Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Alaptatul dupa cezariana


72 raspunsuri la acest subiect

#1
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 13:32

Buna mamici,



Desi nu imi doresc deloc, exista sansa sa trebuiasca sa nasc prin cezariana si sunt ingrijorata in ceea ce priveste alaptatul. Vreau neaparat sa alaptez, nici macar nu am cumparat sticle sau alte accesorii pt alaptatul artificial.



As vrea sa stiu, dupa experienta voastra, cum este alaptatul dupa cezariana? Am citit mult pe net, carti dar as vrea sa stiu si de la mamici cum este.

Este mai greu datorita inciziei? Laptele vine mai tarziu? Cum a fost pt voi alaptatul dupa cezariana?



Adriana 33+[fetita] Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

A ticket to hell has never been funnier



#2
alinushca

alinushca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.323 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 13:51

Buna Adriana! Eu am trecut prin situatia asta. Am nascut prin cezariana (desi nu mi-am dorit nici o secunda sa se ajunga la asta) la CF2 pe la ora 10 dimineata. Cel tarziu pe la ora 12 bebe era deja la mine in brate. Eu stateam complet intinsa pe spate si aveam inca jumatatea de jos a corpului amortita (rahie).

De miscat nu am putut sa ma misc chiar deloc (nici sa ma intorc putin mai pe o parte) pana a doua zi cand m-am dat jos din pat. Ceea ce e contat enorm a fost faptul ca l-au lasat pe sotul meu sa stea mult cu mine dupa cezariana. Asa ca el il tinea pe bebe in asa fel incat sa il pot pune la san. Singura nu cred ca as fi reusit. L-am pus la san de cum mi l-au adus. Inca nu aveam lapte. Nici colostru nu stiu daca aveam in clipa aia si oricum nu cred ca il mufam corect. Asistentele il indopau oricum cu lapte praf cu siringa. Insa el avea nevoie sa stea la san nu pentru ca i-ar fi fost foame ci pentru alinarea pe care clar nu o primea de la asistenta. Sunt sigura ca faptul ca l-am pus cat de des am putut la san si inca la foarte scurta vreme dupa ce s-a nascut a contat foarte tare. Iar a treia zi cand am plecat din spital deja aveam destul lapte incat nu a mai trebuit sa ii dau nici o picatura de lapte praf de atunci.

Deci la fel ca si la nasterea naturala cheia succesului este sa il pui cat mai devreme si cat mai des la san. Sa faci tot posibilul sa nu introduci laptele praf "de completare" intre tine si copil. Natura stie mai bine cum si de ce a facut asa procesul alaptarii.

La cezariana in mod particular exista posibilitatea sa ai nevoie de mai mult ajutor de la cineva in prima zi ca sa poti tine copilul langa tine cat mai mult si sa ii oferi ceea ce are nevoie si nu primeste la neonato.



Nastere usoara!





Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 24+ [baietel]

#3
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 14:10

Adriana si eu am nascut prin cezariana si desi imi curgea ceva din sani inca de inainte de a naste si aveam sanii imensi[:D] se pare ca nu s-a declansat imediat. La 2 ore dupa nastere mi l-au adus si puiul mic infometat a inceput sa aspire cat putea de tare dar mi-a facut ragade instant. L-au tot adus la 2 ore si nu stiu daca primea ceva dar el sugea. De a doua zi de cand am inceput sa ma misc cat de cat am incercat si cu protectii (pt ca deja era ingrozitor de dureros) si cu muls (dar abia strangeam 10ml in jumatate de ora). Eram ingrozita pt ca la fel ca si tine nici nu am luat in calcul alaptatul artificial insa cu lacrimi si insistente am reusit. Cam dupa 3-4 zile de la nastere deja lasam dare uriase de lapte prin casa iar daca n-aveam sutien tasnea pe pereti. Ranile si durerile au tinut cam 3 saptamani dar dupa asta a urmat o perioada de 1 an si jumatate in care am produs cred sute de litri de lapte...
Este f important si ce gandesti (eu am avut si 2 zile - la 2 luni si la 4 luni- in care nu am avut lapte deloc din cauza ca m-am gandit ca il voi pierde) si cum te alimentezi/hidratezi. Eu, care nu suport nici un fel de ceai, am baut minim 2l de ceai neindulcit de chimen si anason pe zi pana la 6 luni (poate si din cauza asta n-a avut nici un fel de colici). Pana s-a declansat bine lactatia si ca sa fiu eu linistita ma mulgeam la 2 ore (si noaptea[bang]) si umplusem si congelatorul cu rezerva de stat.
In concluzie, daca vrei si insisti suficient cu siguranta iti vei putea alapta si fetita cu succes.
sarcina usoara in continuare si nastere usoara iti doresc[pup]

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

#4
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 14:23

Multumesc de raspunsuri fetelor!



Partea cea mai proasta e ca daca ajung la cezariana mai mult ca sigur ca va trebui sa imi faca anestezie generala pt ca am trombocite scazute si nu se incumeta nimeni la epidurala pe aici...in cazul asta va avea bebe de asteptat pana ma trezezsc...



In orice caz sunt total determinata sa alaptez, nu exista pt mine planul B asa ca voi face tot posibilul sa il alaptez cat mai repede si des.Numai la inceput mi-e cam teama pt ca nu am mai experimentat asa ceva



Adriana 33+[fetita] Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

A ticket to hell has never been funnier



#5
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 14:26

Panteruto, nu conteaza cum nasti, laptele vine la fel. In primele 2 zile colostrul ii e mai mult decat suficient bebelusului.

Practic, eu am avut lapte din a doua zi, am luat si un supliment, galactogil se numeste.

La Sofia a m avut senzatia aia de sani grei si imi cuegau groaznic , atinut 4 luni.

la Gh niciodata nu i-am simtit prea plini...aveam senzatia ca nu e lapte, insa copilul crestea un kil pe luna.

Important e sa ai bebe cu tine si sa alaptezi cat mai repede.



____________



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!



Cum mi-am alaptat copiii

______________



Sabina's blog, [hippi] Sofia Galagia si [yum] bb Gheo
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.




#6
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 15:35

Sper Sabina ca am citit multe situri pe net unde spun doctorii ca laptele poate fi intarziat din cauza anestezicelor si pt copilul nu poate fi pus imediat la san, dar toate spun clar ca se poate alapta fara probleme, asta ma tine optimista...ah cat urasc situatia asta...sper sa se intoarca fetita sa nu trebuiasca cezariana...



Adriana 33+[fetita] Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

A ticket to hell has never been funnier



#7
DianaR

DianaR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.330 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 17:04

Eu am experienta bogata in domeniul asta, dupa 3 cezariene din care 2 in anestezie generala. Primele 2 cezariene au fost in generala, facute in Timisoara la un spital care promoveaza binisor alaptatul. Tu daca nasti in Germania nu cred ca vei avea absolut nici o problema. Dupa ce se termina operatia, te trezeste anestezistul apoi esti dus in salon. Acolo depinde cum reactionezi, poti sa te simti absolut ok (asa a fost a doua oara) si la jumatate de ora dupa ce iesisem din sala de operatii mi-au pus copilul la san, sau poate te simti mai ametita, confuza, sa ai frisonul de dupa nastere, greturi, varsaturi, dar si asa in maxim 3 ore poti pune copilul la san. In primele 12 ore te lasa sa te intorci (si chiar e indicat) pe-o parte si pe alta si poti alapta daca iti pune cineva copilul langa tine la san. La noi veneau asistentele din 3 in trei ore si aduceau copilul, il lasau sa suga cat dorea indiferent ca "aveai lapte" sau nu. Bebe primea colostru si tie ti se stimula declansarea lactatiei. Dupa 12 ore, maaaxim 24 de ore te poti deja ridica in fund si apoi in picioare, se poate scoate sonda si din momentul asta esti gata sa iti ingrijesti copilul. Ti se ofera medicamente pentru calmarea durerilor compatibile cu alaptatul. La mine deja dupa 36 de ore de la nastere imi pocneau sanii de lapte.[:)]



[floare3] Concursul "I love DC": dr-1 si dr-2 [floare3]


[9cer]Diana cu [bonjovi]Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&[8**]Timeea (18.05.06) & [copil]Teodora (11.11.09)


[8)]croitoreasa cea viteaza[8)]


#8
alinushca

alinushca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.323 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 17:05

Eu nu am avut nici generala nici epidurala. Rahianestezie (spinal block). Ceaiul de chimen si anason chiar imi facea un mare surplus de lapte asa ca am renuntat la el dar pentru inceput e bun.



Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 24+ [baietel]

#9
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 18:19

Multumesc foarte mult de raspunsuri, ajuta foarte mult!



Diana, ma bucur sa aud de la cineva cu asa experienta vasta. Sper sa fie bine si la mine, asta daca ajung acolo...



Imi explici cum te trezeste anestezistul? iti da ceva sa te trezesti sau nu iti da prea mult anestezic cand fac cezariana si astfel te trezesti repede dupa?



Adriana 33+[fetita] Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani

A ticket to hell has never been funnier



#10
Tala

Tala

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.517 mesaje

Postat 24 iulie 2010 - 18:42

Adriana eu am avut o purpura trombocitopenica in urma cu ceva ani (unul din motivele pt care s-a hotarat cezariana) dar asta n-a impus anestezia generala, tot rahie (adica de la jumatate in jos si am fost semiprezenta). M-am bucurat caci prin anestezie generala si la pui ajunge mai mult anestezic si n-am vrut asta. Am avut insa o colega de salon care s-a trezit odata cu mine (desi ea a fost anesteziata general) insa recuperarea a fost mai grea la ea (dar cred ca asta depinde si de fiecare organism in parte). principalul este sa nu uiti ca e doar un mit ca daca nasti prin cezariana nu ai lapte si sa te incapatanezi sa alaptezi copilul cat poti de mult si des pana porneste fantanica de laptic.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -