Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Retete de TORTURI


100 raspunsuri la acest subiect

#21
valentinag

valentinag

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.905 mesaje

Postat 24 august 2010 - 22:29

Anda,blatul e un pandispan in care eu am pus si ceva nuci.

Inghetata o fac din oua,zahar si lapte amestecate,puse pe fos pana se face ca o ciulama,lasata la racit si apoi amestecata cu frisca batuta.Jumatate din compozitie am amestecat-o cu nuca de cocos si jumatate cu ciocolata taiata marunt.Daca vrei,poti s-o si topesti,s-o amesteci in compozitie.

Noua ne place foarte mult Triple mousse de cioco,e super bun si nu este gretos deloc.



"La vita e bella"

Explore Romania



Bijuterii hand made

De mancare

Dulciuri

Din gradina mea
  • 0

#22
MadalinaM

MadalinaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 445 mesaje

Postat 25 august 2010 - 14:10

Valentina, pare foarte simpla reteta ta, poti, te rog, sa spui si cantitatile? cremele astea le-ai folosit pt umplerea blatului cu nuci si ai pus la congelator sa iasa "tort de inghetata"? sau sint 2 lucruri diferite! Oricum spune, te rog, cantitatile pt crema facuta de tine
Multumesc!
  • 0

#23
ANAR

ANAR

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 72 mesaje

Postat 27 august 2010 - 12:09

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...[:I]
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!
  • 0

#24
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.771 mesaje

Postat 30 august 2010 - 19:57

petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...



Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake? [pup]



A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
  • 0

#25
luisa1983

luisa1983

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 694 mesaje

Postat 30 august 2010 - 23:31

Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...[:I]
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!

azi noapte nu prea am dormit de miorlaitul unei pisici (sunt cateva pe la bloc)azi, intorcandu-ma acasa am vazut-o , ea incerca sa-mi arate ceva...cand ce crezi ?! La o canalizare care nu prea este vizibila i-a cazut pisicuta (fica-sa)...ma mir cum de n-a observat nimeni...a durat ceva pana am reusit s-o scot de-acolo , m-a ajutat un copil mai sufletist ! In fine , a durat ceva ....lesinata de foame si murdara nu-ti spun!!!! Norocul nostru este ca a stat s-o curatam, nu ne-a zgariat pe niciunul...
Deci ,sa revenim!
cafea turceasca
Din cate stiu eu , cafeaua turceasca se face la ibric din arama , pe carbuni incinsi. Prima cafea turceasca pe care am baut-o a fost facuta de o turcoaica , Remzia(fosta colega de liceu a maica-mi,nu mai traieste nici ea ,nici sotul ei care pe vremea aceea se ocupa de un magazin .Dupa 89 , numele acestui magazin pentru multi dintre noi este chiar numele sotului ).Aceasta femeie a fiert apa cu zahar (dupa gust )si apoi a pus cafea de statea lingurita bat . Rezultatul o cafea foarte tare cu mult caimac.
Mi-a placut la vremea aceea!!! Cand am inceput sa consum cafea, in mod regulat (destul de tarziu, cred ca trecusem de 30 ani),am rugat-o pe maica-mea sa-i ceara secretul cafelei , sa o pot face si eu fara carbuni!!!! Fierbi apa cu zaharul, apoi adaugi cafea (la 1 ceasca , 1,5 lingurite cafea si focul sa fie foarte mic)si pui caimacul in fiecare ceasca , continui fierberea adaugand pt fiecare ceasca aceeasi cantitate de cafea, dupa ce este gata o lasi putin sa se linisteasca sau o limpezesti cu apa rece (cateva picaturi), rezultatul nu va fi prea departe de ceea ce am baut eu la acea turcoaica!Iar ceasca sa nu fie cana!!!Mi-am luat pe vremea aceea un ibric de arama dintr-un targ , il am si-acum dar este atat de frumos (este lucrat manual)ca mi-e mila sa-l stric pe focul de aragaz!
  • 0

#26
luisa1983

luisa1983

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 694 mesaje

Postat 31 august 2010 - 22:47


Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...[:I]
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!


Pricomigdale
4 oua – separi galbenusurile de albusuri
150 gr unt il freci spuma (pana scoti toata apa din el)
150 gr de nuci macinate
2 linguri cu varf de pesmet
Zahar vanilinat
Zahar pudra
Esenta de migdale (eu nu pun ,daca-ti place aroma poti pune cateva picaturi)

4 albusuri le bati spuma apoi adaugi 200 gr zahar pudra ,continui sa le bati(ai grija sa se topeasca tot zaharul), adaugi nuca macinata si pesmetul si freci in continuare+ cateva picaturi de esenta.
Intr-o tava ( eu pun hartie speciala pentru copt si unsa cu unt ), se aranjeaza gramajoare de coca ,rupte cu lingurita,la distanta intre ele si turtite putin.Dupa ce se coc (o culoare galbuie)le dezlipesti cu lama unui cutit cat sunt calde, daca se racesc este posibil sa se crape.
Se coc la foc mediu .

Crema:

Galbenusurile se freaca cu 6 pliculete de zahar vanilinat pana devine o crema spumoasa, adaugi o lingura plina de cacao si o lingurita de cafea, binenteles freci in continuare. Aceasta crema o adaugi peste untul frecat spuma (adaugi crema treptat, nu dintr-odata!!!! ).
Dupa ce s-au racit prigomigdalele , le intinzi pe masa si le acoperi pe toate cu putina crema (de mai sus). Iti spun asta pentru ca altfel risti sa nu-ti ajunga crema pentru toate bucatile,apoi le lipesti.

Eu in loc de cacao si cafea pun o lingura ,,sanatoasa” de ness.










  • 0

#27
petra

petra

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 783 mesaje

Postat 01 septembrie 2010 - 20:08

Citat:
citat din mesajul lui Anda08
petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake? [pup]A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
MA tenteaza sa incerc dar astept un eveniment pentru a face tortul![:D]La toti numai bine!
  • 0

#28
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.771 mesaje

Postat 09 septembrie 2010 - 21:18

Rapid si foarte simplu !!!



Tort cu gem de cirese si glazura



O zi buna in continuare!



A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
  • 0

#29
cosminiq

cosminiq

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.491 mesaje

Postat 10 septembrie 2010 - 14:45

Tort cu budinca de vanilie si fructe !

Ingrediente:

Blat:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina

Masurati totul cu aceeasi cana :)


Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 800 ml. lapte sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)

In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao

Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt.


Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul + 2 oua si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele:


Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)



Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte si praf de budinca (puteti inlocui laptele cu suc natural de fructe)
Se adauga zahar dupa gust:

Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:

Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor

Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie ,apoi se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri.


[pofta][pofta]

[si-eu]Mihaela,mami de ingeras Cosminiq[bonjovi][pup][hagi]
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
  • 0

#30
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.771 mesaje

Postat 16 septembrie 2010 - 20:41

Un alt tort / cheesecake racoritor ! [yum]



Cheesecake cu lamaie











O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
  • 0


Intrebari Panica

  • Test de sarcina

    codreanudg
    - Ieri, 23:04

  • Lichid amiotic mai mult

    Guest__* - Ieri, 18:33

  • Bebe 2 săptămâni

    adeeeee
    - Ieri, 16:56

  • Este pozitiv ?

    ValentinaAnghel
    - Ieri, 12:45

  • Secretie maro in saptamana 28

    deea.p.nicole
    - Ieri, 12:44

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • Ne pregatim

    A. Dumi
    - Ieri, 16:20

  • 29 weeks pregnant!

    annya33
    - Ieri, 11:38

  • Surpriza

    Adriana1302
    - Ieri, 11:29

  • Nasterea in spitalul de stat in Romania.

    Bold2017
    - Ieri, 11:04

  • A doua minune

    AdaliaF
    - Ieri, 00:59

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13