Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 10 voturi

Stop îndoctrinării religioase în şcoli


484 raspunsuri la acest subiect

#1
rcphoto

rcphoto
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 01 septembrie 2008 - 21:51

Intrucat abuzurile din scolile romanesti in privinta libertatii de gandire, constiinta si religie au loc pe o scara deosebit de larga iar autoritatile statului, apelate in numeroase randuri pentru a le atenua, s-au dovedit refractare luarii unor masuri in acest sens, Asociatia Umanista Romana, recent constituita, lanseaza campania civica
"STOP INDOCTRINARII RELIGIOASE IN SCOLILE DIN ROMANIA!"

Primul pas al acestei campanii este scrisoarea deschisa catre Dl. Cristian Adomnitei, Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care poate fi citita si semnata online la adresa:
http://www.secularhu...i-i-tineretului

Cei care doresc sa gaseasca informatii cu privire la statutul orei de religie o pot face aici: http://www.secularhu...elor-de-religie

Formularul necesar pentru parintii care doresc sa isi retraga copiii de la orele de religie este aici:
http://www.secularhu...-pentru-parinti

Pentru elevii care au implinit 16 ani si care nu doresc sa urmeze orele de religie, formularul necesar este aici:
http://www.secularhu...-de-peste-16-an

Pe forumul site-ului pot fi dezbatute probleme legate de scopurile si activitatile Asociatiei Umaniste Romane, nefiind insa acceptate mesajele injurioase. http://forum.secularhumanism.ro/

Cei care doresc sa raporteze un abuz petrecut in spatiile de invatamant la adresa libertatii de gandire, constiinta si religie o pot face scriind un mesaj la adresa asociatiaumanista @ gmail.com .

Asociatia Umanista Romana va acorda asistenta, inclusiv juridica, persoanelor care au suferit un astfel de abuz.

#2
anisiap

anisiap

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 378 mesaje

Postat 02 septembrie 2008 - 20:57

dap sper sa se rezolve cumva desi ma indoiesc in unele licee nu i asa usor cunosc un caz unde juma de clasa a ramas corigenta la religie si era o clasa de olimpici erau terorizati de ora de religie mai mult decat oricare alta nu mi se pare normal nici nu ar trebui sa fie note la ora asta unde se invata despre iubirea de aproape [flo]si bla bla bla invatau bietii la rugaciuni degeaba ca tot corijenti ramaneau mai rau il vedeau pe Parintele profesor drept un inchizitor adevaru ca avea ceva reminiscente

#3
Natasa

Natasa

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.248 mesaje

Postat 02 septembrie 2008 - 22:40

Mi se par niste informatii foarte utile. Multumim.

#4
Fania

Fania

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 342 mesaje

Postat 02 septembrie 2008 - 23:50

Ma scuzati dar titlul mi se pare total exagerat:

"STOP INDOCTRINARII RELIGIOASE IN SCOLILE DIN ROMANIA!"

Sunt total de acord ca religia trebuie sa fie o materie facultativa dar de aici pana la indoctrinare........e cale lunga.

Personal copilul meu nu a fost indoctrinat si nu cunosc printre prietenii mei cazuri concrete,!

Traim intr-o societate bolnava si mi se par prioritare:

Stop violentei in scoli !

Stop drogurilor !

Stop prostitutiei din scoli!

Doresc mai degraba sa-mi tin copilul departe de toate aceste pericole decat de pericolul religiei.

Sigur e doar un punct de vedere!



[poze]

#5
ham

ham

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 707 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 04:55

INDOCTRINA, indoctrinez, vb. I. Tranz. A initia intr-o doctrina, a inarma cu o doctrina, a impune o doctrina. – In + doctrina (dupa fr. endoctriner).
Sursa: DEX '98

DOCTRINA, doctrine, s.f. Totalitatea tezelor unui sistem politic, stiintific, religios etc. – Din fr. doctrine, lat. doctrina.
Sursa: DEX '98


In traduce libera:

Stop îndoctrinarii religioase în scoli = Stop initierii copiilor in tezele religioase

De ce?

Fiindca orice religie emite teze ce incearca sa anuleaze tezele emise de stiintele exacte, in rezumat, NEAGA stiinta; la ce mai trimite copiii sa invete stiinte exacte cand ii obligam apoi sa invete ceva ce le anuleaza?

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

#6
P&ANA

P&ANA

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 935 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 12:14

Sustin petitia ,semnat :)

#7
miruta

miruta

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 708 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 15:37

poate ar trebui schimbate mai degraba orele de religie , in care copiii sa se poata apropia de Dumnezeu si nu "indoctrinati" in teze religioase .Traim intr-o societate care a luat-o razna, nu ne-ar strica apropierea de Dumnezeu .

#8
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 19:59

miruta, aici apar diferentele

Unii vor vrea sa-l apropie de dumnezeu, altii de Allah sau poate de Natura? Vezi tu, nu toti oamenii cred in acelasi Dumnezeu, sau poate nu cred de loc si sunt interesati doar de cultura...nu trebuie toti indoctrinati in acelasi sens.

Anya

#9
ham

ham

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 707 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 20:31

Daca nu esti copil cuminte, nu indeplinesti voia Domnului si nu asculti de parinti, vei fi aspru pedepsit.
Si nu oricum.
Te calca masina, cazi de pe scara, ajungi la spital cu febra mare, iti petreci vacanta in pat sau vei muri.
Daca te rogi inaintea unui concurs il iei, daca nu, il pici....

Pilde [alcool] din Abecedarul Micului Crestin, Ed. Didactica si Pedagogica, 2002, autor Preot Ioan Sauca:


Un copil umbla la un cuib de randunica si-l strica. Dumnezeu ii smulge scara pe care baietelul se urcase, acesta cade, se loveste la cap si ajunge la spital.

"Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara. Baiatul nu s-a mai putut bucura de vacanta, avind nevoie de tratament medical. Rindunelele zboara fericite si ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de ele". Manualul prezinta si o poza sugestiva cu Vasilica zacind inconstient cu scara cazuta peste el.

Alta:

O fetita uita sa-si faca semnul crucii la trecerea pe langa o biserica si este pedepsita de Dumnezeu al bunatatii absolute: este lovita in plin de o masina pe o trecere de pietoni!


Asa ceva trebuie sa invete un copil la scoala?
Asa ceva nu da in patologic, nu e scornit de minti profund bolnave, sau am inebunit eu?
Ce lucru bun poate invata o minte de copil din astfel de abordari ale lui Dumnezeu?
Dumnezeul fricii, al razbunarii, al egoului supradimensionat, Dumnezeu care ne-a creat ca sa se simta maret si sa aiba pe cine chinui?
Asa un Dumnezeu sa si-l pastreze burtosii pentru ei![drac]

Mnualele de religie includ observatii menite sa incrimineze celelalte religii, sa le ironizeze sau chiar sa le aduca acuzatii si sa le judece.
Manualul de religie pentru clasa a XI-a de la Editura Corint, autor Adrian Lemeni, fost secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, ataca direct cultele religioase din Romania, denumindu-le „miscari religioase care actioneaza in spatiul unei confesiuni crestine traditionale, prin metode nedemne, inacceptabile din punct de vedere social si moral.”

Acelasi autor redacteaza si manualul pentru clasa a X-a, la aceeasi editura, în care ii invata pe liceeni ca Yoga este „lucrarea directa a demonilor”. Lectia de intoleranta continua in Manualul de religie. Cultul Ortodox, destinat clasei a X-a, editat de editura Dacia din Cluj.
Aici este atacata direct Biserica Greco-Catolica despre care se spune ca „a dus la dezbinarea in planul credintei a romanilor transilvaneni si a avut consecinte majore, determinand instaurarea unui climat de neintelegere si neincredere reciproca, cu efecte pe termen lung.”

Manualul de Religie pentru clasa a III-a, nu doar ca il infatiseaza pe Dumnezeu ca pe un erou de film horror, dar ii intreaba pe copii cum ar trebui sa procedeze ca sa scape de "pedeapsa parintilor", sugerindu-se ca Dumnezeu, mina in mina cu parintii, sunt autorii ororilor.
"Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele: a transformat in sange apa riului Nil; a acoperit cu broaste tot pamantul Egiptului; au aparut tantari peste tot; a umplut casele si pamantul egiptenilor cu tauni; au murit de foame multe vite; au aparut rani si bube pe oameni si pe vite; a trimis grindina, apoi lacuste care au distrus totul; a trimis intuneric; a ucis pe primii baietii nou nascuti".

La sfarsitul atrocitatilor, copilul este pus sa comenteze si sa relateze un moment din viata cind " Dumnezeu l-a pedepsit pentru o greseala". Fapele bune au disparut din religia ortodoxa!

Pentru elevii mai mari, pedepsele sunt pe masura varstei, asa cum reies ele din Caietul de Religie crestin ortodoxa pentru clasa a VIII-a.
" Dupa Judecata de Apoi, dreptii vor merge sa se veseleasca in imparatia lui Dumnezeu, iar pacatosii vor fi aruncati in intunericul cel mai dinafara, unde va fi plangerea si scrasnirea dintilor".

Manualul de Religie pentru clasa I, Editura Sf Mina, ii invata pe micuti cum sa investeasca in Dumnezeu rugi pentru a li se indeplini dorintele. Poza unei fetite care sa roaga sa cistige primul loc la un campionat de sah este deosebit de sugestiva. Rugamintea ii este indeplinita si fotografia sugereaza ca ceilalti competitori care nu s-au adresat Domnului nu au avut acelasi noroc. Morala e clara:
" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns".

Folosul practic al rugaciunilor este afirmat explicit la pagina 37.
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos".

In acceptia BOR-ului, Dumnezeu-comerciantul, "tu faci, io-ti dau la schimb..."...

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

#10
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 03 septembrie 2008 - 21:10

Citat:
citat din mesajul lui rcphoto
Intrucat abuzurile din scolile romanesti in privinta libertatii de gandire, constiinta si religie au loc pe o scara deosebit de larga iar autoritatile statului, apelate in numeroase randuri pentru a le atenua, s-au dovedit refractare luarii unor masuri in acest sens, Asociatia Umanista Romana, recent constituita, lanseaza campania civica"STOP INDOCTRINARII RELIGIOASE IN SCOLILE DIN ROMANIA!"Primul pas al acestei campanii este scrisoarea deschisa catre Dl. Cristian Adomnitei, Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care poate fi citita si semnata online la adresa:http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/campania-qstop-indoctrinrii-religioase-in-coliq/4-scrisoare-deschisa-catre-ministerul-educatiei-cercetarii-i-tineretuluiCei care doresc sa gaseasca informatii cu privire la statutul orei de religie o pot face aici: http://www.secularhu...ligieFormularul necesar pentru parintii care doresc sa isi retraga copiii de la orele de religie este aici:http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/campania-qstop-indoctrinrii-religioase-in-coliq/12-cerere-pentru-retragerea-de-la-ora-de-religie-pentru-parintiPentru elevii care au implinit 16 ani si care nu doresc sa urmeze orele de religie, formularul necesar este aici:http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/campania-qstop-indoctrinrii-religioase-in-coliq/14-cerere-pentru-retragerea-de-la-ora-de-religie-pentru-elevi-de-peste-16-anPe forumul site-ului pot fi dezbatute probleme legate de scopurile si activitatile Asociatiei Umaniste Romane, nefiind insa acceptate mesajele injurioase. http://forum.secularhumanism.ro/Cei care doresc sa raporteze un abuz petrecut in spatiile de invatamant la adresa libertatii de gandire, constiinta si religie o pot face scriind un mesaj la adresa asociatiaumanista @ gmail.com .Asociatia Umanista Romana va acorda asistenta, inclusiv juridica, persoanelor care au suferit un astfel de abuz.
eu as zice stop indoctrinarii secularist- umaniste din scolile noastre Irina, mami de [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04) si de[copil]bb Teodora(26 august 2007) am blog [:D]


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -