De ce ziceti voi pangasius proaspat ori congelat? Adus din Vietnam nu are cum sa ajunga aici decit congelat, ba chiar dupa prins si curatat e congelat imediat, am vazut si eu un documentar si imi aduc aminte de lazile alea micute de lemn in care e pus si pe urma impachetate lazile in plastic, chiar asa le-am vazut aici la pescarie in spatele tejghelei. Si eu iau peste decongelat cind il fac imediat, dar stiu ca decongelarea aia e facuta in pescarii nu am pretentia la peste proaspat.
Eu-s crescuta la Dunare, acum traiesc la mare si prin peste proaspat inteleg numai si numai peste abia prins care nu a fost congelat deloc. Si pe ala il maninci numai de la pescari, strict in zonele unde se pescuieste. Nici crapul de Dunare nu ajunge proaspat la Oradea ori mai stiu eu unde in Romania, nu-si iau firmele mari riscuri din astea, se stie cit de perisabil e pestele. Ok s-ar putea transporta pe bucati de gheata, in masini frigorifice dar nu as fi asa de sigura ca se practica treaba asta prea des. Aici stiu ca se mai aduce peste proaspat pe comanda pt restaurante ori pescarii de fitze se intelege mai scumpe, peste care nu se prinde aici si e adus din halele mari de peste din hamburg.
Si treaba asta e valabila pt toate felurile de peste aduse de hat departe, e clar.
Pangasius am mai luat si eu, l-am descoperit recent, dar m-am lasat de el.
Profesoressa incearca pt copil si un file de somon, facut la gratar sau tigaie ondulata(10 min) ori la cuptorul bine incins(25min), merge cu brocoli fiert si pe deasupra o lingura de sos de smintina cu putin unt si o lingurita de sos de rosii, mai domoleste gustul pestelui si merge la copii. Iei un file mare, gras (cu omega) si frumos
, il curati de eventualele oase si daca ii dai din bucata mare riscul sa dai de oase e fff mic, verifici si tu.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo