Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 2 voturi

Ajutor!!!Interpretare analize


59 raspunsuri la acest subiect

#21
maitreyi

maitreyi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.267 mesaje

Postat 08 februarie 2009 - 21:18

Citat:
citat din mesajul lui didiloo
buna ziua. incercam de mai multe luni sa facem un copil. fara reusita. am 25 de ani si am fost diagnosticata anul trecut cu ovare polichistice. nu imi doream in acel moment o sarcina dar vroiam ca in decurs de un an sa incepem sa ne gandim serios la acest lucru.mi s-a recomandat sa iau pastile anticonceptionale diane 35 cel putin pt. 6 luni si in momentul in care doresc sa raman insarcinata sa incerc in luna imediat urmatoare in care numai iau pastile. asa am facut dar nu a fost sa fie. Am fost la ginecolog si mi-a recomandat sa fac o serie de analize hormonale. la consultatia ginecologica efectuata nu se mai vedea sa am ovare polichistice. am facut urmatoarele analize: in ziua a 2-a ciclului: DHEA-S = 293.2 estradiol = 169.9 FSH = 5.34 TSH = 2.02 testosteron = 1.68in ziua 21 a ciclului: LH = 6.55 progesteron = 11.08 prolactina = 357.6 17-OH progesteron = 1.88.deasemenea mentionez ca am un ciclu neregulat. de cand am intrerupt anticonceptionalele am avut cicluri cu o medie de aproximativ 33 de zile. dar inainte sa iau pastile am avut cicluri si de 48, 50 de zile ceea ce m-a si determinat sa merg la medic. as dori foarte mult sa aflu si parerea dvs. si eventual sa-mi recomandati ce tratament sau analize as putea face in continuare. va multumesc enorm.
ne-ar ajuta si valorile normale scrise pe buletinul de analize pt a vedea unde te incadrezi. fiecare laborator lucreaza cu aparate diferite si valorile normale invatate in facultate nu se mai aplica-------Ana-Maria [mamica] de [copil]iepuras coconas-------Cine-ti saruta genele-n somn ?Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?Toate zanele bune sa te ocroteasca...Toate florile campului sa te infloreasca... [olala]Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
  • 0

#22
Bubulin

Bubulin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 12 februarie 2009 - 03:46

Buna seara .... nu ma ajuta si pe mine cu analizele?Am postat mai sus detaliile. Tks.
  • 0

#23
kristinuta13

kristinuta13

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 93 mesaje

Postat 12 februarie 2009 - 22:52

buna seara...mi-ar fi de mare folos o interpretare a unui ex de secretie vaginala...sunt insarcinata in 7 saptamani si am facut examenul ce se da in mod normal pt gravidute.
-epitelii frecvente
-leucocite frecvente
-mucus abundent
-flora gr II
Frecventi bacili Doderlein
Frecvente Mobiluncus
Rari coci gram +
Citoliza relativ frecventa
La dr ginecolog am programare abia peste o saptamana si pana atunci "mor" daca nu aflu daca e ok....stiu ca leucocitele frecvente=infectie...de aceea stau ca pe jar![bang]
  • 0

#24
rhoneea

rhoneea

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.101 mesaje

Postat 23 februarie 2009 - 02:24

Cautand pe net...am gasit un site care mi s-a parut foarte util.

Pun si linkul aici http://www.pravaliat...izemedicale.htm











Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien











age[aerob]

[foto]

[tv]

*Miracolul nostru*[bebic]







***SONIA - docs` did miracles ***

Si Mihaita,are nevoie de noi!!
















  • 0

#25
mayaione

mayaione

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.368 mesaje

Postat 28 februarie 2009 - 14:38

kristinuta13 s-ar putea sa ai candida, flora gr II eu stiu ca indica un proces inflamator, cauzele pot fi multe, vezi ce spune si doctorul. Oricum nu cred ca e ceva ingrijorator, in general, se rezolva cu tratament adecvat.



Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei

Povestea nasterii

poze Ana




  • 0

#26
mayaione

mayaione

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.368 mesaje

Postat 28 februarie 2009 - 14:46

Geo cum e bb, ai repetat analizele? E mica hemoglobina, e anemie severa, plus leucocitele mi se par mari, adik stiu ca la copilasi intervalul e mai mic, acum depinde si de laboratorul unde le efectuezi. Si am mai obs. eozinofilele, mi se par marite ceea ce ar putea indica prezenta unor paraziti intestinali. Uneori parazitii duc la anemie, deci neaparat coproparazitar efectuat. Sper sa fiti ok, multa sanatate.

Didiloo ar fi bine sa treci si valorile normale, pt ca difera de la laborator la laborator. Asa mi se pare marit DHEAS, numai stiu f sigur valorile, dar poti compara si tu. Daca si testosteronul e peste limita, suferi de sindromul PCOS, cum ai zis si de menstruatie ca e neregulata, cam asta ar fi. Eu am avut, dar am rezolvat cu tratament homeopat timp de 1 an. Multa sanatate!



Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei

Povestea nasterii

poze Ana




  • 0

#27
Bubulin

Bubulin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 13 martie 2009 - 17:26

Citat:
citat din mesajul lui Bubulin
Buna seara.Sper sa nu fi facut vreo gresala si sa fi postat gresit mesajul meu, sunt noua.[:-/]Zilele trecute mi-am facut un set de analize si unele din ele mi-au iesit incercuite,semn ca nu erau in limite normale. as vrea sa stiu care e situatia, daca e cazul sa ma ingrijorez. O sa scriu valorie incercuite, peste limitele normale:Sideremie=148.68 microg/dl (145)Urina-biochimiehematii=50 (negativ era normal)densitate=1020 (1015-1025)ph=7 (4.8-7.4)proteine=<10 (<10)nitriti,leucocite,glucoza,corpi cetonici, urobilinogen,bilirubine - sunt buneUrina-sedimentfrecv.celule epiteliale scuamoaserare leucociterelativ frecvente hematiifrecv. fosfat amorf.Mentionez ca la urmatoarele sunt la mimita: Calciu ionic=3.9 (3.82-4.82)Calciu seric=9.5 (8.6-10.2)Proteine totale serice=8 (6.6-8.7)TGO=12 (<32)TGP=10 (<31)Creatinina serica=0.62 (0.5-0.9)VSH=4 (<25)Hemoleucograma, este buna:leucocite=7.65 (4-10)eritrocite=5.03 (3.8-5.1)hemoglobina=14.9 (11.7-15.5)hematocrit=43.8 (35-45)VEM=87.1 (81-100)HEM=29.6 (27-34)conc.medie Hb/eritrocit=34 (32-36)largimea distr.eritrocitare=12.5 (11.6-14.8)trombocite=268 (150-450)VTM=9.7 (7.4-13)larg.distr.trombocitare=11.7 (8-16.5)neutrofil=49.9% (45-80)neutrofil=3.81 (2-8)limfocit=39.3% (20-55)limfocit=3.01 (1-4)monocit=9.5% (<15)monocit=0.73 (<1)eozinofil=1% (<7)eozinofil=0.08 (<0.7)bazofil=0.3% (<2)bazofil=0.02 (<0.2)Astea ar fi analizele mele.Mentionez ca nu am nimic, pur si simplu am facut un control de rutina, am 40 ani[8D]. Singura 'problema' care am observat-o, (la echo mi-a zis si dr.) ar fi cu rinichii(cand mananc mai sarat a doua zi am umflate mainile-degetele), nisip, iar fierea e lenesa, cu ceva mal.Sper sa ma puteti ajuta si pe mine.[flo]Va multumesc.
Nu am primit raspunsul la intrebarea mea, poate par insistenta, dar am fost la dr.fam. si mi-a zis sa stau linistita, mi-a dat niste Ca si asta a fost tot. [:-@] Pe mine ma ingrijoreaza Sideremia, care este peste limitele normale, oare ce poate fi ??? Apoi si la urina nu e tocmai bine ... mi-a zis ca poate am eliminat o pietricica si de aia apar hematiile acolo - sa beau ceauri, apa multa. [:-/]Care e parerea dvs? Sa repet oare analizele, sau macar urina? Claudia[ruga]Mama de Ingeras
  • 0

#28
Bubulin

Bubulin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 13 martie 2009 - 17:32

Sau poate o urocultura ???

Va multumesc si astept ...



Claudia



[ruga]Mama de Ingeras
  • 0

#29
mayaione

mayaione

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.368 mesaje

Postat 18 martie 2009 - 16:54

Bubulin mie una mi se par bune analizele, la urina mi-a iesit la fel ca la tine dar mi-a zis si dr de familie si dr ginecolog din bucuresti ca e ok, sa stau linistita. Eu o sa fac totusi o urocultura pt linistea mea. Sideremie e f putin peste limita de sus, deci nu cred ca e o problema, ai rezerva buna de fier. Eu zic sa faci urocultura si cam atat, sunt bune.[flo]



Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei

Povestea nasterii

poze Ana




  • 0

#30
Bubulin

Bubulin

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 21 martie 2009 - 01:52

Multumesc mult mayaione [flo] ... si eu cred ca o sa fac o urocultura.Simtome de infectie urinara nu as avea, dar poti sa stii ...[olala]



Numai bine,



Claudia



[ruga]Mama de Ingeras & [zana]Roxi (17.11.1991) [majoreta]
  • 0


Panic Questions

  • GreÈ™eli de sex a bebeluÈ™ului

    Deeadeea222
    - Ieri, 21:26

  • Geanta bebeluÈ™ului

    Ranya21
    - Ieri, 16:53

  • Vaccinul

    iurii
    - Ieri, 07:45

  • Nastere cezariana

    Tina01091995
    - mai 23 2022 10:13

  • Copil

    Darius Gabriel
    - mai 22 2022 16:31

Groups

  • Palatoschizis

    Annemarie33
    - apr 20 2020 22:13

  • Varicela in sarcina

    Magdabebe2
    - mar 21 2019 17:19

  • Cataracta congenitală

    DanielaRa
    - dec 20 2017 17:09

  • Bebe cu probleme sold

    Dediut
    - nov 12 2015 16:14

  • Logopedie

    vorbestecorect
    - iul 11 2015 14:52

Last Blogs

  • Saptamana 37

    CristinaTanase
    - Ieri, 22:50

  • Provocarea din săptămana 35

    Alexeva
    - Ieri, 22:43

  • Cursuri prenatale

    FlorinaChitu22
    - Ieri, 21:50

  • Primele simptome din sarcină

    Alexandra954
    - Ieri, 21:28

  • Numele copilului

    MadalinaDM
    - Ieri, 20:33

Recipes

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • velvetPoza lui %s

    velvet
    ii multumeste lui

    Marox
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Judoka02Poza lui %s

    Judoka02
    ii multumeste lui

    Marox
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ioanaPoza lui %s

    ioana
    ii multumeste lui

    mcoca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • velvetPoza lui %s

    velvet
    ii multumeste lui

    mcoca
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    Fleurdelise
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -