Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

fara religie


57 raspunsuri la acest subiect

#31
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.651 mesaje

Postat 21 aprilie 2009 - 17:23

Buna,

Aici a fost o moda cu 30 de ani in urma sa nu-si boteze copiii, sa-i lase pe ei sa aleaga la maturitate si bla, bla. De ce, pentru ca acei parintzi aveau oroare de orele de catehism, si nu doreau sa treaca si copiii lor prin asta. Ei, astazi regreta. Ajunsi la maturitate, au vrut sa se casatoreasca religios, si nefiind botezati au pierdut o groaza de timp cu aceasta problema (la catolici e mai complicata procedura :)).

Ca le impun religia, este cel mai mic lucru, pentru ca in fond nimeni nu-i va obliga sa o practice si daca vor, vor putea sa o schimbe.

____________________________
Vicky si [copil] Maya (27.06.2008)




#32
maraki

maraki

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.336 mesaje

Postat 21 aprilie 2009 - 17:51

Varul meu este ortodox iar sotia evanghelista. Au doi baieti, unul botezat ortodox iar celalalt la evanghelisti. Casatoria a fost in biserica ortodoxa.



Monica

http://www.community...m/user/maraki36

mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Foto Angelo

Angelo1

Angelo2

Angelo3

Angelo4

filmulete maraki5



#33
eleniada

eleniada

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 22 aprilie 2009 - 12:22


Hristos a inviat!

BOTEAZA COPILUL!

Mergi si discuta cu un parinte/preot, fie ortodox, fie catolic, nu sunt diferente mari.

Cele care spun sa nu botezi copilul habar nu au ce spun. Mai documentati-va. Va considerati crestine, dar nu stiti nimic despre crestinism. Ati fost vreodata la Biserica, in afara de Sf. Pasti, cand veniti ca asa-i traditia, stati putin si plecati?

Faceti un efort, stati la sf. slujba duminica, auziti ce se spune acolo, rugati-va sa va lumineze Dumnezeu mintea, o sa intelegeti si ce este Botezul, de ce nu poate o femeie la menstruatie sa intre in Biserica, de ce nu li se face slujba relig. copiilor care mor nebotezati.

NU MAI RATACITI SI RASTALMACITI BIBLIA, precum fac sectarii!

Au fost cateva decenii de comunism in care s-au fabricat multi ateii, dar acum, acum ce ne impiedica sa fim buni crestini? Vietile sfintilor sunt pilde vii de crestini. Informati-va nu stati in ignoranta!

Hristos a inviat!

P.S. roli25, mi-ar placea sa mai vorbim.



#34
eleniada

eleniada

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 22 aprilie 2009 - 12:35

[:D] sunt putin revoltata ca unii dintre noi suntem crestini doar cu numele!

#35
Deianira

Deianira

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.310 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 00:09

Eleniada, tu ai auzit de respect fata de cei care nu gandesc la fel ca tine?
Mi se pare ca nu [8].



Good things happen to good people.


#36
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 00:56

eleniada, ce inseamna in viziunea ta un "sectar"???? Ca eu nu stiu ce inseamna, sincer. Te rog sa-mi explici, daca ai bunavointa! Si ai grija cum arunci cu vorbele! Doar ortodocsii si catolicii sunt crestini??? Respecta-i pe cdeilalti daca vrei sa fii respectata si citeste regulile forumului, te rog! Ai o mare bila neagra din partea mea! [8]

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprec...TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)




#37
eleniada

eleniada

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 03:12

Lora, iata un rasp:
Toata lumea vorbeste astazi despre secte, dar putini stiu ce anume sunt ele, de cand au aparut în tara noastra, cine le-a intemeiat, ce scop au, daca sunt sau nu placute lui Dumnezeu.

Sectele sunt grupari religioase mai mici sau mai mari, ce s-au rupt de Biserica apostolica întemeiata de Hristos, schimbind dogmele credintei si explicand dup#259; mintea lor Sfanta Scriptura. Ele au luat fiint#259; chiar în timpul Apostolilor, prin Simon vrajitorul si prin crestinii iudaizanti care amestecau religia crestin#259; cu cea iudaica a Vechiului Testament. Secte crestine si, mai ales, eresuri mari ca arianismul, nestorianismul, monofizitismul, monotelismul si iconoclasmul, adica luptatori impotriva Sfintelor Icoane, au fost secole de-a randul, tulburand si dezbinand Biserica crestina in primul mileniu. Dintre acestia se pot aminti astazi armenii, coptii, iacobitii si altii.

Dupa Marea Schizma, adica ruptur#259; dintre Biserica Ortodoxa de Rasarit si Biserica Romano-Catolica de Apus, din anul 1054, au început sa ia nastere în centrul #351;i vestul Europei unele grupari crestine sectare rationaliste, datorita explicarii libere, a Sfintei Scripturi #351;i razvratirii unor crestini impotriva Bisericii Apostolice, impotriva slujitorilor Bisericii si a vietii duhovnicesti prea aspre.

Cea mai veche secta neoprotestanta a luat fiinta în America la inceputul secolului XVIII, anume secta baptista. In prima jumatate a secolului al XIX-lea a luat nastere, tot in America, secta adventista, de unde, apoi, s-a raspandit si în Europa sub numele de “Aventisti de ziua a saptea” si “Adventisti reformisti”.
Tot in secolul trecut apar si alte secte, ca Studentii Bibliei, numiti si milenisti; Penticostalii, numiti si “Tremuratorii”; iar in Elvetia apare secta Evanghelistilor, numiti si “Crestini dupa Evanghelie”. Alte secte mai putin crestine iau nastere tot pe la sfarsitul secolului trecut, cum sunt Pocaitii sau Nazarinenii, Teosofii, care combina religia cu filozofia si stiinta; Spiritistii, care spun ca vorbesc cu duhurile mortilor; Martorii lui Iehova, o secta iudaica, si multe altele.
Majoritatea sectelor au fost întemeiate de oameni bolnavi la suflet si la minte, oameni neascultatori, certati cu Biserica si cu slujitorii ei, stapaniti de demonul mandriei, al lacomiei dupa averi si dornici de mantuire fara oteneala, fara jertfa si smerenie. Iar scopul urmarit de toate sectele este, nu mantuirea sufletului, ci distrugerea Bisericii lui Hristos, dezbinarea crestinilor, impartirea lor în sute de “bisericute”, adunarea de averi, mandria si pierderea sufletelor omenesti pentru care Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pe Sfînta Cruce. O, s#259; ne scape Domnul de viclesugul si rautatea tuturor prorocilor mincinosi !

Iubiti credinciosi,

În ultimele decenii sectele crestine neoprotestante au luat un mare avant în toat#259; lumea. In tara noastr#259;, mai ales acum, folosesc cele mai ispititoare metode de amagire a fiilor Bisericii Ortodoxe, prin prozelitism, cu scopul sa-i rup#259; de dreapta credint#259;, de Cruce, de Maica Domnului, de cinstirea sfintelor icoane, de Sfintele Taine #351;i de preotia apostolic#259;, tragandu-i în adunarile lor. In acest scop fac tot ce este posibil, mai ales c#259; posed#259; bani suficienti, primiti de peste hotare, ca sa ne distruga Biserica, unitatea, credinta si neamul. Astfel fac adunari de prozelitism pe stadioane, prin marile sali de sport din tar#259;, prin parcuri din orase, aducand cei mai vestiti predicatori din lume ca s#259; impresioneze si impart gratuit Biblii si c#259;rti sectare cu texte schimbate. Apoi merg pe la spitale, scoli, camine, azile #351;i case de copii orfani si împart bani, alimente, cadouri ispititoare, carti sectare si îi invita in adunarile lor.
Primul lucru pe care il cer sectarii crestinilor este sa se lepede de Biserica, adica de Sfanta Liturghie, de slujbele pentru vii #351;i morti, de Spovedanie, de Sfanta Impartasanie de Trupul si Sangele lui Hristos si de toata traditia si învatatura apostolica milenara a Ortodoxiei si a strabunilor nostri, pe motiv ca este invechita, ca o fost facuta de oameni, ca ingreuiaza mantuirea credinciosilor. Apoi hulesc Preotia apostolica, adica preotii si episcopii, care sunt sfintiti prin Harul Duhului Sfant de catre Sfintii Apostoli prin punerea mainilor pe capul lor din generatie in generatie. Sectantii confunda harul divin cu viata preotilor, spunand ca slujitorii Bisericii nu au harul mantuirii si nu duc viata sfanta, laudandu-se c#259; ei sunt “sfinti” si c#259; numai ei au harul mantuirii si pot salva lumea de osanda iadului.

Apoi sectantii de orice fel hulesc puterea harica a Sfintei Cruci si a sfintelor icoane, declarindu-le “idoli” si chipuri cioplite. Hulesc de asemenea pe Maica Domnului, numindu-o femeie de rind si zic ca a trait cu barbat si a avut mai multi copii. Leapada cultul mortilor, cinstirea sfintelor moaste si toata invatatura dogmatica explicata si intarita de Sfintii Parinti. Leapada postul, rugaciunea duhovniceasca, viata monahala si scimba tot ce are mai sfint Biserica lui Hristos: credinta, Preotia, Tainele, Sfinta Traditie si textele Sfintei Scripturi, explicindu-le dupa mintea lor, facind panica, ura si dezbinare intre crestini.
Iata unde duce mandria diabolica, neascultarea si iubirea de averi !

Iubiti frati crestini,

Toate sectele crestine sint cei dintai si cel mai puternic semn vazut al sfirsitului lumii, caci asa ne spune Mantuitorul: “Vedeti sa nu va amageasca cineva. Caci multi vor veni in numele Meu, zicind: Eu sunt Hristos(adica la noi este Hristos!)si pe multi vor amagi… Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor face semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cai alesi ”(Matei 24,4-5,24).

Si daca sectele sunt cel dintai semn apocaliptic al sfirsitului lumii care se apropie, ce trebuie sa facem noi credinciosii, fii Bisericii lui Hristos, ca sa scapam de cursele diavolului si sa ne mantuim ? Iata ce sa facem:

Sa ducem o viata crestina curata, corecta, sfinta, model pentru toti.
Sa nu mergem niciodata in adunarile sectare, oricine ne-ar chema; sa nu primim nici un fel de daruri, carti sau bani de la sectanti, nici sa dam altora darurile lor, ca sunt argintii lui Iuda vinzatorul care s-a lepadat de Hristos.

Sa nu discutam cu sectantii, nici sa citim cartile lor, oricit de frumoase ni s-ar parea; nici sa le aducem in casele noastre, nici sa le dam altora pentru citit, nici sa stam cu ei la masa, nici sa scultam predicile si cintarile lor, prin care amagesc lumea mai mult, ca sa nu vina peste noi mania lui Dumnezeu si asa sa ne lepadam de credinta si de mantuire.
Sa nu primim nici un fel de sectanti, pagani sau atei in casele noastre, ca nu cumva sa huleasca credinta adevarata si astfel sa alunge de la noi pe Hristos si sa fim apriti de la Sfinta Impartasanie.
Sa nu primim nici un fel de sectanti, pagani sau atei in biserica noastra, afara de cei care vor sa se intoarca la Ortodoxie, nici sa luam daruri de la ei, nici sa le dam daruri si sa mergem in casele lor, ca sa nu cadem din credinta. Iar daca cineva aude ca umbla sectantii prin sat si incep sa amageasca pe unii, imediat sa fie instiintat preotul, iar cartile aduse de ei sa fie predate preotului.
Cind cineva vine in casele noastre, sa facem impreuna cu ei Sfinta Cruce la icoane. Daca nu fac semnul crucii, sa nu-i primim in casa, caci sunt antihristi si sectanti, adica “lupi imbracati in piei de oi”.
Daca cineva doreste sincer sa se intoarca la Ortodoxie, sa fie dus imediat la preot, la cel mai bun duhovnic, ca sa-l invete adevarul si sa-l scape de osinda iadului.

De veti pazi aceste invataturi si sfaturi, veti fi izbaviti de secte si de cursele lor si pe multi veti salva de la amagirile lor.

Ascultati de preotii care vi i-a dat Dumnezeu. Alergati la manastiri si nu va lepadati de Sfinta Cruce si Maica Domnului.

Fugiti de cursele cel grele ale diavolui si de orice ad

#38
LoraG76

LoraG76

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.288 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 10:29

Deci daca un orb cere sfaturi sa nu-i raspunda un orb...asa zici tu! In concluzie, ortodoxismul si catolicismul doar sunt culte acceptate, dupa placul lui Dumnezeu si restul sunt eretici? Doar cele doua culte detin adevarul absolut? Restul....la gunoi cu ei daca nu se boteaza in astea doua culte religioase?
Adica tu m-ai catalogat pe mine ca facand parte dintr-o "secta", cum ii spui tu si nu am ce cauta la acest subiect sa dau sfaturi?

Madalenna, imi cer iertare ca sunf off topic, daca vrei sa nu se mai discute despre asta la subiectul tau te rog sa ne spui! [asia]

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprec...TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)




#39
eleniada

eleniada

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 10:41

Pai nu-i logic? Daca tu nu stii despre ortodoxism si catolicism, cum sa dai sfaturi unui ortodox sau catolic? care-i supararea si nelamurirea aici?

#40
eleniada

eleniada

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 23 aprilie 2009 - 11:01

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Eleniada, tu ai auzit de respect fata de cei care nu gandesc la fel ca tine?
Mi se pare ca nu [8].



Good things happen to good people.



Deianira, da respect fata de cei care nu gandesc la fel ca mine, dar mai putin respect pt IGNORANTA.

Cum adica esti agnostica? (a - fara, gnostic - cunoastere?)
Iata si o istorioara care te-ar putea interesa:

un ateu care toata viata spusese ca nu exista Dumnezeu mergea printr-o padure. deodata vede un urs maare venind catre el (cu viteza ffff mare). incepe sa fuga, dar... in cele din urma striga : Doamne!
atunci ursul ramane nemiscat (f aproape de el). ateul continua: Doamne eu nu cred in Tine, nu-Ti cer ajutor, dar fa-l pe acest urs sa creada in Tine. atunci ursul incrucisa labele in semnul sf. cruci, spuse: Doamne binecuvanteaza masa aceasta, si-l manca.


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -