Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Retete testate pentru cartea de bucate!!!


112 raspunsuri la acest subiect

#21
louisea

louisea

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.555 mesaje

Postat 03 august 2005 - 15:16

quote:
Originally posted by lu.more
Tarta cu lamaie (racoritoare, tocmai buna vara, extrem de simplu si rapid de pregatit)Preparare: 5-10 minuteTimp de copt: 30 minute Ingrediente:O foaie de placinta rotunda, diametru 30 cm3 lamai maricele sau 4 mai mici150 gr unt80-90 gr zaharo ligurita de esenta de portocale, sau esenta de flori de portocal (facultativ)Preparare:Se curata lamaile de coaja (si de pielita alba), se taie in felii, se scot samburii.Se pun in mixer ouale intregi, zaharul si feliile de lamaie, esenta de portocale, se mixeaza pana la dizolvarea zaharului.Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde; se adauga la compositia de mai inainte, mestecand incet.Se pune foaia de placinta in tava, de inteapa in cateva locuri cu o furculita.Se toarna deauspra crema de lamai. Se pune la cuptorul incalzit in prealabil la 180°.Se lasa 30 de minute. Cand e gata, tarta trebuie sa fie usor rumenita la suprafata.Se serveste rece..................................................................................[hop]Dragii de noi .................................................................................« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »La Rochefoucauld
cate oua?? ele nu apar la ingrediente...------------------------Louisea si Bandit[pis]

#22
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 13 august 2005 - 14:06





Rosii umplute cu ficatei



Durata 30 min



Ingrediente:

10 rosii, 200 g ficat (vitel sau pasare) 2 oua, o ceapa



Mod de preparare

Se prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si putina faina sau pesmet. Se spala rosile, se scobesc se presara cu sare se scurg dupa care se umplu cu compozitia de ficat. Miezul rosiilor se frige cu putin ulei si daca va place adaugati si putin zahar, se pun rosiile umplute in tava se adauga si sosul de rosii si se dau la cuptor pt. 30 min.



Mod de servire

Se servesc calde presarate cu patrunjel



Pofta buna!







DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#23
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 13 august 2005 - 15:55

Rosii umplute cu carne de pasare



Timp de preparare:

20 min



Ingrediente

6 rosii, carne de pasare (ramasa de la supa sau de la friptura, de preferinta piept), 4-5 ciuperci fierte, 2 linguri maioneza, patrunjel verde, sare



Mod de preparare



Se aleg rosii mijlocii si foarte proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu putina sare si se asaza pe un fund cu gura in jos ca sa se scurga. Cit timp se scurg, se taie carnea de pasare in cubulete foarte mici, se amesteca cu ciupercile, taiate tot cubulete sau lamele, cu maioneza si cu sarea necesara. Cu compozitia rezultata se umplu rosiile.

Se pun rosiile umplute pe un platou si se garnisesc cu frunzulite de patrunjel.



Pofta buna!





DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#24
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 09:45

Galuste de cartofi cu prune



Ingrediente:

- 1 kg cartofi

- 1 kg prune ( fara samburi )

- 4 ling. faina

- 1 ou

- 1 ceasca lapte

- 2 ling. unt

- 500 g pesmet

- 4 ling zahar

- sare



Pesmetul se amesteca cu zaharul si se rumeneste putin in unt. Se fierb carfofii, se curata de coaja si se lasa la racit. Se maruntesc, se adauga oul, 1 cana de lapte cald, sare, faina si se framanta. Se formeaza o foaie groasa de 2-3 cm si se taile patrate care se umple cu cate o pruna.



Se pun in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata.

Apoi se trec prin pesmetul cu zahar.



Pofta buna!









DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#25
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 09:49

Prajitura cu mere



Ingrediente



4 oua

4 linguri faina

4 (+1+1) linguri zahar pudra

1/3 praf de copt (sau jumatate de lingurita)

1 1/2 kg. mere

1 pachet unt (250gr)

300 gr. biscuiti

scortisoara pudra

jumatate lamiie mica



Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (sugestie:o lingura cu virf) de scortisoara, pina lasa zeama. Biscuitii sfarimati (cu sucitorul) se sfarima pina se fac ca grisul.Untul la temperatura camerei se intinde pe tava cit mai egal, iar peste el se presara uniform biscuitii, apoi merele nestoarse tare; se da la cuptor sa se coaca merele 20 de minute la foc potrivit.



Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul, se pune faina, praful de copt stins cu lamiie si se adauga doua linguri de apa. Albusurile se bat spuma separat cu 1 lingura de zahar, apoi se adauga la galbenusuri, iar apoi toata compozita peste merele din tava. Se`da la cuptor pina se rumeneste piscotul.



Se scoate din cuptor, dar se lasa in tava pina se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou (invers, cu piscotul in jos), se taie (in romburi sau patrate, dupa preferinta) si se pudreaza.



Pofta buna!









DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#26
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 10:58

Turta dulce (1)



Ingrediente: 350 de grame de miere, 350 de grame faina, 3 oua, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita de bicarbonat, un virf de lingurita de scortisoara, un virf de lingurita de cuisoare, 1 lingura de rom, 1 lingura de ulei, 1 pahar de nuci.



Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind. Se freaca totul bine,se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat (in Germania Bullrichsalz) proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.



Pofta buna!







DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#27
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 11:03

Turta dulce (2)



Ingrediente: 3 oua, 100 grame de zahar, 300 grame faina, un virf de cutit de bicarbonat, 1 lingurita de scortisoara si cuisoare, 150 de grame nuci.



Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cite putin faina. se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile cu spuma, un virf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu cuisoare pisate si citeva nuci curatite, dupa gust. Se unge tava cu unt sau ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.





Pofta buna!







DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#28
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 11:05

Lapte de pasare



Ingrediente: Lapte - 800 de ml; zahar - 150 de grame; 3 oua; vanilie; coaja rasa de la o lamiie.



Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.



In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.



Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.



Pofta buna!!





DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#29
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 11:13

Zacusca cu ciuperci



Ingrediente



2 vinete mijlocii

3 ardei grasi mari

1 ceapa mare

225 ml suc de rosii

60 ml ulei

200 g ciuperci din conserva

2 foi de dafin

sare si piper

1 lingurita de miere (optional)



Mod de preparare



1. Se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Dupa ce s-au copt ardeii, fierbinti se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera (ca sa se curete coaja mai usor). Vinetele se curata si se pun la scurs (cateva ore) pe un fund inclinat la 30–40 de grade sau intr-o strecuratoare.

2. Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele.

3. Se curata si se taie cubulete o ceapa mare. Se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii (bulionul), sare, piper (boabe) si dafinul.

4. Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa sau zeama de la ciuperci. Se fierb la foc mic 30 minute, avand grija sa amestecati din cand in cand sa nu se arda.

5. Se adauga si ciupercile taiate dupa preferinta, mai mari sau mai mici, si se mai fierbe 45 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere.

6. Daca puneti zacusca in borcane, acestea trebuie sterilizate. Zacusca fierbinte se pune in borcane. Acestea se inchid bine si se pun intr-o oala cu un servet curat sau cu hartie pe fund (ca sa nu pocneasca la fiert). Se acopera complet cu apa calda. Se lasa sa se sterilizeze la foc mic cam o ora de cand incepe apa sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se pun in camara si eventual li se pun etichete.





DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI

#30
Doris-Alina

Doris-Alina

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.287 mesaje

Postat 14 august 2005 - 11:19

Mere in aluat



Ingrediente



Foi



300 g faina

150 ml apa

1 lingurita ulei

un varf de cutit sare

200-250 g unt



Umplutura



8 mere medii, dulci

8 lingurite de zahar

1 lingurita scortisoara



Mod de preparare / Foi



1. Se face o coca din apa, faina , sare si ulei. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se intinde un dreptunghi. Untul se imparte in

4-6 parti.

2. Se unge cu unt dreptunghiul si se impatureste. Partea stanga vine peste partea dreapta (sau invers). Se da la frigider 15-30 de minute, neacoperit. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider

15-30 de minute. Operatiile se repeta pana se termina untul.



Umplutura



3. Se curata merele de coaja si cotor. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara . Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.

4. Se pune in tava foaie de copt (pergament), apoi merele. Se coc la temperatura de 350°F, 35 minute, in cuptorul bine incins. Cand s-au rumenit sunt gata. Se pot incerca cu o furculita daca s-au copt merele. Depinde si de soiul de mere folosit.



Sugestii



Nu este obligatoriu sa „paziti” frigiderul, daca lasati chiar si doua ore intre operatii nu este nici o problema.



Daca merele nu sunt dulci o lingurita de zahar nu este suficienta, daca puneti mai mult tot sosul format o sa se imprastie in tava.







DORIS si[comoara]INES

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!



POZE CU NOI


Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -