Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Calendarul gradinarului vesel 4 (de daniela b)


276 raspunsuri la acest subiect

#21
GeorgetaR

GeorgetaR

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 348 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 16:37

Daniela, peisajul este absolut superb, m-a topit de tot paraiasul. Pamantul... no coment, o sa ai de furca cu el. Ar fi interesant sa aduci pamant de padure daca ai cum si sa pui un strat deasupra. Sau macar niste gunoi de grajd la toamna. In orice caz, nu te descuraja, bucura-te de fiecare plantuta rasarita, la anul o sa fie mult mai bine. N-ai fi vrut sa vezi cum arata curtea mea in primavara trecuta... ca sa nu mai spun cu o toamna inainte. Asta e, o gradina se face in cativa ani, nu intr-o primavara.
La tine s-ar putea sa mai fie o problema lipsa unei surse stabile de apa. Noi udam gradinile la greu si tot nu rasar mereu plantutele ca lumea.Oricum ai deja niste plantute frumoase foc, imprejurimile sunt superbe si sunt convinsa ca peste cativa ani acolo va fi cu adevarat coltul tau de rai, asa ca fruntea sus![flo]

#22
daniela_b

daniela_b

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.655 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 17:25

Iti multumesc, Georgeta![:I]

Chiar ca am nevoie de incurajari!


Adevarul e ca ma simt usor "dezavantajata" ca gradinar vesel ce ma vreau a fi[:D].

Apa, caram de la vecin sau din piriul fermecat...( dar e destul de greu, desi e mai aproape, imediat in spatele casei....numai ca e abrupta panta pina la el si inapoi...greu sa tiriie cineva stropitoarea plina).
Pamintul ne face "figuri", de vreo 10 ani acolo cresc numai buruieni, in voie, greu sa le stirpesti. Mi-a spus cineva ( din vecini) ca e nevoie de macar 2-3 ani ca sa se "aseze" pamintul si sa devina roditor, dupa ingrasaminte si alte cele de ucis buruienile...
Suprafata e greu de lucrat, eu n-am prea avut timp, tatal meu e si el in virsta, nu pot si nici nu vreau sa-l pun sa sape prea mult.

Desigur, simt o frustrare dar, pina la urma toata, ma gindesc si ca pina mai ieri eram o nestiutoare ( de la voi ce-am mai invatat unele lucruri si va multumesc!)

In zilele in care am mers sa pun puietii de brad, sa plantez bulbii si semintele, in locurile alese conform planului meu ( pe hirtie, ce usor!) am muncit de mi-a iesit pe ochi, e greu sa sapi adinc ( ca o brazda de tractor!) sa stai aplecat, sa maruntesti pamintul...
Uite asa intelegi ce e aia "pamint" si respectul pentru el si pentru muncitul lui! Nu mai spun de respectul pentru roade!!! Hehe! Pai pentru o rosie buna, e treaba nu jucarie!
Si cind in gradina pui si-un castravete, si-o lalea, si-o vinata, si-o margareta, si-un dovlecel, si-o hortensie ...apai...pentru fiecare muncesti si pentru fiecare suferi, de-ti iese ...nu-ti iese, oare ce ai gresit, oare ...oare...oare...

Asa ca, vedeti voi... cind te uiti pe pozele celor care au reusit, tu cel/cea care ai muncit pentru ca sa ajungi sa te bucuri de fiecare firisor de planta rasarita, sanatoasa, intelegi de o mie de ori mai bine cita munca a fost acolo, cita bucurie pentru fiecare reusita!

Eu asa vad lucrurile.
Iar acest subiect mi-am dorit sa fie unul despre bucuria asta! Bucuria gradinaritului! Bucuria florilor si-a roadelor!




Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii


#23
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 18:08

Daniela, frumoasa oda gradinarului (mai putin) vesel.[:D]
Incerc sa vad si eu pozele, dar fara succes. Nu stiu ce sa fie. Prea mare inghesuiala?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#24
daniela_b

daniela_b

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.655 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 18:32

quote:
Originally posted by Ramona J

Daniela, frumoasa oda gradinarului (mai putin) vesel.[:D]
Incerc sa vad si eu pozele, dar fara succes. Nu stiu ce sa fie. Prea mare inghesuiala?

The best thing you can do for your children is to love your wife.



Ramona, multumesc! Fac ce fac si tot poetesa devin, cind ma iau toate alea...Ai observat, cred.
Eu-s cu veselia, cu bucuria cu pasarelele, cu soarele, cu gargaritele care se suie pe frunza si dau din picioare...
Parca-s de la gradinita, grupa mica.
Am gasit ieri o pana de la o pasare si parca am gasit ...marea cu sarea.



Se poate sa fie inghesuiala pe webshots, de fapt, din cauza inghesuielii a si trebuit sa fac un cont nou, ala vechi cu poze cu "idei" nu mai putea fi accesat ( nu stiu de ce...imi dadea error) si m-am suparat ca nu mai aveam rabdare si am facut altul nou, ala a mers...

Imi pare rau ca nu le poti vedea, e ceva cu niste pamint uscacios in gradina noastra de unde mai iese cite un pomisor mic-mic si in spate niste dealuri verzi unde pasc niste cai. Vizual e dragut!
Audio e si mai dragut!
Ba mai necheaza un cal, ba mai cinta cucul, ba e linistea aia ...de la tara, ba mai auzi niste zgomote ciudate ( nu le stiu inca scrie) de la "strutzaria" vecinului ( am un vecin care creste struti), ba greierii se inerveaZa si "tipa" cri-cri-cri cind ii scoti de la "caldurica".
Chestii de astea.[hippi]





Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii


#25
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 19:28

Am reusit sa vad pozele. Cu asa panorama... who cares ce e in gradina?[:D]
Cred ca trebuie sa rezolvi problema cu sursa de apa ca sa faci gradina. Ai ceva plantute, eu zc ca-i musai sa le pui "mulch" (iar am uitat cum ii zice la lemnul ala [:D]). Mai mentine umiditate si nu cresc buruieni in jur.
Trebuie musai compost si gunoi de grajd - banuiesc ca asta e usor de gasit [:D].
Eu cred ca as fi pus un gard "transparent", adica din sirma sau din fier (gen gratii), sa vad mai bine natura din jur.
O sa fie tare frumos cind e gata, dar mai dureaza pina atunci. Vad eu cum e la noi si n-am pornit chiar de la zero. Am avut copaci, tufe, chiar si niste floricele.

Georgeta, uitai sa-ti spun ca e bun si rumegusul pentru gradina.[:D]

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#26
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 20:17

Daniela nu fi trista si mai ales nu renunta! Pana vei avea apa si umbra, concentreaza-te sa mentii sanatoase plantutele care s-au prins deja. Pomisorii sunt destul de fragili pana dezvolta radacini puternice. Problema apei trebuie rezolvata. Aproape ca merita sapata o fantana (ma bate gandul asta), la cat consuma o gradina si la cat costa apa....Cand pomisorii si tufele vor prinde puteri, la umbra lor vor fi protejate si floricelele pe care ti le doresti!
Eu am in continuare dilema cu polenizarea rosiilor. Am vreo 10 tufe inflorite si daca pica florile din lipsa de albine, mor de ciuda! Am mutat o tufita de nasturei drept in usa solarului si am pus si o vaza cu liliac la intrare doar, doar...Cred ca se inchina vecinii!

#27
Ramona J

Ramona J

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.843 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 20:42

Olympia [:D].

The best thing you can do for your children is to love your wife.

#28
olympia

olympia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.618 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 21:48

Da, Ramona, ce sa fac?...Mama a cumparat fiola respectiva, se numeste Etrel si e facuta de Bayer. Faza interesanta e ca aia vanzatorul a zis ca e pentru intarirea plantei, nu doar pentru polenizare si se aplica si pe pomii infloriti, nu doar pentru tomate. Pietarii zic ca ei stropesc oricum rosiile cu alta chestie"Bravo", tot pt. intarire, preventiv, cica sa reduca tratamentele dupa ce se formeaza fructul. Parca-i controleaza cineva ce pun in rosii...Unul i-a zis mamei ca e un vis sa vrei legume fara tratamente! Eu n-as vrea sa pun nimic chimic, sau minim necesar, ca marfa de la tarani m-am prins deja ca e super tratata! Deci oricum eu as fi zgarcita cu chimicalele comparativ cu ei!

#29
gabiarama

gabiarama

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 286 mesaje

Postat 08 mai 2008 - 22:58





olympia , superba locatia ! Pamintul mi se pare a fi mai mult lut,nu-i asa ? Si la mine tot cam asa arata , numai ca a fost pus deasupra cica pamint negru ,bun [alcool] Dar care prinde o crusta deasupra imediat ce se usuca dupa ploaie sau dupa udat .Ma mir cum de reusesc sa mai iasa bietele plantute .

Intre timp curtea noastra are un nou look .Acum 3 saptamini am pus gazonul impreuna cu sotul meu si acum e verde [bis] Au inflorit si stinjeneii ,dar care au suferit in urma unei ploi puternice cu rafale de vint .Doar 8 narcise din cele 23 care aveau boboc au inflorit.Restul s-au uscat si nu imi dau seama de ce .De lalele nu m-am putut bucura .Unele dintre ele s-au si uscat de nu mai stiu unde au fost ca sa pot cauta bulbul.[q]

Sunt dezamagita de rasdurile mele .Ele saracele nu au nici o vina , doar ca eu am crezut ca o sa creasca mult mai repede .Am intrebat in piata o doamna care vinde rasaduri de flori in ce perioada a pus semintele .Cica pentru panselute , petunii de anul trecut din iunie si acum sunt inflorite .Iar la celelalte (gazanie,portulac,dalii pitice,verbina,azalee,garofite,etc) prin ianuarie .Eu am pus abia in februarie-martie si panselutele si petuniile au abia 4-5 frunze mari .

Nu stiu cum va arata la vara gradina , pentru ca am pus multe seminte direct pe pamint , nu in rasaduri si multe inca nu au iesit .Pentru mine e o experienta , e primul an in ale gradinaritului asa ca mai am muuuulte de invatat .
http://good-times.we...070203959tYmajj


GABI ,de 3 ori mama


#30
b.nica

b.nica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.937 mesaje

Postat 09 mai 2008 - 00:21

quote:
Originally posted by daniela_b



Intre pozele din linkul meu, o sa vedeti in una cam "ce fel de iarba" mi-a iesit pe unde am pus...
De fapt, aproape mai nimic nu a iesit pina acum ( :emoticon cu omulet suparat:).
N-am mai fost sa vad ce e prin gradina de ceva vreme si am ramas surprinsa ca nu au rasarit mai deloc floricelele mele din seminte si bulbi.
Adevarat, le-am pus si cam tirziu, timpul a fost rece si mi-a fost teama sa nu le fie frig si sa moara in pamint.

Tatal meu care ma ajuta cu gradina e si el la fel de dezamagit, spune ca sa-mi iau gindul, ca pamintul nu e bun si ca sa punem doar iarba de cosit si gata.
Ei bine, eu fiind o incapatinata, ma gindesc sa incep ca din toamna sa-l tratez si sa pun fertilizatori, ingrasaminte...nu pot sa cred ca gradina mea "din vis" va ramaine doar un vis neimplinit.

Intr-un fel nu sint foarte dezamagita...consider ca experienta acestui prim an ( prima primavara) ma va lamuri cu ce fel de teren am de-a face si asta ma va ajuta sa ma orientez mai bine pe viitor.

In afara de pomii fructiferi si vita de vie care s-au prins in proportie de 100%, doar cite un crin mititel se mai zareste ici colo, citiva irisi, o iasomie, citiva trandafiri si multe frunzulite care nu stiu ce sint ( exista o probabilitate mare sa fie tot buruieni :))).

In fine, hai sa pun linkul, mare lucru nu e de vazut, poate doar peisajul [:D]( motivul pentru care am si cumparat acel teren, alaturi de existenta unui piriias mititel in spatele lui) dar...

Pozele nu-s cine stie ce ( pamintul parea foarte uscat desi plouase cu o zi inainte, aproape tot timpul) si, din lipsa de timp nici nu am scris ce e fiecare ( scuze!).











Daniela nu dispera,eu am folosit 11 camioane de pamant ca sa imbunatatesc terenul,pe atunci nu ma pricepeam si mi-au ridicat nivelul dar cu pamant prost.
Acum sunt hotarata sa-l innobilez cu compost;daca am balarii macar sa foloseasca la ceva.
Ii multumesc lui Ramona ca a venit cu o idee la care nu ma gandisem:sa folosesc 2 recipiente de compost;am vazut ca se gasesc si nu sunt exagerat de scumpe(eu ma gandisem sa le fac eu).
Dupa ce voi hranii terenul voi incerca sa ma sfatuiesc cu un peisagist;m-am convins, privind gradina Georgetei, ca un aranjament potrivit poate face minuni.Daca ea la o suprafata asa de mica a realizat atatea,eu cred ca am sa ma ambitionez si scot si un teren de minigolf,rampa de rotile etc.
Cu piscina la mine este o problema:am piscina in pivnita cand ploua mult,adica pana cand alesii primariei nu vor face ceva cu drenarea apelor e jale,nivelul panzei freatice este f. sus.





Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -