Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

@ construit CASA ! ( 13 )


301 raspunsuri la acest subiect

#281
MadalinaM

MadalinaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 445 mesaje

Postat 28 octombrie 2011 - 18:59

Am dat o cautare "var peste lavabil" pe Google. Sunt cateva sfaturi, inclusiv pe softpedia. Am obosit numai cand a explicat cate tb facute inainte de lavabil.
Daca e asa cum scrie acolo si voi vreti sa varuiti doar pentru iarna asta si apoi veti renova/demola, nu are rost sa te chinui. E doar o impresie ca se da mai usor cu lavabil.
Eu si sotul meu am fost nevoiti sa zugravim o camera "pe repede inainte". Tot asa, fara experienta. In 2 ore a fost gata. Am cumparat 2 bidinele(recom de vanzatoare ca ar fi mai bune, si asa a fost, nu a curs varul din ele, erau un pic mai scumpe, deci cred ca asta e criteriul) varul l-am luat gata stins si gata. Daca, dupa prima mana nu e ff bine, mai dati o data, inseamna ca nu a fost varuit demult. Trebuie dat intr-o singura directie, noi am dat de sus in jos, si trebuie varuit la lumina zilei, pe cat posibil. Pe jos, pt siguranta puneti ceva hartii.
SPOR!
p.s.
nu te gandi ca dai banii aiurea pe bidinele[:D]
Sunte bune la casa omului, primavara vei varui pomii[olala]


#282
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 28 octombrie 2011 - 19:38

Multumesc Madalina. Am vazut si eu [:)]
Sotul meu zice ca e periculos varul pt copil? Da de unde stie el nu' zice [:-@]
Ca eu asta nu prea imi vine sa cred...adica cati copii din lumea asta au in casa lavabil nu stiu de care...in fine
Nici timp prea mult nu avem la dispozitie si nici macar un an nu pastram varuiala. Vreau doar sa numai puta acolo!

#283
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 31 octombrie 2011 - 12:36

"Var lavabil" nu exista. Este o denumire data vopselei lavabile de interior sau exterior, atunci cand a intrat pe piata noastra.

Varul (stins sau nestins) este ala care-l dadeau pe pereti bunicii nostri cu bidineaua inainte de Paste in fiecare an; culoarea este proaspata, varul dezinfecteaza, este un material absorbant (peretii respira), este sanatate curata. Dar nu e lavabil (e un calcar), se ia pe haine (daca nu pui niste aracet in el, dar isi pierde din calitati) si este periculos (in fine, cam mult spus...) pentru ochi, piele, atunci cand il dai cu bidineaua; dupa ce se usuca, nu mai sunt probleme.

Vopseaua lavabila de pereti este altceva, nu e ruda cu varul in nici o directie; se poate aplica in general peste orice, mai putin pe huma (dar si acolo se fac mici trucuri sa nu cureti huma). In orice caz, pe un perete varuit se poate aplica vopsea lavabila, cu un trafalet, in doua straturi, dupa ce s-a dat o mana de amorsa, tot cu trafaletul. E simplu.



Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#284
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 31 octombrie 2011 - 21:48

Multumesc Rufus. Intre timp am tot cercetat noi problema asa ...[:)] si am vazut si noi ca varul este chiar bun. Ne-am hotarat pt var simplul, mai de calitate(aici mai cercetam)pt ca nu vrem sa tinem varuiala asta o vesnicie. Curat sa fie.


#285
onitza

onitza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.020 mesaje

Postat 19 noiembrie 2011 - 09:50

Revin cu vesti bune si mai putin bune: casa e ridicata, au tencuit exteriorul, mai au de dat culoare. Ieri am innebunit cand am fost la casa si am vazut cum au turnat shapa (fara panza aceea sau macar niste cartoane puse la colturi sa nu se infiltreze apa din shapa pe pereti...lucru care s-a si intamplat [q] si acum sunt peretii umezi cam un metru de jos in sus....ni se dadeau sfaturi sa aducem sursa de caldura ca sa se usuce mai repede, dar n=avem tras nici gaze nici curent....m-am ratoit la ei ca mai bine erau ei atenti sa toarne cum trebuie shapa [bang]. Pretii erau gletuiti si sa ii vezi umezi , turbezi. CIneva ne=a sfatuit ca e in regula sa punem gresia si faianata pe peretii umezi de la shapa, ca oricum ei se umezesc un pic atunci cand se apuca de lipit gresia si faianata. Va rog mult, voi ce stiti,e ok ??? Sau se poate intampla sa apara mucegai, igrasie daca lasam sa puna gresia si faianta pe peretii uzi de la shapa? Am inteles ca dureaza cam 3 saptamani sa se usuce....intre timp in interior nu prea mai ai ce face cu peretii astia :(((((
Alta problema de care ne lovim este bransarea la cele doua utilitati, gaze si curent. Nu mai vorbim de preturile usturatoare (incercam sa apelam la o firma care sa se ocupe de tot) ci de faptul ca ni s-a spus cat dureaza sa tragem gazele: 4-5 luni la bransament nou si ca nu se mai accepta cererile dupa 15 noiembrie, ci abia dupa 15 martie, ca iarna nu ti-ar da voie sa tragi gaze, asa e??????????????? ASta mi se pare cea mai arzatoare problema, pt ca e jale pt noi, ar insemna sa platim si chiria si rata la casa inca cel putin 6 luni de acum inaine, in ideea in care noi speram sa ne mutam undeva la sf lui ianurie sau inceput de februarie. Voi ce stiti, asa e, atat de mult dureaza bransarea la gaze??
????????? Astazi o sa sunam un nene care se ocupa de asa ceva, ieri nu l-am gasit acasa, si informatiile de mai sus ni le-a comunicat sotia dansului. Dar imi puteti recomanda si mie o firma serioasa (sa nu sara calul cu pretul si sa se mishte cu talent) pentru bransare gaze si curent? Ce sa va spun, suntem f suparati ca am mai inceercat pana acum sa luam legatura cu o persoana pt gaze si ne-a trimis oferta, apoi sotul meu l-a sunat sa il intrebe ce intra clar in banii aceea, sa stim daca e inclus tot sau ne va mai cere bani pe parcurs si a fost irascibil ca sotul a indraznit sa ii ceara socoteala si sa il puna pe el sa justifice oferta...n-am ponmenit asa ceva!!!! SI apoi a ajuns dansul la concluzia ca nu poate lucra cu noi ca avem impresia ca toata lumea vrea sa ne jecmaneasca de bani! Adica eu sa iti dau pe putin 5000 ron iar tu sa nu imi spui si mie pe ce dau banii?????? Incredibil! In fine, imi cer scuze pentru atatea detalii:D dar simteam nevoia sa vb cu cineva si poate va facetei un picut de timp sa imi raspundeti si mie cu mii de multumiri in avans, ca de fiecare data am primit raspuns, si ce bine a fost!!!!!:)
A, pentru usa exterioara am optat pentru usa PVC, can do aduce sapt viitoare o sa mai pun poze cu casa.

Astept parerile si sfaturile voastre cu interes!

Multumesc!

Ioana

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana [9cer], mami fericita de [bonjovi] Paul Constantin (28.11.2004) si [copil] Daniel Alexandru (10.02.2010)

#286
ch_dana

ch_dana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.546 mesaje

Postat 19 noiembrie 2011 - 13:09

Onitza, din pacate nu am sa-ti dau vesti bune: atat la gaze, cat si la curent NU iti alegi tu firma, ci ti le repartizeaza GDF respectiv Enel (daca esti in Bucuresti, cel putin asa s-a intamplat la noi).



Curent: noroc ca mi-a dat un "pont" o casiera de la Enel (care cred ca avea procent[:D]) cine lucreaza pe strada noastra. Omul era in "retea", cunostea lumea si tot a durat ceva...noroc ca noi aveam tablou de organizare de santier. Sa nu uit: Enel-ul nu-ti da aprobare de bransament definitv pana nu ai procesul-verbal de receptie finala al casei de la Primarie, noi era sa ramanem fara curent din cauza asta (expira avizul de racordare pt. organizare de santier si aia de la Primarie nu mai dadeau odata PV...)



GDF (gaze): am facut "sant" pana la sediul lor de cate drumuri am facut [bang], mi-au dat firma, aia s-a ocupat de tot, doar ca nu stiu de ce, primul dosar depus il respinsese GDF-ul...daca nu stateam "calare" pe ei cu telefonul habar n-aveam ! Bref, demersurile au inceput in martie si de abia pe 30 august au montat contorul !! Nu mai spun ca ala de la GDF a uitat sa ma bage in sistem, eu gaze consumam, dar nu emiteau factura...de abia in februarie anul asta am reusit sa "exist" ca si client GDF ! Ca la nebuni...[alcool]



Ce am scris eu a fost valabil pt. anul 2010, sector 2. Poate tu ai mai multa bafta...



http://www.enel.ro/c...niti_client.htm



http://www.gdfsuez-e...eveniti-client/



Dana & [bb] Amelia (21.06.2011)

#287
kim222

kim222

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.381 mesaje

Postat 19 noiembrie 2011 - 18:25

La gaze daca cunosti pe cineva "mai sus" dureaza 2 zile daca nu 4-5 luni pana primesti aprobarea. Vine un tehnician pe teren iti da solutia dupa care tu alegi o firma agreata de ei (exista o lita) . Noi am luat vreo 4 oferte..A costat 6000 ron bransamentul de la vecin pana in casa (aproximativ 50 ml )plus taxa 1200 ron (cand semnezi contractul) ,plus aproximativ 300 ron (cand iti vine prima factura..tot o taxa nu mai retin ce reprezinta).

edit :bransamentul este subteran , cu sant sapat de noi (daca alegi varianta sa sape ei sant te costa muuult mai mult). Banii au inclus si materialele folosite dar fara firida/contorul de la poarta care a mai fost vreo 200 ron.

#288
onitza

onitza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.020 mesaje

Postat 19 noiembrie 2011 - 21:17

Multumesc pentru raspunsuri Dana, Kim. [flo]
Ni s-a spus de cineva de la Enel ca nu putem sa ne bransam daca nu avem receptia casei facuta, de aceea nu am inceput demersurile pana acum. Pai daca alerg personal sa rezolv treaba, dureaza 4-5 luni, daca apelez la o firma sa alerge pt mine dureaza tot 4-5 luni plus mai multi bani. La mine e urgent, nu cunosc pe nimeni "sus-pus" la gaze [q] si de aceea am vrut sa apelez la o firma. Pt curent, gasisem pe un tip de varsta noastra in jur de 30 de ani care are firma si parea fashnet, ne-a spus ca spera ca pana la sf lui ianuarie sa fie curentul tras. Dar ce ma fac cu gazele??? Ca nu ma tine buzunarul si rate si chirii platite pt 4-5 luni cat dureaza pana sunt trase si gazele. [alcool]

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana [9cer], mami fericita de [bonjovi] Paul Constantin (28.11.2004) si [copil] Daniel Alexandru (10.02.2010)

#289
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 19 noiembrie 2011 - 22:25

Citat:
citat din mesajul lui onitza

Ieri am innebunit cand am fost la casa si am vazut cum au turnat shapa (fara panza aceea sau macar niste cartoane puse la colturi sa nu se infiltreze apa din shapa pe pereti...lucru care s-a si intamplat [q] si acum sunt peretii umezi cam un metru de jos in sus....ni se dadeau sfaturi sa aducem sursa de caldura ca sa se usuce mai repede, dar n=avem tras nici gaze nici curent....m-am ratoit la ei ca mai bine erau ei atenti sa toarne cum trebuie shapa [bang]. Pretii erau gletuiti si sa ii vezi umezi , turbezi. CIneva ne=a sfatuit ca e in regula sa punem gresia si faianata pe peretii umezi de la shapa, ca oricum ei se umezesc un pic atunci cand se apuca de lipit gresia si faianata. Va rog mult, voi ce stiti,e ok ???







Ca orice lucru, si constructia casei se face intr-un anumit fel. Nu-i nimeni vinovat ca tu vrei ca in noiembrie sa fie ca vara, adica sa ti se usuce totul ca la carte. Sigur ca trag peretii umezeala din sapa...ce crezi ca faceau cartoanele alea? Daca nu se urca pe pereti, unde pleca umezeala aia? Pleca asa, pe campie? Cine toarna sapa dupa ce gletuieste peretii?

Putintica rabdare, daca vrei calitate. Ratoitul nu usuca peretii.

Si da, poti monta faianta pe peretii umezi. Cu conditia sa le asiguri temperatura de zvantare. Nu le trebuie 30 de grade...macar 5-10 grade. Se usuca si la 0 grade, dar mai incolo. Norocul tau este ca-i uscaciune mare pe vremea asta. Daca era ploaie (ca o toamna normala) cedai nervos.



Rufus, Tora si iadele[foto] Retrospectiva 2008 Retrospectiva 2009 Retrospectiva 2010



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#290
ch_dana

ch_dana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.546 mesaje

Postat 20 noiembrie 2011 - 11:58

La Enel poti cere bransament temporar (zici ca e organizare de santier), iar pentru asta nu-ti trebuie receptia finala, ci doar cineva din "sistem", care sa stie sa "accelereze" dosarul.

Cu gazele, am avut bafta, conducta trece prin fata gardului...si tot ne-au cerut 1600 RON pt. 2m, de la conducta pana la contor. Lucrarea din curte (pana la centrala) a costat cam 4000 RON.

Dana & [bb] Amelia (21.06.2011)


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -