Buna tuturor,
Si eu o admir pe aceasta mamica si nu atat pentru ca a nascut acasa ( e un risc la care eu nu as fi dispusa sa imi expun copilul ), ci pentru felul in care a vorbit despre nastere ca si proces natural si nu ca monstruozitate prin care trecem fortat, asa cum - sa fim seriosi, chiar are dreptate - e infatisat in media astazi. Mie una mi-a dat curaj sa ma documentez si sa fac tot ceea ce tine de mine ptr ca nasterea sa aiba loc intr-un mod cat mai lin si natural.
De judecat eu nu o judec, pentru ca avand in vedere ca in alte tari acest lucru e legal, eu nu o vad ca pe o crima fata de copil ci ca pe un risc asumat (repet, nu mi-as asuma acest risc ptr nimic in lume). Inteleg insa faptul ca a dorit sa faca din acel moment ceva cu adevarat unic si personal.
Sa fim seriosi, in ziua de azi de foarte putine ori se tine cont de dorintele si preferintele mamelor in maternitate in aspecte foarte personale. Nu inteleg nici eu de ce fiind tanara, sanatoasa trebuie sa am emotii daca voi fi lasata sa nasc natural sau mi se va indruga din comoditate un motiv oarecare ptr a ajunge la cezariana. (nu este cazul meu, dar 90% din cunostintele care au nascut de curand au fost INDRUMATE spre cezariana din cele mai variate motive care chiar te pun pe ganduri). Exceptand cazurile in care d p d v medical aceasta procedura este necesara, eu nu o vad ca pe un lucru normal ci ca pe o interventie chirurgicala ce nu isi are locul intr-un procent atat de mare de mamici.
De asemenea nu inteleg de ce trebuie sa imi fie teama ca imi va fi copilul indopat cu lapte praf impotriva vointei mele si multe alte astfel de decizii care intr-o tara civiliata ar trebui sa tina doar de dorinta mamei , sfatuita de medici pentru a alege calea cea mai naturala si sanatoasa.
Cred ca intr-un fel ne meritam tratamentul: sunt prea putine mame care se informeaza si care pot sa isi sustina punctul de vedere in fata tuturor "sfaturilor" cu care sunt bombardate.
Din aceste considerente pot spune ca inteleg motivele mamei care a luat totul in mainile ei . Din punct de vedere al riscului medical presupus, nu o inteleg.
Si admir si felul asiduu in care aceasta mama a pregatit momentul nasterii (sunt detalii utile si ptr noi in revista). Aceasta este opinia mea, eu nu incerc sa contrazic pe nimeni, ci doar sa subliniez unele aspecte , poate uitate atunci cand este catalogata drept nebuna si inconstienta.
Cori
![[gravi]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/gravida.gif)
29+ cu
![[fetita]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/fetita.gif)
Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.