Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Bolile autoimune - Artrita Juvenila Idiopatica


147 raspunsuri la acest subiect

#11
Roxana01

Roxana01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 673 mesaje

Postat 26 martie 2009 - 17:04

o asteptam si pe mamica aceea cu noi.

eu i-am facut dariei punctie saptamana trecuta si o injectie intraarticulara (la genunchi) cu Triamcinolon hexacetonid. l-am luat din germania, la noi nu se gaseste. a doua zi dupa injectie a fost extraordinar. nu a mai schiopatat deloc. indoia piciorul f bine si nu o mai durea. si acum e f bine. efectul injectiei ni s-a spus ca dureaza si 2 luni. dar nu mai mult.

oricum, e o minune ca s-a refacut asa repede dupa injectie, ca ajunsese sa nu mai indoaie piciorul deloc, schiopata mult si o durea rau. acum sper sa dureze cat mai mult efectul. in continuare luam nurofen.

stiu de moldamin, e f dureros. noi nu il facem, pt ca noi nu avem de la reumatism inflamatia, la noi sunt cauze imunologice. darie aslo i-a iesit negativ. probabil la voi aslo era marit.

acum ce mai faceti? mai sunteti in criza?


Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.websho...570075285YYSlEe

#12
eugenia0610

eugenia0610
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 27 martie 2009 - 00:00

buna.
da intradevar la taniusa aslo a fost marit primavara trecuta deaceia primim moldamin,dar sa stii ca de la inceput nimic nu era marit,probele reumatice erau bune,doar dupa 1,5 ani de la inceputul bolii a fost marit aslo.

acu la moment nasucul curge si cam greu respira noaptea.

de mine incepem sa primim un preparat, Aflubin picaturi homeopatice.se foloseste in tratamentul maladiilor inflamatorii si reumatice,insotite de artralgii.Speram ca va avia un efect bun.

La moment piciorusele sunt bine,nu are dureri,dar mii frica foarte tare,ca defiecare data cind vine primavara si incep ploile,se incepe si chinul....dar sa ne gindim la bine si sa speram,caci asa va fi....ai sa vezi ca intr-o buna zi ai sa-mi spui ca totul este bine,ca Daria sa insanatosit complet,si din suflet imi doresc sa vina aceasta zi cit mai repede....sa spun si eu aciasta mult asteptata fraza....

numai bine...si ma bucur ca se simte bine fetita.multa sanatate.

#13
LiliaCorina

LiliaCorina
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 29 martie 2009 - 01:11

Buna!
Ma numesc Lilia. Sint si eu mama a doi copilasi Corina 8 ani si Eugen 1,9 ani. Baiatul meu la doar citeva luni a fost diagnosticat cu colita ulcero-hemoragica, care la fel este o boala autoimuna.(gasiti istoria noastra mai detaliat la Copii cu nevoi speciale/scaun cu mucus si singe). Ne-am tratat o perioada la Chisinau cu diferite preparate antiimflamatoare, dar care nu au dat nici un efect. Citind prospectele acestor medicamente si efectele secundare ce le pot cauza ma lua groaza. Intr-un sfirsit am incetat sa i le mai dau…. E prea mult de povestit…. In fine, am mers la alti medici, care prin metode mai putin daunatoare p/u organism ne-au ajutat.
Am citit Eugenia ca vreai sa-i dai fetitei Aflubin, picaturi homeopatice. E bine, dar cred ca nu e de ajuns. Iti spun de ce. Acuma la inceputul lunii martie am mers la Brasov la consultatie la un medic homeopat cu baietelul meu - in legatura cu colita noastra. Un tratament homeopat nu-l poti face doar primind un singur preparat, ci este un intreg set de produse homeopate care in complex dau rezultate bune. Va recomand sa mergeti la un medic homeopat sa faceti o consultatie.
Eu locuiesc in Chisinau. Eugenia daca doresti poti sa ma suni la numarul 069068585.


#14
Roxana01

Roxana01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 673 mesaje

Postat 02 aprilie 2009 - 11:33

Buna, Lilia!

multumim ca ni te-ai alaturat. de cand cu boala dariei am cunoscut si eu o mamica ce are un copil cu probl asemanatoare cu a ta. este din baia mare si, ca si tine, numai cu tratam homeopate a reusit sa puna copilul pe picioare putin. ea a fost si prin ungaria si prin germania si rezultatele deocamdata nu sunt ce se astepta. ei se zbat cu boala lor de cativa ani (copilul are 4 ani si a fost diagnosticat de la 1 an si ceva).

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.websho...570075285YYSlEe

#15
LiliaCorina

LiliaCorina
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 04 aprilie 2009 - 02:07

Buna, Roxana!
As dori sa comunic cu Dna din Baia Mare, care are copilasul bolnav cu colita. Multumesc anticipat.
Multa sanatate si rabdare.

#16
Roxana01

Roxana01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 673 mesaje

Postat 06 aprilie 2009 - 17:23

o sa-i dau si ei linkul cu forumul nostru, ca oricum mi l-a cerut cand a aflat de tine si veti comunica. sper sa va ajute, cu toate ca nu sunt sigura 100% ca probl voastre sunt exact aceleasi.

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.websho...570075285YYSlEe

#17
tintoi.p

tintoi.p

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 17 mesaje

Postat 08 aprilie 2009 - 13:33

Citat:
citat din mesajul lui Roxana01

Buna ziua,

Sunt mama a doi copii minunati, Daria, de 2 ani jumate si Victor, de 8 luni. acum o luna de zile Dariei i s-a umflat genunchiul de la piciorul stang si acuza dureri, destul de rar, mai mult cand urca scarile sau mergea pe jos mai mult. am mers la medic si a cazut cerul pe noi cand am auzit de iagnosticul de artrita juvenila idiopatica. am fost de atunci la mai multi medici, am repetat analize, toti au pus acelasi diagnostic. cu toate astea analizele au iesit intotdeauna bune, medicii spunanad ca analizele nu reflecta starea ei clinica.

in intervalul de o luna de la diagnostic a luat nurofen ca antiinflamator, doar 3 saptamani pt ca acuza dureri de stomac (burtica). genunchiul s-a umflat si mai mult, a inceput sa schioapepe vizibil dimineata si uneori si in timpul zilei si nu mai flexeaza genunchiul afectat decat putin. saptamana viitoare vom face si punctie sa vedem ce ne spune la punctie.

deocamdata diagnosticul este de oligoartrita. eu insa nu inteleg de ce nu i se fac investigatii mai amanuntite, sa se incerce aflarea cauzei. noua toate analizele ne-au aratat o stare normala. ce analize ar trebui facute, specific, pt astfel de diagnostic? Noua Aslo ne-a iesit negativ, VSH normal, fibrinogen normal. restul toate in limite normale. ce analize mai trebuie sa fac?

sentimentul meu este ca s-a pus un diagnostic gresit si ca, chiar daca exista totusi o artrita, eu nu tratez cauza ci doar reduc inflamatia, dar raul va exista in organism.

deocamdata am dat comanda de Noni, un produs natural care am inteles ca ajuta in astfel de cazuri. dar as vrea sa aflu si din experienta altor mame care au trecut sau trec prin asa ceva. am mai vorbit cu 2 mamici cu fetite cu artrita juvenila si ce am aflat nu este deloc incurajator. se lupta amandoua cu aceasta boala de 6-8 ani si boala a inaintat, cu toate tratam invazive cu antiiflamatoare facute.

in speranta ca voi mai gasi mamici cu care sa ma sfatuiesc, va multumesc anticipat pt ajutor.


Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)


petre

#18
tintoi.p

tintoi.p

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 17 mesaje

Postat 08 aprilie 2009 - 13:54

Buna ziua,

va scriu in legatura cu aceasta boala, din pacate si baietelul meu a fost diagnosticat cu aceasta boala la varsta de 1 an, in urma cu 2 ani. A avut aceleasi simptome si dupa 4 luni de bajbait in romania am ajuns in austria la spitalul universitar din graz unde a fost dignisticat cu ARJ. I-a fost injectat intraarticular steroizi ( o sa revin cu numele produsului intr-un mesaj ) si doi ani nu am avut nicio problema. Din pacate de curand problema a reaparut de aceasta data la celalalt genunchi. pe 29 luna aceasta avem programare in austria pentru o noua interventie. Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Medicul care se ocupa de problema Dariei este specialist in aceasta boala? ce sense de reusita v-a dat acest medic?

In austria am gasit o echipa de profesionisti din toate punctele de verere si medici specializati exclusiv pe aceasta boala, problema este ca aceste interventii sunt extrem de costisitoare

cu respect
petre tintoi
timisoara

petre

#19
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 20 aprilie 2009 - 13:40

Puteti face anticorpii.
Problema este ca aceasta boala nu se vindeca, doar se amelioreaza simptomatologia.
Exista schema de tratament, se incepe cu Aspirina , apoi antiinflamatoare , corticoterapie , saruri de aur.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**



http://www.flickr.com/photos/greecky/

#20
Roxana01

Roxana01

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 673 mesaje

Postat 29 aprilie 2009 - 16:44

buna ziua!



imi cer scuze ca nu am mai scris de asa mult timp.



noutatile noastre: am fost la clinica din germania une am facut mai multe teste de imunitate si bacteriologice. asta pt ca noi, asa cum au spus mai multi (Xio, si tu ai precizta), tratam efectele bolii, incercam sa amelioram starea, dar nu tratam cauza. noi am incercat sa aflam cauza. Petre, clinica din germ la care am fost nu este specializata pe boli reumatologice, doar ca acolo am gasit 2 medici romani plecati de 30 de ani din tara, extrem de buni, recunoscuti in toata lumea (erau acolo copii veniti din toata europa) si care stiu ce anume teste sa faca pt a depista sau macar incearca sa depisteze cauza bolii. ce anume a produs aceasta reactie a sist imunitar pt a trata cauza. astfel am aflat ca si o incarcare cu metale grele a organismului micutilor poate dce la reactii ciudate ale imunitatii. de exemplu eu am o gramada de lucrari la masele, iar ei mi-au explicat ca metalele din organismul meu s-au transmis uimitor de mult in timpul sarcinii la fat. plus ca noi le gatim numai in oale de metal (de evitat, de folosit sticla sau ceramica). in plus am aflat ca artrita poate afecta si inima, ceea ce nimeni aici nu mi-a spus. am facut si electrocardiograma. acum suntem in asteptarea rezultatelor si sper ca o data ce aflam cauza sa gasim un tratam adecvat. plus ca ceea ce ma bucura este faptul ca ei se bazeaza mai mult pe un tratam homeopat, fara efecte negative asupra organism copilului.



Petre, ce ati facut voi in austria? cum a mers si ce infiltratii ati facut? noi i-am facut dariei Triamcinolon Hexacetonid in genunchi acum aproape 2 luni si efectul a fost imediat. nu a mai schiopatat de a doua zi. e adev ca i-a scos si lichidul, prin punctie (6 ml).







Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

http://family.websho...570075285YYSlEe

Povestea unui licurici


Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -