Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 2 voturi

Ajutor!!!Interpretare analize


59 raspunsuri la acest subiect

#51
scrish

scrish

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.779 mesaje

Postat 10 august 2010 - 16:50

fetelor ma puteti ajuta si pe mine va rog? sunt insarcinata in 5 saptamani si se pare ca in timp ce eu am grupa de sange O(I), sotul are AII. Doctorita mi-a spus ca ar fi vorba de o incompatibilitate de sange, lucru care ar putea duce la o sarcina toxica. nu am plecat foarte lamurita si acum sunt plina de framantari...voi ce stiti despre asta?
  • 0

#52
zmotocel

zmotocel

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 683 mesaje

Postat 10 august 2010 - 23:16

te referi cumva la rh defapt?
adica tu ai rh negativ iar sotul pozitiv?
  • 0

#53
scrish

scrish

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.779 mesaje

Postat 11 august 2010 - 02:54

nu, avem amandoi rh pozitiv! dar grupele de sange sunt diferite, OI si AII...mi-a dat trimitere catre insititutul de hematologie dr felix si in urma analizelor am inteles k e posibil sa mi se reteteze o dozare cu anticorpi, care nici nu stiu exact ce inseamna :( sunt cam panicoasa, mai ales ca e vorba de primul copil...
  • 0

#54
MsCris

MsCris
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 02 septembrie 2010 - 18:24

Scrish, problemele in cazul in care mama e grupa O iar tata alta grupa (A, B sau AB) apar foarte rar, in sub 0,1% din cazuri.
Daca totusi se intampla sa apara o incompatibilitate la copil, aceasta de va manifesta dupa nastere printr-un icter mai accentuat (ingalbenirea pielii) care probabil va necesita cateva sedinte la lampa de ultraviolete, in primele zile de viata si atat.
Probleme mai grave pot aparea la incompatibilitatea Rh, care este cu totul altceva, dar acesta nu este cazul vostru, din fericire.

Sarcina usoara! [:)]
  • 0

#55
codruta_grg

codruta_grg

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.600 mesaje

Postat 26 octombrie 2010 - 14:12

O intrebare am la cele care se pricep la interpretat analizele:

volumul trombocitar mediu poate fi 94 (val. normale 8-15) si nr. de trombocite 119 (val normale 150-400) in cazul in care la recoltare s-a spart vena si s-a facut sub piele cheag de sange?



Edit: mi-am repetat analizele si sunt in valori normale. Poate fi diferenta de la o spatamana la alta asa mare sau au gresit la editare.



Codruta &[zana] Petra Alexandra



asa crestem noi




  • 0

#56
raluca050

raluca050

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 629 mesaje

Postat 24 ianuarie 2011 - 23:05

Va rog sa ma ajutati sa inteleg rezultatele de la testul Papanicolau:
Calitate frotiu: satisfacator pt. evaluare;
Rezultat: - negativ pentru leziuni intraepiteliale sau malignitate
- infectie cu cocobacili
Alte modificari non neoplazice/ modificari celulare reactive: inflamatorii

La observatii mi-a scris: Frotiu usor inflamator, infectie cu modificari celulare reactive.

Mentionez ca sunt insarcinata in 8 sapt si ma ingrijoreaza testul.Aceasta infectie de poate trata in sarcina?
  • 0

#57
david_lucian

david_lucian

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 34 mesaje

Postat 14 aprilie 2011 - 14:57

Buna ziua!
Va rog mult daca stie cineva ce risc este pentru sarcina (15 sapt.) sa am hepatita A. Acum am aflat ca directorul meu o are si e internat. Peste 2 sapt voi face analizele si eu....
Multumesc !!!
  • 0

#58
elenusht

elenusht

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 465 mesaje

Postat 29 aprilie 2011 - 15:55

am nevoie de ajutorul vostru! sunt in ziua 17 si am fost la o echografie trasnvaginala! In ziua 14 am facut lh, fsh, estradiol care aratau ca eram in faza luteala (in ziua 3 am facut aceleasi analize care aratau ca sunt in faza foliculara). Si cum spuneam de dimineata am fost la echo sa vad daca am ovulat- imi facusem demult programarea. Si iata ce-mi spune doctora:
uter: pozitionat in RV, DIMENSIUNI 73/36/43 MM
endometru omogen, grosime 12-13 mm
miometru - omogen
col: lungime 30 mm, canal endocervical liber
ovar drept dimensiuni 39/20/30 mm, vol 12.5cmc- prezinta numerosi foliculi de 5,6 mm dispusi periferic, vascularizatie stromala cu RI 0.65
ovar stang, dimensiuni 34/24/28 mm, vol 12.4 cmc, vascularizatie stromala cu RI 0.56
in fundul de sac Douglas si periovarian bilateral se vizualizeaza lama de lichid de 10-12 mm grosime.Doctora nu a putut sa-mi spuna cu exactitate daca am ovulat sau nu...Din analize asa reiese. m-a intrebat daca iau vreun tratament, ceva, dar eu nu iau nimic! Am baut acum 2 saptamani ceai de naprasnic, dar nu cred sa fie de acolo! Am ovulat sua nu?


Cu speranta si rabdare toate se pot rezolva!

vreau sa fiu [gravi]!!!
vreau si eu un [bb]
  • 0

#59
dianalaura

dianalaura

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.005 mesaje

Postat 02 mai 2011 - 16:15

Buna ziua!

Daca sunteti dragute sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Sunt ale baiatului meu de 4 ani. O sa trec doar cele care nu se incadreaza in parametrii normali dati de laborator.

Hemoleucograma: RDWCV = 15.2 (val normale intre 11.5-14.5%)

PLT = 489 (150-450*10^3/mm3)

PDW = 17.2 (12-16.5%)

WBC = 17.80 (4-12*10^3/mm3)

NE = 6.50 (0.72-5.28*10^3/mm3)

BA = 0.216 (0.0-0.10*10^3/mm3)

EO = 4.67 (2-4%)

BA = 1.21 (0.0-1.0%)

MO = 10.10 (2-8%)

La teste de biochimie: sideremie: 103 (29-91ug/dl)

La serologie: Proteina C reactiva CRP = prezent =6mg/L (absent)



O sa merg cat de repede pot la un pediatru, dar pana atunci va rog sa ma ajutati.





diana [gravired]6+ si mami de [tren]IANIS STEFAN 14 mai 2007



http://www.lumeadianei.blogspot.com



Buburuza

Poze
  • 0


Panic Questions

  • Nastere cezariana

    Tina01091995
    - Astăzi, 10:13

  • Copil

    Darius Gabriel
    - Ieri, 16:31

  • ConstipaÈ›ia la bebeluÈ™i

    CARMENA91
    - mai 21 2022 10:55

  • Dormitul pe partea dreapta

    dyana03
    - mai 21 2022 08:02

  • GreÈ›uri matinale

    Maria312
    - mai 21 2022 06:35

Groups

  • Palatoschizis

    Annemarie33
    - apr 20 2020 22:13

  • Varicela in sarcina

    Magdabebe2
    - mar 21 2019 17:19

  • Cataracta congenitală

    DanielaRa
    - dec 20 2017 17:09

  • Bebe cu probleme sold

    Dediut
    - nov 12 2015 16:14

  • Logopedie

    vorbestecorect
    - iul 11 2015 14:52

Last Blogs

  • Natural sau cezariana?

    LenuLenu
    - Astăzi, 15:58

  • Otita in sarcina

    StefaniaCo
    - Astăzi, 09:34

  • Baby boy loading

    AdrianaB17
    - Astăzi, 08:51

  • Provocări È™i momente minunate în sarcină

    Cristina17p
    - Astăzi, 07:30

  • ÃŽnainte de naÈ™tere

    Ranya21
    - Astăzi, 06:56

Recipes

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • silvi8Poza lui %s

    silvi8
    ii multumeste lui

    laura78nico
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    silvi8
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • strumphitzaPoza lui %s

    strumphitza
    ii multumeste lui

    silvi8
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • szivarvanyPoza lui %s

    szivarvany
    ii multumeste lui

    velvet
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -