Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 11 voturi

Adoptia unui copil bolnav


255 raspunsuri la acest subiect

#1
chris

chris

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 214 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 11:25

Buna ziua,

Nu stiu daca scriu bine la acest subiect, daca nu e ok rog admin sa il mute unde este mai potrivit.
Poate unii dintre voi ati citit/vazut in ziare sau la tv cazul mamicii care a adoptat o fetita care s-a dovedit a fi retardata si autista. Mamica cere acum desfacerea adoptiei...
Cazul a starnit multe reactii pro si contra, dar eu as vrea sa il prezint, deoarece cunosc mamica, asa cum trebuie, cu toate informatiile, nu cum e scris in ziare, selectiv si din punctul de vedere a unei ziariste care vrea stiri de senzatie.
Scriu aici, deoarece as vrea sa o ajut si sa gasim si alte persoane care se gasesc in aceasta situatie fara iesire, care a adus-o in pragul disperarii, de nu mai poate trai, manca, dormi.
Va rog, nu va grabiti sa judecati si sa aruncati cu pietre in ea pana nu aflati cum sta treaba de fapt.
o sa ma refer la ea ca M. deoarece o cheama Mihaela.

Povestea e asa:
M. a dorit foarte mult sa aiba copii, si nu a reusit, astfel a vrut sa adopte un sufletel. Totul bine si frumos, adoptia s-a facut foarte repede, in cateva luni, pe fisele medicale scria ca e bine copilul, ma rog, avea 8 kg la un an jumate, dar asta e altceva, nu neaparat trebuia sa insemne ca nu e in regula.
Dupa cateva luni, M. a observat ca fetita nu facea ce trebuia sa faca, nici macar 15% din ce trebuia sa faca un copilas de 2 ani.
Si de atunci a inceput calvarul. s-a descoperit ca are autism, si retard psihic grav, a fost incadrata la grupa de handicap foarte grav.
Sotul nu a mai suportat situatia si s-a apucat de baut, apoi a divortat lasandu-le pe mama si fata balta. M. s-a chinuit impreuna cu mama ei sa creasca copilul care pe masura ce crestea devenea tot mai puternic si mai agresiv. a dus-o peste tot pe unde a putut, la scoli si gradinite nu o primea, a dus-o la cluj la doctori, in fine a facut tot ce a stiut ea mai bine sa faca.
Intre timp, s-a recasatorit, si a nascut un copil natural cu al doilea sot. Al doilea copil era permanent amenintat de fata care crescuse deja, il lovea, il trantea, iar prin casa nu va mai spun ce facea, trantea cu draperiile cu dulapuri, in fine, un infern.
In final mama lui M. a si murit de inima, si a ramas M. si fara sprijinul pe care il mai avea. Trebuia sa faca ceva, sa asigure celui de al doilea copil un mediu cat de cat normal de crestere, astfel a internat fetita la un centru special.
Nemaisuportand situatia (un cosmar zi si noapte), M. a decis sa dea statul in judecata pentru ca - si aici intervine shocul - desi se stia ca acest copil are probleme, totusi a fost dat spre adoptie. De unde stie ca avea probleme, desi pe fisa medicala scria sanatos? Pai uite de unde: a reusit sa puna mana pe fisa medicala a copilei, pe care nu a reusit sa o obtina ani de zile de cand a tot cerut-o, in final numai cu ordin de la secretarul de stat cei de la directie au catadicsit sa i-o dea. Si ghiciti ce medicatie avea copilul ala la 1 an si ceva: fenobarbital! Pai scuzati-ma... Nu sunt doctor... Dar am si eu copii... E la bunul simt deja. Ce copil normal ia zi de zi fenobarbital la varsta de 1 an si ceva?
Deci M. acum a dar statul in judecata pentru desfacerea adoptiei, pentru ca numai face fata situatiei, pentru ca mai are un copil de crescut, pentru ca a fost inselata pe fata... pentru ca NU MAI REZISTA... Ea e o mana de om iar fata are acum 13 ani, e mare cat ea si nu mai are forta sa ii tina piept.
Multio judeca, multi o condamna, ca ce, copilul e marfa sa il returnezi, ca ce, daca era copilul ei natural...
Vreti sa stiti cazuri in care copilil natural cu retard a abuzat sexual copilul adoptat de 3 ani? nu cred ca vreti... e crunt...
Adoptia nu se poate desface numai daca ea moare sau abuzeaza copilul. Cum sa abuzeze copilul? mai bine sa moara? sa lase celalalt copil fara mama?
Asa ca va rog, nu judecati, nu aruncati cu pietre, M. a ajuns la capatul puterilor si are nevoie de ajutor. eu o sustin pentru ca stiu prin ce trece, e mereu la un pas de lesin, efectiv nu mai poate...

Statul nu sustine desfacerea adoptiei, doar nu sunt nebuni sa se incarce ei cu asa ceva... desi ei au fost cei care i-au nenorocit viata acestei femei, desi stiau... sigur, iti asumi niste riscuri cand adopti, nu zic ca nu, dar daca de la inceput se stie ca acel copil are probleme, de ce sa nenorocesti inca o familie?
e usor sa condamni, sa judeci, dar pana nu esti tu in acea situatie...
iar tatal adoptiv, hai noroc, a divortat si pe aci ti-e drumul, nici pe el nu il intreaba nimeni de sanatate...
de ce parintii naturali care isi abandoneaza copiii nu sunt trasi la raspundere, pe aia nu ii intreaba nimeni de sanatate, a venit, a nascut si pa.

Deci, daca stiti, daca ati auzit, de cineva in aceeasi situatie, va rog, haideti sa ii gasim, sa ii ajutam, trebuie sa se gaseasca o solutie pentru aceste situatii imposibile...

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si alt punct de vedere decat cel din presa.






#2
mihuta

mihuta

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.626 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 11:35

Sincer, daca as putea sa dau minus 10 stele acestui subiect le-as da. In momentul in care adopti un copil, devine al tau, egal cu cel natural. Bun, rau, bolnav sanatos. Responsabilitatea legala si morala apartine parintelui. Statul nu poate sa "ia" copilul inapoi, dar e obligat sa se ocupe de copiii parasiti de parintii iresponsabili.

Daca copilul ar fi fost perfect sanatos dar suferea un accident de masina (Doamne fereste) in urma caruia ramanea cu handicap grav, "mama" ar fi trebuit sa il "returneze" sau nu ? Sau daca copilul adoptat era ok dar cel natural nu, se gandea sa il abandoneze pe cel de-al doilea?

In fine, am citit acum cativa ani despre faptul ca in State exista o adevarata retea (subterana) de pseudo-foster-parents care contra unei sume luau copiii indezirabili (adoptii esuate, handcapuri de diverse nivele) sa ii creasca. Asa ca problema asta e una generala, din pacate.



mami de Sophia


#3
sorana

sorana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.826 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 11:53

Daca ai un copil biologic cu autism unde il returnezi????
Are doi copii si vre sa dea unul dintre ei. De ce as intelge asta? Sau cum as putea intelege asta?

Modul de a pune problema e cel putin aiurea. Inteleg ca nu ii e usor dar de aici si pana la "returnarea" unui copil bolnav ....


Sorana si Monica (7 ani)


#4
chris

chris

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 214 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:02

da sorana, daca si daca si daca... in momentul in care cu buna stiinta cineva iti da un copil bolnav... si te asigura ce ok...
in plus, nu e numai autist, este si retard, agresiv
tu daca ai avea un copil natural cu retard si altul sanatos, nu ai incerca ca macar pe copilul sanatos sa il feresti de cel agresiv?
repet, aici nu e vorba ca asa s-a nimerit... ca a avut un accident sau ca asa s-a nascut. si daca era copil natural, tot trebuia sa faca ceva.
nici eu nu sunt de acord in general cu ideea asta, sa renunti la un copil, dar nu e vorba de un caz simplu, adica nu are ochii albastrii, gata il dau inapoi, si nici vorba ca da, dupa n ani s-a descoperit ca nu e in regula cu el.
e vorba ca cineva deliberat ti-a dat aceasta povara, nu Dumnezeu, nu natura, nu intamplarea.
si mai exista interesul copilului sanatos, putea fi si el adoptat, tot trebuia sa faca ceva cu celalalt agresiv...
in plus, NU MAI POATE. si fizic si psihic
daca tu fizic nu mai poti, ce faci? iti iei zilele? sau sa astepte sa ii dea in cap fata la un moment dat?





#5
chris

chris

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 214 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:04

ha ha, mihuta draga, macar sa fi luat banii aia... da nu e cazul, crede-ma, o cunosc...

#6
sunnyday07

sunnyday07

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 834 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:12

Citat:
Sincer, daca as putea sa dau minus 10 stele acestui subiect le-as da

Subscriu!

Eu vad aici doar o mama care are 2 copii si vrea sa scape de unul dintre ei pentru ca e bolnav!
Conteaza modalitatea prin care a ajuns copulul in familie? Daca cel de-al doilea copil avea autism ce-ar fi facut mamica in cauza?

Da, poate ca statul (prin cei care au ingrijit copilul) a contribuit la agravarea bolii sau chiar i-a cauzat-o, dar asta-i altceva. Oricui i se poate intampla ceva, vezi cazul de mai jos cu infectia din spital, un ac nesteril, un accident.
Sa dea statul in judecata pentru asta daca se poate.

Nu stiu daca ai copii sau nu, dar tu chiar crezi ca femeia asta e pe drumul cel bun?

#7
sunnyday07

sunnyday07

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 834 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:15

Citat:
in plus, NU MAI POATE. si fizic si psihic


Daca amandoi copii ar fi fost nascuti de ea, ce-ar fi facut?

Cu sigurnta are nevoie sa fie de ajutata, de cine, cum, unde, cand - asta-i o alta problema.


#8
chris

chris

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 214 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:21

da, am doi copii, sunt sanatosi e adevarat, nu stiu ce as face sa fiu in situatia ei, nici nu vreau sa ma gandesc...
dar o inteleg pentru ca o vad... ca nu mai poate... nu mai are ce sa faca este intr-o situatie fara iesire... vreau sa o ajut...
numai cine nu stie ce inseamna o asemenea persoana poate sa zica ca nu intelege...
daca si daca putem sa scriem aici cat vrem, daca era copilul sanatos adoptat si cel natural retardat? daca erau amandoi adoptati, daca erau amandoi retardati, daca, daca, daca...
dar nu sunt situatiile astea... situatia este cea prezentata si cine crede ca in locul ei ar rezista, sa ia copilul pentru o saptamana sa stea cu el. dupa aia astept pareri si pietre aruncate

#9
chris

chris

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 214 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:26

si inca ceva, credeti ca ei ii e usor sa renunte la copil? credeti ca nu i se rupe inima? ca e sfasiata? ca trebe sa se imparta ca macar unuia dintre copii sa ii asigure un viitor...
ori in conditiile de fata, nu se mai poate, ea a gasit solutia asta... nu a stiut altceva ce sa mai faca...
copilul momentan este la un centru specializat...
si spuneti-mi mie, sotii agresivi sau ma rog, cei care sunt violenti in familii, nu cumva vine politia si ii leaga? de ce o persoana agresiva este totusi in continuare lasata sa stea intr-o familie, chiar daca saraca nu face asta cu buna stiinta, cine stie ce o fi in mintea ei, dar e normal sa lasi asa ceva sa se petreaca?
statul nu ii ofera solutii, daca face 18 ani nu are unde sa o interneze in conditiile in care in momentul de fata e la fel de puternica sau poate mai puternica decat mama, va inchipuiti ce ar putea face cu cel mic? (repet, nu conteaza ca cel mic e natural sau adoptat, ce mai conteaza asta...)
si daca statul nu ii ofera ajutor, solutii, ea a gasit ce a stiut, a facut ce a putut...

#10
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 26 aprilie 2010 - 12:29

Eu vad doar o mama disperata care nu gaseste o cale de iesire.

Si nu as da subiectului -10 puncte, si nici nu as simplifica problema.

Eu as da statul in judecata nu pentru anularea adoptiei ci pentru ca statul sa contribuie la plata pentru internarea copilului intr-un institut de specialitate. Pentru ca, din nefericire, acest copil reprezinta un pericol pentru el insusi, nu numai pentru cei din jur.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -