Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Am mare nevoie de un sfat!


52 raspunsuri la acest subiect

#21
alinaxeni

alinaxeni

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 448 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 00:36

Mda...se pare ca nimic nu-l afecteaza.
Cred ca e timpul sa treceti la represalii.
El va trateaza cu indiferenta...raspundeti si voi cu aceeasi indiferenta.Stii ca in unele cazuri ,pana nu vede omul cum e sa fie tratat asa cum trateaza el oamenii,nu constientizeaza cat de tare raneste pe cei din jur.
Eu mai aplic metoda asta cateodata.
Fata mea,care e un copil bun si nu mi-a facut multe probleme,mai intinde coarda cateodata.Uita ca face parte din familie,uita de tot si toate.Pana recent ma certam cu ea si nu intelegea nimic.De la un timp am inceput sa reactionez prin fapte.Ea uita sa ma ajute in casa....eu ma fac ca uit sa fac piata.Vine,se uita lung ca nu mai e nimic prin frigider si atunci ma scuz ca am uitat cum uita si ea de mine.Atunci am grija sa fie de mancare ceva ce nu-i place sub nicio forma.Ea uita diverse maruntisuri....ma fac si eu ca uit ca in week-end are nevoie de bani."Nu mai am mami.Am cheltuit ieri ultimii bani sa-mi cumpar ceva".O doare de o ustura-n suflet si nu mai poate iesi nicaieri.
Cand ma supara prea tare,vorbesc de chestii serioase nu maruntisuri,ajung de n-o invit nici la masa.Pun masa,pun tot ce trebuie cu exceptia tacamului ei.Vine, se uita lung,noi ne asezam la masa si ea trebuie sa-si puna masa singura.Vorbim intre noi ,pe ea n-o bagam in seama.Ii arat ce inseamna indiferenta pe toata linia fara nici cea mai mica vorbulita de cearta.Metoda am aplicat-o de 3 ori in 17 ani si a dat rezultate incredibile.
Acum, metoda functioneaza la mine pt. ca-i stiu punctele sensibile si le speculez.Tu iti cunosti copilul,stii ce-l afecteaza,stii ce-l misca.Chiar si o intelegere cu restul familiei,sa incepeti sa-i aplicati un regim mai special prin care sa-i aratati ca daca voi pt. el sunteti persoane care nu conteaza atunci nici el pt. voi nu conteaza asa mult.
"N-ai fost azi la scoala...no problem"...nici nu te uiti in ochii lui daramite sa mai si vorbesti.Nici nu-l intrebi.
"Mi-e foame"...devii surda brusc
"Vreau bani pt. x treaba"...te faci ca nu-l auzi si-ti vezi de treburi.

Stiu ca pare dur ce spun dar,in momente de criza trebuiesc aplicate masuri de criza.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

#22
wonderful

wonderful

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.217 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 17:18

Azi ma gandeam sa facem un consiliu de familie,noi,parintii si sa-l chem de la B si pe cel mare.Nu stiu ce vom realiza dar parca imi vine s-o fac.Voi ce credeti?



W

#23
maraki

maraki

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.336 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 17:35

Poate ca se droga si incearca sa se lase, nu mai iese afara ca sa nu fie tentat....



Monica

http://www.community...m/user/maraki36

mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Foto Angelo

Angelo1

Angelo2

Angelo3

Angelo4

filmulete maraki5



#24
wonderful

wonderful

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.217 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 18:15

Nu,Maraki,si nu spun asta pt. ca asa-mi convine ci pt. ca stiu,m-am documentat si eu asupra nenorocitelor astea de droguri si nu prezinta niciun semn.



W

#25
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 18:16

Citat:
citat din mesajul lui wonderful
Tatal,sotul meu,este un om cu un suflet f.cald,e tandru si dedicat trup si suflet familiei dar,din pacate,fiul nostru nu-i recunoaste autoritatea,se deschidea doar fata de mine.De ca?Nu stiu.Minunea a durat doar 1 zi cand a fost la scoala,azi,am trecut pe acasa intr-o fereastra,la ora 10 si el era in casa.A cazut cerul pe mine.Acum 1 ora am terminat programul si de atunci ma chinui sa-i smulg cateva cuvinte ca sa inteleg ce vrea sa faca si de ce face ce face.Mi-a raspuns doar monosilabic si nu put spune ca sunt mai lamurita.[q]Nu stiu ce sa mai fac,incotro s-o apuc...W
incerc sa fiu scurta ca sunt pe fuga.sincer, fiul tau are probleme serioase. iar ceea ce spui despre sot, tatal lui adica....chiar daca e adevarat nu ajuta la nimik! dedicarea asta trup si suflet, cum o vezi tu de fapt? ca din ceeea ce povestesti realitatea este alta, de fapt!nu merge cu monologuri, sedinte gen consilii de familie, lucrurile sunt foarte serioase si adanci, iar pentru rezolvarea lor se impune o schimbare, una totala! in primul rand a voastra , a parintilor. autoritatea unui tata nu sta in tipete, batai si priviri de fier, autoritatea sta in fermitate, in ascultarea pe care copilul o da parintilor. daca voi parintii nu va schimbati modul de abordare, nu aveti sanse sa faceti nimik pentru el!revin!sunt cat se poate de sincera, nu doresc decat sa te ajut! nu lua vb mele ca pe o ofensa! [flo]*************************Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA! MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU************************

#26
Adrianaa

Adrianaa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 726 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 18:26

wonderful, daca sunteti departe de B., cred ca ar fi bine ca fratii sa poata comunica prin telefon sau email. Fratele cel mare sa tina o legatura mai insistenta si stransa o perioada de timp, pana isi mai limpezeste gandurile, mezinul.

Un consiliu al parintilor nu strica niciodata. Sa va ganditi la un plan de actiune, de atitudine.

Adevarul este ca adolescenta este o perioada f. dificila pentru ambele tabere. A parintilor si a copiilor. Trebuie sa detectezi, sa intuiesti mai mult, cunoscandu-ti bine fiul - calitati, defecte, talente - cum sa-l abordezi. Poate este mai sensibil, mai debusolat si in perioada aceasta a schimbarilor - fizice, psihice si sexuale - sa fie chiar intr-un impas. Sa nu mai stie cine este. Este trecerea aceasta de la copilarie, la pregatirea pentru maturitate. Pana acum era un copil cu responsabilitati pe masura. Poate este speriat, nu stie ce vrea, nu stie cine este cu adevarat.

Incearaca sa-i intuiesti framantarile. Poate este o persoana sensibila, desi face pe durul, tocmai pt. a masca acest lucru. Poate el este in faza in care incearca sa afle cine este, sa se dezmeticeasca. In momentul asta nu vrea nimic de la el, asculta doar pareri, pe care el le poate lua de bune. Ca este indolent... Incearca psihologia inversa, ca la copiii mici. Unui copil mic nu-i repeti ca este rau, egoist. El asa se va forma, cum spune mama, asa isi creeaza imaginea de sine, asa se va comprta.

Probabil ca si el se cauta pe sine. Cine este? Nu-l intereseaza, cum spuneai - "Concluzia:n-are nicio motivatie in viata, se complace sa ia ce i se da si sa nu faca niciun efort". Pentru ca in momentul actual, framantarea lui este de identitate. Tu esti cu un pas inainte. Ca sa ai o motivatie in viata, inainte trebuie sa stii cine esti. Ori, aici este impasul lui.


"Sunt avida sa ascult orice sfat,recomandare pt. ca nu vreau sa se rateze". Esti speriata, ca orice mama. Si eu as reactiona la fel. Dar, totusi, el este in faza in care se pregateste pentru viata. Pana la ratare este un drum f. lung. Daca-i repeti necontenit lucrul asta, mintea lui va prelua cliseul acesta si va merge pe un drum plin de gropi.


Cu scoala, cu responsabilitatile pe care - daca nu le are, trebuie sa i le dai - nu trebuie sa cedezi. Daca n-au fost pana acum, i le vei crea.

Eu totusi cred, ca el are nevoie de increderea voastra , are nevoie de a se percepe pozitiv. Incercati sa-i scoateti in evidenta lucrurile bune pe care le facea si le poate face. Eu cred ca este necesar sa auda si lucruri bune despre el, in faza asta.

Eu cred ca in momentul de fata, pt. el conteaza mai mult prezentul, regasirea, decat viitorul, ce va face cu viata lui. Da-i un ragaz la capitolul asta. Ajuta-l sa afle cine este, aratandu-i calitatile,si abia apoi porniti la planurile de viitor. Este doar un impas, il va trece si cu ajutorul vostru. Succes!

Poate te ajuta si acest articol:

http://www.romedic.r...esit_03453.html

P.S. Eu zic ca trebuei sa-i fiti alaturi.
Si eu am doi adolescenti. Fata are 14 ani si baiatul face in aprilie 17 ani.



#27
Adrianaa

Adrianaa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 726 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 19:18

perioada adolescentei

#28
wonderful

wonderful

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.217 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 19:35

Am facut f. bine ca mi-am spus of-ul pt. ca ati venit cu multe pareri,sfaturi pe care incerc acum sa le sedimentez si sa le mulez pe situatia asta prin care trece familia noastra.Multumesc.[pup]

Cu riscul de a fi plictisitoare voi continua sa va spun ce s-a mai intamplat.



W

#29
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 22 februarie 2009 - 13:34

Ati facut vreodata comparatii intre frati, in defavoarea celui mai mic?

Ce pasiuni, interese avea el inainte de faza asta "inerta"? Ce fel de prieteni avea? Ce face el acasa, cu ce-si ocupa timpul?



Pene colorate... cate putin din toate!

#30
wonderful

wonderful

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.217 mesaje

Postat 22 februarie 2009 - 16:02

Pe cat posibil am rvitat orice comparatie care l-ar fi defavorizat.Chiar mi-am reprimat o parte din bucurie in fata lui pt. ca vreau ca cei doi frati sa se iubeasca toata viata,fara pizma,invidie.

Acasa mixeaza muzica pe computer.



W


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -