Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Topic - cadastru, asociatii, teren, proprietati


186 raspunsuri la acest subiect

#1
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 16 septembrie 2008 - 17:30

Topic dedicat



Pagina familiei / Mai multe...

Video

Pagina legislativa

#2
xerxe2005

xerxe2005

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 998 mesaje

Postat 18 septembrie 2008 - 13:06

Primaria ne-a concesionat 300 mp pentru construirea unei locuinte, in baza legii 15/2003.

Putem sa vindem casa ce am construit-o pe acest teren?



Razvan Gabriel

#3
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 18 septembrie 2008 - 15:14

Da, cu acordul primariei pentru preluarea contractului de concesiune de catre cumparatori.



Pagina familiei / Mai multe...

Video

Pagina legislativa

#4
dicirstea

dicirstea

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.994 mesaje

Postat 18 septembrie 2008 - 18:21

ooo, ce binevenit e topicul asta!!!!

sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca l-ai deschis, poate gasesc si eu un ajutor cu ocazia asta!

Buba mea e asa:

In anul 2005 am achizitionat un teren in Snagov. Am vorbit cu vanzatorul si am mers impreuna la primarie sa-si scoata actele (proces verbal de punere in posesie si titlu de proprietate). Acest teren a fost scos din circuitul agricol, avea cadastru, intabulare si autorizatie de constructie p+1. Toate actele au durat ceva mai mult de un an ca asa dura pe vremea aceea. Ulterior am scos si eu autorizatie de constructie pentru un gard pe care l-am si construit, am facut un credit si am pus ipoteca pe teren. In luna august primesc o instiintare de la OCPI prin care mi se noteaza in cartea funciara suprapunerea numarului meu cadastral cu al altui cumparator.

Acest cumparator a cumparat acelasi teren (suprafata, laturi, vecini) in 1997, pe baza unui alt proces verbal de punere in posesie (alt nr. decat cel pe care il am eu). In acest pv terenul este trecut in ALTA PARCELA SI ALTA TARLA decat al meu si nu apare in titlul de proprietate al vanzatoarei. Terenul a fost vandut de catre fiul vanzatoarei, in baza unei procuri pe care aceasta o daduse cu un an inainte, si in care scria ca e imputernicit : sa ridice documentele de proprietate de la primarie, sa plateasca impozitele, sa schimbe un teren cu altul "si restul sa il vanda cui va crede de cuviinta".

El l-a vandut fara sa ii spuna, iar vanzatoarea intre timp a decedat. Cand am fost cu vanzatoarea la primarie i s-a dat procesul verbal de punere in posesie "in original" , i s-a dat rol agricol si rol fiscal si a platit impozitul din urma, toate ca si cum ea era in continuare proprietara. Acum cei de la OCPI spun ca primaria, la un moment dat a renumerotat tarlalele si parcelele si de aici a rezultat incurcatura. Suntem 2 proprietari de buna credinta, cu 2 cadastre si 2 intabulari ale unei suprafete de teren care are aceleasi dimensiuni si 3 dintre vecini identici, dar in tarlale si parcele diferite.

Eu sunt in poosesia terenului, avand gard construit deja.

Am contestat la OCPI notarea suprapunerii si am solicitat copie dupa referatul care a stat la baza acestei notari, dar nu am primit nici un raspuns in termenul legal de 30 de zile, asa ca am facut o revenire.

Ce sa fac mai departe? Sau la ce sa ma astept. Am auzit fel sio fel de povesti de groaza cu manarii care se fac la primarie, de altfel mi-am si vazut semnatura falsificata intr-o declaratie de impunere la administratia financiara. Declaram ca am mai putin teren. [bang] Chiar daca astfel de declaratii nu au nici-o valoare juridica atata timp cat exista act de proprietate pe o anumita suprafata. Nu?



[zz] [baietel] mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

MINUNEA MEA





Ajutati-o pe Sonia!



Ajutati-l si pe Darius!



#5
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 20 septembrie 2008 - 12:21

E groaznic de stufos, nu inteleg cine e vanzatorul-fiul-cumparatorul.

Reorganizeaza cumva, numeroteaza cu A, B, C persoanele, cu P1, P2

parcelele...

In principiu, ma intereseaza istoricul terenului, dinainte de 1997. Ceilalti cum l-au obtinut? Este retrocedare? Reconstituirea dreptului de proprietate? De ce ai umblat cu vanzatorul un an? Acela nu avea acte la momentul tranzactiei? Pe ce baza l-ai obtinut, pe care dintre legile proprietatii? Aceste date sunt necesare pentru o evaluare a sanselor in instanta, ca oricum acolo e solutia.

Deci, reformuleaza cu calitatile persoanelor fata de proprietatea terenurilor, in timp. In principiu, cine a intabulat primul in conditiile legii (deci cu toate actele, legal) este proprietar. Cine a ridicat gardul si cine are posesia, este mai putin important. Cumparatorul de buna credinta se poate indrepta impotriva vanzatorului

pentru daune.



Pagina familiei / Mai multe...

Video

Pagina legislativa

#6
dicirstea

dicirstea

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.994 mesaje

Postat 20 septembrie 2008 - 16:28

Deci:

  • Terenul a fost dobandit prin reconstituirea titlului de proprietate


  • O sa ii spun vanzatorului A1, fiul vanzatorului e A2

  • Cumparatorul din 1997 e X, iar eu, din 2005 sunt Y



  • [*] in 1996 A1 ii da procura (simpla) lui A2 sa-i plateasca impozitele, sa-i scoata actele de proprietate de la primarie, sa vanda un anume teren unei anume persoane (cu date de identificare) iar restul de terenuri sa le vanda cui crede de cuviinta.

    [*]in 1996 A2 ia de la primarie un proces verbal 1 de punere in posesie pe tarlaua 14, parcela 129 (P1), pe baza caruia el vinde terenul in 1997, cumparatorul a facut cadastru si intabularea in 2002, pe baza acestui PV1

    [*] in 2002 eu am vorbit cu A1 sa-i cumpar terenurile (avea mai multe), ea nestiind ca A2 i-a vandut ceva, nu a primit nici actele de la el, pentru ca ala cum a dat de bani a plecat din tara.

    [*]am fost cu ea la primarie ca sa o vada lumea ca e in deplinatatea facultatilor mintale si ca vrea sa imi vanda mie, iar eu ca sa ma asigur ca incepe demersurile pentru scos actele, asa am vazut ca a primit un proces verbal de punere in posesie (2) pe un teren care aparea si in titlul de proprietate (eliberat in 2002) ca fiind in tarlaua 17 parcela 134/52. (P2)

    [*] nu am vrut sa cumpar terenul fara actele in regula, asa ca am asteptat sa-l scoata din circuitul agricol, sa-i faca si cadastru si intabularea, sa-i scoata si o autorizatie de constructie; i-a inscris rolul agricol si rolul fiscal si a platit impozitele pe vremea aceea durau destul de mult procedurile astea, numai pentru cadastru am stat 6 luni. Asa ca am cadastru, intabulare, am scos si eu autorizatie de constructie si am si contsruit, am facut credit la banca si am pus ipoteca pe teren.

    [*] in concluzie, primaria i-a dat in posesie lui A1 un teren dar cu doua procese verbale diferite si cu alte date de identificare, fara sa anuleze vreunul dintre acte. Amandoua parcelele au cadastru si intabulare, numai ca P1 are cadastru pe numele lui X, fara titlu de proprietate, iar P2 are cadastru pe numele A1, pe baza titlului de proprietate. In titlul de proprietate apare doar terenul pentru care am eu acte

    [*] mie mi se pare ca amandoi cumparatorii suntem de buna credinta si chiar si vanzatorii, pentru ca fiecare din ei a primit acte ca si cum ar fi fost 2 terenuri.

    [*]Prima intabulare e a lui X, dar terenul lui nu apare in titlul de proprietate, iar A1 a decedat.




cam asta ar fi istoricul.



[zz] [baietel] mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

MINUNEA MEA





Ajutati-o pe Sonia!



Ajutati-l si pe Darius!



#7
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 20 septembrie 2008 - 22:05

In primul rand, iti trebuie o dovada cadastrala ca fizic cele doua parcele reprezinta acelasi teren. Apoi, clar ca trebuie sa ajungi in instanta. Lucrurile sunt relativ simple:



Transferul dreptului de proprietate se face pe baza titlului de proprietate (care atesta ca AI ceva), si nu pe baza unui proces-verbal de punere in posesie (care in mod evident dovedeste posesia).



Poti avea posesia fara sa fii proprietar, si invers. Deci, vanzarea facuta fara dovada actului de proprietate trebuie anulata in instanta. Sunt, din pacate, mii de astfel de procese pe rol.

Iti recomand un avocat, vor trebui scoase diverse hartoage din arhive, cereri, procese verbale ale sedintelor de Comisii de fond funciar etc, deci va fi ceva de alergat.

Ce relatii ai cu celalalt cumparator? Poate initiaza el actiunea in instanta, iar tu iti vei sustine dovezile.



Pagina familiei / Mai multe...

Video

Pagina legislativa

#8
dicirstea

dicirstea

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.994 mesaje

Postat 22 septembrie 2008 - 13:07

Nu am nici-o relatie, acum am aflat ca exista. Din moment ce a depus un referat la Ocpi prin care s-a notat suprapunerea in cartea funciara pot sa inteleg ca urmeaza o chemare in judecata? Eu am fost in audienta la OCPI si nu au vrut sa imi spuna nimic sau sa-mi arate macar documentele care au stat la baza aceste notari, m-au pus sa fac cerere scrisa si au spus ca o sa-mi trimita documentele acasa. A trecut mai bine de o luna si nu s-a intamplat nimic. Am facut alta adresa si mai astept. Ce am aflat (copie dupa act de v-c al lor) mi-a dat o grefiera de la arhiva judecatorie, asa pe naspa. Ca mai aveam putin si dadeam in ulcer.



[zz] [baietel] mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

MINUNEA MEA





Ajutati-o pe Sonia!



Ajutati-l si pe Darius!



#9
vladia1

vladia1

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 64 mesaje

Postat 24 septembrie 2008 - 18:08

locatarii unui bloc sunt obligati prin vre/o reglementare sa plateasca fondul de rulment?


#10
mh

mh

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 208 mesaje

Postat 24 septembrie 2008 - 18:46

VA rog mult sa ma ajutati cu un raspuns, este urgent.


Intentionez sa cumpar o casa in jud Sibiu. Actualul propietar mi-a prezentat ca acte intabularea, pretinzand ca nu are cadastru sau cel putin nu stie de el, si nici nu ar dori sa il faca.
La notar ni s-a confirmat ca se poate efectua vanzarea cumpararea fara cadastru doar cu intabularea si extrasul de carte funcioara, cadastrul fiind treaba cumparatorului.
Eu cum aflu exact pozitionarea/dimensiunile terenului si a casei? Se poate face tranzactia fara sa stim exact delimitarile parcelelor si vecinii ?
Mentiune: actualul propietar a cumparat casa in 1998 .
Orice informatie cat de mica e binevenita.


mh


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -