de folosire individuala. Efectul cariostatic al suplimentelor fluorate poate fi mai mic decat s-a presupus si ar putea provoca aparitia opacitatilor în smalt. Administrarea tabletelor în perioada de formare a smaltului prezinta riscul aparitiei unor opacitati daca în acelasi timp se ingereaza fluor din alte surse. Riscul aparitiei opacitatilor variaza în timp, perioada critica fiind pana la varsta de 6 ani cand se mineralizeaza coroanele majoritatii dintilor permanenti.

Desi în mai mica masura, s-a facut o asociere si între aparitia opacitatilor în smalt si ingestia pastelor de dinti fluorate de catre copilul mic. Concentratia fluorului din pastele de dinti comercializate în prezent variaza între 0,4 - 1,5 mg F/g de pasta. Ingestia unei cantitati cat un "bob de mazare" poate duce la aparitia opacitatilor. În consecinta, se recomanda urmatoarele:

1.Suplimentele fluorate se indica numai la copiii care locuiesc în zone în care concentratia fluorului din apa potabila nu este optima. Parintii trebuie informati despre riscurile si avantajele metodei. Abordarea trebuie sa fie flexibila în conditiile evaluarii periodice a gradului de risc. Dozele se recomanda în raport cu varsta copilului si cantitatea de fluor din apa potabila. Daca apa contine mai putin de 0,3 ppm (parti pe milion) se recomanda urmatoarele doze: 0,25 mg F/zi pentru 6 luni - 3 ani, 0,50 mg F/zi pentru 3 ani - 6 ani si 1 mg F/zi la copilul cu varsta cuprinsa între 6 si 16 ani.

2. Pastele de dinti se aleg în functie de varsta si de riscul de aparitie a cariilor. La copilul mai mic de 6 ani cu risc scazut la carie, pasta nu trebuie sa contina mai mult de 600 ppm de fluor. La copilul cu risc crescut se recomanda pasta standard (1000 ppm F) în cantitate mica stI controlata. La copilul mai mare de 6 ani se recomanda pasta standard sau o pasta cu o concentratie mai ridicata de fluor (1450 ppm F). Pastele trebuie sa fie acreditate de Societatea Dentara Britanica. Pe ambalajul pastei trebuie sa se indice: cantitatea de F (în ppm), avertizarea asupra riscului opacitatilor si sa nu fie lasata la îndemana copiilor.



allinta

#30
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 13 octombrie 2009 - 12:10

Citat:
citat din mesajul lui angipangi
[pup]nu are nici o carenta,este carie de biberon,doi dinti din fata ,sunt afectati restul sunt perfect sanatosi.
Intai,erau ciobiti,i-ar acum sunt aproape de gingie si inegriti


[pup] Mai intreaba si alti pediatri sau dentisti.
Tocmai am gasit un articol pe net, care intareste parerile mele despre cariile la copii.

allinta


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -