Ok , iata aici
TORT DE MORCOV ( Carrot cake)
200 gr faina
jumatate lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
150 gr zahar brun ( cu cat zaharul e mai inchis cu atat mai bine)
3 oua
225 gr morcov ras
200 ml ulei ( unt topit)
50 gr alune sau nuca....optional ( eu prefer fara)
Se amesteca foarte bine faina (cernuta) cu scortisoara, bicarbonatulde sodiu, praful de copt si zaharul intr-un bol . Separat amestecam cele 3 oua cu uleiul/untul topit si apoi le incorcoporam in faina pregatita la inceput.
Adaugam morcovul si alunele/nuca amestecand foarte bine si apoi se toarna totul intr-o forma de tort deja tapetata.
Se baga la cuptorul incins ( 150 grd/ gaz 2) la foc mic pentru aproximativ o ora, o ora si 15 minute ( depinde de cuptor). Focul trebuie sa fie mic altfel se arde pe exterior si ramane necopt.
Dupa coacere se scoate si se lasa sa se raceasca pentru 10 minute dupa care il scoatem din forma.
Poate fi ornat cu martipan sau eu ii fac o crema de decor asa :
150 gr mascarpone
coaja de la o portocala medie si zeama
1 lingurita de esenta de vanilie si 125 grame zahar pudra
Bat bine branza mascarpone cu zeama si coaja de portocala , zaharul si esenta pana se face o crema grosuta. La inceput am pus treptat zeama de portocala si m-am oprit cand am crezut eu ca e tocmai buna de pus pe tort.
Dupa ce se raceste tortul, pun deasupra crema pregatita si il las la frigider aproximativ 3 ore .
Este preferatul fetelor mele si al meu...de fapt
[:D]
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
“Întelegerea trecutului ne determinã abilitatea cu care intelegem prezentul.”
SA LUPTAM IMPOTRIVA LOR
POZE FETE CUCUIETE
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...