Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Copii cu autism (1)


48 raspunsuri la acest subiect

#21
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 31 martie 2008 - 06:51

quote:
Originally posted by doralina

NE VEDEM LA...TVR!
miercuri, 26 martie 2008, ora 17:15 pe TVR 1



Talk-show despre viata de zi cu zi, in care invitatul principal esti chiar tu!

Moderator Marina Almasan Socaciu


*Exclusi fara vina

Invitati: Rodica Barsan -reporter Jurnal, Iulian Cazacu -producator Jurnal, dr. Iuliana Dobrescu, Domnica Petrovai - psiholog, parinti cu copii diagnosticati cu ADHD #351;i autism


Realizator Daniela Grigore
Produc#259;tor tv. Marina Almasan Socaciu



http://www.tvr.ro/em...ne.php?ed=33255



pe site apare alta emisiune din 26-03-2008: delicventa juvenila; cum as putea vedea si eu emisiunea despre copii cu autism si ADHD?

mersi

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

#22
iuliana

iuliana

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 420 mesaje

Postat 31 martie 2008 - 07:12

Un site interesant recomandat pentru cei interesati de profa mea de psihologie: http://www.autismspeaks.org/



Emma si Diana



montaje 1,2,3

#23
doralina

doralina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 31 martie 2008 - 18:40

http://212.54.100.83...-42.flv&name=NE

Aici emisiunea


http://www.autism.ro...opic.php?t=4324

aici comentarii

#24
doralina

doralina

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 121 mesaje

Postat 31 martie 2008 - 18:47

In aceasta seara, un film tulburator la 0.30 pe tvr cultural

Vis dintr-o noapte de iarn#259;


(SAN ZIMSKE NOCI -Serbia Muntenegru, 2004)
Cu: Lazar Ristovski, Jasna Zalica, Jovana Mitic
Regia: Goran Paskaljevic

Serbia, iarna anului 2004.

Filmul a fost recompensat cu premiul special al juriului si premiul SIGNIS, la Festivalul de la San Sebastian în 2004, cu premiul FIPRESCI, la Festivalul de la Troms(Norvegia) în 2005.



31-03-2008, ora 01:51

Un film ravasitor, care ne vorbeste in limabjul universal al iubirii.

Un joc de exceptie , de compozitie jucat excelent de Jovana. Acum inteleg drama parintilor care au copii autisti, drama unei societati ea insasi autista, cu sechelele unui razboi, a unor mentalitati..cu greu dezrobite de barbaritate.

Lazar este si el , poate predestinat unei \"invieri\" si \"treziri\" spirituale. Pentru mine , filmul s=ar fi putut numi si \" trezeste-te\". Finalul socant, ciresii infloriti, si intregul film a fost pentru mine un tablou. Se merge pe ideea de film pictat? Sau mi se pare mie? Un minimalist, un relaism...cu dozaj echilibrat, dar cu mult , mult simt de regizor-pictor. Poate ca si culorile in filme sunt atat de importante emotiilor.

La fel cum picta Jovana copacii infloriti, ea picta un spatiu, un loc,care, in mod miraculos devenea realitatea imediata. Imi anintesc de serbare, cand au cazut stelute de specatcol de undeva de sus, la fel cum obisnuia sa presare ea alaturi de Lazar flori pe desenul cu copaci infloriti.Desenul ei preferat. La serbare,unde copii cu dizabilitati aveau sansa sa joace piesa marelui Shakespeare, Visul unei nopti de vara , Jovana a privit mirata cu aripi ingeresti cum cad de sus stelute ,iar, Lazar,(specatorul luminii ei) i-a soptit \"Florile cad\".

Un film pictat. Un film uman. Un film cu muzica tarditionala,iar aici amintesc secventa in care femeile batrane ale satului, imbracate in port national, cantau la acordeon despre iubirea si fericire, o preche de copii bateau din palme. Iar Jovana mereu tinandu-si mainile pe fata batea singura. M-a impresionat filmul, caci prezinta cu finete psihologia personajelor, a dramelor indurate de acestea:drama suferita de mama fetitei autiste, drama unui trecut sangeros, care e readus la viata noaptea , in visele lui Lazar, drama societatii, drama lui Lazar si nevoia lui de a iubi si de a fi iubit. Un film de exceptie! • Flavia

http://www.tvr.ro/fi...re.php?id=33168




#25
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 01 aprilie 2008 - 08:11

quote:
Originally posted by doralina

http://212.54.100.83...-42.flv&name=NE

Aici emisiunea


http://www.autism.ro...opic.php?t=4324

aici comentarii



multumesc, Doralina; ar fi multe de spus, dar parca nu mi se pare cinstit fatza de voi, cei care traiti intre problemele si prejudecatile respective; le stiti mai bine decit mine; mi-a placut mult citatul tau de la comentarii:

Prejudecata este o plut#259; pe care mintea naufragiat#259; se urc#259; #351;i vâsle#351;te spre siguran#355;#259;.

Ben Hecht


http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

#26
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 10 aprilie 2008 - 18:01

Paula,

n-ai putea muta postarile topicului pe care l-ai inchis aici?

mersi

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

#27
Witchie

Witchie

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 779 mesaje

Postat 10 aprilie 2008 - 23:16

quote:
Initial creata de gargalitza
Am aflat de curand ca fetitele verisoarei mele au fost diagnosticate cu o boala cumplita: AUTISM! Pur si simplu traiesc intr-o lume paralelea, o lume a umbrelor, a formelor fara esenta, a oamenilor fara sentimente. Ele nu cunosc dragostea de mama si ,poate din instict, au schitat vreun zambet. Lucrul cel mai cutremurator si ingrijorator este faptul ca au deja 4 ani, varsta la care sansele de recuperare sunt aproape nule. Ca mama grijulie, Laura si-a pus semne de intrebare cand cei doi copii adorabili aveau 2 ani: nu vorbeau , aveau o fixatie pentru anumite obiceiuri , nu reactionau tot timpul , nu se jucau cu alti copii. Cu toate acestea, semnele de ingrijorare au fost tratate la inceput ca o simpla "intarziere mintala intrucat fetele sunt gemene si s-au nascut prematur". Laura este o femeie puternica si frumoasa, insa aceasta lovitura cumplita a transformat-o complet . Schimbarea cea mai evidenta este paloarea fetei si scaderea in greutate. Situatia financiara a acestei familii nu este deloc buna, insa isi ajuta fetitele cu putinul pe care il are.Sufletul de mama nu poate concepe ideea ca proprii ei copii nu pot fi salvati: " Cu mana pe suflet va marturisesc ca sunt distrusa , si nu mai am puterea sa merg mai departe, si nu mai suport durerea care ma macina. Cand le privesc si vad cat sunt de minunate si de perfecte nu imi vine sa cred ca nu au nici o sansa la o viata normala. Viata mea s-a transformat intr-un cosmar si traiesc doar cu spaima si gandul ca viitorul v-a fi foarte greu de suportat si nu stiu daca am sa fac fata." Este o imagine dezolanta...Imaginati-va un parc solitar, cu cativa copaci desfrunziti si banci goale! Poate Dumnezeu va trimite o raza de lumina peste sufletele celor doua farame de viata si le va mai imbuna, oferindu-le o viata normala la fel ca ceilalti copii.
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Ai vazut fetele, poti da niste detalii concrete despre stadiul in care sunt, comportament? Mama s-a documentat despre autism concret? vezi site-ul www.autism.ro, sunt resurse suficiente acolo pentru a te familiariza cu afectiunea. La patru ani sansele de recuperare exista si sunt mari, mama trebuie doar sa ia legatura cu psihologi, terapeuti- acum exista in aproape toate orasele mari centre de autism; altfel, ceea ce descri in topic parfe un autism extrem de sever sau alta afectiune cu care se confunda; tu ce stii despre fete-concret- ai interactionat cu ele, le-ai urmarit comportamentul? intreb pentru ca- fara suparare- ce citesc mai sus pare inca o postare rezultata din lipsa de informare si folclor si ignoranta din Romania;http://www.floriinro.ro/credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
quote:
Originally posted by gargalitza
Sincer nu am interactionat cu ele...o singura data le-am vazut. Cred ca a fost acum un an..Eu sunt din Tulcea si LAura(verisoara mea) este din Pascani.Mie nu mi s-a parut nimic in regula!Serios..Ceea ce am observat e ca se jucau numai cu mama, dar acest lucru il faceau mecanic! Nu zambeau..parca doar o fetita mai schita cate un zambet, dar fara sa inteleaga ce inseamna. Nici pana acum nu vorbesc..doar ingana cate ceva! Stiu ca au fost si la camin insa mama le-a retras pentru ca erau izolate si nu interactionau cu ceilalti copii! Inca ceva...fetele au fost nascute prematur la 28 de sapt..si medicii cred ca asta este factorul pt care nu vorbesc! Verisoara mea s-a documentat foarte mult..si a aflat de Terapia ABA insa situatia financiara nu ii permite ca fetele sa aiba parte de tratament. Aceasta terapie este de aprox. 30 mil pt fiecare copil(PE LUNA!) E greu, dar in orice exista o speranta.
Anda, mama Irineidomnisoara Irina Imperfectul simplu

#28
Witchie

Witchie

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 779 mesaje

Postat 10 aprilie 2008 - 23:46

quote:
Initial creata de copilasi
Ce fel de miscari stereotipe au copilasii dumneavoastra diagnosticati cu autism?
quote:
Originally posted by daniella4
1. Fluturam din manute. Asa ne exprimam bucuria si uneori nerabdarea.2. Si mai avem un gest care semnifica "vreau neaparat asta": mainile paralele, cele doua indexuri indreptate inainte (ca niste pistoale) sau unul spre altul si degetele mari indreptate in sus.Daniella si [copil] Alexis 18 nov 2004
Anda, mama Irineidomnisoara Irina Imperfectul simplu

#29
columbiana

columbiana

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.314 mesaje

Postat 11 aprilie 2008 - 07:33


Witchie, ca intotdeauna [flo]


in legatura cu fetele, ma doare sufletul! sa izolezi un copil cu autism e ca si cum ai pune sare pe o rana ca s-o vindeci! ii doresc putere mamei sa mai lupte, sa nu cedeze, sa ia legatura cu alti parinti din Pascani-sunt sigura ca undeva exista o solutie, un centru unde poate duce fetele si cu bani mai putini, studenti la psihologie care sa vrea sa lucreze cu fetele: copiilor astora nu le trebuie nu-stiu ce specialisti (adica le-ar trebui, dar in lipsa se poate suplini), le trebuie cineva cu un munte de rabdare, psihologia copilului si disponibilitate; care sa le capteze treptat atentia, si sa le faca sa interactioneze.
si da, autismul este recuperabil aproape 100%, o spun ca mama trecuta prin asta, si prin prisma a ceea ce am mai vazut ca se poate obtine cu copii cu autism;

uof!

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

#30
paula2003

paula2003

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.725 mesaje

Postat 11 aprilie 2008 - 11:22

Inca nu stiu toate demersurile pe aici....dar invat. Multumesc Andreea pentru atasament.



[bis]



Paula & Paul (03.01.2006) & Alexandra (13.12.2003)













Copiii nostri










Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -