Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

O romanca a nascut acasa de 2X!!


123 raspunsuri la acest subiect

#11
paulush

paulush

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 237 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 04:16

"doar pentru ca nu vrei sa nasti cum iti spun altii"...



Lapsusurile verbale sunt splendide...





asa a fost



poze



mes p’tits riens



#12
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 10:31

Citat:
citat din mesajul lui paulush
"doar pentru ca nu vrei sa nasti cum iti spun altii"...Lapsusurile verbale sunt splendide...asa a fostpozemes p’tits riens
Elaboreaza.***Fur is for petting**http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.rowww.accesoriisihaine.blogspot.com

#13
doula

doula

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 755 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 13:41

Citat:
citat din mesajul lui zozela
[asia]O mama curajoasa,a nascut acasa de 2 ori!Felicitari!! Ceva din reportajul de azi de pe Acasa tv,m-a facut sa cred ca mamica e de-a noastra.Ma insel?!Eu una as vrea sa ii ajut in demersurile lor si sunt sigura ca nu-s singura!
Mamica lui Mihai si cu [fetita] la purtator!
Iti multumesc din suflet pentru aceasta postare! Si eu asi dori sa fiu alaturi de ei in demersurile lor. Daca Ana Maita citeste aceste randuri (sau cineva care ii cunoaste) asi dori sa pot lua legatura cu ea. Femeie are dreptul sa aleaga unde sa nasca si cum sa nasca - incercati sa respectati acest lucru. [asia][flo]AndreeaMAGIC: The smell of your newborn baby, the feeling of being a mother, the realization that you- yes you- have the power and awesome opportunity to shape a life of a human being full of potential and unlimited possibility - WOW consider the possibilities! ~ Tracy Wilson "I wanted you before you were born. I loved you when you were born, I saw your face and I knew that I was in love. Before you were an hour old, I knew I would die for you. To this day, I will. This is the miracle of life." Feminitate - trup si suflet de femeie

#14
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 15:31

Pai se pare ca nu prea are din moment ce legal nu au voie doctorii si moasele sa asiste nasteri acasa, nu?
Mai ales cand te gandesti ca se pot intampla o multime de evenimente neplacute care pot pune in pericol viata mamei si a copilului.
Sa nasti neasistata si fara sa ai posibilitatea de a interveni in cazul incare ceva merge rau mi se pare inconstienta crasa.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com



#15
doula

doula

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 755 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 16:13

Este o mare diferenta in ceea ce "ofera" legea tarii si dreptul femeii de a alege unde si cum sa nasca. Chiar trebuie sa fie o lege care sa ii asigure femeii respectul pe care il merita ? Sau dreptul de a alege? Nu cred. Romania va trebui sa faca schimbari si in acest domeniu pentru a fi in rand cu lumea - mai ales ca isi doreste sa faca parte din EU.

In legatura cu evenimentele neplacute ai dreptate - se pot intampla o gramada de lucruri nedorite. Dar aceste lucruri se pot intampla si in spitale. Si aceste lucruri se intampla in spitale in cele mai multe cazuri datorita "ingrijirilor" medicale speciale. Dar spitalul este posibilitatea cunoscuta, nasterea acasa nu. In spital este usor sa arunci responsabilitatea pe umerii cadrelor medicale, acasa singura responsabila esti tu.



Ca o paranteza.....Cand o femeie alege sa nasca in spital si se intampla ceva rau unei ei sau bebelusului ei sarim pe cadrele medicale, pentru lipsa de omenire si responsabilitate si etc. Si aceste lucruri se intampla mult mai des decat avem noi curajul sa marturisim sau sa recunoastem. Daca o femeie alege sa nasca acasa si se intampla ceva vom sarim pe ea ca doar o merita inconstienta.....





Aceasta mama (si multe multe altele) a ales aceasta optiune in cunostinta de cauza - articolul din revista Unica arata acest lucru mult mai detaliat decat articolul din EVZ sau emisiunea de pe Acasa. Si-a asumat responsabilitatea alegerilor ei. A avut curajul sa aleaga ceea ce crezut ca e cel mai bun lucru pentru ea si pentru copiii ei.

Am fost invatati sa credem ca sarcina si nasterea reprezinta un proces nesanatos, plin de complicatii si nenorociri. Daca intr-adevar doresti sa afli mai multe citeste, intereseaza-te, intreaba-te si ai sa vezi ca nu e chiar asa.



Oricum nasterea acasa (asistata sau neasistata) nu se potriveste oricui. Nu toate femeile ar trebui sa nasca acasa (nici macar in cazul in care sunt perfect sanatoase cu o sarcina perfecta). Cine se simte in siguranta in spital sa nasca in spital. Cine se simte in siguranta acasa sa nasca acasa. Ca in Ro nu exista aceasta posibilitate de a alege arata doar cat e de inapoiata. Nimic altceva.



Apropo. Chiar ti se par spitalele romanesti atat de sigure???





[flo]Andreea



MAGIC: The smell of your newborn baby, the feeling of being a mother, the realization that you- yes you- have the power and awesome opportunity to shape a life of a human being full of potential and unlimited possibility - WOW consider the possibilities! ~ Tracy Wilson



"I wanted you before you were born. I loved you when you were born, I saw your face and I knew that I was in love. Before you were an hour old, I knew I would die for you. To this day, I will. This is the miracle of life."



Feminitate - trup si suflet de femeie





#16
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 16:18

Nu cred ca alegerea o priveste doar pe ea-intrucat nu este doar ea expusa. Rationamentul vostru este corect daca nu ar fi implicati si niste bebelusi.

totusi este vorba de un copil nenascut, care are drepturi in tara asta: dreptul de a-i fi asistata nasterea de niste specialisti. Ca e doctor,moasa, etc -oameni cu experienta in ale nasterii, care stiu cum sa reactioneze si ce sa faca.

Am cam depasit de mult etapa de nascut in camp, din pacate unii inteleg gresit "dreptul de a alege" si considera ca au drept absolut nu numai asupra lor, ci si asupra copiilor lor.

#17
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 16:28

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia
Nu cred ca alegerea o priveste doar pe ea-intrucat nu este doar ea expusa. Rationamentul vostru este corect daca nu ar fi implicati si niste bebelusi.
exact!parerea mea e ca a avut noroc, dar nu-i cazul sa-l forteze.@

#18
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 16:37

Si eu cred ca a avut noroc, foarte bine ca a avut noroc, sa fie cu totii sanatosi si sa-i traiasca![flo]

Problema este ca aceasta experienta este felicitata si recomandata altora - sunt curioasa care dintre noi si-ar ierta vreodata o alegere de acest fel daca bebelusul ar fi patit ceva la nastere, ceva ce in conditii unei nasteri intraspitalicesti sau asistata de specialist s-ar fi evitat cu succes.

#19
alinushca

alinushca

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.323 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 17:12

exista parerea cadrelor medicale pe de o parte, care in majoritatea lor absoluta nu vor sa faca absolut nici o schimbare in mentalitate si in practica, sa nu cumva sa isi piarda din cascaval, si mentalitatea femeilor pe de cealalta parte, care vad ca in alte tari se poate naste cu mult mai civilizat (fie acasa, fie la spital) si spera (bata-le vina!!) ca intr-o zi se va normaliza si la noi situatia. e clar ca dialog intre cele 2 parti nu prea exista. se vede si pe un amarat de forum chestia asta...





Mami de [avion] (28.10.2008) si [gravi] bb2 22+ [baietel]

#20
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 14 iulie 2010 - 17:23

Diferenta este ca specialista in IT e specialista doar in domeniul ei , dpdv medical nu are aceeasi capacitate ca si un om pregatit in acest sens.
sau ai impresia ca e totuna sa nasti acasa si sa ai o hemoragie sau sa nasti la spital si sa ai una? Il si vad pe sot varandu-si mana in uter si facand masaj extern pe pumnul lui.[alcool]

Chestia importanta ete ca pana se fac aceste schimbari in legislatia din tara mai trebuie sa te si gandesti la copilul ala care se naste , nu doar la comfortul tau psihic.
Si diferenta este ca in alte tari nasti ASISTATA DE O MOASA, adica cineva cu pregatire, nu stai acasa sperand ca iese totul bine.
E dovada de iresponsabilitate, nu e nimic de laudat.
Si nu e de laudat nici ce face proaspata mamica, spun asta pt. ca si eu gandeam la fe: au nascut atatea femei acasa de-a lungul timpului , ce-i mare lucru sa nasti singura? Asta pana cand am avut stagii la gineco si am facut garzi pe acolo si am vazut ca e mare lucru totusi.
ca femeia pe care am asistat-o eu era la a treia nastere si totusi strangea picioarele de era sa-si striveasca propriul copil in bazin , ca in momentul in care am scos copilul ea striga ca nu mai poate, ca desi era la a treia nastere i s-a rupt perineul samd.

Intr-o tara in care 80% din populatie habar n-are sa acorde primul ajutor e lipsa de responsabilitate sa faci reclama si sa apari prin ziare ca ai nascut singura si ca ai avut norocul sa nu apara complicatii.
Nu toate au norocul asta, iar cele care vor alege confortul de acasa in detrimentul sigurantei copilului vor plange amarnic.
sa dea Dumnezeu sa nu se intample asta nimanui.

E o ruleta ruseasca.

Alinushca, in tarile alea nasti asistata acasa, nu de capul tau. Si nu medicii avizi dupa cascaval hotarasca asta asta ca nu ei fac legislatia.
Sunt curioasa ce spuneai daca era un medic de acord sa isi asiste prietena acasa si i se intampla ceva ei/copilului.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -