Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

care dintre voi face ce i se potriveste?


42 raspunsuri la acest subiect

#31
danat

danat

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.292 mesaje

Postat 19 august 2010 - 11:30

Of, ce subiect sensibil pt mine...asa este, e MARE noroc sa faci ceea ce-ti place, sa simti ca fiecare zi se consuma cu mare placere!

Eu am facut Politehnica pe vremea lu ceausescu inceputa, am terminat-o na, in virtutea inertiei, cum vremurile dupa ´90 erau tulburi nu se stia ce va fi mai potrivit. Nu am profesat nici 5 min inginerie, ci am lucrat cel mai mult in marketing, vanzari, apoi events si pr.

O perioada mi-a placut mi se parea f incitant sa castig clienti noi, sa ating obiectivele, era un fel de challenge cu mine insami. DUpa un timp insa, vazand mutre tipice de sefi (romani) niciodata multumiti pe deplin, mi s-a cam acrit de domeniul asta, nemaiavand prea multe satisfactii. Si a venit emigrarea...



Dupa plecarea din tara, adica de vreo 2 ani, nu am mai lucrat(in primul rand din cauza barierei lingvistice).

Acum ca s-a potrivit asa, sa plecam, consider ca poate e momentul unei schimbari totale, si sa imi aleg ceva care realmente mi-ar face placere, si oscilez intre mai multe domenii:

- cosmetica, make-up...

- decoratiuni interioare

- ghid de romana pt Viena

"Problema" mea este si varsta, am sarit un pic de 40 si nu sti uce sanse mi se mai pot acorda intr-un domeniu cu totul nou, de ce sa nu fim realisti? :(

In timpul liber imi place sa pictez, asta realmente IMI PLACE si fac cu pasiune, am vandut ceva tablouri, dar castigurile sunt mici si nu constante, asa ca nu poti trai din asta.

Imi mai place fotografia, insa nu am studiat indeajuns sa o pot face la modul profi, si nu sunt sigura ca as putea castiga decent nici din asa ceva.

Ca atare, pt moment sunt intr-o mare ceatza.





_____________________________________________________________________



Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.





Hobby





#32
discordia

discordia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 540 mesaje

Postat 20 august 2010 - 15:52

Ha, ce subiect.

Ma alaturi si grupului care nu fac ce-mi place.
Am facut liceul de informatica, apoi ASE-ul si 4 ani de limbi straine, ultimul, adica al 5 lea an am abandonat.
Ei bine, acum lucrez intr-o puscarie si nu sunt nici la contabilitate, nici la compartimentul informatica. Lucrez intr-un birou care implica atat munca de teren (relationez cu detinutii), cat si cea de birou. Satisfactii? La inceput au fost materiale, dar acum nici alea nu mai sunt. Plus ca sunt expusa la tot felul de riscuri, inclusiv contactarea diferitelor boli, TBC e in floare in puscarii.

Daca stau sa ma gandesc mai bine, nici eu nu stiu ce as vrea sa fac cu adevarat. Dar sper ca intr-o zi sa descopar.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

#33
ZIZOU

ZIZOU

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 436 mesaje

Postat 20 august 2010 - 16:54

Da, fac ceea ce imi place si ceea ce mi-am dorit.

#34
stefany_p

stefany_p

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.768 mesaje

Postat 20 august 2010 - 23:15

No, si ce faci mai exact?
Eu am lucrat in HR...a fost asa si asa, acum incep colegiul de asistente medicale, asta simt ca vreau sa fac

#35
maru

maru

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.954 mesaje

Postat 20 august 2010 - 23:32

eu am fost invatatoare 18 ani in tara. Mi-a placut la nebunie, nu de la inceput, cam dupa vreo 2 generatii...
am emigrat si am zis ca profit si imi schimb cariera. La inceput am ajuns intr-un depozit de tuxedo de inchiriat si am facut control la hainele ce veneau de la spalatorie...Brrrr am crezut ca innebunesc, si dupa ce in aceeasi zi m-au promovat si apoi m-au laid off (un fel de concediere cu plata de salariu pe o perioada), am zis ca ma apuc de scoala. Sa intru tot in invatamant! ha!
Numai ca dupa ce am dat toate testele sa fiu admisa la colegiu, am primit un job in universitate, la inceput ca office assistant, apoi ca admin assistant (cred ca in tara e ceva de genul manager assistant? habar n-am). Pur si simplu coordonam toate hartiile profului, travelul lui, bani, interviuri, studenti, tot!
Apoi m-a mancat undeva ca zambilica si...m-am aruncat spre un job asemanator al SK la Toronto, si...desi imi place, tot oftez dupa universitate!

Emma Aida e inger[ruga]
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

#36
danutz

danutz

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 813 mesaje

Postat 25 august 2010 - 12:40

SuperMami si eu lucrez tot intr-o banca.

Mai bine zis lucrez in sist. bancar de 15 ani. Si nu m-am plictisit...inca. Imi place mult ceea ce fac, este adevarat ca in sistem e extrem de multa strictete, dar asta asa trebuie sa fie si nu e o piedica in a munci cu placere.

Am terminat ASE-ul, Comert-ul, specializare Turism. Nu am lucrat insa niciodata in turism, cu toate ca mi-ar fi placut, cred. Asa a fost sa fie, cand am terminat facultatea mi-am cautat un job cateva luni, nu am gasit nimic in turism, in schimb am gasit intr-o banca. Am pornit de jos, fara nici un fel de pile sau relatii si incet incet am crescut.

Nu m-am plafonat niciodata, am schimbat departamentele, am schimbat si bancile, am invatat tot timpul, am capatat experienta, am avansat pe scara ierarhica incet dar sigur. De 9 ani am functie de conducere, am fost ba director de sucursala, ba sef de birou, ba sef de departament si in tot acest timp am tot invatat; ba din propria experienta, ba la cursuri, seminarii, intalniri pe teme de specialitate.

Cred ca secretul de a progresa (si nu ma refer material) intr-un astfel de job este sa incerci tot timpul sa faci si altceva decat rutina zilnica. E greu dar nu imposibil. Ca sa intelegi mai bine dau un exemplu: In '97 lucram intr-o banca care atunci era de stat, in cea mai mare sucursala a lor, cu clientii, la dept. de tranzactii valutare. Job-ul meu era unul in care trebuia sa verific documentele pentru platile externe. Legislatia era stufoasa si extrem de interpretabila, dar intr-un an invatasem tot, in al doilea eram experta si deja ma plictiseam. Salariul era ok pt mine, eram singura pe vremea aia si-mi ajungea pt nevoile mele. Intr-o zi am vazut un anunt in ziar, o banca privata cauta un specialist in afaceri documentare, se cerea experienta si engleza la perfectie. Engleza mea era ceea ce invatasem la scoala, fara conversatie, fara termeni de specialitate, iar despre afaceri documentare aveam doar o vaga idee.

Am aplicat totusi pt job, m-au programat pt un test la engleza, noroc ca a fost scris,l-am trecut, m-au chemat la un interviu preliminar, am facut rost de publicatiile Camerei Int'l de Comert Paris si am inceput sa invat. La inceput stateam cu dictionarul langa mine si cautam unul din 3 cuvinte, apoi mi-am mai intrat in mana, totusi a fost extrem de greu fiindca nu aveam nici o experienta practica, iar ceea ce citeam era numai teorie. Interviul preliminar nu a fost cine stie ce, dar a urmat unul de specialitate, cu o comisie. Si ceea ce acumulasem in cele cateva luni de invatat se pare ca a fost de ajuns ca sa obtin job-ul. Am avut si bafta apoi, am avut parte de colegi si sefi minunati de la care am invatat mult.

Am scris povestea de mai sus fiindca am schimbat des specificul job-ului in anii urmatori de fiecare data privind un nou job ca o noua provocare. Am lucrat si pe operatiuni domestice si internationale, (o scurta perioada am facut si dealing) si pe credite si pe vanzari si pe consiliere clienti, am lucrat si pe retail si pe corporate, am facut si private banking, am fost avansata de mai multe ori, salariul in timp a tot crescut.

La un moment dat am inceput sa refuz unele pozitii, am refuzat sa mai lucrez in sucursala, am refuzat o pozitie de conducere care m-ar fi obligat la un program infernal, o alta care presupunea multe deplasari (asta dupa ce am nascut). Acum fac exact ce-mi place, nu e rutina nici macar o secunda, ma implic mult in training-ul oamenilor, am un talent natural pentru investigatii si-l folosesc si pe asta din plin in diverse spete, am acumulat experienta in lucrul cu clientii si asta ma ajuta sa ma descurc in situatii limita sau la reclamatii, proiecte sunt garla, legislatia se tot schimba...nu-mi ajunge timpul sa fac totul.

E stressant, e challenge e un consum mare de energie, dar sunt si satisfactii. Una din cele mai mari este sa vad cum unul din fostii mei subalterni capata la randul lui cate o pozitie de conducere, sau e avansat si vine sa-mi multumeasca fiindca si datorita mie a progresat si a invatat.

Am si hobby-uri care ma intregesc, zic eu, ca si om: imi place sa calatoresc, sa citesc, sa ascult muzica si sa merg la concerte, sa calaresc si sa fac sport. Calatoriile imi imbogatesc mintea si spiritul, le planuiesc de fiecare data ca pe niste aventuri, ma astept tot timpul sa aflu cate ceva din istoria, cultura, civilizatia prezenta si trecuta a locurilor si-mi place sa povestesc si altora. Locurile exotice ma atrag ca un magnet, in unele locuri am senzatii stranii de deja-vu, de parca in alta viata am mai fost pe acolo. Imi place sa si scriu, poate mai incolo o sa-mi scriu impresiile din calatorii, poate o sa le si public, cine stie!



Danutz, mami de Maria-sa Rares (14.12.2006)



fulguleti



#37
SuperMami_1

SuperMami_1

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.013 mesaje

Postat 26 august 2010 - 19:30

danutz, iti multumesc pentru sfaturi.

urmarindu-ti traiectoria carierei in sistemul bancar, imi dau seama ca esti un caz fericit si ma bucur de succesul tau![flo]



Albumele noastre

#38
Marina_1609

Marina_1609

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.971 mesaje

Postat 30 august 2010 - 00:55

eu am facut liceul cu profil umanist ca mai apoi , induplecata fiind de parinti ca matematica e chestie serioasa...am dat la ASE si am facut comert-turism...

si acum sunt graphic designer [:D] pt ca asta am simtit ca mi se potriveste.





----------------------------------------

Marina & [pis] ANA SOFIA 05.08.08

----------------------------------------



Mami Marina - Gospodina



Copil crescut din suc de morcovi





#39
Oliv75

Oliv75

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 274 mesaje

Postat 31 august 2010 - 22:25

buna,
eu am facut ASE-ul si lucrez in domeniul bancar. Mi-ar fi placut sa fac regie de film dar ai mei parinti nu m-au incurajat pentru ca nu facea parte din nomenclatorul de meserii al familiei[:D]


#40
Marina_1609

Marina_1609

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.971 mesaje

Postat 31 august 2010 - 23:16

ce ma enerveaza pe mine chestia asta cu "nu m-au lasat parintii"[bang]



mie imi bagau pe gat medicina ca asa e la moda in familia noastra....Dar nu se uitau la mine ca ma albeam si lesinam daca vedeam o julitura...Ziceau ca o sa ma obisnuiesc[:D]

Pana la urma am scapat de medicina dar tot cam ce au vrut ei am invatat... ca mai apoi sa mi se reproseze ca nu au vrut ei....[bang]



----------------------------------------

Marina & [pis] ANA SOFIA 05.08.08

----------------------------------------



Mami Marina - Gospodina



Copil crescut din suc de morcovi






Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Geanta bebeluÈ™ului

    Ioone
    - Astăzi, 15:25

  • Trimestrul III - morfologie

    Ralu31031992
    - Astăzi, 13:54

  • saptamana 24-28 test glucoza

    Ralu31031992
    - Astăzi, 13:44

  • Prom Dress Dos And Don'ts to Steal The Spotlight

    Ozma123
    - Astăzi, 11:01

  • Vitaminele în sarcină 💊

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -