Fursecuri cu stafide
Ingrediente
250 g unt
250 g faina
250 g zahar
250 g stafide
3 oua
rom
Mod de preparare
1. Se curata stafidele de codite si se pun intr-o cana cu cateva linguri de rom. Daca nu va place romul lasati-le cu putina esenta de vanilie.
2. Se amesteca cu mixerul zaharul cu untul pana se fac ca o pasta, cateva minute. Se adauga ouale si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pun si stafidele si se amesteca pana se repartizeaza in toata coca.
3. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita. Se coc la foc mic-mediu, 325°F 10-15 minute.
Pofta buna!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Retete testate pentru cartea de bucate!!!
Deschis de
Marianar
, dec 08 2004 23:31
112 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 14 august 2005 - 12:28
#32
Postat 15 august 2005 - 09:05
OUA UMPLUTE CU PESTE
INGREDIENTE:
4 oua ,o cutie cu ton ,o lingurita cu mustar ,o lingura cu unt ,zeama de lamaie ,o ceapa mica ,boia de ardei ,castraveti acri ,sare ,piper
MOD DE PREPARARE
Ouale se pun la fiert. Ouale fierte tari se curata si se taie pe jumatate. Uleiul se scurge din conserva, iar pestele se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, mustarul, boiaua, untul, zeama de lamaie si cu galbenusurile de la oua, pana cand devine totul o pasta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou.
SFAT
Se serveste cu castraveti acri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
INGREDIENTE:
4 oua ,o cutie cu ton ,o lingurita cu mustar ,o lingura cu unt ,zeama de lamaie ,o ceapa mica ,boia de ardei ,castraveti acri ,sare ,piper
MOD DE PREPARARE
Ouale se pun la fiert. Ouale fierte tari se curata si se taie pe jumatate. Uleiul se scurge din conserva, iar pestele se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, mustarul, boiaua, untul, zeama de lamaie si cu galbenusurile de la oua, pana cand devine totul o pasta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou.
SFAT
Se serveste cu castraveti acri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
#33
Postat 15 august 2005 - 16:52
Chiftelute din dovlecel
Ingrediente
1 dovlecel (200g)
2 linguri cu varf de branza de vaci sau telemea sau cascaval
1 ou
3 linguri de faina
1/4 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dau prin masina de tocat/razatoarea mica/robot dovlecelul, branza, oul si verdeturile. Se amesteca cu faina. Compozitie are consistenta unei smantani mai groase. Se pun cu lingurita in uleiul incins sau se prajesc in tigaia de teflon fara ulei.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Ingrediente
1 dovlecel (200g)
2 linguri cu varf de branza de vaci sau telemea sau cascaval
1 ou
3 linguri de faina
1/4 legatura de marar
1/4 legatura de patrunjel
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Se dau prin masina de tocat/razatoarea mica/robot dovlecelul, branza, oul si verdeturile. Se amesteca cu faina. Compozitie are consistenta unei smantani mai groase. Se pun cu lingurita in uleiul incins sau se prajesc in tigaia de teflon fara ulei.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
#34
Postat 17 august 2005 - 16:48
Bors-Flacau
Ingrediente
1 dovlecel mare taiat cubulete
2-3 cartofi medii taiati cubulete
500 g fasole verde
3-4 rosii mici taiate felii
1 l bors
1 leg leustean
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se pune oala in care vreti sa faceti borsul plina pe 3/4 cu apa pe foc. Cand fierbe, se adauga legumele. Separat se pune borsul la fiert. Cand legumele sunt fierte, se adauga borsul fiert si apoi leusteanul tocat marunt. Se mai fierbe vreo 15 min dupa care se adauga sarea si piperul dupa gust. Se lasa la racit.
Mod de servire
Se serveste rece. Este delicios daca il serviti alaturi cu ceapa rosie.
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
Ingrediente
1 dovlecel mare taiat cubulete
2-3 cartofi medii taiati cubulete
500 g fasole verde
3-4 rosii mici taiate felii
1 l bors
1 leg leustean
sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se pune oala in care vreti sa faceti borsul plina pe 3/4 cu apa pe foc. Cand fierbe, se adauga legumele. Separat se pune borsul la fiert. Cand legumele sunt fierte, se adauga borsul fiert si apoi leusteanul tocat marunt. Se mai fierbe vreo 15 min dupa care se adauga sarea si piperul dupa gust. Se lasa la racit.
Mod de servire
Se serveste rece. Este delicios daca il serviti alaturi cu ceapa rosie.
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
#35
Postat 19 august 2005 - 10:15
Ardei capia în otet
Ingrediente:
2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apã, 250 g zahãr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunzã de telinã, 100 g hrean sau trei lingurite sãmantã de mustar.
Mod de preparare:
Ardeii bine spãlati se taie în jumãtãti, pe lungime, se curãtã de cotoare si seminte, apoi se cantãresc. Într-o cratitã de 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afarã de hrean, si se acoperã cu capac. Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca sã intre bine în lichid, apoi se acoperã si se lasã sã fiarbã 2-3 clocote. Dupã aceea, se scot cu spumierã si se pun intr-o cratitã, acoperiti, continuandu-se la fel panã cand se terminã toatã cantitatea. Se aseazã apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. Dupã ce ardeii s-au asezat panã la jumãtatea borcanului, se toarnã circa 1/2 din lichid, ca sã intre bine printre felii; se completeazã cu ceilalti ardei si, la urmã, se toarnã tot lichidul, presãrandu-l cu cate douã felii de hrean, ca lichidul sa iasã deasupra. Borcanele se leagã cu celofan dublu si se aseazã în cãmarã. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacã se lasã mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sã fie acoperite.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Ingrediente:
2 kg ardei capia, 1/2 l otet de 9 grade, 1 l apã, 250 g zahãr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunzã de telinã, 100 g hrean sau trei lingurite sãmantã de mustar.
Mod de preparare:
Ardeii bine spãlati se taie în jumãtãti, pe lungime, se curãtã de cotoare si seminte, apoi se cantãresc. Într-o cratitã de 3 l, se pun otetul, apa si toate ingredientele, afarã de hrean, si se acoperã cu capac. Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia, cati incap, ca sã intre bine în lichid, apoi se acoperã si se lasã sã fiarbã 2-3 clocote. Dupã aceea, se scot cu spumierã si se pun intr-o cratitã, acoperiti, continuandu-se la fel panã cand se terminã toatã cantitatea. Se aseazã apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. Dupã ce ardeii s-au asezat panã la jumãtatea borcanului, se toarnã circa 1/2 din lichid, ca sã intre bine printre felii; se completeazã cu ceilalti ardei si, la urmã, se toarnã tot lichidul, presãrandu-l cu cate douã felii de hrean, ca lichidul sa iasã deasupra. Borcanele se leagã cu celofan dublu si se aseazã în cãmarã. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacã se lasã mai mult timp borcanele dezlegate, cu conditia sã fie acoperite.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
#36
Postat 19 august 2005 - 11:06
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente:
7 kg gogosari, 2 kg vinete, 1 kg ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr bulion
Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Mentiuni:
Iarna, se poate servi la tartine.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Ingrediente:
7 kg gogosari, 2 kg vinete, 1 kg ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr bulion
Preparare:
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele. Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Mentiuni:
Iarna, se poate servi la tartine.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
#37
Postat 19 august 2005 - 12:07
Ingrediente:
-un piept de pui
-cateva ciuperci (preferabil ciuperci proaspete, champignoni, daca nu, merge si cu cele din conserva)
-o ceapa mica
-praf de usturoi
-oregano uscat
-patrunjel uscat
-sare
-ulei (preferabil de masline)
-parmezan/cascaval ras
-paste "penne" (aproximati cantitatea in functie de cate persoane vor manca si de cat de mult mananca persoanele repective)
Cantitatile de mai sus sunt pentru aprox. 3 portii (4 portii mai mici)
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa(aveti grija sa nu fie prea prajita), se adauga pieptul de pui taiat bucatele (eu il tai in bucatele de aprox. 1 cm) si se caleste putin pana se albeste dupa care se adauga ciupercile taiate felii subtiri si se calesc impreuna. Daca ciupercile nu lasa suficienta apa se mai adauga putina apa calduta, sare, oregano (in functie de cat vrea fiecare)si se lasa la foc mic pana sunt fierte carnea si ciupercile.Se pune praf de usturoi dupa gust - nu exagerat.
Separat se fierb pastele cu sare, se storc si se clatesc si cand compozitia este fiarta se adauga pastele(aveti grija sa preparati compozitia intr-o cratita mai incapatoare). Se amesteca bine de tot pastele cu restul ingredientelor si se pune parmezanul ras pe deasupra si se da la cuptor 5 minute (in cuptorul incalzit in prealabil) sa se incalzeasca pastele si sa se topasca parmezanul (sau cascavalul).
Preparatul se serveste cald, presarat cu patrunjel uscat pe deasupra.
Pozicile mele: http://pg.photos.yah...ioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.Ticke...k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
#38
Postat 25 august 2005 - 10:59
Menuet cu ardei
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde), 400g ciuperci taiate, 200g ficat de pui, 100g unt, 250g porumb fiert, 200g brânza vaci, 50g smântâna, 3 catei de usturoi, un vârf de cutit chimen, un vârf de cutit curry, un vârf de cutit busuioc, sare, piper
Timp preparare: 2 portii - 35 minute
Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie în jumatati sub forma unor barcute, apoi se umplu pe rând cu urmatoarele amestecuri:
1. Ficatul de pui se spala si se caleste în unt. Când este gata prajit, se amesteca cu blenderul sau se da prin masina de tocat, obtinându-se astfel o crema uniforma. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu 125g ciuperci. Se aranjeaza cu lingura în doua dintre barcutele de ardei.
2. Brânza de vaci se amesteca cu smântâna, cu usturoiul tocat marunt, cu chimenul si cu busuiocul. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu cu ea alte doua dintre jumatatile de ardei.
3. Ultimele doua jumatati se umplu cu boabe de porumb amestecate cu ciupercile ramase, cu o nuca de unt, cu curry, cu sare si piper.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde), 400g ciuperci taiate, 200g ficat de pui, 100g unt, 250g porumb fiert, 200g brânza vaci, 50g smântâna, 3 catei de usturoi, un vârf de cutit chimen, un vârf de cutit curry, un vârf de cutit busuioc, sare, piper
Timp preparare: 2 portii - 35 minute
Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie în jumatati sub forma unor barcute, apoi se umplu pe rând cu urmatoarele amestecuri:
1. Ficatul de pui se spala si se caleste în unt. Când este gata prajit, se amesteca cu blenderul sau se da prin masina de tocat, obtinându-se astfel o crema uniforma. Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca apoi cu 125g ciuperci. Se aranjeaza cu lingura în doua dintre barcutele de ardei.
2. Brânza de vaci se amesteca cu smântâna, cu usturoiul tocat marunt, cu chimenul si cu busuiocul. Se sareaza si se pipereaza. Se umplu cu ea alte doua dintre jumatatile de ardei.
3. Ultimele doua jumatati se umplu cu boabe de porumb amestecate cu ciupercile ramase, cu o nuca de unt, cu curry, cu sare si piper.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
#39
Postat 03 septembrie 2005 - 09:30
Dovlecei gratinati
Pregãtire: 15 minute
Coacere: 20 de minute
Ai nevoie de: 3 dovlecei, 2 cepe, 2-3 cãtei de usturoi, 100 g sunca afumata, 200 g smantana, 2 oua, 100 g cascaval, sare, piper.
Cum procedezi: Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute. Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Cureti ceapa si usturoiul, le toci, tai mãrunt si sunca, le calesti impreuna si le adaugi peste dovlecei potrivind de sare si piper. Bati ouale cu smantana si cascavalul ras, torni amestecul peste dovlecei si sunca si dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute. E bun si cald, si rece!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Pregãtire: 15 minute
Coacere: 20 de minute
Ai nevoie de: 3 dovlecei, 2 cepe, 2-3 cãtei de usturoi, 100 g sunca afumata, 200 g smantana, 2 oua, 100 g cascaval, sare, piper.
Cum procedezi: Cureti dovleceii, ii tai cubulete si ii fierbi in apa sarata 5 minute. Ii lasi sa se scurga foarte bine si ii asezi intr-un vas termorezistent sau o cratita. Cureti ceapa si usturoiul, le toci, tai mãrunt si sunca, le calesti impreuna si le adaugi peste dovlecei potrivind de sare si piper. Bati ouale cu smantana si cascavalul ras, torni amestecul peste dovlecei si sunca si dai totul la cuptor pentru 15-20 de minute. E bun si cald, si rece!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
#40
Postat 03 septembrie 2005 - 09:34
Galuste din cartofi si gris cu visine
Pregãtire: 20 de minute
Fierbere: 20 de minute
Ai nevoie de: 1 si 1/2 kg cartofi, 350 g fãinã, 2 ouã, 3 linguri gris, 150 g unt sau margarinã, 400 g visine fãrã sâmburi, 2 linguri zahãr pudrã, sare, 3-4 linguri pesmet.
Cum procedezi: Speli cartofii, îi fierbi în coajã, îi cureþi cât sunt calzi si îi dai prin maºina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu fãina, ouãle, grisul si 100 g unt si frãmânti pânã obtii un aluat. Pe o plansetã presãratã cu fãinã, formezi un sul gros din care tai felii subtiri. În mijlocul fiecãrei felii pui 2-3 visine fãrã sâmburi si formezi gãluste. Dupã ce le-ai fãcut pe toate, le pui cu o spumierã în apã sãratã clocotitã si le fierbi, la foc mic, 5-8 minute. Le lasi apoi într-o strecurãtoare sã se scurgã. Între timp, rumenesti pesmetul în untul rãmas si apoi tãvãlesti gãlustele prin acesta. În functie de gust, le presari (sau nu) cu zahãr pudrã.
Sfat!
Ca umpluturã poti folosi si fructe de pãdure sau struguri negri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI
Pregãtire: 20 de minute
Fierbere: 20 de minute
Ai nevoie de: 1 si 1/2 kg cartofi, 350 g fãinã, 2 ouã, 3 linguri gris, 150 g unt sau margarinã, 400 g visine fãrã sâmburi, 2 linguri zahãr pudrã, sare, 3-4 linguri pesmet.
Cum procedezi: Speli cartofii, îi fierbi în coajã, îi cureþi cât sunt calzi si îi dai prin maºina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu fãina, ouãle, grisul si 100 g unt si frãmânti pânã obtii un aluat. Pe o plansetã presãratã cu fãinã, formezi un sul gros din care tai felii subtiri. În mijlocul fiecãrei felii pui 2-3 visine fãrã sâmburi si formezi gãluste. Dupã ce le-ai fãcut pe toate, le pui cu o spumierã în apã sãratã clocotitã si le fierbi, la foc mic, 5-8 minute. Le lasi apoi într-o strecurãtoare sã se scurgã. Între timp, rumenesti pesmetul în untul rãmas si apoi tãvãlesti gãlustele prin acesta. În functie de gust, le presari (sau nu) cu zahãr pudrã.
Sfat!
Ca umpluturã poti folosi si fructe de pãdure sau struguri negri.
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Portofoliu INES
POZE CU NOI