Arata bine! Tort Kiev (Kievskaia)
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Retete de TORTURI
Deschis de
Anda08
, iul 06 2010 13:09
100 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 24 septembrie 2010 - 14:57
#32
Postat 26 septembrie 2010 - 21:00
Am o reteta fffffffffffffff simpla si fffffffffffffffffffffff gustoasa de tort diplomat....daca intereseaza pe cineva
#33
Postat 26 septembrie 2010 - 21:52
eu, care sunt o afona in materie de torturi si imi place nespus de mult sa le mananc [pofta], sunt 100 % interesata de un tort pe care sa-l fac si eu .
asa ca te rog sa pui reteta. poate o iesi si de la mine un tort .
Mami [9cer]de Mihai siAlex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
asa ca te rog sa pui reteta. poate o iesi si de la mine un tort .
Mami [9cer]de Mihai siAlex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
#34
Postat 26 septembrie 2010 - 22:43
Cu siguranta acest tort va fi o reusita si pt tine chiar daca esti incepatoare madyrizi!
TORT DIPLOMAT
300 gr zahar (sau 350 pentru cei care prefera mai dulce)
se amesteca cu 4 linguri faina si un praf de sare si 4 oua
se adauga treptat 1 l lapte si se pune la foc mic mestecand sa nu se prinda.
8 plicuri de gelatina se pun la muiat, daca nu se inmoaie bine, se pune la foc ff mic cateva minute (2-3).
din 600 gr smantana + 6 plicuri zahar vanilat se face frisca.
dupa ce laptele s-a ingrosat se da la rece. cand este putin caldut se aduaga gelatina si apoi frisca. Se omogenizeaza f bine.
In vasul in care vrem sa facem tortul (rotund, patrat, tavi de chec, etc) turnam un strat de compozitie, apoi fructe mere, pere, piersici, struguri, ananas, kiwi, dupa preferinta, apoi iar un strat de crema, apoi un strat de piscoturi de sampanie, iar crema, iar fructe si ultimul stat cu crema.
Se da la rece pana a doua zi.
A doau zi se rastoarna usor pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.
Sper ca am fost suficient de explicita.
Pofta buna![pofta]
madyrizi sa-mi spui daca ti-a reusit
TORT DIPLOMAT
300 gr zahar (sau 350 pentru cei care prefera mai dulce)
se amesteca cu 4 linguri faina si un praf de sare si 4 oua
se adauga treptat 1 l lapte si se pune la foc mic mestecand sa nu se prinda.
8 plicuri de gelatina se pun la muiat, daca nu se inmoaie bine, se pune la foc ff mic cateva minute (2-3).
din 600 gr smantana + 6 plicuri zahar vanilat se face frisca.
dupa ce laptele s-a ingrosat se da la rece. cand este putin caldut se aduaga gelatina si apoi frisca. Se omogenizeaza f bine.
In vasul in care vrem sa facem tortul (rotund, patrat, tavi de chec, etc) turnam un strat de compozitie, apoi fructe mere, pere, piersici, struguri, ananas, kiwi, dupa preferinta, apoi iar un strat de crema, apoi un strat de piscoturi de sampanie, iar crema, iar fructe si ultimul stat cu crema.
Se da la rece pana a doua zi.
A doau zi se rastoarna usor pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.
Sper ca am fost suficient de explicita.
Pofta buna![pofta]
madyrizi sa-mi spui daca ti-a reusit
#35
Postat 27 septembrie 2010 - 12:52
madyrizi - daca faci tortul asteptam si niste poze. Sper sa-ti reuseasca. Succes!
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
#36
Postat 27 septembrie 2010 - 14:39
va promit ca imediat ce-l fac pun si poze.
pare usor dupa ce am studiat atent reteta.
sa nu ma intelegeti gresit, n-am facut nici un tort pana acum pentru ca m-am oprit la retete .
Mami [9cer]de Mihai siAlex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
pare usor dupa ce am studiat atent reteta.
sa nu ma intelegeti gresit, n-am facut nici un tort pana acum pentru ca m-am oprit la retete .
Mami [9cer]de Mihai siAlex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
#37
Postat 27 septembrie 2010 - 15:27
chiar ca vrem poze
suntem pofticioase toate
suntem pofticioase toate
#38
Postat 27 septembrie 2010 - 15:29
http://gourmandine.r...rturi/tiramisu/
acesta pare simplu ca nu mai coci blatul
trebuie sa ne iasa la incepatoare
acesta pare simplu ca nu mai coci blatul
trebuie sa ne iasa la incepatoare
#39
Postat 27 septembrie 2010 - 16:56
Anto,nu te supara pe mine,dar la cantitatile pe care le spui tu pentru diplomat,8 plicuri de gelatina,adica 80 de gr este enoorm.Nu iese tare ca piatra?Plus ca mai pui si 4 linguri de faina in compozitie.Cum e consistenta,nu e prea gumos?
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
#40
Postat 27 septembrie 2010 - 17:02
Madalina,nucile le-am macinat si le-am amestecat in compozitia de pandispan.A iesit un blat subtirel,cat sa simti ca e acolo.
Compozitia e clasica,4 oua batute cu 250 gr zahar,adaugi apoi 400 ml lapte dulce,si le pui la bain marie pana se ingroasa compozitia,se face o ciulama.Bati 500 ml frisca lichida,incorporezi crema de mai sus in ea,apoi adaugi ce vrei,nuci prajite si macinate,fulgi de ciocolata,fulgi de cocos,fructe pasate,ce vrei tu.Pui in tava blatul,adaugi compozitia si pui la congelator 3 ore.Cred ca am o poza cu o felie de la tortul meu,o s-o aut si o s-o urc pe webshots.
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Compozitia e clasica,4 oua batute cu 250 gr zahar,adaugi apoi 400 ml lapte dulce,si le pui la bain marie pana se ingroasa compozitia,se face o ciulama.Bati 500 ml frisca lichida,incorporezi crema de mai sus in ea,apoi adaugi ce vrei,nuci prajite si macinate,fulgi de ciocolata,fulgi de cocos,fructe pasate,ce vrei tu.Pui in tava blatul,adaugi compozitia si pui la congelator 3 ore.Cred ca am o poza cu o felie de la tortul meu,o s-o aut si o s-o urc pe webshots.
"La vita e bella"
Explore Romania
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea