Citat: |
citat din mesajul lui Ortansa buna! atterul se face asa(ma mir ca nu e inca in listuta): -3 pahare de zahar tos+1 1/2 pahare de apa se pun la fiert.cand incepe sa se lege, se adauga o lingura de zeama de lamaie,se mai fierbe putin si se trage de pe foc.se adauga putina apa de flori de portocla sau de trandafiri(1-2 lingurite). |
Eu pun un praf de scortisoara, nu pun maa', mi se pare ca acopera aromele din interiorul cataifului..
Saptamina asta a fost foarte "lejera"..n-am tinut post ca am avut o singerare (nu au descoperit nici o cauza, asta e bine, si oricum s-a oprit), asa ca inshallah de miine sa incep si eu, ramine sa recuperez saptamina dupa Ramadan. De gatit, n-am cochetat cu aragazul, am facut maftool (cuscus) cu supa-crema de vegetale, fara carne, sempla-culmea e ca fi-miu, care uraste vegetalele, adora supa crema de vegetale-, am facut fatteh de pui o data, le-am mai trintit un pireu de cartofi cu nuggets de pui, nu prea am pierdut timp la gatit ca am pierdut timpul la doftori(dar macar a fost cu folos)..Ieri a adus omul cataif gata facute(clatitele), le-am umplut si le-am bagat la cuptor, dupa care am infulecat regeste si biensur, azi nu m-am urcat pe cintar, din motive lesne de inteles..Azi sintem invitati la niste prieteni, deci m-am scos iara, miine, mai vedem...
Monica, cum ai facut crevetii umpluti?[pofta] Ca partea cu pane si cu patul mi se pare mai simpla