Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 5 voturi

Informatii utile despre Europa


49 raspunsuri la acest subiect

#41
flavia5

flavia5

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 26 mesaje

Postat 29 martie 2008 - 13:22

quote:
Originally posted by ardeiash
BRUXELLES aeroportul brussel + aeroportul charleroi transport in comun plan metro brussel trenuri si rer-uri monarhia din belgia harti, itinerare meteo belgia museums loisirs1 loisirs2 loisirs3 atraxions loisirs4 loisirs5 ce puteti vizita in brussel: grand place brussel ; covorul de flori din grand place ; atomium ;pagoda ; bru park ; Saint Gudula church ; royal crypt; cinquantenaire park ; Manneken Pis hoteluri in brussel formula 1 cheap hotels chab hotel sleepwell hotel sabina hotel derby hotel in speranta ca fiecare din voi poate completa acest subiect cu informatii despre capitalele si orasele importante ale europei.. revin cu completari la paris....s-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]
Imi poti spune, te rog: in ce perioada sunt reduceri, magazine cu lucruri pentru copii, jucarii, dulciuri etc.

#42
lucar

lucar

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 25 mesaje

Postat 30 martie 2008 - 01:18

[quote]Originally posted by mada_mxm



Mada, multumim pt informatii!!





#43
Aurelia

Aurelia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 260 mesaje

Postat 18 iunie 2008 - 01:43

La 2750km

de BUCURESTI

http://www.saint-malo.net/

si

Mt St Michel

pe astea le cunosc ,locuiesc in apropiere ,restul numa din auzite......

altele





http://gogonele.blogspot.com/

#44
Danna_36

Danna_36

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 606 mesaje

Postat 11 octombrie 2008 - 02:05

Despre Cipru:

Ciprul, a treia insula ca marime din marea Meditarana, face parte din Europa si din UE, dar se afla foarte aproape de Asia si Africa, ceea ce ii da un farmec aparte, datorita influientelor foarte variate, venite din toate directiile.
Din punct de vedere politic, Ciprul este impartit in Ciprul de Sud (grecesc) si cel de Nord, aflat sub ocupatie turca din 1974. Intre cele doua exista o granita si trecerea dintr-o parte in alta este posibila doar cu pasaportul.
Insasi capitala Ciprului, Nicosia, este un oras divizat, singurul oras divizat din lume. Jumatetea de sud apartine Ciprului grecesc, jumatatea de nord apartine Ciprului turcesc. Diferentele intre cele doua parti sunt foarte mari si aici ma refer la limba vorbita, la preturi, la aspectul oraselor, la produsele gasite, la servicii, etc.

Spre Ciprul de Nord se folosesc liniile aeriene turcesti si aterizarea se face pe aeroportul Ercan, in apropiere de Nicosia. Exista si linii de feribot Turcia-Ciprul de Nord.

In Ciprul de Sud exista doua aeroporturi internationale active, cel din Larnaca, unde ajung si zborurile din Romania si cel din Paphos, unde aterizeaza cu precadere avioanele din Marea Britanie.(editez, pentru a mentiona ca acum Blue Air are si zboruri Baneasa-Paphos) Sunt foarte multi englezi in Cipru, au fie case de vacanta, fie afaceri, fie s-au retras aici la pensie. Deasemenea, multi ciprioti muncesc si studiaza in Anglia. Evident, engleza este o limba vorbita de mai toata lumea in Cipru, atat de ciprioti cat si de straini, fie ei turisti, sau emigranti.

Informatii generale pe: http://www.cyprus.co...basic-facts.php

Cyprus Turism organization:
http://www.visitcyprus.com/wps/portal

Informatii despre vacante in Cipru:
http://www.cyprus.com/

Informatii despre Ciprul de Nord, aflat sub ocupatie turca si mai putin vizitat de turisti:
http://www.northcyprusonline.com/

In general Ciprul e o tara scumpa, iar ca destinatie turistica este una de lux. Dar exista si hoteluri la preturi rezonabile, e drept, cu mai putine stele si implicit servicii, dar pe malul aceleiasi mari[:D] Acum, depinde de fiecare, ce isi doreste si ce isi poate permite.
Inafara de hotelurile intre una si cinci stele exista asa numitele Hotel apartments, ceva mai accesibile ca pret, clasificate si ele in clasele: A, B si C. De cele mai multe ori acestea sunt dotate si cu o bucatarioara ceva.
Mai exista si posibilitatea de a inchiria apartamente, sau case (vile) direct de la proprietari si in aceste cazuri preturile sunt negociabile (in functie de perioada, nr de zile, etc) si accesibile, iar conditiile foarte bune. (exemple, discutii, informatii, mai jos, pe Angloinfo, cautati forumul si sectiunea Accomodation)

Cele mai mari orase de pe insula sunt: Nicosia (sau Lefkosia), Limassol (sau Lemessos), Larnaca si Paphos in zona greaca, Famagusta si Kerenya in zona turca. Deasemenea, foarte cunoscute, ca statiuni la malul marii, sunt: Agia Napa, Protaras, Paralimni, Polis, Coral Bay, etc.

O lista a hotelurilor si hotel apart. (dar nu toate, caci sunt mult mai multe) ar fi urmatoarea, cu imagini, detalii de tot felul, preturi, etc:
http://www.cyprushot...of-hotels.shtml

Exemplu de hotel linistit, ieftin si curat in Larnaca, aproape de plaja, situat nu in orasul propriuzis, ci in zona turistica a acestuia este Destalo. Este accesibil si pentru persoane varsnice, sau cu handicap motor, are personal medical, dotari speciale, etc. Nu am vazut sa aiba discoteca, sali de jocuri, loc de joaca pentru copii, bar, nici restaurantul nu l-am vazut, dar nici nu m-a interesat. Pe noi ne-a interesat doar cazarea propriuzisa si pentru pretul de 25 euro/ noapte/camera, am beneficiat de: camera cu 3 paturi si o mica terasa, frigider, aer conditionat, internet wireless, TV, telefon, baie cu dus, prosoape si alte maruntisuri (sapun, pahare, cana electrica pt fiert apa, etc), piscina adulti si piscina copii. Pretul putea fi si mai mic, daca stateam mai mult (am stat o saptamana), ajungand pana la 350 euro/luna/camera, sau la 300 pt cei care stau cateva luni.
Puteti vedea aici hotelul: http://www.cyprushot...alo_hotel.shtml

Un site cu informatii de tot felul, complexe, precise si actualizate este Angloinfo/Cyprus. Contine si un forum unde se discuta despre inchirieri de locuinte, vanzari, joburi, distractii pe insula,etc.
http://cyprus.angloi...nd-tourism.html

Deasemenea, un forum care are si sectiune in limba romana, este Cyprus alien, iarasi cu informatii diverse referitoare la preturi, locuri de interes, joburi, harti, etc.
http://www.cyprusalien.com/

Inafara de mare, Ciprul are si munti, Pentadactilus in Ciprul de Nord si Troodos in Ciprul de Sud. Chiar daca nu sunt atat de verzi si inalti ca ai nostri, sunt cateva locuri care merita vazute, mici si deosebit de pitoresti satucuri-statiune, cautate atat vara, pentru racoare, cat si iarna, pt ski. Manastiri si biserici vechi, cascade, cedri, vii si livezi, case traditionale, mancaruri si bauturi locale, arta po****ra, aer curat si iarna... zapada, asta ofera Troodosul (zone renumite: Agros, Platres, Kakopetria, Pedoulas, Omodos, etc).
Cateva informatii aici:http://www.windowoncyprus.com/troodos.htm

Si wikimapia este un site interesant si util, pe mine m-a ajutat foarte mult, de aci am aflat exact locatia hotelurilor si tot aici am studiat Nicosia, inainte de a o lua la picior prin oras:
http://wikimapia.org...=10&l=0&m=a&v=2

Sunt multe de spus si povestit despre Cipru, atat despre cel de Sud, cat si despre cel de Nord, probabil boi mai edita pentru a adauga info, dar dau cu placere si alte detalii cui are nevoie (este necesar sa imi trimiteti un PM, pentru atentionare[:)])

Danna, mami de printese

#45
bozomic

bozomic

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 35 mesaje

Postat 21 februarie 2009 - 19:05

DESPRE THASSOS
http://www.thassos-island.com/
http://www.thassos-i...plore/villages/
http://www.thassos-i...m/accommodation
[/quote]



#46
izabela-maria

izabela-maria
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 13 martie 2009 - 06:30

ANTALYA - CINE A FOST?
BILETE DE AVION
OBIECTIVE TURISTICE
SI EI (TURCII SUNT PRIMITORI)?
SFATURI
MS

#47
ardeiash

ardeiash

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.960 mesaje

Postat 27 octombrie 2009 - 22:01

Citat:
citat din mesajul lui flavia5
Imi poti spune, te rog: in ce perioada sunt reduceri, magazine cu lucruri pentru copii, jucarii, dulciuri etc.
imi cer scuze, nu tiu cum de nu am vazut mesajul tua niciodata [alcool] in belgia reduceri sunt in lunile iulie si ianuarie , spre sfarsitul lunii sunt reduceri mai mari, insa nu mai gasesti mare lucrus-auzim numai de bine! si [pup][pup][pup]

#48
lilina

lilina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.921 mesaje

Postat 18 decembrie 2009 - 11:48

informatii tips&tricks AICI



Lilina & [bat] Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut, site-ul

Lilu Biju


#49
beatrice75

beatrice75

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.639 mesaje

Postat 22 ianuarie 2010 - 12:14

turcii sunt sufocanti de primitori. Nu am fost in Antalya, dar am fost la Kusadasi si nu mi-a placut. Hotelul(5stele,la noi corespunzand unui hotel de 3-4 stele;asa sunt la ei), complexul, mancarea si ospitalitatea, la superlativ. Calitate-pret, cred ca nimeni nu-i depaseste pe turci. Poate doar maldezii[flo], dar ei nu-s in Europa.Daca vrei sa dai bani putini si sa fii tratat ca un rege, go to Turkey.

#50
Beeatrixx

Beeatrixx
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 08 octombrie 2012 - 13:11

Eu recomand Belgia, e absolut superba !! In special Brugge..... E un oras de poveste !!


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -