Saptamana trecuta am facut un tort de inghetata,blat de biscuite,inghetata de nuca de cocos,inghetata de cioco
"La vita e bella"
Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Retete de TORTURI
Deschis de
Anda08
, iul 06 2010 13:09
100 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 21 iulie 2010 - 17:39
#12
Postat 04 august 2010 - 21:38
Tort cu portocale si crema de branza
valentinag - care este reteta tortului de inghetata?
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
valentinag - care este reteta tortului de inghetata?
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
#13
Postat 06 august 2010 - 17:38
[quote]citat din mesajul lui Anda08
Pentru ca avem multe bucatarese pricepute pe aici, m-am gandit sa deschid un nou topic, special pentru torturi; Haideti sa adunam aici cele mai delicioase torturi pe care le facem.Chiar de curand am facut un tortulet cu ananas (din pacate a fost cam spontana ideea si nu am avut timp sa il prepar ca la carte) , cu blat din comert, compot de ananas, frisca si crema din mascarpone. Dar urmatorul pe care as vrea sa il incerc ar fi aceasta : Tort cu crema de ness si cocos Un alt Diplomat!!!!frisca lichida 500 mlIaurt Danone 400 gr (cutie mare )obisnuit (nu de baut) poate fi de capsuni sau caise50gr gelatina (este perfect daca gasiti vrac, nu la pliculete)zahar 8 linguri1 pachet piscoturi de sampanieo portocalafructe tocate marunt (ananas din compot,kiwi,visine)nu exagerati cu fructele , tortul se va lasa si-i pacat!!!!!1. mai intai tocati fructele si le puneti la scurs intr-o strecuratoare2.intr-un vas rotund sau dreptunghiular dar cu peretii inalti puneti rondele din portocala (curatata) si kiwi iar de jur imprejur piscoturi stropite cu lichidul din compotul de ananas.3.frisca se freaca foarte bine cu zaharul4.gelatina se topeste in putina apa (cam 3-4 linguri) pe foc si imediat se rastoarna peste iaurt (iaurtul sa fie intr-un vas mare ) in care veti rasturna frisca frecata apoi imediat se pun si fructele , se amesteca totul si se rastoarna in vasul in care ati aranjat piscoturile.5.deasupra acoperiti cu piscoturile ramase si puneti la frigider cel putin 4 ore. Facultativ puteti rade coaja de portocala si s-o puneti in compozitie.Incorporarea trebuie facuta rapid!Rasturnati tortul pe o farfurie si ornati cu frisca sau puteti sa-l serviti! Este gata!Pofta buna!
Pentru ca avem multe bucatarese pricepute pe aici, m-am gandit sa deschid un nou topic, special pentru torturi; Haideti sa adunam aici cele mai delicioase torturi pe care le facem.Chiar de curand am facut un tortulet cu ananas (din pacate a fost cam spontana ideea si nu am avut timp sa il prepar ca la carte) , cu blat din comert, compot de ananas, frisca si crema din mascarpone. Dar urmatorul pe care as vrea sa il incerc ar fi aceasta : Tort cu crema de ness si cocos Un alt Diplomat!!!!frisca lichida 500 mlIaurt Danone 400 gr (cutie mare )obisnuit (nu de baut) poate fi de capsuni sau caise50gr gelatina (este perfect daca gasiti vrac, nu la pliculete)zahar 8 linguri1 pachet piscoturi de sampanieo portocalafructe tocate marunt (ananas din compot,kiwi,visine)nu exagerati cu fructele , tortul se va lasa si-i pacat!!!!!1. mai intai tocati fructele si le puneti la scurs intr-o strecuratoare2.intr-un vas rotund sau dreptunghiular dar cu peretii inalti puneti rondele din portocala (curatata) si kiwi iar de jur imprejur piscoturi stropite cu lichidul din compotul de ananas.3.frisca se freaca foarte bine cu zaharul4.gelatina se topeste in putina apa (cam 3-4 linguri) pe foc si imediat se rastoarna peste iaurt (iaurtul sa fie intr-un vas mare ) in care veti rasturna frisca frecata apoi imediat se pun si fructele , se amesteca totul si se rastoarna in vasul in care ati aranjat piscoturile.5.deasupra acoperiti cu piscoturile ramase si puneti la frigider cel putin 4 ore. Facultativ puteti rade coaja de portocala si s-o puneti in compozitie.Incorporarea trebuie facuta rapid!Rasturnati tortul pe o farfurie si ornati cu frisca sau puteti sa-l serviti! Este gata!Pofta buna!
#14
Postat 10 august 2010 - 04:00
Citat: |
citat din mesajul lui Anda08 Impresionati-va oaspetii cu acest desert special. Arata profesional dar si foarte delicios!Tort impresionant de ciocolata[flo]P.S. Nu a mai pregatit nimeni torturi?A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin |
#15
Postat 10 august 2010 - 11:16
Citat: |
petra Trimis la: - 10/08/2010 : 02:00:12 Anda08, Ai facut tortul ? Poate ai o fotografie ? Te intreb pentru ca este destul de dificil de manevrat ciocolata aia calda de la ornare care de fapt este partea impresionanta a tortului. La toti numai bine! |
Si pe mine ma impresionat acest tort, la fel ca si tine, ciocolata ornata face totul...din pacate inca nu l-am facut, dar as vrea - singura problema este teama sa nu iasa bine. Daca are cineva curaj sa il faca inainte asteptam cu nerabdare fotografii si impresii
Saptamana care urmeaza am in plan un tort, dar nu stiu daca va fi chiar acesta; mai aveti voi sugestii?
A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
#16
Postat 11 august 2010 - 10:30
Am sa incerc macar sa fac ciocolata sa vad cum se lucreaza, eventual o pun pe o prajitura mai usor de facut !(vorbesc de ciocolata de la Tortul impresionant de ciocolata!)
La toti numai bine!
La toti numai bine!
#17
Postat 24 august 2010 - 11:54
Luisa1983, am incercat reteta ta de diplomat, l-am facut cu zmeura, a iesit minunat!
Foarte usoara crema, nu i s-a facut nimanui rau...
Merci!
Foarte usoara crema, nu i s-a facut nimanui rau...
Merci!
#18
Postat 24 august 2010 - 13:47
Citat: |
citat din mesajul lui petra Am sa incerc macar sa fac ciocolata sa vad cum se lucreaza, eventual o pun pe o prajitura mai usor de facut !(vorbesc de ciocolata de la Tortul impresionant de ciocolata!) La toti numai bine! |
Daca ai lucrat vreodata cu marzipan sau cu rolled fondant, e la fel. Invelisul de cioco se cheama si chocolate plastic.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
#19
Postat 24 august 2010 - 13:50
Torturi de ciocolata: http://www.andaoana....ocolate-cake-2/
E foarte bun, creatie proprie . Pentru tortul asta am primit premiu de creativitate de la asociatia cofetarilor europeni.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
E foarte bun, creatie proprie . Pentru tortul asta am primit premiu de creativitate de la asociatia cofetarilor europeni.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
#20
Postat 24 august 2010 - 18:13
Citat: |
citat din mesajul lui ANAR Luisa1983, am incercat reteta ta de diplomat, l-am facut cu zmeura, a iesit minunat! Foarte usoara crema, nu i s-a facut nimanui rau... Merci! |
Cu placere! Crema , nu are de ce sa i se faca rau cuiva daca respecti ceea ce-am scris !!!!Iaurt,frisca Hulala, simplu si deloc gretos!!!!Inseamna ca-ti place sa gatesti! Ma bucur ca ti-a placut, este intr-adevar foarte usor de facut ,foarte gustos si destul de aspectuos! O sa mai postez retete dar trebuie sa am timp si sa le scriu exact cum le fac eu (este mai greu pentru cine-i mai tanar sau nu obisnuieste sa stea in bucatarie ). Eu sunt putin mai pretentioasa in ceea ce priveste dulciurile iar cele pe care le fac sunt mai complicat de realizat! Pricomigdalele iti plac? ....umplute cu crema de ness ....[pofta] merg foarte bine cu o cafea amara... preferabil ,turceasca, la nisip!