Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (8)


209 raspunsuri la acest subiect

#181
Mona40

Mona40

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.463 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 13:26

Buna fete,
Galiciana,dupa cum am mentionat pe subiectul "peste 35 ani " mie doc nu mi-a dat nici un medicament pt chisturi. e nebun?
Si fetelor din pacate aici nu poti cumpara medicamente fara retzeta, deci nu pot sa iau de capul meu.
Exista ceva naturiste?
Eu mai am acasa branca ursului, stie cineva daca e recomandata pentru chisturi?
Nina, bun venit si sedere cat mai scurta.
Closty se ia ( si spun asta din experienta a 3 trat ) NUMAI CU MONITORIZARE ECOGRAFICA SI CU ANALIZA DE SANGE ESTRADIOL URGENT + PROGESTERON URGENT.
Dupa experienta mea odata ce nu ai ramas dupa fiecare luna de tratament, NU INCEPI INCA UN TRATAMENT daca nu te-ai asigurat ca nu ai chisturi .
Aceasta se face prin ecografie in Z 3-5 de CM + Analiza sange , estrafiol E2 urgent si Prog urgent.
Aceste doua analize, combinate cu ecografia, stabilesc daca ai chisturi sau nu si daca tratamentul poate fi reluat.
La mine de ex dupa 3 luni de trat m-am ales cu 3 chisturi, dintre care unul de 36 mm. deci PAUZA totala cu orice fel de stimulare.
Oricum, nu te speria de acest tratament,este cel mai putin invaziv si daca este monitorizat, e fff ok. Multa bafta
[pup]



Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

#182
galliciana

galliciana

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.002 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 14:46

Mona:
Stilul de viata la care este supusa femeia moderna (stresul psihic crescut, alimentatia nesanatoasa, lipsa exercitiului fizic, lipsa relaxarii, utilizarea necontrolata a anticonceptionalelor, a medicatiei antidepresive etc.) a facut ca afectiunile genitale feminine in care sunt incluse si chisturile ovariene, sa genereze o adevarata “epidemie”, in randul femeilor din societatea “civilizata”.

Ce sunt chisturile ovariene
Chisturile ovariene sunt pungi globulare pline cu lichid care se formeaza la nivelul ovarelor (in interiorul sau inafara lor), fiind strans legate de ovulatie. In mod normal, in fiecare luna, la nivelul unui ovar (drept sau stang) un folicul ovarian (dintre cele 200-300 de mii de foliculi ovarieni cu care femeia se naste), incepe sa creasca si sa se maturizeze, si in perioada ovulatiei el se rupe, eliberand ovulul care este preluat de trompa uterina, iar in continuare in ovar, foliculul restant - golit de continut - se transforma in corp galben si apoi se atrofiaza. Uneori acest folicul nu reuseste sa elibereze ovulul si atunci devine chist.

De cate tipuri sunt chisturile ovariene
Chistul ovarian functional – se formeaza in legatura cu variatiile hormonale ale femeii din timpul ciclului menstrual, atunci cand sacul de fluid ce inconjoara ovulul nu se rupe la timp pentru a elibera ovulul. Are dimensiuni variabile de la o luna la alta, insa cand sacul care contine ovulul in final se rupe, chistul dispare.

Chistul ovarian format din corpul galben- se formeaza atunci cand foliculul nu se atrofiaza dupa ce a eliberat ovulul, se incarca cu lichid devenind din ce in ce mai mare si se transforma in chist ovarian.

Cistadenomul – este o formatiune chistica ce se dezvolta din celulele de pe suprafata ovarului.Aceste chisturi sunt pline cu un fluid apos sau gelatinos. Pot creste mult in volum si pot genera durere.

Chistul dermoid – este un chist ce contine mai multe tipuri de celule precum si par, dinti, si alte tipuri de tesuturi ce devin parte integranta a chistului. Poate atinge dimensiuni mari.

Ovarele polichistice – se formeaza atunci cand sacii ovulari nu reusesc sa expulzeze ovulul inafara, iar acest lucru se petrece ciclic, sacii ovulari cresc in dimensiuni si se transforma in chisturi multiple in interiorul ovarului.

Cauzele aparitiei chisturilor ovariene
Este greu de definit exact care sunt cauzele aparitiei chisturilor ovariene. Putem spune insa ca dezechilibrele hormonale din organismul femeii se numara printre ele.
Expunerea repetata a femeii la concentratii crescute de hormoni estrogeni (atat cei din propriul organism cat si xenoestrogenii – pe care ii asimileaza prin alimente nesanatoase), in detrimentul progesteronului, duce cu siguranta si la aparitia chisturilor ovariene. De asemenea, disfunctia glandei tiroide poate genera dezechilibre ale hormonilor sexuali, grasimea corporala in exces, combinata cu rezistenta la insulina a celulelor (stadiul incipient al diabetului), pot duce la aparitia acestei afectiuni. Insa de departe, stilul de viata al femeii moderne este unul din cauzele majore al aparitiei chisturilor ovariene.

Cum se descopera chisturile
Deseori chisturile ovariene se descopera la un examen ginecologic sau ecografic de rutina, intrucat mare parte din ele nu dau o simptomatologie zgomotoasa.

Care sunt simptomele chisturilor ovariene
Multe din chisturile ovariene pot sa nu aiba simptome asociate. Insa alteori simptomatologia este prezenta ca: presiune, durere in abdomen si zona pelvina, dureri in regiunea lombara, dureri in timpul actului sexual, tulburari urinare, menstruatii abundente, cicluri menstruale neregulate. Cand simptomatologia se asociaza cu febra, greata, voma si durere abdominala severa, este cazul imediat sa consultam un medic ginecolog.

Chisturile ovariene pot aparea la orice varsta si in general sunt benigne. Insa chisturile ce apar in jurul varstei de 50-70 de ani, au un mare potential cancerigen si este nevoie sa fie urgent tratate.

Modalitati de tratament al chisturilor ovariene
Pe langa tratamentul alopat care se bazeaza pe tratamentul chirurgical si administrarea anticonceptionalelor (care, paradoxal, pot duce la formarea chisturilor dupa ce tratamentul a fost oprit), exista posibilitatea de a trata chisturile in mod natural cu remedii din plante medicinale.

In acest sens se pot folosi:
plante medicinale cu continut crescut de fitoprogesteron: zmeur, yam, vitex agnus castus.
plante cu actiune reglatoare asupra aparatului genital feminin: cretisoara, coada soricelului, galbenele, urzica moarta alba, batranis.
plante antiinflamatorii pelvine: napraznic, urzica vie, sanziene, traista ciobanului, cimbrisor, muguri de plop.

Se fac amestecuri din 5 plante, se pot lua sub forma de pulbere fina, sublingual cate 1 lingurita de 4 ori pe zi sau macerate la rece, cate 1litru pe zi.

Se mai pot folosi:

macerat glicerinat din mladite de zmeur, cate 50 de picaturi de 2 ori pe zi.
carpicon -supozitoare cu rasina de brad si propolis, cate unul pe zi .
baile de sezut cu coada calului si coada soricelului, cate 20-30min.seara la culcare.

Insa este de o mare importanta ca alimentatia sa fie naturala, de preferinta lacto-vegetariana. Cel putin pe perioada tratamentului, regimul Oshawa poate fi folosit cu succes alaturi de plantele medicinale. De asemenea reducerea stresului psihic este de mare folos, alaturi de o viata sexuala echilibrata si implinitoare.

Dar sa nu uitam ca in primul rand trebuie sa consultam un medic ginecolog care ne va pune diagnosticul, iar daca dorim sa alegem o solutie naturista pentru tratament, un medic fitoterapeut ne va fi de mare ajutor.

si inca ceva:

Chisturile ovariene sunt “saculeti” plini cu lichid aflati in interiorul ovarului sau pe suprafata acestuia. Ele apar datorita procesului lunar care are loc la nivelul ovarelor: ovulatia. Chisturile sunt in marea majoritate a cazurilor formatiuni benigne de la nivelul ovarelor.
Multe femei au chisturi ovariene la un moment dat in timpul vietii. Majoritatea chisturilor pot produce putin discomfort sau chiar deloc, sunt inofensive si de obicei dispar de la sine in cateva luni.
Devin periculoase in momentul ruperii lor, caz in care pot produce simptome foarte zgomotoase. Este important sa se cunoasca simptomele si tipurile de chisturi ovariene care pot ascunde probleme mai serioase. De aceea este bine sa se consulte medicul ginecolog periodic pentru o examinare a regiunii pelvine.

Ce modificari poti sesiza daca ai chiste ovariene?

De multe ori nu produc nici un fel de simptome. In cazurile simptomatice se pot confunda cu alte afectiuni pelvine precum endometrioze, inflamatii pelvine, sarcina ectopica sau cancer ovarian. Chiar boli digestice ca apendicita si diverticulita pot mima simptomele unui chist ovarian rupt.
Cu toate aceste este important sa sesizezi simptomele si modificarile care apar in corp si sa stii care dintre ele sunt periculoase. Daca ai un chist ovarian poti observa urmatoarele semne:
menstruatii neregulate;
durere pelvina - poate fi o durere surda constanta sau intermitenta si poate merge pe coapse sau in regiunea lombara;
durerea pelvina aparea putin inainte de ciclu sau chiar inainte de finalul acestuia;
durere la contact sexual;
balonare si presiune in intestinul subtire;
grata si voma;
sensibilitate a sanilor similara celei din sarcina;
senzatia de plenitudine si greutate in abdomen;
dificultate la urinat


Simptomele care trebuie sa atraga prezentarea la medic:
durere abdominala puternica aparuta brusc, sau durerea pelvina
durere insotita de febra sau varsaturi

Care sunt cauzele chisturilor ovarine?
In mod normal in ovare se dezvolta lunar niste formatiuni asemanatoare chisturilor, numite foliculi, ce produc hormonii estrogen si progesteron si elibereaza ovulul in perioada ovulatorie. Uneori acesti foliculi continua sa se dezvolte foarte mult, devenind chisturi functionale. Acestea sunt de doua feluri:

chisturi foliculare, se produc pentru ca la mijlocul ciclului o glanda din creier (glanda hipofiza) secreta hormonul numit luteinizant care semnaleaza foliculului ce contine ovulul sa-l elibereze (ovulatia). Cand totul functioneaza normal ovulul paraseste folicului si este eliminat la menstruatie daca nu este fecundat. Cand hormonul luteinizant nu este secretat folicului nu mai elibereaza ovulul si continua sa creasca si se transforma intr-unn chist. Aceste chisturi sunt in mod normal inofensive, rar cauzeaza durere si de obicei dispar de la sine dupa doua, trei cicluri menstruale.

chisturile corpului luteal: cand ovulul a fost eliberat, foliculul incepe sa secrete cantitati mari de hormoni estrogen si progesteron pentru a pregati conceptia. Acest folicul modificat se numeste corp luteal. Uneori orificiul pe unde a fost eliminat ovulul se inchide perfect iar fluidul secretat se acumuleaza in interior determinand corpul luteal sa se transforme intr-un chist. Si acesta dispare in mod normal in cateva saptamani, insa in anumite cazuri poate creste foarte mult, apoi sa sangereze sau sa deformeze ovarul cauzand durere pelvica sau abdominala, aparuta brusc si de intensitate foarte mare. Unele medicamente care induc ovulatia cresc riscul de aparitie a chisturilor corpului luteal dupa ovulatie.



Cand trebuie sa mergeti la medic?
Daca aveti dureri severe sau cu caracter de crampa, aparute brusc in partea inferioara a abdomenului sau in pelvis, insotite de febra sau varsaturi trebuie sa consultati un medic. Aceste semne precum si simptomele specifice socului - frison, piele rece si umeda, respiratie accelerata si slabiciune indica o urgenta si trebuie sa ajungeti imediat la spital.

Diagnosticul
Examinarea pe care o face medicul ginecolog cuprinde un examen pelvin, discutia cu privire la simptome, ciclu menstrual, alte boli pe care le mai aveti si alte cazuri de probleme ginecologice in familie, dupa care va poate indica o serie de investigatii:

ecografia pelvina - este investigatia comuna pentru vizualizarea chisturilor ovariene; daca medicul nu este convins de natura formatiunii pe care o vede va poate recomanda o ecografie transvaginala;

ecografia transvaginala - ajuta la stabilirea diagnosticului si tipului de chist pentru ca medicul poate observa mai bine, marimea chistului, forma si continutul. Daca exista un chist ovarian functional, care nu produce durere se va urmari evolutia sa printr-un alt control efectual la 6 - 8 saptamani. Intre timp ar putea disparea, asa cum se intampal cu majoritatea chisturilor functionale.

In cazul in care exista suspiciunea unei alte afectiuni (cand nu se poate vedea bine chistul, cand apar pe ambele ovare, la femei aflate la menopauza sau fete ca inca nu au ciclu, cand chistul este foarte mare sau nu are continut lichid, existenta factorilor de risc pentru cancer ovarian) sunt necesare si alte analize:
laproscopia - permite vizualizarea ovarului cu o camera video si prelevarea de biopsii, in functie de care se poate extirpa doar chistul sau intreg ovarul;
dozarea CA - 12 - acesta este un marker al cancerului ovarian si se face femeilor care au risc crescut pentru aceasta boala (menopauza, cazuri de cancer in familie), insa se foloseste la diagnostic doar in asociatie cu o metoda imagistica (ecografie, tomografie, RMN)

Tratamentul
Pentru ca majoritatea chisturilor nu sunt periculoase si se retrag de la sine, medicul va poate recomanda sa asteptati o perioada si sa revenit la un alt consult in 1 - 2 luni pentru a observa evolutia sa.
Tratamentele hormonale:
Ovulatia apare printr-un mecanism hormonal, iar remediul cel mai rapid este punerea in repaus a ovulatiei, deci anticonceptionalele. Ovulatia nu mai are loc si astfel cauza care ducea la o posibila formare a chisturilor este exclusa. Evident, chisturile deja formate nu se vor retrage instantaneu, dar se previne aparitia altora si se urmareste procesul de resorbtie a celor deja existente.
Tratamentul chirurgical este necesar in urmatoarele situatii:
un ovar sau un chist s-au rasucit sau s-a rupt
dureri severe si sangerari
dimensiune mai mare de 7 cm sau daca comprima alte organe abdominale
nu a disparut dupa 2-3 luni de expectativa, mai ales daca au existat 1-2 cicluri in aceasta perioada
cand se suspecteaza cancer ovarian bazandu-se pe existenta factorilor de risc si a ecografiei ce depisteaza un chist anormal

In functie de caz se poate extirpa doar chistul sau este nevoie sa se scoata tot ovarul afectat. Ovarul opus (sanatos) nu va extirpat, astfel ca fertilitatea nu va fi afectata si veti putea avea copii.
Preventia:
Chisturile ovariene sunt direct legate de ovulatie. Situatiile in care ovulatia este inhibata pot preveni formarea chisturilor. Anticonceptionalele, sarcina, alaptarea la san in primele 6 luni previn ovulatia. Femeile care folosesc anticonceptionale cu doze mari de hormoni au un risc mai scazut de a dezvolta chist ovarian, anticonceptionalele cu doze mici de hormoni, au o preventie scazuta.
Este important consultul ginecologic periodic, pentru ca poate detecta timpuriu modificari ale ovarelor care altfel nu pot fi sesizate, multe fiind asimptomatice. De altfel, observarea modificarilor ciclului menstrual sau a simptomelor care pot aparea si care nu se remit dupa cateva cicluri, se poate dovedi utila in suprinderea acestei afectiuni la debut.

Chisturi ovariene - tratament naturist

Ovar sau gonada feminina - Este un organ pelvin, glanda cu dubla secretie, produce ovulul (gametul feminin) si secreta hormonii sexuali feminini (estrogen si progesteron). Ovarul este alcatuit dintr-o stroma conjunctiva - medulara ovarului si dintr-un tesut epitelial - corticala ovarului , care formeza foliculii ovarieni, dispusi in partea sa periferica. Foliculii ovarieni , in care se afla celula sexuala feminina ( ovul) , se gasesc in stadii succesive de evolutie: foliculii primari, secundari si veziculosi sau de maturatie (foliculi De Graaf).

Maturarea foliculilor incepe de la pubertate sub influenta hormonului foliculostimulant hipofizar. In fiecare luna cate un folicul matur apropiat de epiteliul de la suprafata ovarului expulzeaza ovulul care este captat in trompa uterina si poate fi fecundat de catre spermatozoid. Celulele stratului granulos al foliculului secreta hormonul denumit foliculina. Dupa expulzarea ovulului (in procesul de ovulatie, la jumatatea ciclului menstrual) in locul foliculului se formeaza corpul garben. Acesta secreta hormonul denumit progesteron, care, cand ovulul a fost fecundat, este indispensabil dezvoltarii sarcinii in primele luni. Daca fecundatia nu se produce, corpul galben involueaza si in locul sau apare corpul alb format din tesut cicatriceal.

Chist ovarian - Chistul este o tumoare benigna, constituita dintr-un invelis fibros captusit in interior cu epiteliu, cu continut in general lichid (chisturi seroase).

Chisturi functionale ovariene - Sunt formatiuni pseudotumorale care se formeaza datorita perturbarii evolutiei normale a unor foliculi ovarieni sau corpi galbeni si care se transforma in chisti. Apar cu o incidenta foarte mare si reprezinta aproximativ 2/3 din formatiunile chistice ovariene ale femeii in perioada fertila. In cele mai multe cazuri nu produc simptome, in alte cazuri insa pot produce tulburari menstruale. Foarte rar insa, pot da complicatii, uneori grave, ca torsiunea sau ruptura, cu hemoragie intraperitoneala. Dupa 2-3 luni de evolutie are loc remisia spontana a acestor chisturi functionale.

Forme de chisturi functionale:
Chisturi foliculare - Se formeaza prin perturbarea evolutiei foliculilor ovarieni, au pereti subtiri si translucizi, continut sero-citrin (lichidul folicular poate sa contina estrogeni), cu dimensiuni mici de cel mult 6 cm diametru. Chisturile foliculare dispar spontan in 1-3 luni prin ruperea lor sau prin resorbtie, fara a produce simtome, foarte rar ruptura lor produce durere.
Chist de corp galben (chist luteal, chist luteinic) - Se formeaza din corpul galben menstrual, poate avea loc hemoragie relativ mare, cu cheag voluminos, iar prin retractia acestuia se formeaza o cavitate cu continut lichid. Chistul de corp galben are dimensiuni de 3-5 cm diametru si foarte rar sunt mai mari, sau chiar gigante, cu lichid intrachistic rosu-brun sau brun-gudron. In general nu produc manifestari clinice, sau se asociaza cu amenoree, dureri abdominale si metroragii, hemoragii trenante cu eliminarea unor fragmente groase de mucoasa uterina.

Tratamentul chisturilor functionale ovariene este necesar numai daca determina tulburari menstruale care dureaza mai mult de doua cicluri sau daca au dimensiuni importante. Tratamentul hormonal se aplica in functie de dimensiunile chistului, de neplacerile si dereglarile de ciclu pe care le provoaca si urmareste prevenirea aparitiei altor chisturi si resorbtia celor prezente. La tratamentul chirurgical se apeleaza numai in cazul chisturilor mari, gigante sau in prezenta torsiunii ovarelor cu chisturi si care pot duce la necroza ovarului.

Boala polichistica ovariana (ovarul polichistic, chisturi multiple) - Sindromul ovarului polichistic este o afectiune complexa care implica multe disfunctii hormonale. Femeile care nu au ovulatie in mod regulat pot sa dezvolte chisturi multiple. Simptome: mai putin de 4-5 menstre pe an si care evolueaza inspre amenoree definitiva, sterilitate primara anovulatorie, obezitate, hirsutism. Ovarele sunt marite in volum, dure, au suprafata alb-lucioasa, perfect neteda. In prezent, se accepta ca boala polichistica ovariana are drept cauze productia excesiva de androgeni ovarieni sau corticosuprarenalieni, cresterea nivelurilor de LH (lutein hormon) si scaderea FSH (hormon foliculostimulant hipofizar), perturbarea steroidogenezei ovariene. Tratamentul isi propune stimularea ovulatiei, tratarea infertilitatii, restabilirea ciclurilor menstruale, rezolvarea hiperandrogeniei de origine corticosuprarenaliana, reducerea hiperplaziei endometriale, corectarea hirsutismului.

Tumori ovariene benigne - Unele tumori, in special cele chistice, pot avea dimensiuni foarte mari, pot fi gigante. Tumoarea ovariana benigna este o masa situata lateral de uter, in una din fosele iliace si nu face corp comun cu uterul. Aceste chisturi sunt rotunde sau ovoidale, cu pereti netezi, elastici. Tumorile in stadiul abdominal voluminoase pot deforma abdomenul sau formeaza ascita. Pentru benignitatea unei tumori ovariene pledeaza unilateralitatea, consistenta chistica si mobilitatea. Evolutia chisturilor ovariene este progresiva, lenta si mult timp nu se manifesta clinic. Complicatiile sunt grave: torsiune, ruptura, hemoragie intrachistica, malignizarea tumorilor benigne. In aceste cazuri medicul specialist ginecolog stabileste daca si cand este necesar tratamentul chirurgical.

Tratament naturist in chisturi ovariene:
In cazul chisturilor ovariene de talie mica si mijlocie este eficace administrarea unor produse naturiste cu efect de reglare hormonala (raport estrogen-progesteron), reglarea ciclului menstrual, efect antihemoragic, cu efect direct asupra tumorii benigne si de prevenire a malignizarii.

Produse naturiste CaliVita utile in caz de chisturi ovariene:
Vital Women, produs naturist care prin substantele sale active induce confortul fizic si psihic, imbunatateste performanta sexuala la femei (frigiditate), are actiune benefica asupra uterului si asupra functionarii ovarelor, trateaza dereglarile de ciclu menstrual si sterilitatea, asigura un echilibru somato-functional in toate perioadele hormonale ale femei.

Menopausal Formula, prin plantele specifice continute, este un modulator hormonal, are efecte benefice asupra femeilor care prezinta dezechilibru hormonal, actioneaza asupra axului hipotalamo-hipofizar si astfel echilibreaza raportul dintre progesteron-estrogen, are efect analgezic, antiinflamator, antispasmodic si sedativ, amelioreaza afectiunile ginecologice.

Shark Aid (cartilajul de rechin), are efect antiinflamator si imunomodulator, este deosebit de eficient in profilaxia si terapia tumorilor benigne si maligne.

Noni (Morinda citrifolia), este foarte util in afectiuni uro-genitale: tulburari hormonale, cicluri neregulate, dismenoree, sindrom premenstrual, mastoza chistica, fibrom uterin, chist ovarian, alterari ale potentei sexuale, sterilitate de ambele sexe.

Rhodiolin (Rhodiola rosea), are multiple efecte benefice in organism, printre care si faptul ca p rotejeaza tesuturile si organele contra aparitiei de noduli, tumori etc, are efect preventiv anti-cancer si anti-mutagenic. Potent eaza si armonizeaza functia diverselor glande endocrine, in hiperfunctii sau insuficiente ale acestora, fara a cauza perturbari.

Vitamin E 100 UI, diminueaza formatiunile fibrochistice de la nivelul sanilor, uterului si ovarelor, diminueaza durerile asociate sindromului premenstrual, previne avorturile spontane si este benefica in sterilitate.


Te rog, citeste cu atentie, sa nu cumva sa le incurci.
revin!
pupici la gagici!!![pup][pup][pup]



astept inca o minune in viata mea!!!

#183
Mona40

Mona40

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.463 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 16:09

Gali,esti o comoara la casa omului.
Sa mai zica "lumea" ca te ocupi numai de "blide". Esti super si la cap informatie-informatica.
Chiar, ce e cu tine? si tu esti pe pauza....
cum te simti?
In leg cu articolul, eu nu am altceva decat branca ursului, pe care nu o vad enumerata, deci se pare ca nu este indicata. Voi lua omega 3 si vit E. Dar ce sa fac cu acidul folic? sa-l continui sau nu?
Ufffff[bang]
Pupic[pup]

Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

#184
galliciana

galliciana

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.002 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 17:13

tk you, baby!!!
sorry, blidele nu sunt chiar cea mai buna preocupare! imi dau silinta, asta este altceva!![:D]
branca nu cred ca te ajuta, ci, dimpotriva!! sincer, dupa cate am citit! poate ma insel.......stai, ca voi cauta....
si sunt numai 2-3 articole, ce mi s-au parut mai interesante...
iar ne-au luat astia apa!!! a nu stiu cata oara sapt. asta....
pupici la gagici!!![pup][pup][pup]

astept inca o minune in viata mea!!!

#185
DDna

DDna

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 35 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 17:37

Buna fetelor :)
Sunt la a patra zi de Closti, mai iau diseara si maine si am terminat. Deja simt impunsaturi in ovare, de ieri chiar, sper ca e de bine !!

Galli, multumim mult de informatii ! Mi-ai dat lectura in seara asta [pk]

#186
nina_v

nina_v
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 18:22

Citat:
citat din mesajul lui Mona40

Buna fete,
Galiciana,dupa cum am mentionat pe subiectul "peste 35 ani " mie doc nu mi-a dat nici un medicament pt chisturi. e nebun?
Si fetelor din pacate aici nu poti cumpara medicamente fara retzeta, deci nu pot sa iau de capul meu.
Exista ceva naturiste?
Eu mai am acasa branca ursului, stie cineva daca e recomandata pentru chisturi?
Nina, bun venit si sedere cat mai scurta.
Closty se ia ( si spun asta din experienta a 3 trat ) NUMAI CU MONITORIZARE ECOGRAFICA SI CU ANALIZA DE SANGE ESTRADIOL URGENT + PROGESTERON URGENT.
Dupa experienta mea odata ce nu ai ramas dupa fiecare luna de tratament, NU INCEPI INCA UN TRATAMENT daca nu te-ai asigurat ca nu ai chisturi .
Aceasta se face prin ecografie in Z 3-5 de CM + Analiza sange , estrafiol E2 urgent si Prog urgent.
Aceste doua analize, combinate cu ecografia, stabilesc daca ai chisturi sau nu si daca tratamentul poate fi reluat.
La mine de ex dupa 3 luni de trat m-am ales cu 3 chisturi, dintre care unul de 36 mm. deci PAUZA totala cu orice fel de stimulare.
Oricum, nu te speria de acest tratament,este cel mai putin invaziv si daca este monitorizat, e fff ok. Multa bafta
[pup]



Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4



Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%


multumesc foarte mult fetelor.
ce m-as face fara voi? sunteti niste comori!.
aveti grija de voi!

#187
ramayanaa

ramayanaa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 689 mesaje

Postat 14 aprilie 2009 - 21:29

DDna, si eu simteam chiar din primele zile intepaturi la ovare, e de bine, inseamna ca lucreaza.
Bafta multa!!1

Ramayanaa, in asteptarea implinirii unui vis...

http://tt.lilypie.com/DQC7p1.png


#188
DDna

DDna

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 35 mesaje

Postat 16 aprilie 2009 - 16:29

Ramayanna, merci frumos !!!!
Diseara merg la eco sa vedem foliculii.

#189
Mona40

Mona40

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.463 mesaje

Postat 16 aprilie 2009 - 17:01

Gali,
cred ca Branca ursului ete contraindicata, caci ea are rolul de a ajuta stimularea, deci baby not good...
am sa stau cumintica si nu am sa iau nici o medicatie, ca sa nu fac vreo complicatie, ceva.
da' tot fac eu prostioare....vreau sa fac sport, PUTERNIC... in aceasta perioada de pauza....[:D][:D].nu ma bateti tare.[:D]
pupici[pup]

Mona
:)
3 IUI nereusite, ma pregatesc de trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

#190
galliciana

galliciana

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.002 mesaje

Postat 16 aprilie 2009 - 17:05

cat de multeeeeeeeeeeeeeeeee, mona!!!
bafta la monitorizare, ddna!!
pupici la gagici!!![pup][pup][pup]

astept inca o minune in viata mea!!!


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -