Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11


206 raspunsuri la acest subiect

#41
Sheannamp

Sheannamp

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.335 mesaje

Postat 08 septembrie 2008 - 19:19

Flori, va imbratisam cu drag!
Nu e rau sa incerci un tratament homeopatic pentru minunata Marie.
Doar ca e foarte important ca medicul respectiv sa aiba experienta si sa fie unul bun. Exista multi homeopati si prea putini care intr-adevar stiu despre ce e vorba si respecta principiile ei.

Imi pare rau ca a fost bolnavioara. Off, e mai delicata decat alti copii iar bronsiolita pe care a avut-o in spital probabil i-a lasat o hiperreactivitate bronisica ce se manifesta ori de cate ori raceste


#42
try

try

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.429 mesaje

Postat 08 septembrie 2008 - 20:39

Abia sambata ma intalnesc cu o familie de aici (canadieni de la mine din orasel) care a avut ambii copii la speech therapy si caut sa ma informeze si pe mine cu privire la tramu lasta ca nu ma incumet sa iau asa orice specialist rasarit in cale. Sunt constienta ca e f important specialistul si o serie de alte aspecte care numai cineva trecut prin asa ceva ma poate ajuta sa-mi creez niste asteptari. Probabil ca daca e un bun specialist, nici la el nu e lista de asteptare mica, deci tot ce-i posibil sa mai treaca ceva saptamani pana incepem speech therapia. Deci sa aveti rabdare. Posibil sa nici nu o sa lucreze cu el direct, ci sa fie sedinte mai mult pt mine (pt ca adrian nu vorbeste engleza si fonetica unei limbi e f importanta pt lucrul la speech therpay, adrian e familiarizat cu sunetele romanesti, deci in engleza nu stiu cum ar putea cineva sa lucreze direct cu el). Ramane sa vedem cum decurge prima vizita, la ce nivel il categoriseste si ce recomandari primim.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"


#43
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 09 septembrie 2008 - 14:38

Anna, nici eu nu mai stiu ce sa aleg.Parca in Oradea s-ar fi strans gramada de medici care se aventureaza in diagnostice fara o cercetare amanuntita a simptomelor si cauzelor unei afectiuni.
Am fost la alergologul pediatru care nu m-a intrebat de niciun istoric pe tema, desi cred ca asa ar fi trebuit si dupa ce i-am povestit ca nu-mi place cum respira Maria noaptea a ascultat-o la plamani si s-a uitat in gatut.Mi-a zis ca se aude un usor suierat si mi-a spus ca are un astm bronsic infectios.Suieratul asta nu l-a auzit medicul pediatru.Bun.Ma trimite la ORL de unde plecam bucurosi ca timpanele Mariei sunt ok, la fel si gatutul cu amigdalele putin marite.Vorbesc si cu ORL-istul si cu alergologul despre mononucleoza si mi se spune ca este imposibil sa fi avut aceasta boala pt ca as fi fost in terapie intensiva pana acum, pt ca boala este grava cu multe complicatii.Ma intreaba de confirmarea serologica si ii spun ca am facut doar TGO si avea val modificata - 39, leucocite - 12.2, monocite 0,94, limfocite 3,87 dar ca virusul epstein barr nu mi l-a identificat pt ca nu a considerat ca fiind necesar.Stupoare evidenta, citisem si eu dupa ce i se luase sange Mariei ca doar aceasta analiza specifica certifica prezenta mononucleozei, restul completand tabloul clinic al bolii.
Zic ok, refacem analizele acum, dupa aproape 3 saptamani si vedem ce iese.Saptamana viitoare o sa stiu daca a avut VEB.
Dar plecam acasa cu reteta de aerosoli compusa din adrenalina,flixotide si ser fiziologic de 3 ori pe zi/5 zile. Intreb de efectele adrenalinei si mi se spune ca daca nu are probleme cardiologice (fara niciun consult) atunci nu am de ce sa imi fac griji.Nicio trimitere pt cardiologie chiar daca spun ca nu a facut un consult de specialitate vreodata.
Pe de alta parte, homeopatul care a vazut-o in urma cu 2 saptamani mi-a recomandat sa stau calma, ca e o viroza care va trece, sa astept sa se faca sanatoasa si apoi va incepe un tratament pt ea pt intarirea imunitatii.Sigur ca eu ca mama grijulie stau si imi fac o gramada de ganduri mai ales cand aud cum respira noaptea.Vad intr-adevar ca ganglionii incep sa se retraga - cei de la ceafa spre ureche erau imensi, cat un ou de prepelita.
Bineinteles ca am pus mana si am citit ce e astmul bronsic si acolo spune clar ca mai trebuie facute si alte investigatii legate de volumul de aer inspirat/expirat.
In fine, stiu ca daca merg la zece medici deodata am sa ma dau peste cap complet si voi fi intr-o nebuloasa si mai mare.
Pot fi oare periculosi acesti aerosoli compusi din adrenalina si flixodine? Sa-i fac, sa nu-i fac?!
Sigur ca taticul Mariei imi spune ca de ce ma mai duc la medici daca nu le urmez sfaturile dar, Anna si restul mamicutelor, voi stiti ca mai exista si acel ceva care vine din interior si-ti aprinde beculetele si atunci incepi sa te framanti cu atat mai mult cu cat stii ca nu te poti juca cu diagnosticele fara sa ai niste date clare si precise.


#44
try

try

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.429 mesaje

Postat 09 septembrie 2008 - 21:17

Pe mine m-ai pierdut de cand ai inceput amanuntele medicale, Flori de cires, din pacate noi nu ne-am confrutnat cu alte boli in afara de raceli/gripe obisnuite (asta pe langa problema lui adrian). Nu sti uce sa-ti spun, n-am inteles mare lucru din detalierile tale pt ca n-am nici cele mai vagi cunostinte despre aceste posibile diagnostice care i s-au dat mariei. Nici macar o bronsita nu sti ubine ce inseamna, iti spun sincer. Sunt f. nestiutoare (ca sa nu zic indolenta) in anumite privinte. Eu ma "specializez" doar pe ce apuc sa ma confrunt de regula.

Sigur ana te poate ajuta cu ceva.

Multumi mde urari ca am uitat sa o fac ieri.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"


#45
Sheannamp

Sheannamp

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.335 mesaje

Postat 09 septembrie 2008 - 23:10

Cum respira Maria noaptea?
E ca un tiuit?

Adrenalina in aerosoli face ca bronhiile sa nu se mai ingusteze si practic nu ajunge sa aiba si alte efecte in organism.
Flixotide e un antiimflamator care face in principiu acelasi lucru dar pe o durata mai lunga iar efectul se instaleaza mai incet.
Practic e un tratament pentru bronsiolite cu manifestari astmatiforme (adica cu bronhospasm).
Off! Sper sa nu aiba astm bronsic iar aceasta hipereactivitate bronsica sa ii treaca in timp.
Eu zic sa ii dai aerosolii (problemele cardiace de care spunea doctorul se refera in special la bolile congenitala cardiace pe care ea nu le are) si flixotide pentru ca o va ajuta sa respire mai bine.

Nu cred ca a avut mononucleoza (exista virusuri respiratorii care pot sa dea crestere tranzitorie de transaminaze) dar o sa vezi sigur dupa ce iese rezultatul.
Nu sunt pediatru si nu prea imi place sa ma bag in lucruri pe care nu le stiu bine dar cred ca intr-adevar e vorba de o viroza respiratorie care la ea se manifezta prin acel bronhospasm. Daca va face asa la toate virozele pe care le va avea in copilarie sau daca cu timpul ii va trece, daca va ramane cu brohospasm (pracic o forma de astm bronsic) sau nu, nu stiu sa iti spun
Sper din tot sufletul sa se insanatoseasca cat mai repede!
Salutari lui Lao!

#46
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 09 septembrie 2008 - 23:41

Lao zice (si scrie) :

Multumesc pentru salutari si , in plus, La Multi Ani ANA!

#47
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 10 septembrie 2008 - 00:51

Ia uite cum se "baga" Lao peste mine!Macar virtual...[olala]

Ceea ce m-a ingrijorat este faptul ca nu are o respiratie constanta, in acelasi ritm,lucru care se manifesta mai ales intr-un interval orar de 2 ore dupa miezul noptii. E ca si atunci cand ai nasul infundat si nu poti deloc sa respiri pe nas.Doarme cu gurita deschisa, sfoarie ca un adult si sigur ca este cu mult mai marcant cand ba se opreste brusc din respiratie si sta cateva clipe si apoi o ia cu un inspir puternic, ba are o respiratie foarte accelerata, toate astea sub o foiala teribila dintr-un colt al patului in celalalt.
Nu se aude ca un tiuit, se aud secretii undeva sus, la sinusuri poate.
I-am dat antialergice, i-am pus picaturi in nasuc, niciun efect.Deschid geamul in timpul noptii si dupa o ora incepe sa-si revina, sforaind mai departe dar macar respirand constant, in acelasi ritm.
Stiu ca e posibil sa fie vegetatii adenoide mari si e posibil sa aiba intr-adevar o sensibilitate mai mare in zona bronhiilor insa mie mi s-a parut prea fortat diagnosticul de astm bronsic.

Oricum multumesc Anna pt sfaturi.Am sa iti spun cum evoluam in urmatoarele zile.In rest Maria e super ok.Rade, alearga, se joaca, nu se vede niciun semn de vreo afectiune.
Chiar avem esente cu adevarat tari...poate noi mamicile suntem prea ingrijorate ...eu cel putin.
Sanatate tuturor...multumesc si eu Try pt postarea ta.

#48
Sheannamp

Sheannamp

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.335 mesaje

Postat 10 septembrie 2008 - 18:36

Ok!
Din ce descrii tu nu are absolut nici o legatura cu wheezingul din bronsita astmatiforma sau astm.
Posibil sa fie vegetatii adenoide dar nu stiu daca pot fi asa de mari la varsta asta.

#49
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 10 septembrie 2008 - 21:06

Multumesc mult Anna pt mesajele tale.
Uite, am ales sa merg pe medicatia homeopata..sper sa nu fi facut pasi gresiti...oricum in 2-3 zile trebuie sa s]+e observe ceva, intr-un sens sau altul.
Intre timp trebuie sa primesc o parte din rezultatele de la sange si cred ca voi putea avea o viziune mai ampla asupra ce se intampla cu Maria.
Recunosc ca m-am mai linistit dupa ce am citit postarea ta si stiu ca pot sa ma bazez pe cunostintele tale si pe feeling-ul tau ca mama de prematuri atunci cand te solicit, chiar si asa la distanta si pe nevazute.

Va pupam virtual pe toate/toti...cu drag.


#50
Doloress

Doloress

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.679 mesaje

Postat 11 septembrie 2008 - 01:39

Flori de cires multa sanatate Mariei! [pup]



Try felicitari pentru progresele lui Adrian! Mi-au dat lacrimile cand am vazut pozicile, cum era si cum este acum. Mi-am adus si eu aminte de NICU, si Patrick a primit o suzeta portocalie la fel si e singura suzeta pe care o accepta cat de cat. Sa-ti traiasca flacaii, ai doi copii superbi. Adrian are o fata atat de matura si inteligenta! Iti seamana perfect.



Sheannamp ti-am urmat sfatul si nu prea am mai insistat cu formula. Mie mi se pare copilul foarte OK, e vioi si fericit, doarme bine, insa doctorul de la clinica de alaptat a zis ca ceva nu e in regula ca inainte lua 26 de grame pe zi si acuma ia numai 16. I-am explicat ca nu mai mananca formula ca inainte pentru ca nu mai vrea. In plus, nu scade in greutate ci creste constant. Mai lent, dar creste. In fine, parca sunt din Romania doctorii astia, ma innebunesc cu luatul in greutate. Eu zic ca la 4 luni jumate si 2 luni jumate de varsta corectata 6.500 kg e OK.

V-ati confruntat cu regurgitatul si vomatul in jet? Cam cand trece? Al meu de cand s-a nascut aceeasi problema, vomita cred un sfert din ce papa [help]



Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)







Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -