Ruxij, si eu l-am overcooked fata de reteta. Acolo zicea sa-l tii 10 min. la cuptor, eu l-am lasat vreo juma' de ora. L-am probat dupa zece minute, era beton!
Macrina, nu stiu daca am scris aici retete de brussels sprouts, dar am vreo doua incercate care mie mi-au placut. Le caut miine si le scriu daca vrei.
Lume multa, oameni putini
Americancele gatesc - 8
Deschis de
CamiM
, apr 01 2009 23:44
237 raspunsuri la acest subiect
#21
Postat 06 aprilie 2009 - 06:53
#22
Postat 06 aprilie 2009 - 08:16
Asparagusul verde eu il fac pe grill Il frec cu ulei de masline si sare+piper si trosc pe grill. Torn de vreo doua ori sucul inapoi si cu putina apa. Copii nu-l mananca.
Mai e si asparagus alb. Este mai putin aspru la gust si mai moale. Acela il curat ca pe morcovi. Dar chiar atent si il fierb cat sa fie moale. Il pun cu sos vinaigrette simplu : lamaie +o lingurita de mustar +sare+piper... e si acesta e rontait de copii. Are un gust ff. bun si se topeste in gura.
Mai e si asparagus alb. Este mai putin aspru la gust si mai moale. Acela il curat ca pe morcovi. Dar chiar atent si il fierb cat sa fie moale. Il pun cu sos vinaigrette simplu : lamaie +o lingurita de mustar +sare+piper... e si acesta e rontait de copii. Are un gust ff. bun si se topeste in gura.
#23
Postat 06 aprilie 2009 - 10:04
Mersi Ramona
Despre asparagus stiu ca se spune ca trebuie gatit foarte repede, pus in ulei, intors, scos.
Despre asparagus stiu ca se spune ca trebuie gatit foarte repede, pus in ulei, intors, scos.
#24
Postat 06 aprilie 2009 - 20:42
Macrina, asta mi-a placut cel mai mult:
brussels sprouts cu usturoi si pancetta
1/2 kg brussels sprouts, curatate si taiate in jumatate (sau sferturi, daca sint mai mari)
100g pancetta, maruntita bine
un catel de usturoi, pisat bine
1/2 lingura ulei de masline
1/4 cana apa
Incalzesti cuptorul (230C)
Amesteci toate ingredientele (mai putin apa) si le pui intr-o tava. Le pui in cuptor (tava sa fie mai sus de jumatate) si le lasi cam jumatate de ora. Cam dupa 15 minute amesteci putin in tava.
Apa se adauga la sfirsit, apoi amesteci bine sa dezlipesti tot ce s-a prins de tava.
Poti sa faci simplu, fara pancetta dar mi s-a parut ca a ajutat mult la gustul final.
Mai am o varianta cu fasole, cirnati si sos de mustar. Buna si aia, daca vrei o scriu mai tirziu ca acum fuc sa iau fata de la gradi.
Lume multa, oameni putini
brussels sprouts cu usturoi si pancetta
1/2 kg brussels sprouts, curatate si taiate in jumatate (sau sferturi, daca sint mai mari)
100g pancetta, maruntita bine
un catel de usturoi, pisat bine
1/2 lingura ulei de masline
1/4 cana apa
Incalzesti cuptorul (230C)
Amesteci toate ingredientele (mai putin apa) si le pui intr-o tava. Le pui in cuptor (tava sa fie mai sus de jumatate) si le lasi cam jumatate de ora. Cam dupa 15 minute amesteci putin in tava.
Apa se adauga la sfirsit, apoi amesteci bine sa dezlipesti tot ce s-a prins de tava.
Poti sa faci simplu, fara pancetta dar mi s-a parut ca a ajutat mult la gustul final.
Mai am o varianta cu fasole, cirnati si sos de mustar. Buna si aia, daca vrei o scriu mai tirziu ca acum fuc sa iau fata de la gradi.
Lume multa, oameni putini
#25
Postat 06 aprilie 2009 - 23:25
Pancetta?
Nu vreau cu carnati, suntem la post..
Multumesc, pana la urma o fi bun la ceva, are vitamine?
Nu vreau cu carnati, suntem la post..
Multumesc, pana la urma o fi bun la ceva, are vitamine?
#26
Postat 07 aprilie 2009 - 00:27
E foarte bun, in cazul asta scoti pancetta ca merge foarte bine si asa. E o sunca italieneasca, ma gindesc ca se gaseste si in magazinele din Romania.
Lume multa, oameni putini
Lume multa, oameni putini
#27
Postat 08 aprilie 2009 - 06:31
Bine v-am gasit Americancelor!Azi am gatit si eu o ciorba de orez si snitle cu cartofi prajiti.[:D]Va pup pe toate,si va doresc noapte buna.
#28
Postat 09 aprilie 2009 - 01:53
Citat: |
citat din mesajul lui PARADISE Bine v-am gasit Americancelor!Azi am gatit si eu o ciorba de orez si snitle cu cartofi prajiti.[:D]Va pup pe toate,si va doresc noapte buna. |
Bine ai venit la subiectul noastru de la bucatarie!
Ciorba de orez?????...cum este asta?
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.web...ser/CRISMIR1001
http://community.web...user/CRISMIR100
#29
Postat 10 aprilie 2009 - 22:59
eu ieri am facut meatballs din lamb intr-un sos de rosii cu iaurt si curry si-am mai facut carrot cake dar in forma de paine si cu chocolate chips inauntru (asa mananca si philip legume :)). pt sot, garnitura orez jasmine si pt mine conopida fiarta. f bun.
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
#30
Postat 11 aprilie 2009 - 00:31
Bine ai venit Paradise!
Andreea, yum!
Hilde, am cumparat si eu menta ca doar-doar o fi cum trebe' holticultorul ala, dar nimic! Anyway, m-am ales cu o menta frumoasa.
Pentru ca n-am mai scapat de curcanul ala afumat, ieri am facut o salata cu boabe de fasole, porumb, rosii, ceapa, ardei. Am amestecat red wine vinegar cu suc de lamiie, minced garlic si ulei de masline si am turnat peste.
In farfurie am amestecat si niste frunze de salata, mie mi-am presarat frunze de menta. Yummy si rapid.
Lume multa, oameni putini
Andreea, yum!
Hilde, am cumparat si eu menta ca doar-doar o fi cum trebe' holticultorul ala, dar nimic! Anyway, m-am ales cu o menta frumoasa.
Pentru ca n-am mai scapat de curcanul ala afumat, ieri am facut o salata cu boabe de fasole, porumb, rosii, ceapa, ardei. Am amestecat red wine vinegar cu suc de lamiie, minced garlic si ulei de masline si am turnat peste.
In farfurie am amestecat si niste frunze de salata, mie mi-am presarat frunze de menta. Yummy si rapid.
Lume multa, oameni putini