Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici11


206 raspunsuri la acest subiect

#181
dia48

dia48

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 62 mesaje

Postat 02 mai 2009 - 19:45

Buna!Am nascut prematur in 25.01.2004,la 35 saptamani,o fetita de 1650Kg si 42 de cm.Acum este sanatoasa si ffff isteata.Are la 5 ani si 4 luni,20 Kg si 120cm.A ramas totusi cu intoleranta la lactoza,dar mergem inainte si cred ce tot ce a fost greu a trecut.Mamicilor de prematuri le spun sa aiba multa rabdare si sa nu dispere!!!Prematurii sunt foarte puternici desi nu par asa.Acest site este ceva grozav.Poate daca l-as fi de descoperit atunci,la inceputul carierei mele de mama de prematur, m-ar fi ajutat fff mult.Sau poate nu as fi avut timp de el!!Va doresc numai bine,copilasilor vostrii![flo]

#182
ana maria

ana maria

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 326 mesaje

Postat 06 mai 2009 - 12:48

Va mai scriu si eu un mesaj de incurajare mamicilor cu copii micuti. Pana la un an am trecut prin momente foarte grele (n33s, 1800g). Cred ca si evolutia prematurului este nespecifica dar si noi mamicile suntem mai incercate si mai tentate sa dramatizam. Cel mai adesea pana pe la 6-7 luni am fost foarte atenta cu greutatea copilului si fiecare zi in care vedeam ca nu ia in greutate ma dispera. Dar, cel mai important a fost sa-l vad ca e bine, e vioi si se dezvolta.

Cel mai greu am luptat cu teama mea de a nu se imbolnavi baietelul meu. Trecusem prin experinta de a sta in spital care a lasat niste urme cumplite (pesimism si umilinte mai mari nu am indurat niciodata) si am facut o adevarat fobie fata de boli si de teama de a nu fi nevoie sa ma internez cu el. Ma temeam in primul rand sa nu ma imbolnavesc eu si sa nu-i dau si copilului. Abia dupa un an a racit prima data si atunci sotul meu mi-a spus "iti propusesesi prea mult, sa nu raceasca niciodata!!".


Acum, la 4 ani avem alte probleme: gradinita si imbolnavirile... dar nu mai tem de ele!!!! Baiatul meu a dovedit ca e foarte puternic!! Si in plus, are 18 kilograme, adica de 10 ori mai mult decat la nastere.


Ana Maria si Didi (Victor Stefan) [bonjovi](15 12 2004)



Succes si s-auzim numai de bine!!!

#183
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 06 mai 2009 - 15:18

Liniste mare pe aici! Doar mamici cu prematuri mari mai scriu pe aici. Se pare ca noile esente sunt tare cuminti de mamicile nu mai spun nimic.
Sa va spun eu despre noi. Azi am fost la control la pediatru. Desi la capitolul greutate ar trebui sa fim mai mari decat suntem (avem 5200 g si ar trebui sa avem 6000 g) suntem bine. Avem 60 cm suntem foarte vioaie, atente, curioase. Stam in fundic. Incepem sa mancam tot mai mult diversificat dar totusi sanul ramane preferatul nostru.
Mamici mai astept vesti de la voi. Chiar ma intereseaza ce fac piticii vostri.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza

#184
mirela_ramni

mirela_ramni
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 07 mai 2009 - 16:17

m-am hotarat sa va scriu si eu depre evolutia lui Radu, ca nu am facut-o de mult timp. Are 6 luni si 3 saptamani, 8.2 kg si cam 64 cm lungime. In fudulet nu sta singur, ci doar sprijinit, de rostogolit nu se rostogoleste dar pt asta dau vina si pe faptul ca e mai grasut, iar dintii nu-si anunta aparitia inca.Am diversificat destul de mult cu mancarea, e un mancacios dintotdeauna asa ca nu am probleme, imi primeste orice aliment nou cu usurinta. In schimb are o burtica mai sensibila si nu tolereza fructele crude, daca ii dau fructe sau sucuri, le mananca dar il doare burta ingrozitor si imi da afara din stomacel un acid gastric. In rest e un copil foarte vesel, rade toata ziua daca te joci cu el, si cam trebuie sa te joci cu el ca s-a invatat asa si nu sta singur prea mult timp.
Asteptam si noi vreme mai frumoasa sa stam mai mult pe afara ca azi e tare urat.
Va pupacim cu drag si aveti grija de voi si de puii vostri!
Mirela, mamica de Raduc iubit.(14 oct 2008, 1170g, 29 s)

#185
ali

ali

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 732 mesaje

Postat 08 mai 2009 - 12:21

Si eu am un baietel nascut prematur la aproape 34 de sapt.A avut la nastere 2,5 kg .Acum avem aproape 11 luni si e un mancacios si jumatate.La 10 luni nu l-am mai cantarit ca am tot amanat dar la 9 luni avea 8,5 kg si 75 cm.
Mirela eu m-am inspirat foarte mult dintr-un ghid de nutritie francez cand am inceput diversificarea.Acolo spune ca fructele sa le dai fierte si sa nu-i dai suc de fructe decat dupa 1 an.
Acuma nu am tinut ca la carte ce scrie acolo.Consider ca fiecare copil e diferit si trebuie sa adaptez ce scrie sau auzi in stanga si in dreapta.
Pot sa-ti spun ca vreo 2 luni eu i-am dat fructele putin fierte.Ca la compot.Dupa aceea am inceput sa-i dau fructele crude.Eu asa am crezut ca stomacelul lui nu e obisnuit cu fructele crude de la inceput si abia dupa o perioada le-am introdus incetul cu incetul.
Si sa stii ca nu avem probleme cu stomcelul.
Suc nici acum nu-i dau. Prefer sa-i dau fructul care are si fibre decat sa-i dau suc.Probabil cand e mai mare o sa-i dau si suc de fructe.
Mult succes.
Apropo de intors si stat in fundulet si Andrei al meu le-a facut mai tarziu. Nu-i o chestie de greutate, e legat de prematuritate.Acum ma chinui cu el sa inceapa sa mearga in 4 labe si nu prea e interesat.In picioare nu se ridica inca asa ca asta e.E prematur si trebuie sa tin cont de asta.In rest e veselia intruchipata si daca e papat si odihnit nu am treaba cu el Daca ar fi dupa el ar sta tot timpul afara.


ali
Mama fericita de Andrei

#186
ana maria

ana maria

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 326 mesaje

Postat 12 mai 2009 - 10:16

Mirela neaparat tine cont de varsta corectata. Din cate am vazut eu baietelul tau s-a nascut cu aproape 3 luni mai devreme. Asa ca la aproape 4 luni cat are acum nici nu ar avea cum sa stea in fund. Baietelul meu a stat in fund exact la 7 luni si jumatate si el s-a nascut la 34s. Apoi le-a facut pe toate mai repede dar pana atunci a mers in ritmul varstei corectate.

Ana Maria si Didi (Victor Stefan) [bonjovi](15 12 2004)



Succes si s-auzim numai de bine!!!

#187
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 14 mai 2009 - 19:05

Si eu tin mult cont de varsta corectata,dar se cam intercaleaza varstele astea. Noi azi avem opt luni si exista lucruri care le facem pentru opt luni si exista lucruri care le facem pentru varsta corectata adica sase luni. Deci cred ca fiecare copil e in ritmul lui. Karla sta sprijinita in fund. Daca o sustii face chiar pasi si se tine in picioare, de aceea deja folosim cate putin premergatorul care o incanta. Nu vrem sa ne rostogolim decat cand avem noi chef si nici sa mergem dea busilea nu vrem.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza

#188
dalma

dalma

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 201 mesaje

Postat 17 mai 2009 - 11:54

Venim si noi cu bilantul....



Nu am scris demult odata pt ca am tot fost cu Daria pe la medici pt diverse investigatii, pe de alta parte, suntem in febra mutarii in casa noua.



Asadar: urina e ok, scaunul e ok, leucocitele usor marite le-au pus pe seama deshidratarii. Saptamana viitoare repetam analizele.

Cu greutatea stam tot fff prost. Acum mananca mai binisor (500-600 ml/zi) dar asimileaza extrem de greu. De exemplu in 5 zile a pus doar 50 gr.[bang]



Reactia medicilor??????

Simplu: ce vreti de la ea? avand in vedere ca e un copil nascut cu 700 gr la 6 luni...e ff bine dezvoltata locomotor si se comporta normal pt un copil cu varsta corectata. Greutatea e cea mai MICA problema.



Asadar incerc sa ma linistesc cumva.

A implinit si ea 6 luni, e extrem de vesela, gangureste de numa-numa si dupa parerea mea se comporta cam pt un copil de 3-4 luni.

Are 4300 gr[q]



Apropo, joklk, voi ati inceput diversificarea? De la cate luni? Poti detaila un pic?



Crestere curata tuturor esentelor



[ruga] Doamne ai grija de Daria Maria



Daria minunea noastra-Poze



Povestea nasterii











#189
joklk

joklk

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 877 mesaje

Postat 17 mai 2009 - 15:40

Draga Dalma,

ma bucur ca analizele au iesit totusi bine. Sa stii ca si Karla creste greu, acum la 8 luni are 5400 g. Si eu m-am strsat ca si tine dar de un timp am invatat sa accept ca acesta e ritmul ei si ca niciodata nu va fi o grasuta.E un copil bine proportionat si cel mai important sanatos.

Diversificarea am inceput-o tarziu pe la 7 luni si ceva. De ce? O data pentru ca ea a supt si eu am avut si inca mai am lapte suficient. Era si este cel mai fericit copil la san. Pana la 6 luni si jumatate nu i-am dat decat lapte. Intre 6 luni si jumatate si 7 luni si ceva am tot testat cate ceva foarte putin, un pic de cereale, un pic de legume, un pic de fructe. Nu a fost incantata. De la 7 luni si ceva s-a pornit singura. Acum mananca cereale cu iaurt (mancarea preferata), supica, pireu de legume, fructe cu cereale si bineintele san. Trebuie sa testezi si tu ce ar vrea ea. Daria suge?

M-a impresionat povestea nasterii voastre. Mi-a amintit de noi.

va pup cu drag

Johanna mami de strengarita Karla Luiza

#190
Ayla21

Ayla21

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.732 mesaje

Postat 17 mai 2009 - 16:10

Dalma, ma bucur mult cand vad vesti de la tine. Am revazut pozele si nu inteleg de ce are asa probleme cu greutatea, ca are niste falcute de-ti vine sa le mananci. In costumasul galben si cu bonetica, este ca printesa, buna de pus la revista. Mi-e tare drag de Daria.[olala]

Noi mergem nemaipomenit de bine pt un prematur, chiar si locomotor, o pun pe burtica si se ridica singura in manute, se trage de maini daca ii dau degetele. Dupa 4 luni incepem sedinte de kineto. Psihic este in randul bebelusilor de 3 luni jumate, acum rade, gangureste, este foarte atenta si receptiva. In afara ca este mai micuta, este foarte aproape de un copiii de varsta ei naturala. Pe 4 mai, la 3 luni si o saptamana avea 3,750 kg.

Spuneti-mi si mie ce vaccinuri optionale ati facut si voi, si cum le-ati intercalat printre cele obligatorii. Noi la 3 luni si o saptamana am facut vaccinul de 2 luni, si urmatorul il mai facem la 5 luni, cel de 4 luni. As vrea sa-i fac Rotarixul acum.



_________________________________

Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma

Every day brings new blessings.



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -