Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor


401 raspunsuri la acest subiect

#41
ladyJ

ladyJ

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.837 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 15:31

Citat:
citat din mesajul lui frunza_alba


Referitor la sugestia cu terapia, ne-am gandit si noi la asta, insa suntem tare sceptici ca ar putea sa ne schimbe...
Ne dorim din tot sufletul sa spargem acele blocaje care ne influenteaza vietile dar nu stim cum sa o facem.



Terapia va va ajuta sa intelegeti unde anume gresiti in abordare, care sunt punctele voastre slabe si ce sanse sunt de a le reduce si de a optimiza, pe alta parte, punctele pozitive.
Hai sa renuntam la cuvantul ´´terapie´´ care pare-se naste frica si sa vorbim de consiliere. Parca suna mai bine, nu? [:)]

daca chiar vrei sa spargi blocajele(de care esti constienta), un psiholog va poate ajuta, eu zic ca merita sa acorzi o sansa acestei perspective.

#42
Adriana mica

Adriana mica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.200 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 15:44

Frunza alba, stai linistita, nu esti singura care are sentimente de vinovatie. De exemplu, pe mine ma macina ideea ca nu petrec suficient timp cu copilul; facem eforturi in acest sens, dar chiar si asa sunt semnale ca si-ar dori sa ii fim mai mult alaturi (de exemplu, dimineata ne spine ca nu vrea sa mearga la gradi; daca il intrebam de ce, raspusnul este ca vrea sa stea acasa impreuna cu noi).



Dar trebuie sa intelegi ca nimeni nu se naste invatat, totul este sa ai deschidere in a schimba anumite lucruri din cand in cand. O spun cu mana pe inima, au fost foarte multe idei bune pe care le-am gasit in discutii aici pe Forum, am filtrat si am aplicat ce s-a dovedit ca se potriveste profilului nostru.







Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)



Uite ce mare am crescut...

Povestea merge mai departe...

#43
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 15:56

mie nici nu mi-ar trece prin cap sa-mi ceara copilul apa si eu sa nu-i duc, indiferent ce fac.

deci chiar acu, citind cele scrise de voi am realizat ca exista si aceasta posibilitate :D



pe de alta parte, daca eu il rog pe el sa-mi aduca, sau pe sot - tot asa nici nu se gindeste nimeni sa negocieze.



asa ... si la subiect:

frunza alba,

eu zic ca voi ar trebui sa fiti mai relaxati si cu copilul si cu voi insiva.

se intimpla accidente ca cele descrise in toate familiile cu copii. pe noi ne-a ajutat foarte tare sa luam copilul pe la toate magazinele pe unde aveam treburi si sa stam sa explicam toate iaurturile, jucariile si absolut orice, desi dura triplu ca timp.

a mai functionat foarte bine umorul. multe situatii tensionate le-am rezolvat cu glumite.

si mai cred (poate ma insel) ca voi tineti destul de mult la "imagine". e ok si asta, dar mai mult conteaza relatia cu copilul.



si la fel am gindit si eu ca LadyJ: e secretos doar cu ce se intimpla la tanti?



@

#44
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 16:03

frunza,

pe langa sfaturile si sugestiile pe care deja le-ai primit, cred ca ar trebui sa va ganditi, tu si sotul tau, si la varianta de a-l inscrie pe micutul vostru la gradinita (de stat sau particulara, aveti de unde alege), chiar din aceasta toamna.

spui ca este inteligent, are memorie buna, poate ca o educatoare cu experienta si suflet va reusi sa-i canalizeze preocuparile si energia spre activitati care ii vor stimula atentia, rabdarea, indemanarea si nu in ultimul rand capacitatea de a asculta si de a fi ascultator/intelegator...

poate ca si o activitate sportiva potrivita varstei lui ar fi utila...

m-a pus pe ganduri faptul ca-ti ascunde ceea ce face acasa la bona...ori ea ii permite anumite chestii pe care el stie clar ca nu are voie sa le faca (gen mancat prea multa ciocolata/inghetata), ori se intampla ceva aiurea acolo si bona il invata/obliga sa nu va spuna voua ce si cum...cat de bine o cunoasteti pe d-na respectiva si cata incredere aveti in ea, de cat timp are grija de micutul vostru ? ce-ar fi macar 2-3 zile sa stea cu micutul la voi acasa, rastimp in care voi sa inregistrati cu o camera ascunsa tot ce se intampla in casa in lipsa voastra ?

in paralel, desigur ca trebuie sa gasiti cea mai buna metoda de abordare in relatia cu micutul vostru, cu sau fara ajutorul unui specialist...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

#45
rrox3

rrox3

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.564 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 16:29

Nu e neaparat nevoie sa se intample ceva nepotrivit la tanti acasa. Atat timp cat parintii sunt angrenati intr-o lupta pentru putere cu baietelul si el stie cat de mult isi doreste mama sa afle ce face el la tanti, e posibil sa se foloseasca de asta contra mamei.
Sigur, nu strica putina cercetare.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

#46
Bee

Bee

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.939 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 16:34

Frunza Alba, legat de ce (nu) spune copilul tau, adica despre "secretele" lui. Cred ca anumite expresii pe care ti le serveste le aude de la desenele animate "nu trebuie sa stii" (asta mi-mi suna a desene). Pur si simplu lui nu i se pare nimic atat de interesant incat sa-ti povesteasca ceea ce face zilnic la bona. Fetita mea e de un an la gradinita. SI abia spre sfarsitul anului am reusit sa o fac sa-mi mai povesteasca ceva! Ce-ai facut la gradi? Nimic. [bang] Sau "Nu trebuie sa-ti spun", sau "nu pot sa-ti spun". Sa nu mai spun cat e de fascinata de secrete! Grija mare cum il faci sa se deschida, sa nu se sature de prea multa comunicare si in loc sa ti-l apropii sa nu stie copilul cum sa-si pastreze pentru el mici secrete!
Cu restul, ce sa spun. Parerea mea, fiti mai relaxati. Inteleg ca e centrul universului pentru voi, dar copilul trebuie crescut si educat, nu divinizat. Nu e nevoie sa cereti de la voi (parintii) atat de multe. Copilul are nevoie de dragoste, de intelegere si are nevoie sa stie ca noi parintii nu suntem perfecti. Daca cumva, consideri ca ai "scapari" si te simti vinovata, spune-i asta! Spune-i ca-ti pare rau daca l-ai amenintat, spune-i ca-ti pare rau daca l-ai lasat sa planga, spune-i ca-ti pare rau cand iti pierzi cumpatul. E normal sa te vada cu emotiile tale de om, asa o sa invete si el sa se exprime.

Ana Teodora (22.12.2005), Razvan Dimitrie (26.10.2007) si Petru Octavian (11.08.2009)

#47
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.457 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 16:48

Sau pur si simplu considera ca nu e treaba ta ce se intampla in rest [8D] Fi`mea niciodata, dar niciodata nu se intoarce de la bona / gradi / excursie / plimbare si se pune pe povestit, daca ii pun eu intrebari, imi raspunde monosilabic [:-@] Asa este felul ei, indiferent ce as face eu si de cativa ani buni incerc sa o fac mai vorbareata si tot degeaba [bang]



Daria & felina fioroasa[zana] GIULIA(2004 08 16) cu [buburuza] Sela

_____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Avem foto in concurs si acum ne laudam[:D]

#48
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 17:02



La varsta asta nici un copil nu povesteste tot ce a facut. E foarte normal. Cum spunea si mamagiuliei, eu am inceput sa aflu de la ei ce fac la gradinita abia pe la sfarsitul primului an, cand faceau 4 ani. Nu inseamna ca nu are tinere de minte. Nu cred ca insistand cu intrebarile si cu 'trasul de limba' o sa il faci deschis fata de tine si fara secrete. Arata-te interesata de ce spune, incurajeaza-l sa-ti spuna tot, dar fara sa-l presezi cu insistenta si pus o mie de intrebari. Eu anul asta daca ii intrebam pe ai mei ce au facut la ora de engleza imi spuneau "nu stiu, e secret". Pt ca era intreabare cu care ii presam si ii iscodeam cu insistenta (vroiam sa vad daca si invata ceva sau dam banii ca sa ne simtitm bine ca 'fac o limba straina')






Am marfa la bazar umanitar DC




Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi



'Cos what I feel is the only truth for me



#49
frunza_alba

frunza_alba

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 12 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 17:09

Bona copilului este o ruda mai indepartata si are reputatia ca iubeste copiii, de altefel toti trag la ea ca un magnet, in parc de exemplu.
Copilul merge cu placere la ea si petrece acolo cca 5 ore/zi.
Am impus inca de la inceput niste regului: fara desene animate, fara chips-uri&dulciuri, cat mai mult posibil in aer liber etc.
Interdictia cu desenele animate a fost incalcata , posibil ca si alte lucruri au loc acolo dar, marea mea dilema este cum reuseste o straina sa-l faca sa aiba secrete?
Am incercat sa-i spun eu un secret sa vad daca functioneza dar in urmatoarea secunda i-a spus tatalui <<Am un secret, merg in parc cu mami, nu trebuie sa mai stie nimeni>>.

Din toamna va merge la gradi, sper ca asta il va influenta pozitiv.
Cat despre noi, ne vom face curaj si vom incerca sa facem consiliere sa vedem ce-o sa iasa.
Toate bune!

#50
antguess

antguess

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 963 mesaje

Postat 29 iulie 2010 - 17:12

Frunza_alba

ingerasul tau este la o varsta ingrozitoare, cand trebuie sa faca numai ce vrea el
fiul meu la 3 ani era ingrozitor, ma gandeam ca o sa iasa un fel de dl Goe din el si imi venea sa ma arunc pe geam. daca ridica un pahar cu apa...stiam ca il va varsa..si ii spuneam ferm 'dani nu!
se uita la mine, se uita la pahar....si inainte sa apuc iar sa zic 'nu' il varsa f satisfacut.
facea intotdeauna ce vroia el si ...sa stii ca si eu am fost la fel de 'denaturata' ca tine, kl-am amenintat, l-am pedepsit...dar cand il pedepseam si il trimiteam in camera lui, era atat de capos sa imi arate ca nu il intereseaza ca desi ii luam toate jucariile si il lasam in camera lui...el isi gasea o ocupatie si imi arata ca se distreaza doar ca sa ma sfideze...prefera sa isi numere degetele satisfacut doar sa nu imi dea de inteles ca il afecteaza in vre-un fel pedeapsa.....si uite asa, au trecut cativa ani, timp in care nu a mai fost nevoie sa il pedepsesc pt ca doar il amenintam si..era cuminte...
acum , la 7 ani si jumatate, este un inger, desi nu l-am batut si nu l-am mai pedepsit de mult..de ceva timp functioneaza statul de vorba...acum e mic si nu intelege mare lucru, dar ai sa vezi ca in timp, vei ajunge sa te intelegi cu el...explica-i de ce nu e bine ce face, explica-i ca va supara..incet incet va intelege.
mult succes

Mamica mandra a lui Dani si cu bebe in burtica


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -